Kako overklokovati

Posto tema ima veze sa procesorima nisam hteo da pravim novu . . .

Drugar ima Semprona 3000+ u AM2, e on bi trebao da se upgrade-uje, a ne znamo sta pametno staviti za ne mnogo para. . .
Koliko je bolji Athlon 3200+ u AM2 i da li je pametno uzimati ga ili da saceka malo i izdvoji vise para i uzme Athlona 64 X2 4000+ ?
Ili dajte neku drugu peporuku. . .

PS Ploca je Gigabyte GA-M55plus-S3G

Poz ljudi jel ima neko parametre za overclokovanje AMD 64 3000 poloca MSI K8N neo4 4 x 521 rma

Ili ako neko zna koje parametre da upisem da ga dignem na bar 2,2 ili 2,4
ako treba jos neke info. dacu
Samo pomognite malo!

Prvo stavi HT mnozilac na 3x. Zatim spusti memoriju na recimo DDR333 ili 166MHz....u zavisnosti kako ti ploca prikazuje brzinu memorije. Zatim iskljuci Cool and Quiet i podigni FSB/HTT na vece vrednosti. Idi tako dok ne stignes do trenutka kada nece vise da se podigne sistem. I na svakih 5-10MHz FSB-a udji u win i testiraj stabilnost CPU sa Prime95. Jedno 10-20min ce biti dovoljno testiranja. Koje je jezgro u tom 3000+? Ako je Venice onda ces moci da stignes do barem 2.4/2.5 ili 2.7 ako je u pitanju dobar CPU. Ako je neko jezgro pre Venice, onda ce ti 2.4/2.5 biti najverovatnije max.

Posto tema ima veze sa procesorima nisam hteo da pravim novu . . .

Drugar ima Semprona 3000+ u AM2, e on bi trebao da se upgrade-uje, a ne znamo sta pametno staviti za ne mnogo para. . .
Koliko je bolji Athlon 3200+ u AM2 i da li je pametno uzimati ga ili da saceka malo i izdvoji vise para i uzme Athlona 64 X2 4000+ ?
Ili dajte neku drugu peporuku. . .

PS Ploca je Gigabyte GA-M55plus-S3G

Naravno bolje je sacekati i kupiti 4000+ X2.

Prvo stavi HT mnozilac na 3x. Zatim spusti memoriju na recimo DDR333 ili 166MHz....u zavisnosti kako ti ploca prikazuje brzinu memorije. Zatim iskljuci Cool and Quiet i podigni FSB/HTT na vece vrednosti. Idi tako dok ne stignes do trenutka kada nece vise da se podigne sistem. I na svakih 5-10MHz FSB-a udji u win i testiraj stabilnost CPU sa Prime95. Jedno 10-20min ce biti dovoljno testiranja. Koje je jezgro u tom 3000+? Ako je Venice onda ces moci da stignes do barem 2.4/2.5 ili 2.7 ako je u pitanju dobar CPU. Ako je neko jezgro pre Venice, onda ce ti 2.4/2.5 biti najverovatnije max.

OK hvala u pitanju je VENICE - a ovo cu probati pa videcu, ne trebami mnogo jer novije igre zahtevaju neki prosek od 2.2ghz a imam sve ok sem brzinu procesora, tako da moram dici malo!

Hvalaa...

Maticna: MSI K9N Neo V3
Procesor: Athlon 64 3500+ 2,4 Ghz 90nm (Orleans)
Memorija: PQI 1Gb DDR2 800Mhz
Napajanje: Codegen 400w

Moze li mi neko reci parametre za klokovanje ovog procesora.Probao sam samo da podizem FSB i stigao sam do max 2450 Mhz.
Koliko mogu jos da ga klokujem i kako?

mislim da je ovde vec objasnjeno kako se OC-uje. mogu samo da ti skrenem paznju- ako nisi smanjio hercazu za memorije, moguce je da ces se ubrzo oprostiti od njih ako nastavis da dodajes MHz (memorija prati procesor prilikom OC-a). OC nije stvar koju je tesko uraditi, ali je jos manje ono sto radis nepripremljeno.

polarnimeda:
moguce je da ces se ubrzo oprostiti od njih

Pa kako to ?? memorija se kao nesme klokovati ??

@ reciklaza

HTT Link nesme da prelazi 1000 tako da namesti adekvatan mnozilac i isto tako i za memoriju stavi zasad samo 2x pa cesh posle testirati memoriju.... Eto nadam se da ce da ti pomogne poshto nisam neki expert za AMD.... :lol:

AMD Athlon 64 X2 4800+ Box MR 90nm S939 e ovaj imam procesor on sada radi na 2.4 ?
mnogi su mi preporucili da ga dignem na 3.2 i da ce biti extrra...

sada ja vas pitam kako da podesim ostale parametre ??? tj. sta jos da dignem i koliko ??

uz komp sam dobio program fox-one za overclockovanje ali nemam iskustva prvo over... je proslo fatalno imam konf.
mat foxconn a6vmx chip set a690g sb 600
proc.amd phenom x3 8450 na 2,1 gz socet am2+ 2mb mnozilac x10,5 ht link 1000
mem 2+1 gb ddr na 800mhz nb 1800 mhz
graf.ati radeon hd 3650 512 mb dd2 na 1800 mhz gpu clock 725mhz 128 bit pod.dir.x10.1
nap 400w imam i od 1500w (torusni trafo) nije ugradjeno
hteo bih da cujem vasa misljenja i savete ne usudjujem se ponovo klokovati

Back