Kako napraviti Web Sajt???

ljudi, ako vam ocajnicki treba sajt a ne placa vas se hosting (kao meni) onda imate sledece sajtove:
-www.webs.com
-www.weebly.com
-i google sites
Tu mozete napraviti sajt
jedina mana je to sto u imenu sajta bice npr. www.example.webs.com ili umesto webs weebly ili google

zavisi gde budete radili

P.S. ako zelite sajt samo za sebe ovo je odlicna stvar

napravi direktorijum

u wordu kad napravis stranicu ides na file >save as>web page

sacuvaj u taj direktorijum (jer ce da napravi verovatno brdo fajlova)
e sad unutar tog direktorijuma ti je sajt...

treba jos da nadjes negde hosting, moze dzabe a moze i za 10-ak evra godisnje. za dzabe imas npr. www.dzaba.com
hosting ti je u stvari direktorijum na nekom serveru negde na internetu, za koji je vezana neka web adresa. u taj direktorijum treba da prekopiras sve fajlove iz ovog gde si sacuvaj sajt.

i to je to

jos samo da nadje neku skolu web dizajna posto u meki Serbiji neobrazovanih dizjnera ima ko pirata u Somaliji. A nakon mozda krene da uci neki software engineering...
a nakon toga ako se vec malo raspline, moze da zavrsi i neke studije...
ali cenim, da oce to sve za dva meseca...

SLazem s u glavnom u svemu sto je navedeno i sto se tice samostalne izrade prezentacije i sto se tice angazovanja nekog profesionalca za samu izradu. Ne slazem se sa konstatacijom da je bolje nemati prezentaviju nego imati losu. Jer ako nismo toliko vicni u pravljenju prezentacije i nasi korisnici ne zahtevaju to,mozemo samostalno da napravimo prezentaciju samo sa osnovim podacim o preduzecu. I tako ce ipak neko moci da nas pronadje,a OVAKO NE.

Savetujem da procitas ovih nekoliko saveta o izradi web sajtova i odgovore na česta pitanja pre nego se odlucis za bilo kakvu akciju po tom pitanju.

Ukratko, sve zavisi od namena sajta.

Ukoliko hoces da koristis sajt da privuces potencijalne klijente, predstavis biznis i ostavis pozitivan utisak obavezno je da angazujes profesionalca.
Pored toga, moras da platis zakup domena i hostina sto iznosti ukupno - 30-35 evra godisnje (rs domen je skuplji).
I na kraju poželjno je da angažuješ (zadužiš) nekog da održava sadržaj, odgovara na Email itd.

Ukoliko, ipak želiš da sam uđeš u proces izrade web sajta. Savetujem ti da koristiš neki open-source CMS npr- Joomla ili WP.
Treba da pokriješ Dizajn (za to je potreban program PhotoShop ili FireWorks)
Kodiranje (da učiniš tvoj dizajn sajtom sa linkovima, textom, slikama i svime ostalim)
SEO optimizaciju (jer želiš da neko i nađe tvoj sajt na internetu ;) )

Posveti vremena da savladaš ove stvati u koliko se upustiš u samostalnu izradu jer je po meni - bolje nemati web sajt, nego imati lošt.

Slazem i sto se tice samostalne izrade i sto se tice angazovnja profesionalca. Ne slazem se sa konstatacijom da je bolje nemati web sajt,nego imati los.
Pre svega zato sto svako uz malo truda moze da napravi veb sajt samo sa osnovnim informacijama o preduzecu i tako ipak biti prisutan na internetu, sto je slozicete se u danasnje vreme neophodno.. Tako da bolje imati bilo kakvu prezentaciju neko nemati je..Naravno sto bolja prezentacija to bolje

Ukoliko si spreman da sam naučiš kako se pravi blog ->> veb sajt za koji nije potrebno predznanje o html-u,php-u i ostalim programskim jezicima, i ukoliko si u mogućnosti da za domen (veb adresu) izdvojiš 7 evra na godišnjem nivou, a za veb hosting 7 evra na mesečnom nivou, pozivam te da posetiš moj blog na adresi http://www.blogdoksirekoblog.com i upišeš se na BESPLATNI, 20-delni imejl kurs na kome ćeš saznati neke osnovne informacije pre nego što se upustiš u avanturu. Kurs je tako koncipiran da početnicima da osnovne informacije vezano za kreiranje bloga na WordPress blog platformi.
Pozdrav

Kako napraviti Web Sajt???

