Kako pljackaju/deru narod srpski "ovlasceni" uvoznici novih automobila

Tihi ovde mesas babe i zabe.taj prvi auto koji si linkovao je sa dodatnom opremom koja vredi preko 10000eura,dok ovaj sto je na oglasu na mobile.de je klot auto bez ikakve opreme,inace nov ML u nemackoj kosta 55000eura a u Srbiji 61000 eura.E sad neki ce pitati zasto je u Srbiji skuplje nego u Nemackoj,e zato sto je Mercedes nemacki produkt i da bi podsticali da se kupuje njihovo onda su im i cene nize nego u drugim zemljama,tako vazi za sve nemacke produkte.
A kao sto sam pre rekao,autmobili na mobile de se prodaju tako sto iako su novi prodaju se sa statusom polovnog autmobila da bi prodavci izbegli neke dazbine drzavi i time spustili cenu da bi sto vise prodali.

moguce to za mercedes nisam 100% siguran mada verujem da ti nisi u pravu jer sam ja gledao tj pretrazivao na mobile.de ZA ISTI NIVO OPREME!

Drugo evo za Jeep Grand Cherokee sam 1000% siguran.

Jeep Grand Cherokee 2012 u maksimalnoj Overland opremi kosta u Nemackoj 41.000 eura sa pdvom a u Srbiji 62.000 evra

Za 41 do 50.000 evra ima 10tak automobila raznih. Razlika u ceni skoro 15.000 evra u proseku. Velika razlika

http://suchen.mobile.de/auto/search...iant1.modelDescription=Overland&ambitCountry=

Decaci zao mi je, ali jednostavno cinjenice demantuju vasa uverenja.

moguce to za mercedes nisam 100% siguran mada verujem da ti nisi u pravu jer sam ja gledao tj pretrazivao na mobile.de ZA ISTI NIVO OPREME!

Jeep Grand Cherokee 2012 u maksimalnoj Overland opremi kosta u Nemackoj 41.000 eura sa pdvom a u Srbiji 62.000 evra

Za 41 do 50.000 evra ima 10tak automobila raznih. Razlika u ceni skoro 15.000 evra u proseku. Velika razlika

http://suchen.mobile.de/auto/search...iant1.modelDescription=Overland&ambitCountry=

Ti si jednostavno nesposoban da ukapiras da je mobile.de obican sajt. Da si iole odvojio vremena i pogledao zvanicni sajt kompanija ukapirao bi odavno da pricas gluposti. elem, dokle god si tvrdoglav nikada neces nauciti...

Poslednja izmena:
ono sto ti ne razumees jeste da ga fabrika ne prodaje za 40k vec ga prodaje za daleko daleko manje

mozda 23.000 evra . ostatak cifre su marze prodavaca.

Isti slucaj ko sa garderobom na zapadu tako je sa autima i svakom drugom robom.

Kada tek dodje u radnje pred zimsku sezonu cena dzempera je 150 evra , nekog firmiranog. Kada prodje sezona prodaje se za 30 eura.

Isto ti je tako, samo u malo manjoj meri i sa automobilima.

JEste, kako da ne, kosta 23.000evrica.... Hajde lepo skokni na http://www.mercedes-benz.de/content...#_int_passengercars:home:model-navi:pricelist
pa lepo skines PDF fajlic i pogledas koliko kosta taj mercedes 250ML bluetec, ja koliko vidim pise da kosta 56k a ne 46k... Dakle jos jedared, lupetas kao i obicno.

JEste, kako da ne, kosta 23.000evrica.... Hajde lepo skokni na http://www.mercedes-benz.de/content...#_int_passengercars:home:model-navi:pricelist
pa lepo skines PDF fajlic i pogledas koliko kosta taj mercedes 250ML bluetec, ja koliko vidim pise da kosta 56k a ne 46k... Dakle jos jedared, lupetas kao i obicno.

ono sto ti ne kapiras jeste da u Nemackoj i drugim EU zemljama ne prodaje mercedesova fabrika vozila vec za to ovlasceni dileri u razlicitim gradovima Nemacke Italije i drugih drzava.

I prakticno skoro svako vece selo ili grad ima u Nemackoj mercedesov audijev bmwov salon automobila.

I ti saloni automobila ne rade pri mercedesu bmwu audiju vec su posebne nezavisne trgovacke firme . I te trgovacke firme kupuju vozila u mercedesovoj fabrici po odredjenim cenama ocigledno povoljnijim nego sto je to izlistano na mercedesovom sajtu. Mozda je cena vozila osnovna kod njih identicna kao i na zvanicno mercedes sajtu, ali je ocigledno da oni uvek imaju zaostala nova vozila, za koja daju specijalne popuste i cene .

Ocigledno da im te popuste odobravaju Mercedes Jeep i druge fabrike, jer im je bolje da prodaju vozilo sa 20-30% popusta nego da ga vrate nazad u fabriku.

Toliko od mene.

Kako god okrenes najvise se isplati kupiti u Nemackoj,a i onako dobijes 2 godine fabricke garancije tako da ne moras sa ovim dole seljacima da se banjas ko treba sta da plati.

Kako god okrenes najvise se isplati kupiti u Nemackoj,a i onako dobijes 2 godine fabricke garancije tako da ne moras sa ovim dole seljacima da se banjas ko treba sta da plati.

da. Ono sto nasi ljudi ne kapiraju jeste da su Nemacka Amerika Italija - potrosacka drustva.

Sta to znaci?

To znaci da se neki proizvod bio on cipele, dzemper, duks, pantalone - prodaje kad stigne u prodavnicu po najvisoj ceni nekih mesec do dva, sve sto se ne proda do tad, ide na popust na 30-50% , ili u outlete gde imas popuste i do 70%

Nakon toga na mesto te robe kojoj je prosla sezona ubacuje se nova i opet cela prica u krug.

Isti je slucaj i sa automobilima. Kada ubace nove modele prodaju ih po tim najjacim cenama, sve sto se ne proda za par meseci, ide popust 30% a ubacuju se novi modeli iz fabrike na mesto tih prodatih i ovih koji su ostali.

Zato kod njih imas tolike popuste - nesto sto je kod nas nezamislivo , prvenstveno iz razloga jer smo mi sirotinjska zemlja i imamo suvise mali standard da bi smo bili potrosacko drustvo.

Back