snaja88
Veoma poznat
- Poruka
- 11.267
Bas tako profi, izvini, nisam te prepoznao.
A cime se jos bavis, preko noci webmaster a preko dana?![]()
Kako mislis sta radi preko dana? Decko zvuci kao da wabmaster-ise i danju i nocu bez prestanka

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Bas tako profi, izvini, nisam te prepoznao.
A cime se jos bavis, preko noci webmaster a preko dana?![]()
dok klecis tako, potrudi se lepo da ga izglancas![]()
Moze li mi neko pomoci oko pravljenja sajta preko office worda?
secem tu-ki, ako neko od vas radi sajtove u golim kodovima i da ne koristi ama bas ni jedan templejt/cms
Savetujem da procitas ovih nekoliko saveta o izradi web sajtova i odgovore na česta pitanja pre nego se odlucis za bilo kakvu akciju po tom pitanju.
Ukratko, sve zavisi od namena sajta.
Ukoliko hoces da koristis sajt da privuces potencijalne klijente, predstavis biznis i ostavis pozitivan utisak obavezno je da angazujes profesionalca.
Pored toga, moras da platis zakup domena i hostina sto iznosti ukupno - 30-35 evra godisnje (rs domen je skuplji).
I na kraju poželjno je da angažuješ (zadužiš) nekog da održava sadržaj, odgovara na Email itd.
Ukoliko, ipak želiš da sam uđeš u proces izrade web sajta. Savetujem ti da koristiš neki open-source CMS npr- Joomla ili WP.
Treba da pokriješ Dizajn (za to je potreban program PhotoShop ili FireWorks)
Kodiranje (da učiniš tvoj dizajn sajtom sa linkovima, textom, slikama i svime ostalim)
SEO optimizaciju (jer želiš da neko i nađe tvoj sajt na internetu)
Posveti vremena da savladaš ove stvati u koliko se upustiš u samostalnu izradu jer je po meni - bolje nemati web sajt, nego imati lošt.
Šta je sve potrebno za pravljenje web sajta,i da li se treba dosta platiti?
e za web sajt, najbolje ti je da odes na w3schools.com, naucis HTML i CSS, posle skines Dreamweaver CS3 sa neta, i radis sajtove, prosto k´o pasulj.......
pozz