Kako napraviti shpagu?

ma dzhaba sad... sad sam u sistemu snage... nisu meni tetive problem, ja moram da cepam mishice, meni kad radim zhensku shpagu trebaju dvojica da me vuku za noge :( ma josh godinu dana za ovo pa cu onda da se bacim ozbiljno na razgibavanje :D

Nije kasno dok si jos mlad i dok ti ne treba slobodno vreme za zenu i decu. Pored ovih statickih istezanja dobra su i dinamicka istezanja.Da li neko od vas trenira neku borilacku vestinu? Ja sam cetiri meseca trenirao karate ali sam prestao.

Ćaos

Ja sam kada sam imao 18 god. radio intenzivno na razgibavanju,baš zbog špage ( klinački Van dam fazon...)
Bilo mi je potrebno tačno 40 dana za lakšu varijantu i oko 3 meseca za težu.( imam i fotku u špagi sa petama na dve stolice)
U to vreme ( davne 91-ve ) naročito sam gotivio da u skoku nogom dodirnem ( čitaj razvalim ) neke predmete na visini oko 2,5m.
Sada sam se znatno ukrutio jer nisam obnavljao te vežbe celih desetak god.,ali cenim da bi se za mesec dana stigla lakša varijanta,a teža verovatno nikada više.

hmm zanimljivo... ja i sad nemam problema sto se tice udaranja predmeta, mogu lako da raspalim predmet iznad sebe ili u skoku...al sto se tice muske spage to cu jos malo poraditi i nadam se da se necu poroditi pre nego sto uradim spagu hahaha :D

Sorry sto "podizem" zamrlu temu, ali imam jedno pitanje.

Ja radim vezbe zagrevanja od misica vrata ka dole neposredno pre treninga koji cini preskakanja konopca i dizanje tegova. To zagrevanje zavrsavam istezanjem prepona i ligamenata nogu (listova), i tako svaki dan pre treninga radim. Na taj nacin izbegavam eventualne bolove u cevanici i potkolenici prilikom preskakanja konopca/dzoginga. Da li, prema ovome sto sam procitao, to ne bih smeo raditi pre treninga?

Pročitao sam sve postove od početka i sa nekima se slažem a sa nekima ne. Za špagu treba mnogo truda i znoja. Nekada morate ići i preko granice bola. Greška je da početnici traže i vežbaju vežbe sa interneta. Pre svega toga bi trebalo da se posavetuju sa nekim ko ima iskustva sa istezanjem, da mu lično pokaže kako da osnovne vežbe izvodi. U suprotnom može doći do ozbiljnih povreda.

Back