Kako naterati osobu koja ima psihozu da pije lekove?

Znam šta je OCD.
Zašto i kako si zaključio da priča sa vakcinama postaje OCD?
Da li si za vakcine i zašto?
Pa pre ili kasnije neko pocne o vakcinama u bilo kojoj temi (ili zacini sa politikom) nije vazno sta je tema.... Malo je previse price o tome, a naravno, ne o onom sto je mnogo bitnije a ne raspravlja se, a to je kako smo poubijali populaciju bez ikakve odgovornosti. Ali ocigledno nema veze. Malo je preduga ta pro-cons prica, postaje opsesivna, a u sukobima kompulsivna.

ili ovo je tema o mentalnom zdravlju a ne o vakcinama.

Pa pre ili kasnije neko pocne o vakcinama u bilo kojoj temi (ili zacini sa politikom) nije vazno sta je tema.... Malo je previse price o tome, a naravno, ne o onom sto je mnogo bitnije a ne raspravlja se, a to je kako smo poubijali populaciju bez ikakve odgovornosti. Ali ocigledno nema veze. Malo je preduga ta pro-cons prica, postaje opsesivna, a u sukobima kompulsivna.
Svako priča o onome što ga muči.
O čemu ti misliš da treba pričati? Na šta misliš kada kažeš da smo pobijali populaciju?

Kod nas i u okolini su samo radili test na koronu i odmah vakcinu,a sto je bilo prehladjenih ljudi to niko nije gledao.I ti ljudi su imali veoma velikih problema posle vakcine.Dugo nisu mogli da se oporave.
Ako se dobro sećam, morao i da potpišeš da si zdrav i da te pogleda lekar. Isto kao i sa svakom drugom vakcinom namenjenoj borbi protiv virusa. Ali verujem da nisu svi poštovali protokol.

Kada dođe red na određenu vakcinu, istražiti u dubinu i širinu - pa zaključiti.

Roditelji koji ne vakcinišu djecu isto to rade jer svoju djecu paze!
većina roditelja svijeta radi kako misli da je najbolje za svoje dijete.
Imaj to na umu, umjesto da usuđuješ nekoga ko ne misli kao ti.
Ja sam protiv vakcina, ali ne mislim manje o ljudima što iz straha i neznanja vakcinišu.

Logika je upitna.
To što su decenijama u upotrebi, ne sugeriše bezbjednost. Samo govori da se decenijama koriste.
Razmisli malo, samo polako.

Znam ja ljude koji su umrli od starosti, a znam i one što su preživjeli bolest.
Šta želiš reći ovime? Glupo povezuješ.
Pokušaj sutra obratiti pažnju na crvenim automobilima i primjetićeš ih.

Opusti se.
Ne, roditelji koji svoju decu ne vakcinišu ugrožavaju prvo svoj udecu, zatim i ostale, na koje eventualno vakcina nije odradila kako je trebala.
Svi smo ih primali, pišem o obaveznim vakcinama koje su prošle višedecenijske provere, pa nema ni jednog opravdanja da ih ne primamo i dalje.
Zamisli kad bi na ovoj temi isto tako sumnjala u lekove, pa preporučila toj devojci da ih ne pije. Strašno.

Ne, roditelji koji svoju decu ne vakcinišu ugrožavaju prvo svoj udecu, zatim i ostale, na koje eventualno vakcina nije odradila kako je trebala.
Svi smo ih primali, pišem o obaveznim vakcinama koje su prošle višedecenijske provere, pa nema ni jednog opravdanja da ih ne primamo i dalje.
Zamisli kad bi na ovoj temi isto tako sumnjala u lekove, pa preporučila toj devojci da ih ne pije. Strašno.
Razumijem kako ti razmišljaš, ne trebaš objašnjavati.

Ti mene ne razumiješ, i ni ne možeš jer ne znaš šta sam ja saznala.

Ali shvatam zašto ne voliš ljude koji neće da se vakcinišu - bojiš ih se.
OK, ti se i vakcinišeš iz straha, a onda ne voliš ove što nisu iz straha.

