Kako "normalni ljudi" postaju ratni zločinci? Ili "kako su nas nagovorili" da u ratu ubijamo komšije, radne kolege, školske drugove, kumove i dr?

Normalni ljudi nikada ne postaju ratni zlocinci.
Bilo je slucajeva da su ljudi pobegli iz vojske,drzave,odbili da ubijaju ljude za koje su smatrali bracom i ljudima.
Ovi koji su sposobni da ubiju iz bilo kog idealizma,pobude ili pomracenja svesti,da kidisu na civile,siluju ih,pale domove,pljackaju...tesko da se mogu nazvati ljudima,a jos manje normalnima.
Tako je.
Normalnog coveka ne moze niko da natera da ubija
iz bilo kog razloga

Jutros trcim 10 milja kroz sumu, uzivam u sumi, drvecu, zivotinjama. I pade mi ova tema na pamet. :mrgreen: Znam covjeka koji je dobar trkac ali i lovac.
Ja uzivam kad vidim zivotinju u sumi, dok on bi sve STO JE ZIVO POBIO. Tako i drvece, posjekose smradovi sve sto stignu a niko da se zapita CEKAJTE LJUDI.

Tako i ova tema. U ljudima je NAGON ZA UNISTAVANJEM, za ubistvom.

Jutros trcim 10 milja kroz sumu, uzivam u sumi, drvecu, zivotinjama. I pade mi ova tema na pamet. :mrgreen: Znam covjeka koji je dobar trkac ali i lovac.
Ja uzivam kad vidim zivotinju u sumi, dok on bi sve STO JE ZIVO POBIO. Tako i drvece, posjekose smradovi sve sto stignu a niko da se zapita CEKAJTE LJUDI.

Aplazuz za generalizaciju.

Mesari i lovci kao zanimanja imaju predispozicije, takođe i zanimanje policajac i vojnik?

"Normalni ljudi", navodnici nisu ni najmanje dovoljni.Pricamo o psihopatima,drogerasima,hronicnim pijanicama.
Pricamo o zverima,koji nisu zivotinje.
Taj "fenomen"koji se desio na nasim predelima je nasa kolektivna sramota,nas DNA.
Nazalost ...
Secam se da u istom periodu kada su s e nasi klali medju sobom,u Ruandi je bío isti pokolj izmenldju dva plemena,milioni mrtvih...ali crnci nisu bili interesantnti.
Ali bila je vista storia.Ubijajm se u ime...

Mene vise interesuje zasto se pokrecu te bolne teme proslosti?
Posle 30 godina jos se pitamo...kao sto smo ziveli sa partizanima i 8 ofanziva 60 godina.
Dosta bre.Zakopaj sramotu!
Bilo!!!
ta sramota se moze ponoviti ako ljudi se ne osveste
i ne dozvole da njima manipulisu
dakle ovo je psiholoska tema i dobro je da se ljudi zapitaju
zasto su izmanipulisani i indoktrinirani da je normalno ici u rat i ubijati svoju bracu.

Bozja rec jasno kaze ne ubij ni pod kojim okolnostima.
Niti je normalno ubijati niti je normalno.

Lepo si naisao/la
Pusti Boziju rec,u ime Boga su mrtvi milioni,pusti molimte.
Nadam ce google da nas spasi.
U spimslu da ce novi klinci da smisle neku novu foru.
Tipo ubijanje virtualno?
Nije tacno nego ljudi ubijaju zato sto ne slusaju Bozju rec.
Da znaju Bozju rec ne bi ti radili.
Bozja rec kaze ne ubij a ako neko zloupotrebljva Bozju rec to je drugo.

Back