kako muskarci osecaju ljubav?

Zavodnik

Pred mnogim vratima sam čekao,
Na mnoga uha šapnuo svoju pesmu.
I uvek kad se usta jedna predavala
i žeđ bila ugašena, jedna blažena iluzija u grob bi silazila…

Ostalo bi samo telo u prevarenoj ruci.
Poljupci koje strašno moljah,
duge noći koje grozničavo iščekivah…

na kraju behu kao zgažen cvet,
bez mirisa nestala lepota.
Iz mnogih postelja ustao bih tužan
kad je žudnja postala mi navika.

Bežeć' od užitka tražio sam san
opet novu želju i svoju samoću…
taj užitak moje je prokletstvo
jer nesrećnim me čini
da svaki san o njoj stvarnost uništava.

Oklevajući, ruku ka novom cvetu pružam,
da novom uhu svoju pesmu šapnem:

Brani se, najlepša moja, zakopčaj haljinu svoju,
opčini me, izmuči me nikad mi ne reci DA

Hese

Ovo je napisao u nekom teskom loodilu...
Necu da verujem

:heart:Lepo je procitati da i VI znate da Volite...jedan savet moj...ne menjajte se...:heart:

Pa da vi mozete na miru da se izivljavate. Hehe, ja jednom voleh, iz*eba me doticna od glave do pete, izleci sve komplekse na meni, rekoh sebi NIKAD VISE.

....
And the raven, never flitting, still is sitting, still is sitting
On the pallid bust of Pallas just above my chamber door;
And his eyes have all the seeming of a demon's that is dreaming,
And the lamp-light o'er him streaming throws his shadow on the floor;
And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!
E.A. Po

Kako odreagovati kada vidis da se nekome silno svidjas,ta taj neko prska tvoj parfem i mirise ruku ceo dan,kada ti posvecuje paznju vise nego drugim zenama,pricam o kolegi sa posla,kada kafu pije sa tobom po celu noc,i kada predlozis vidjenje van posla on jednostavno kaze DA NECE DA OBECA NESTO STO NE MOZE DA ISPUNI...Bas sam zbunjena...Varnice non stop lete,a opet mi je sve nejasno...

Po tvom postu posumnjala bih da je zauzet, a da se lozi na tebe

ali stvar je u tome sto i kada osete ljubav,ignorisu je ,i ne razmisljaju o tome,nadaju se da ce proci,kao bolest neka
,,kao da imaju grip..mislim da je to negde karekteristicno za jaci pol,kao i da skoro svako,ko sebe moze nazvati-muskarac je prosao kroz tu fazu-fazu negiranja ljubavi,Moja teorija jeste da se Balkanski muskarac od malena uci i vaspitava,da bude neranjiv,A ljubav ,stvara suprotan osecaj- osecaj ranjivosti
kada ,shvate sta su uradili ,obicno je kasno

Интересантна тема, само што бих у старту додао да има и таквих жена, и то доста...
Нисам васпитаван у ткз. балканском стилу али јасно видим шта се све догађа око мене (у смислу мушко-женских односа и схватања љубави и секса, посебно у данашње време), шта све људи раде, на шта су спремни, и када све то сагледам - схватим да је права љубав једна веома ретка, јако лепа и чак често, на безосећајан начин, искоришћавана ствар што ме често наведе на мисао да треба на њу да заборавим јер ипак живим у реалном свету у коме искрено се заљубити често може да пређе у каснијој фази баш у разболети се (из 1000 могућих разлога који су последица садашњих схватања)... ако ме разумете. Жао ми је особа (чешће женског али и мушког пола) који се заљубе и тек после дужег времена схвате да су били на веома очигледан и безосећајан начин искоришћавани. Због тога је боље бити "нерањив" или још боље, не обраћати пажњу на све те ствари које се дешавају око нас и почети да живиш свој живот и посветити се другим стварима које нас чине срећнијим и задовољним, бар за мене... :)
Не кажем да истинска љубав не постоји али...

dakle pitanje
koje se namece i na koje sam mislila, jeste
sta to treba da se desi,pa da covek prevazidje urodjen bojkot prema sebi i ljubavi koje oseca
....
dakle koji je to trenutak kada takav muskarac kaze sebi
ma ,ja bre volim zenu,pa sta...

Да би ми пала на памет таква реченица, мени би било довољно да осетим обострану јаку и стварно искрену љубав (а то ми се још није десило, као ни многим другим људима), то је тако једноставно а нажалост тако ретко оствариво у реалном свету (природне нагоне или тренутну опсесију физичким изгледом наравно не рачунам у такву истинску љубав).