Meni je toliko postupaka urađeno iz straha suludo.
Ali ne osuđujem te ni najmanje. Drugačiji smo svi.
Ja bih volila da smo mi svi što zdraviji i jači.
ja ne tvrdim da su vakcine loše, samo to da ne vjerujem ovim sadašnjim.
imam svoje razloge, ali isto kao i tebe, vodi me strah. Puno male djece je sa autizmom, i to je užasno.

Ali ja ne znam šta treba, ne znaš ni ti. Mi samo činimo onako kako mislimo da je najbolje.

Razumijem kako ti razmišljaš, ne trebaš objašnjavati.

Ti mene ne razumiješ, i ni ne možeš jer ne znaš šta sam ja saznala.

Ali shvatam zašto ne voliš ljude koji neće da se vakcinišu - bojiš ih se.
OK, ti se i vakcinišeš iz straha, a onda ne voliš ove što nisu iz straha.

Meni je toliko postupaka urađeno iz straha suludo.
Ali ne osuđujem te ni najmanje. Drugačiji smo svi.
Ja bih volila da smo mi svi što zdraviji i jači.
ja ne tvrdim da su vakcine loše, samo to da ne vjerujem ovim sadašnjim.
imam svoje razloge, ali isto kao i tebe, vodi me strah. Puno male djece je sa autizmom, i to je užasno.

Ali ja ne znam šta treba, ne znaš ni ti. Mi samo činimo onako kako mislimo da je najbolje.
Nema straha, samo zdravog razuma. Jedini strah je kod vas koji se plašite vakcina.
Ali neću više o vakcinama, nema smisla.

Nastuoas kao neko ko nesto zna o tome, a zapravo samo sledis ono sto kazu, bez ikakvog znanja o tome.
To je cista vera.
Konkretno, antipsihotici nemaju nikakvu drugu funkciju, osim da te stave u takvu mizeriju i patnju,
da se slomi ego i volja dalje da ludujes, a kad se to desi spreman si za ubeddjivanje od strane
psihijatra. ***** bi se samo da te skinu sa toga...Naravno to vazi i za ukucane,
koji te kljukaju tim, isto preuzimaju inicijativu i slusas ih, ne zato sto zelis, nego zato
sto moras. To je kulturna varijanta terapije sa bejzbol palicom...

kad smo kod toga mislim da psiholozi ionako ne mogu da prepisuju lekove - samo da savetuju.
Psihijatri i doktori opste prakse ili specijalisti mogu. Tako da ako osoba vec pije prepisane lekove to je ili od doktora ili od psihijatra.
Ludak ne prima nikakve savete, niti je spreman da saslusa bilo koga. To bez prisile ne moze.

Не знам, имаш ту неке шатро докторе па нека ти дају савет са те стручне стране. Мој предлог модераторка Pikax или тако нешто... Верујем да ће ти она дати неке смернице. Поууууу
@pikax

Samo se sa ovim ne bih slozio:
Naravoucenije: nikad ludaku ne treba reci da je ludak, nego mu ponuditi vitamine i oporavljujuca sredstva - hemija je daleko dogurala - sto se i vidi iz prilozenog.
Nema leka protiv ludila. To je iskljucivo psihicko stanje, koje se moze izmeniti otvaranjem uma. Ako je neko zatucan psihoticar
mozes da mu das sta hoces, isto ce misliti. Jer covek moze misliti sta god zeli. Ludak ce se samo pritajiti i nista vise.

