Kako overklokovati

Kako znas da radi bez problema?

Kako si testirao? Probe? Prime95? koliko dugo? Koje su temperature? Koje hladjenje imas?

Nisam ga nista specijalno testirao preko programa... ali sam igrao Assasins Creed u windowed modu, pustio wmp, i stavio solid edge V21 da rednderuje kardanski krst... trajalo je oko 2-3 sata a temp je bila oko 66CPU a GPU 89 tem sam gledao preko HW monitor-a

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=642324

Evo ploca evo proc... Skinuo sam speedfan da pratim temperaturu, jel treba da me brine temp jezgra koja je 39,36 u leru. Sta je temp 2 a sta temp 3 nikako da provalim. Koliko mogu da izvucem max i koliko mi vi predlazete da stavim.

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    52,9 KB · Pregleda: 27
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=642324

Evo ploca evo proc... Skinuo sam speedfan da pratim temperaturu, jel treba da me brine temp jezgra koja je 39,36 u leru. Sta je temp 2 a sta temp 3 nikako da provalim. Koliko mogu da izvucem max i koliko mi vi predlazete da stavim.

Procesor u tom trenutku kada si radio validation nije radio punom brzinom.

Obrati paznju na cifru u polju: Freq

Pokreni orthos, pa onda uradi validation.

damir

Pozdrav Svima.
Hteo bi da znam da li se isplati overclock procesora Intel E2200 (2,2Ghz), i kako bi to funkcionisalo?
Moja kompletna konfiguracija je:
Asus P5K-E WiFi
Ati Radeon HD 3870 DDR3 512 mb
Kingstone 2gb (800)
Nadam se da cu dobiti pravi, i iskreni odgovor.Hvala unapred.
Petar

Da li se isplati overklokovati Intel Pentium 4 Procesor (1.7GHZ)?
Ewo detaljne konfiguracije:
Specifications
System Manufacturer
System Model: System Name
BIOS Version: Award Software, Inc. ASUS P4XP-X ACPI BIOS Revision 1003

Operating System
Microsoft Windows XP Professional
Version: 5.1.2600
Service Pack: 2.0
PID: 55274-642-4227893-23262
Hot Fix: KB915865

Memory (RAM)
Capacity: 256 MB

Processor
Intel(R) Celeron(R) CPU 1.70GHz
Version: x86 Family 15 Model 1 Stepping 3
Speed: 1716 MHz

General Computer Info
System Name: D-772958BB76B54
Domain: WORKGROUP
Time Zone: Central European Daylight Time
Connection: Workstation (standalone)
Proxy Server: None
IP Address: 62.4.39.77
IPX Address: Not Enabled

Local Disk
Total Capacity: 38.27 GB
Sum of Hard Disks: (C: D: )
Used: 8.65 GB

Free: 29.61 GB
Posaljite mi PP.I da li overklokovanje ima nekih posledica?

Objasni mi sa tim racunarom i da je oc na 2.8GHz dobija sta?

Pada li ti na pamet da danasnji softver koji koristimo na racunarima je optimizovan za koje procesore?

Ja i dalje mislim, tj. znam da ne bi nista postigao sa tim da taj cpu oc-uje.

damir

zdravo damire..
ti jesi u pravu i to sto si napisao stoji
ja imam celerona iz 2001 godine, koje je originalno radio na 2.4 ghz sad radi na 3.4..
sta sam dobio, pa nisam mnogo ali za sta meni moj komp sluzi u neku ruku dobio sam dosta..a nista me nije kostalo..
a dobio bi..brzinu..da se ne lazemo na starim procesorima 1 ghz se da primetiti...
tako da ne vidim razlog, zasto ne bi ?
i ja ne vidim zasto bi ja sa ovakvom masinom koristio DANASNJI SOFTWER kad mi stari radi posao bez greske..
a sminka u novim programima me ne pravi srecnijim covekom..
bolje pitanje za tebe damire, zasto danas ljudi uzimaju qad proceosre koje realno ni 50 % nece upotrebiti, i overkolkuju ga? zasto se jure bodovi na nekim TESTOVIMA koji su u principu pichkin dim?
ovde pricamo o malo brzem radu koji je veoma dobrodosao, dok se onde prica o tome ciji je veci..
sa postovanjem..ivan

Poslednja izmena:
Razlog je u tome sto na opicnom 'stock' coolingu pre svega nije pametno raditi oc.