Do nekle sam "inspirisana" Lindemann-ovim postom. Napisacu nesto sto se meni sada tako cini na osnovu onog sto sam do sada uspela da ukapiram, a sad, to ne mora biti tako;
Cini mi se da zaista nema razlike kod muskarca i zene u tom kako prihvataju ili ne ljubav, kako im se to desava da kazu da vole nekog. Sve sto se coveku desava jeste i povezano sa telom, dakle normalno je da u onom sto pricam postoji i fizicka aj da kazem privrzenost, ali to prihvatanje ljubavi ili ljubav uopste nije povezano sa tim cak je skoro sasvim odvojeno, i to coveka u jos uvek nezrelom dobu moze jako da zbuni. Sta se desava. Gledas nekog, njegove postupke, i mislis: Taj ili ta, ne bitno, to je osoba koja me dozivljava kao osobu, koja se prema meni odnosi kao prema coveku. To na recima deluje prilicno jednostavno, sta je tu sad posebno u tom sto se neko prema meni odnosi kao prema coveku. Ali to uopste nije jednostavno. Malo je kontakata u zivotu uopste u kojima covek jasno oseca necije postojanje naspram sebe cije mu postojanje u potpunosti potvrdjuje njegovo licno postojanje. Taj te osecaj samog cini uzdignutijim kao ljudskim bicem, u stanju si da osetis da kao ljudsko bice mozes nesto na ovom svetu da ucinis, da tvoji postupci tvoje reci imaju istinskog odjeka. To je kao budjenje iz sna u kom nase reci nasi postupci, smao su talasanje. To kao da je jedan oblik postovanja, ali samo ima veze sa postovanjem. U svakom slucaju, ljubav je nesto sto zaista donosi realan kvalitet u nas unutrasnji zivot. Nije to banalna zaslepljenost itd. razne price o zaljubljenosti kao necem losem...
I zaljubljenost je nesto kroz sta covek prolazi i kroz sta uci da voli.
E, jedini je "problem" sto za prihvatanje takvog, sasvim trezvenog osecaja koji se moze javiti u kontaktu sa nekom osobom, treba u tom momentu imati i dovoljno zrelosti da to razumemo i ucestvujemo.
Kazem, pisem onako kako mi se cini,

Poslednja izmena:
Nesto sam mislila da ono sto sam napisala gore moze da bude razumljivo samo meni a potice od sasvim konkretne situacije koju mogu vrlo lako da prepricam. Evo:
Vece drustvo na pikniku. Medju momcima je jedan koji je skoro ostavio pice, bas je imao problema sa tim. I on ne moze da odoli i krece da uzme pivo. I cura kaze: "E, zar nisi reko da si ostavio, ajde nemoj." i ustaje da mu uzme pivo. Drugi momak joj kaze: "A odkud tebi da ti to kazes?"
Ona ga gleda, bas se njoj obraca, bas njoj za njen postupak kaze da nije uredu; i ne prebacuje ne zeza je, on sasvim ozbiljno tvrdi da je ona rekla nesto sto nije na mestu. I ona malo razmisli, i skonta da iza njenih reci nije bilo niti najmanje brige za onog mladica, da je to uradila tek onako, bez saosecanja sa njim, sa svim onim sto ga je uopste navelo da i ranije i u tom momentu zeli da popije pivo. To traje u nekom kratkom vremenu dok posmatra onog koji joj se obratio. I onda ona kaze, nesto kao: "U pravu si." i skloni se. Ali, u toj njenoj spremnosti da zaista razmisli o onom sto je on hteo reci i on se osetio kao neko koga je neko zaista cuo, i to su osetili oboje:). To je mogucnost za ljubav, takva situacija, ako to umeju.

što kaže milan gutović u seriji "otvorena vrata"

Ćale, reci mi iskreno da li si ikada voleo?
Reci mi iskreno, da znam s kim imam posla.

Oduvek sam voleo.....
10 sa lukom
plus jagodinsko pivo, ana
TU KOMBINACIJU SAM VOLEO
VOLIM
I VOLEĆU !!!
:)

Muskarci se plase da pokazu svoje emocije u vecini slucajeva,dok zene zive za to.U tome je jedina razlika.Osecaj zaljubljenosti je razlicit,od osobe do osobe,i tu ne treba praviti razlike medju polovima.Mada,u dosta slucajeva,strah muskarca da pokaze svoja osecanja je bas zato sto zna,da zena moze da manipulise s' tim.E sad,tu je i stvar mentaliteta i podneblja,a ovo nase nije bas tako "plodonosno" u iskazivanju ljubavi,pa su nam zato muskarci,malo zadrti ;)

Poslednja izmena:
Kada im slupas kola,a pitaju te da li si ti dobro
Kada ti kazu da si im jako draga to znaci da te vole
Kada planiraju da ceo vikend provedu sa tobom
Kada im pruzas dobar sex,spremas dobru klopu,uvek si tip-top itd., a nikad ni ne pomisle da te prevare-ni sa istom kao ti,ni sa manje dobrom......itd.Ima tu dosta primera.....
Kada TI OSETIS U SRCU I POGLEDU DA TE VOLE-TADA TE TAJ OSECAJ NE VARA-NIKAD!:cmok:

mz_0909_10030762452-1.gif

Da zapisem ovo , kao podsetnik:lol::aha:;)

Back