Čest problem kod psihoza i jeste uverenje da nije bolestan već da okolina greši i zato je jako bitno lečiti ovo mentalno oboljenje. Obavezna je terapija lekovima, a jako je bitno i utvrditi šta je uzrok psihoze.Jako je bitna i društvena podrška, pa možda ne bi bilo loše da neko iz porodice porazgovara sa njenim dečkom i objasni mu situaciju. Nikako ne bi smela da prekida terapiju.
U ludom svetu ko nije lud?
--
Ali, da, mentalni problemi su posebna tema i zbog toga postoje doktori i psiholozi.
Ukoliko joj ne odgovara trenutna terapija ili terapeut predložite joj kod nekog drugog da ode.
Recite joj o promenama koje vidite kod nje kad je dozirana i kad je bez lekova.
Objasnite joj koliko je život nit i sve rizike koje njeno neobuzdano ili depresivno ponašanje može da izazove.
Što se pre ovo bolje razume i donekle savlada, ukoliko je mlada(može da prolazi) ili blaga depresija kojoj nekad daju veću količinu recept droge nego što je neophodna za balansirano ponašanje.
--
Kao, i pokušajte razumeti uzrok. Višestruki su, obično je neka vrsta stresa, neretko prevelike umišljenosti, gubitka nekog ili nečega, ili pak i prevelike euforije. Emocionalni disbalans...
----
Učite, saznavajte, tražite profesionalnu pomoć, i čuvajte osobu što volite.
--
Ali, da ponovim, lud, lud je ovo svet...

Laku noć, preporuka za novi Hunger Games.

Poslednja izmena:
Nisam dala savjet, nego sam mišljenja da se danas previše piju tablete, a premalo se razmišlja i vjeruje zdravom razumu, i samom tijelu.
Vjerujem da ljudi sa problemima trebaju prekontrolisati i sve hormone, i status vitaminsko-mineralni, običi sistematski pregled... Prvo to, onda psihijatar!
Uvesti redovnu fizičku aktivnost, i zdrave prehrambene navike.

I ako se čovjek kada pruži tijelu navedeno gorivo, osjeća loše i dalje, kao vaša sestra, onda sam mišljenja da treba lijek na mozak. A to sam sigurna da ne treba tako mnogo ljudi, koliko psihijatri prepisuju.

Jdino što pravim izuzetak, kad je neko tako bezvoljan kao ona - msm da treba nešto da smiri nervni sistem, da bi mogla uopšte naći volje i snage za zdrave navike.

Kako djeluju te tablete? Ako stvaraju serotonin, onda možete naći i alternativne metode,...suplement mio-inozitol povecava osjetljivost receptora na serotonin.

P.S. po vašem opisu njenog stanja, i dalje me niste uvjerili da joj treba, vidim da ne postatrate integralno tijelo kao skup psiha-tijelo.
Ja sam mišljenja da ćete vi danas naći lako mišljenike kao i vi, posebno psihijatre.
Ali isto tako mislim, da trebate uvažiti sestru više, jer svako sam sebe zna najbolje.

Nije svaki psiholog i psihijatar dobar i odgovarajući. Ali da, mnogima treba i znači, iako se može i bez njih.

I na kraju, ovo je moje mišljenje za mene, ne za sestru tvoju.
Nije svako isti ali se generalno slažem.

A onaj iznad ni zelenka ti ne dam... :mrgreen:

Zdrav razum je na udaru sa svih strana.
Ukoliko je uopšte i zdrav...

4am.

Poslusna ili neposlusna. Sve se svodi na to. Najvise lobotomija u USA je izvrseno nad neposlusnom decom.
Hm...

Ponašanje je jedno. A disciplina drugo, iako su povezani.
U zajednici nisi za sebe. Iako si uvek pre svega za samoga sebe.
Roditelj svoje dete vidi kao sebe. Nastavak.
Naravno onaj kojem je zaista stalo do svog deteta.

Ljudi su ljudi.

Lobotomija je pogrešna, iako su kao i ubijanje ljudi lavovima u Arenama dali smisao onome što oslikava ovaj svet u kome živimo...

Nije više potrebna lobotomija.
Dovoljno je da poveruješ da ti je potrebno krstarenje da bi se odmorio...
Ili pak, da budem morbidniji, da neposumnjaš da je planeta neravna..
Na ovom ravnom ekranu...

Spavaj Bmaximum...

Back