Odgovor -Vrlo lako!
Ne trebas biti nikakav programer da bi napravio profesionalan web sajt, ne moras cak ni znati engleski jezik.Razvojem tehnologije danas je vrlo napraviti websajt i nakon nekog vremena prijaviti se na google adsense program i poceti zaradjivati.
Savetovao bih ti da koristis Joomlu.
Joomla je besplatan sistem za upravljanje sadrzajem i sigurno jedan od najmocnijih CMS sistema trenutno jer ti daje bezbroj mogucnosti, komponenti, modula sve u cilju da izgradis profi sajt bez kodiranja i mnogo znanja.Joomlu mozes instalirati cak i na srpskom jeziku.
Poseti http://napraviwebsajt.com jer ces tu naci sve potrebne informacije, vodice i pomoc kako da napravis websajt, koji da hosting izaberes(besplatni ili koji se placa), kako da registrujes domen(besplatni ili .com, .net ili neki drugi) i sve ostalo.
Pozdrav i srecno

Šta je sve potrebno za pravljenje web sajta,i da li se treba dosta platiti?

Ponovih ja pitanje, jer je odlično formulisano, a i prošlo je dosta od tada.

Glavni sastojci za pravljenje sajta su tekstovi i slike (u šta može da spada i logo).

Sajt jeste skup teksta i grafike. Opšti utisak može da varira od odbojnog do impresivnog. I publika se pita: nešto što je meni odbojno nekom drugom je impresivno :) Mnogo zavisi od znanja/sposobnosti onog ko ga pravi.

A. (izrada)
Najbrže i sa najmanje znanja, nabrojane sastojke možeš poređati u Office Word-u. Kad klikneš "save as web page", dobićeš kodove i ostalo spremno za postavljanje na server (to je jednostranični sajt za početak :) ).

B. (plac i lokal)
Preostaje da se nabavi hosting i domen, može i besplatni poddomen na nekom tzv. "besplatnom" hostingu.

C. (program za upload)
Jedno od uputstava, na srpskom, za prebacivanje tih fajlova na hosting server imamo ovde:

Poslednja izmena:
e za web sajt, najbolje ti je da odes na w3schools.com, naucis HTML i CSS, posle skines Dreamweaver CS3 sa neta, i radis sajtove, prosto k´o pasulj.......:D

pozz

Ne mozes samo sa HTML i CSS-om da budes web dizajner.

HTML i CSS su skriptni jezici sto znaci da oni ne mogu izvrsavati neke f-je. Recimo unosim u Search da mi nesto nadje iz baze ili da mi nesto izracuna, otvori chat, forum itd, za to se koristi Java, Javascript, uz Javu i Javascript nije lose nauciti php, flash, a to se ne moze preko tutoriala nauciti, potrebna je dobra literatura i neki kurs ili Fakultet.

Poslednja izmena:
Aj da se ukljucim i ja u diskusiju. HTML i CSS sam naucio u visoj skoli, php dosta slabo (*** prepisivanje i provlcenje kroz ispite koje mi sada dolazi glave) i ja i dalje nisam u stanju da uradim sam dinamicki sajt (php css html). E zato sam uzeo lepo wordpress i izabrao temu izbacio ubacio sta mi treba ili ne, i zamisli, morao sam da menjam kod da bi to sve funkcionisalo kako treba!? Moj zakljucak je da ako zelis da uradis sajt samo za sebe, napravis neki blog ili sta ti ja znam kakav sajt (svasta ljudima pada na pamet) sedi lepo za w3schools i strebaj html css dok ne skontas kako da bez pomoci templejta i dizajniranja u photoshop-u uradis neku web prezentaciju koja stvarno lici na nesto. Zatim se vrati na w3 i nauci osnove php-a. E onda odes lepo na WP i mucis se 2-3 dana dok ne napravis svoj prvi dinamicki sajt koji lici na nesto i koji neko nece odma prepoznati kao ime teme na wp ili jomli drupali gde god...
Ako imas ozbiljnu firmu (ili bar firmu, malo je danas ozbiljnih) izdvoji 200-300 evrica i daj nekom pocetniku da pruzi sve od sebe da ti napravi profi sajt koji ce za 2-3 dana biti na prvoj stranici googla kad te neko bude trazio, ili izdvoji 500+ € (cena zavisi od tvojih prohteva) i daj profesionalcu da ti to odradi tako da kad se tebi digne kliknes na ikonicu na stranici i upises novi sadrzaj pa kliknes na drugu ikonicu pa nesto obrises, izmenis itd...
Niko nije napravio profi sajt za mesec dana bez ikakvog predznanja, ma koliko on to mislio da je moguce (mozda Bata Zivojinovic, Cak Noris nije uspeo... ;) ).

Back