brat jogurt
Početnik
- Poruka
- 33
Hteo bih da naucim Srpski kako treba, pa me zanima odakle da pocnem. Nisam ga ucio u skoli, pa bih da kupim knjige od osnovne do srednje skole iz Srpskog jezika preko zavod.co.rs. Trebam li jos sta?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hteo bih da naucim Srpski kako treba, pa me zanima odakle da pocnem. Nisam ga ucio u skoli, pa bih da kupim knjige od osnovne do srednje skole iz Srpskog jezika preko zavod.co.rs. Trebam li jos sta?
Pa na kojem jeziku ti mislis da si napisao ovaj tekst?
Nasao sam nekoliko sajtova i Android aplikacija ali ne bih tako ucio, hocu od pocetka inace cu ceo zivot da budem hendikepiran u odnosu na vas koji ste srpski ucili od prvog razreda osnovne skole. Zbrda zdola nista se ne postize, a ja se svakog projekta latim organizovano i promisljeno jer kako kazu if something is worth doing, it's worth doing right. Na primer, ja ne znam ni sta je prisvojeni pridevi hvala Nora Barnacle sto me je ispravila. Pricam tecno ali sa gramatikom lose stojim, zato bih zeleo da naucim kako se pravilno pisu reci, kada se postavlja zarez, kako se radi declension itd. Jezik je ogledalo kulture jedne nacije i smatra se nacionalnim blagom, a srpski jezik je jako lep i bogat sto govori mnogo o srpskom narodu. Nisam se nikada preterano zanimao za poreklo, a sada dok ulazim u tridesetu godinu proradio mi gen za nacionalnu svest pa sam odlucio da osvojim visi nivo srpskog i udjem dublje u srpsku beletristiku. Razmisljajuci logicki o problemu ucenja srpskog jezika, vratio sam se na pocetak gde svako dete pocinje - od citanke za prvi razred OS. Mene zanima da li su te knjige koje se mogu naci na sajtu Zavoda legitimne tj. odobrene za upotrebu u skolama jer vidim na drugim sajtovima da se prodavaju knjige razlicitih autora.
Nisam shvatio komentar oko ucenja srpskog od juga prema severu, ako mozete da objasnite to.