Kako kreacionisti osporavaju taksonomiju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Je, jesam. Taksonomija se bazira na evoluciji.
Nije uvek, pre evolucije je nastala taksonomija i delila po fizioloskim osobinama. Ali trenutno, disciplina taksonomije koja je najpreciznija ili ti kladistika, je potpuno bazirana na evoluciji
Ако је база за еволуцију, да ли помаже да појасни одакле негативан резус фактор код људи, када еволуција наводи грану примата која је изнедрила човека, а у њој су сви примати резус позитивни.

И одакле да је међу људима пореклом из Европе 16% са негативним резусом, код људи из Африке 0.9% а још 0.1% у остатку света. При томе сви примати у еволутивном ланцу човека су из Африке. Ту је нешто дебело климаво.

Спрам овога је таксономија тандара-мандара.

И одакле да је међу људима пореклом из Европе 16% са негативним резусом, код људи из Африке 0.9% а још 0.1% у остатку света. При томе сви примати у еволутивном ланцу човека су из Африке. Ту је нешто дебело климаво.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3378649/
Da ne pisem sve, izvoli pa procitaj, nije za kratko pisanje

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3378649/
Da ne pisem sve, izvoli pa procitaj, nije za kratko pisanje
Не подмећи линкове, већ сам напиши нешто ако знаш. Већ си покушао са једним линком да подвалиш, а на њему не пише оно о чему сам писао.

Покажи да разумеш материју о којој дискутујеш.

Ако је база за еволуцију, да ли помаже да појасни одакле негативан резус фактор код људи, када еволуција наводи грану примата која је изнедрила човека, а у њој су сви примати резус позитивни.

Спрам овога је таксономија тандара-мандара.
Извини, али не разумем најбоље питање око резус фактора.
Што се Африке као колевке човечанства тиче, то су на основу днк анализа Y хромозома и mDNK закључили, а узели су и обзир фосилне трагове.
Мада, негде сам читала да изгледа није све тако црно бело, што се тиче Африке, нисам баш сигурна, али чини ми се да је пољуљано због проналаска неког фосила ван Афричког континента, а за ту врсту су мислила да је била искључиво у Африци. (опет наглашавам да се не сећам најбоље)

Aha...
Zasto ubrzavaju se jos uvek ne zna, postoje hipoteze o tome ali ni jedna nema cvrstog dokaza.
O spekulacijama mozes procitati https://www.forbes.com/sites/starts...e-expansion-rate-is-dropping/?sh=515db0974093
Mada ovo se ne protivi sa big bangom.
Итекако се противи у великом праску се створила велика енергија, само тада. Међутим за накнадно убрзање галакција потребна је додатна енергија што је у супротности са теоријом великог праска.

Покажи да разумеш материју о којој дискутујеш.
Uh..okej ispisacu ovde, malo je poduze pa cu prvo rezime, ako ne valja kazi da udjem u detalje.
Ne zna se tacno za sta sluzi negativni, ali se po genetici moze utvrditi kada je nastao. Tokom naseg razvoja je doslo do mutacije nad odredjenom grupom ljudi.
Za dalje bolje citaj tekst, posto je prilicno dugacak i objasnjava sve vezano za to, pa i samo sekvenciranje dnk

Итекако се противи у великом праску се створила велика енергија, само тада. Међутим за накнадно убрзање галакција потребна је додатна енергија што је у супротности са теоријом великог праска.
Zapravo nije, kao sto rekoh, postoje brojne hipoteze na linku koje pokusavaju to objasniti. Ne dovodi se u pitanje tacnost teorije velikog praska.

U najgorem slucaju, ako se pojavi teorija koja objasnjava ono sto ne objasnjava teorija velikog praska, ali objasnjava i sve ono sto ona objasnjava sa jednakom preciznoscu. Big bang je biti izbacen i bice uvedena ta teorija kao tacna. Sto ne znaci da big bang nije tacan, vec da ne opisuje sve...
Analogno tome je Ajnstajnova teorija relativnosti i njutnova teorija gravitacija. I dalje koristimo njutnovu teoriju gravitacije za stvari na planeti zemlji, ali ako odemo u svemir u nekim trenucima ona nece uspeti da opise neke stvari, pa se uvodi teorija relativnosti kao dopuna

Извини, али не разумем најбоље питање око резус фактора.
Што се Африке као колевке човечанства тиче, то су на основу днк анализа Y хромозома и mDNK закључили, а узели су и обзир фосилне трагове.
Мада, негде сам читала да изгледа није све тако црно бело, што се тиче Африке, нисам баш сигурна, али чини ми се да је пољуљано због проналаска неког фосила ван Афричког континента, а за ту врсту су мислила да је била искључиво у Африци. (опет наглашавам да се не сећам најбоље)
https://bigthink.com/surprising-science/evolution-europe

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back