Da li Radoje Kandic moze da pristi sebi novo hladjenje, bolje?
- da moze, ili da zeli da trosi novac na komponente, kupio bi bolji racunar i ne bi bio na p4 jos uvek, u vreme Core2Duo, QuadCore i i7 Procesora ?

Ja sam pristalica OC, zaista jesam.
CPU\GPU a i RAM su mi OC.

Ali, ne vidim dalje svrhu OC nekog starog procesora koji je odradio svoje jos par godina unazad.

Sve u svemu, s obzirom da imamo pristalice da taj CPU treba\moze da se OC-u, onda pomozi coveku, pa ga posavetuj sa parametrima koje bi trebao da podesi u BIOS-u da dobije ono sto zeli.

damir

Razlog je u tome sto na opicnom 'stock' coolingu pre svega nije pametno raditi oc.

Da li Radoje Kandic moze da pristi sebi novo hladjenje, bolje?
- da moze, ili da zeli da trosi novac na komponente, kupio bi bolji racunar i ne bi bio na p4 jos uvek, u vreme Core2Duo, QuadCore i i7 Procesora ?

Ja sam pristalica OC, zaista jesam.
CPU\GPU a i RAM su mi OC.

Ali, ne vidim dalje svrhu OC nekog starog procesora koji je odradio svoje jos par godina unazad.

Sve u svemu, s obzirom da imamo pristalice da taj CPU treba\moze da se OC-u, onda pomozi coveku, pa ga posavetuj sa parametrima koje bi trebao da podesi u BIOS-u da dobije ono sto zeli.

damir

Iz ove recenice vidim da nisi ni procittao moj predhodni post : " Ali, ne vidim dalje svrhu OC nekog starog procesora koji je odradio svoje jos par godina unazad."
procitaj ga ponovo..malo bolje..
da li znas u kojoj tehnici je radjen taj procesor..da li znas kolke temperature oni podnose bez problema? da li znas zasto je to tako? :)
iz onog sto si rekao, tesko..
ako nista drugo on da bi oc - procesor ne mora da dize napon na istom..
Za ovo odradio posao pre par godina..meni, opet kazem, jos gori procesor od njegovog RADI posao, jos uvek..i bez greske..i nemam potrebu da ga menjam dok ne rikne..
ne igram najnovije igrice, ne konvertujem 10 filmova dnevno, i ne palim se na viste i tako te stvari..

zdravo damire..
ti jesi u pravu i to sto si napisao stoji
ja imam celerona iz 2001 godine, koje je originalno radio na 2.4 ghz sad radi na 3.4..
sta sam dobio, pa nisam mnogo ali za sta meni moj komp sluzi u neku ruku dobio sam dosta..a nista me nije kostalo..
a dobio bi..brzinu..da se ne lazemo na starim procesorima 1 ghz se da primetiti...
tako da ne vidim razlog, zasto ne bi ?
i ja ne vidim zasto bi ja sa ovakvom masinom koristio DANASNJI SOFTWER kad mi stari radi posao bez greske..
a sminka u novim programima me ne pravi srecnijim covekom..
bolje pitanje za tebe damire, zasto danas ljudi uzimaju qad proceosre koje realno ni 50 % nece upotrebiti, i overkolkuju ga? zasto se jure bodovi na nekim TESTOVIMA koji su u principu pichkin dim?
ovde pricamo o malo brzem radu koji je veoma dobrodosao, dok se onde prica o tome ciji je veci..
sa postovanjem..ivan

Odgovor na ovo pitanje je jednostavno.

To si TI, a ovo sam JA.
Ja se ne secam da sam negde rekao da ti trebas (ili bilo ko drugi) da redovno radi upgrade hardvera?

Svi mi imamo svoje potrebe.

Tebe ne zadovoljavaju (nemas potrebe) za novim softverom, itd. ja mozda imam iz bog zna kog razloga?

Sve u svemu, ne bih da se raspravljam sa tome, zasto, kako, ko, o cemu, itd.

Imas pravo na svoje, a ja na svoje misljenje.

Ukoliko ja postujem tvoje, bilo bi u redu (a i fer) od tebe, da postujes moje.

Over and out na ovu prepisku.

damir

Do koliko max mogu da OC AMD 64 Athlon X2 5000+ radio je na 2.6 po defaltu a sad radi na 3029.1 Mhz ( 233Mhz X 13) ,temp u leru je 39-44 stepeni a kad igram igrice oko 55stepeni . u pitanju je 65nm verzija procesora a voltaza 1.344V a ponekad 1.360V .....??? e da imam BOX cooler

Back