FelineBoy
Zainteresovan član
- Poruka
- 224
Dodao bi da postoji i vrsta zrtve koja je fizicki zlostavljanja, jer klinci u osnovnoj i srednjoj obicno trpe neku vrstu fizickog zlostavljanja, ne mislim na prave batine, nego eto, cisto iz zezanja, na to mislim cvoruge, macole, gadjanje predmetima, hvatanje za vrat ili sta vec.
Nazalost, ne mogu ti reci kako se otarasiti takvih ljudi, jer i sam ne znam, jer svi misle da ako ne obracas paznju na njih da ce otici, da ce prestati, jer ne dobijaju povratnu reakciju, a sa druge strane ima onih koji tvrde da trebas da stanes za sebe i da uzvratis pravom merom (pa cak i fizicki), ali to vec nosi daleko ozbiljnije posledice, posebno u nekim starijim godinama.
Takvi upravo i traže one koji se tako ponašaju (ne mislim da tako misle, nego se u konkretnoj situaciji tako ponašaju), siledžija je pravi predator i tačno oseća one koji su submisivni (ne moraju da budu fizički slabi, nego uzmiču i trpe šta god da im radiš), i naravno kreće u agresiju. Ako je fizička agresija u pitanju, takav neće da prestane dok ne bude najpropisnije izleman - ne samo suprotstavljanje, njemu je izazov da te tad potuče i ponizi, nego ga tako udesiti da oseti da svaki dalji sukob donosi krajnju neizvesnost po njega - pacifikacija 100% - kao kad dominantna životinja u krdu bude poražena, pa se povuče, tako i dotični - takvi ne razmišljaju mozgom, nego nagonima - kad takav oblik života ustanovi da si spreman da ideš još tri koraka dalje od njega, onda prestaje razmišljanje pesnicama, i uključuje ono od mozga što poseduje...
Ako je fizički jači, onda zavrbovati grupu za crne operacije, pa sve po ladu da vas ne poznadu, takve stvari ubiju samopouzdanje kod "tepača" toliko da je prosto nemoguće zamisliti - izgubi sigurnost, izgubio je status dominantnog mužjaka u krdu (to takvima upravlja, kakva ubeđivanja kakvi bakrači), i eto rešenja problema - ovako se ni slučajno ne postupa sa ljudima, čovek nije stvoren za batine, nego samo sa tima što "vole da biju" nisu još dovoljno evoluirali, tako da im treba svesrdno pomoći da se proces ubrza

A što se tiče ovih verbalnih idiota, tu je potrebno prvo se POTPUNO emotivno odvojiti od onoga što druga strana kaže - dakle baš ništa ti ne znači šta sve lupeta, a onda lepo čekaš da se namesti "na volej" i sledi šut preko sredine terena - takvima je sujeta jezivo povredljiva, pa ako imaš publiku tim bolje, a kad se izveštiš, takvog nikako ne ostavljati na miru - ima on nešto u glavi što ga čini "malo" drugačijim, pa nikada neće da prestane da te mrzi i nikada neće biti ni korektan prema tebi niti "prijatelj" i sl - dakle, najnemilosrdnije mu šibati sujetu, a sam se NIKAKO ne uznemiravati - ako vidi da ti teško pada, onda sledi pravi mobing, a kad se vidi da nećeš samo da pokažeš zube, nego i da grizeš kao pitbul, onda odmah izgubi volju za borbu - svaka tvoja opaska pogađa u živo - idiotovu sujetu, a ti, pošto se sujetom ne rukovodiš, nisi uopšte osetljiv na njegove idiotluke. Neko će da kaže da je ovo lakše reći nego učiniti, samo uopšte nije tako: lepo zamisliš situaciju da te ta budala vređa (tj misli da te vređa

Ovo su samo moja razmišljanja, nikakva uputstva i sl...
Poslednja izmena: