- Poruka
- 13.017
Ovo nema veze s onim o čemu se ovde pričaKako ne moze hranom kad se giht dobija od cvaraka i pecenja,tako isto prokrvljenost zavisi od hrane,najedes se masnog slanog nadujes od tecnosti
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ovo nema veze s onim o čemu se ovde pričaKako ne moze hranom kad se giht dobija od cvaraka i pecenja,tako isto prokrvljenost zavisi od hrane,najedes se masnog slanog nadujes od tecnosti
slabo prokrvljene strukture tako da se ne može uticati hranomOna priča o tetivama i ligamentima, što i jeste tema, a ti o gihtu.
Hrana nije razlog zašto nastaje giht , a može pogoršati simptome gihta.slabo prokrvljene strukture tako da se ne može uticati hranom
Ne pricam ja o gihtu nego o ovome sto nije tacno, sto hrana utice na prokrvljenost koja stvara i giht
Kako ćeš je dostaviti ( hranu ) tamo gde nema krvnih sudova ?Aha znaci hrana ima veze sa cirkulacijom
Gde ih nema?
Ne možeš uticati na elastičnost i izdržljivost tetiva i ligamenata osim da ih čuvaš više i ne vršiš pokrete koji oni ne mogu podneti. To su slabo prokrvljene strukture tako da se ne može uticati hranom i smatram da je čisto bacanje novca na preparate - suplemente, nije dokazano dejstvo.
Hrana trigeruje napade gihta ali to ne znači da je direktan uzrokMeni je od masne slane hrane bas u tom delu zadrzana voda i otok par dana kad sam imao prelom,samo se odjednom nadulo,tako isto giht se pojavi prijatelju gde su ligamenti posle hrane i on zna da je od toga,nabraja sta je jeo i zna da to ne sme,vi sad nastavite vase teorije meni je dovoljan 1 primer i iskustvo svesnog coveka koji poznaje svoje telo i sta mu ne/prija
Pa ti prvi to radiš, niko nije ni rekao to što ti navodno argumentima pobijašDirektan uzrok ti pominjes ne ja,znaci ne ubacuj mi reci u prste
Jesi ti realna,ona je rekla da hrana nema veze sa prokrvljenoscu,od masne hrane se ljudi slogiraju i cepovi se prave od kojih umiru jer krv ne dolazi do organa
Ne možeš uticati na elastičnost i izdržljivost tetiva i ligamenata osim da ih čuvaš više i ne vršiš pokrete koji oni ne mogu podneti. To su slabo prokrvljene strukture tako da se ne može uticati hranom i smatram da je čisto bacanje novca na preparate - suplemente, nije dokazano dejstvo.
Nema veze sa prokrvljenošću tetiva i ligamenata, evo treća sreća za ovaj post
U čemu je sad problem?čovek reče...i osta živ!
U čemu je sad problem?
Sve piše nego se zamajavamo bez veze, presipanje iz šupljeg u prazno čisto da bi se kontriralo.
samo što ovde to glasi, nema tu krvi, ništa ti neće pomoći, nema ti spasa, to ti je što ti je, itd....
eto u tome je sad problem
Svakako da zglobove treba čuvati PRE nego se oštete, al pričati na sav glas kako je tu ne znam kakva
slaba prokrvljenost i da ti ne vredi ništa je opasno, vrlo...
U mom slucaju bas i nije tako - zato sam i napisao *kvantifikovani* izvestaj o vise i manje efikasnim suplementima... Naravno, moze mi se prebaciti da pravim logicku gresku *anegdotskog* zakljucivanja (na osnovu premalog uzorka tj. - samog sebe). I meni su lekari rekli tako na samom pocetku (pre vise decenija) - slaba prokrvljenost tih tkiva, samo sinovijalna tecnost, to sto udje *na usta* nece ni doci do *pohabane* hrskavice, proces artroze je ireverzibilan, ceka te buducnost na *brufenima* dok si ziv i na kraju hirurgija ako proces ode predaleko... i sve u tom stilu.Malo smo proširili priču , ali neka.
Što se zglobova tiče ,ono što ih ishranjuje jeste upravo pokret. Najgore je ostaviti zglob u stanju mirovanja. Međutim ne pokret pod opterećenjem i ne bilo koji.
