Kako lečiti bol u kuku i kolenu?

Posle silnih analgetika propisana mi je Doreta za umanjenje bola. To je narkotik i plašim se da ga koristim.Bol u kičmi nemam.
bol se ne lechi, nego samo da mu se umanji intenzitet
ako je ikako moguće otkloni uzrok bola
a protiv bolova kuka ili kolena, a nije navedeno gde
probaj sa Lidocaine hydrochloride/Lidokain hidrohlorid _mast , ako već drugi kekovi nisu mogli

Probaj sa Gavezom, čujem da dosta njima pomaže u obnavljanju hrskavice i smanjenju upale.
Posle silnih analgetika propisana mi je Doreta za umanjenje bola. To je narkotik i plašim se da ga koristim.Bol u kičmi nemam.
,,,mozhe i Gaveza,,,ali samo kao gotov proizvod u vidu masti ili kreme,,,
,,,i ne koristiti na otvorene rane,,,ako neka postoji u podruchje sa bolovima,,,

Moras ti to proveriti dobro,odakle ide taj bol.Nemoj biti siguran da nije od kicme.Pio sam Trodon i Bensedin protiv bolova u kicmi,koji su spustali na kuk i koleno.I to skoro 20 godina.Sada sam promenio lek,jer su za Trodon uveli neka nova pravila,pa sam otisao privatno da mi Ortoped prepise najblizu zamenu za Trodon,a da moze da se i kupi,a i da ide i na recept.Mada se i na recept placa.I kod mene ima dosta momenata kada lekovi ne deluju,obicno u prelazu iz zime u prolece i iz leta u jesen.Onda dodatno uvece pred spavanje mazem konjski gel,ja zeleni,jer mi prija hladjenje,a nekome odgovara crveni,koji greje,pa onda kad se malo susne,onda flastere protiv bolova,koje isto imas da kupis u apoteci.Veruj mi da je najgore kada se trpi,a nista ne preduzima.

ne znam da li je neeko pisao o onim magnetima, može li da pomogne, ja imam narukvicu sa magnetom, ali verujem da ima to kao i za kolena npr ili leđa. Ima li neko iskustva?
Ja imam za lumbalni deo kicme,a drugi za vratni deo.Ima dana kada pomaze,a ima kada cini mi se jos vise pogorsa.Imam jedan u obliku srca,a drugi pravougaoni.Taj pravougaoni bi mogao za koleno,a moze kupiti i drugi par isto za kuk.Ovaj u obliku srca sto ja imam je mnogo tezag,jer ima oblinu.Masivan je,dok ovaj pravougaoni se mnogo lakse uklopi na mesto bola.

@jolemisa jao pa sad sam guglala, nisam znala da ima ovo kao jedan magnet, kao ovo "magnetno srce"... da da deluje veliko, ja sam mislila da je to neka traka pa na njoj, kao moja narukvica....
a koja je fora sa Bakrom? imaju neki i sa tim?
šta znam, meni je na ruci delovalo da pomaže, ali sam koristila i drugu terapiju, ali znam da fizijatri imaju i terapiju magnetima pa sam zato i pitala... malo se zna o ovome, a nekom može da pomogne

@jolemisa jao pa sad sam guglala, nisam znala da ima ovo kao jedan magnet, kao ovo "magnetno srce"... da da deluje veliko, ja sam mislila da je to neka traka pa na njoj, kao moja narukvica....
a koja je fora sa Bakrom? imaju neki i sa tim?
šta znam, meni je na ruci delovalo da pomaže, ali sam koristila i drugu terapiju, ali znam da fizijatri imaju i terapiju magnetima pa sam zato i pitala... malo se zna o ovome, a nekom može da pomogne
Da smo bliže dao bih ti da isprobaš i da vidiš vredi li.Kažem ti meni u nekim momentima pomogne,a nekada ne.Sve zavisi od upale uklještenog nerva pored kičme.Ovaj u obliku srca je malo teži,pa bi bilo povoljno da se miruje,a onaj pravougaoni,kada se stavi može da se šeta.

Back