Od suplemenata nema koristi , radi se na istraživanjima sa matičnim ćelijama.
Kako ćeš zaključiti šta ti je tačno pomoglo ? Pasivan nisi sigurno bio za to vreme.U mom slucaju bas i nije tako - zato sam i napisao *kvantifikovani* izvestaj o vise i manje efikasnim suplementima... Naravno, moze mi se prebaciti da pravim logicku gresku *anegdotskog* zakljucivanja (na osnovu premalog uzorka tj. - samog sebe). I meni su lekari rekli tako na samom pocetku (pre vise decenija) - slaba prokrvljenost tih tkiva, samo sinovijalna tecnost, to sto udje *na usta* nece ni doci do *pohabane* hrskavice, proces artroze je ireverzibilan, ceka te buducnost na *brufenima* dok si ziv i na kraju hirurgija ako proces ode predaleko... i sve u tom stilu.
Ali, posle tako dugog kontinuiranog koriscenja toliko raznovrsnih prirodnih *sarenih vodica* (takvim ih vidi vecina *medicinara*) shvatio sam da lekari, na srecu, ipak nisu u pravu jer neka od tih stvari itekako vrede a da lekarima samo poprilicno nedostaje entuzijazma da bace pogled i na nesto van svojih *dogmi*. Naravno i objektivni razlozi ih sprecavaju u tome - puno obaveza i sl. A i NISU najcesce i sami bolesni od toga od cega lece ljude - covek je malo skloniji da isproba i nestandardne stvari kad ima licnu muku (a da mu pritom zvanicna doktrina realno ne nudi izlaz).
Svi bi voleli da dodje do brzog resenja sa *maticnim celijama* ali, dok se do toga ne dodje,bolje je (humanije) ljudima ukazati i na neka sredstva koja poprilicno olaksavaju zivot a nisu *hemija*. Sto, naravno, ne znaci da treba bacati (VELIKE) pare na svasta iz teleshopova i sarenih casopisa koji vam nude *spektakularna izlecenja od hronicnih bolesti za 3 dana* vec nauciti ljude sta i sa tog trzista ima vecu verovatnocu da bude delotvorno
Neke stvari u organizmu se oporavljaju brze,a neke sporije.Na svim problemima treba raditi,krace ili duze.Najbolje bi bilo otici kod Fizijatra da ti pokazu vezbe koje treba da radis,a da ne preteras i ne povredis ligamente ponovo.U mom slucaju bas i nije tako - zato sam i napisao *kvantifikovani* izvestaj o vise i manje efikasnim suplementima... Naravno, moze mi se prebaciti da pravim logicku gresku *anegdotskog* zakljucivanja (na osnovu premalog uzorka tj. - samog sebe). I meni su lekari rekli tako na samom pocetku (pre vise decenija) - slaba prokrvljenost tih tkiva, samo sinovijalna tecnost, to sto udje *na usta* nece ni doci do *pohabane* hrskavice, proces artroze je ireverzibilan, ceka te buducnost na *brufenima* dok si ziv i na kraju hirurgija ako proces ode predaleko... i sve u tom stilu.
Ali, posle tako dugog kontinuiranog koriscenja toliko raznovrsnih prirodnih *sarenih vodica* (takvim ih vidi vecina *medicinara*) shvatio sam da lekari, na srecu, ipak nisu u pravu jer neka od tih stvari itekako vrede a da lekarima samo poprilicno nedostaje entuzijazma da bace pogled i na nesto van svojih *dogmi*. Naravno i objektivni razlozi ih sprecavaju u tome - puno obaveza i sl. A i NISU najcesce i sami bolesni od toga od cega lece ljude - covek je malo skloniji da isproba i nestandardne stvari kad ima licnu muku (a da mu pritom zvanicna doktrina realno ne nudi izlaz).
Svi bi voleli da dodje do brzog resenja sa *maticnim celijama* ali, dok se do toga ne dodje,bolje je (humanije) ljudima ukazati i na neka sredstva koja poprilicno olaksavaju zivot a nisu *hemija*. Sto, naravno, ne znaci da treba bacati (VELIKE) pare na svasta iz teleshopova i sarenih casopisa koji vam nude *spektakularna izlecenja od hronicnih bolesti za 3 dana* vec nauciti ljude sta i sa tog trzista ima vecu verovatnocu da bude delotvorno