Kako je to kad imas 40+?

Видећеш и сама када будеш набила километражу и када ти година производње буде прешла преко 40 година.

Што си старија то ти треба више пара.
Haha, možda, ali ako pare idu na putovanja, vino i dobre kreme, ja potpisujem. Sve preko toga nek plaća entuzijazam, ne godina.

Haha, možda, ali ako pare idu na putovanja, vino i dobre kreme, ja potpisujem. Sve preko toga nek plaća entuzijazam, ne godina.
Са 40 немаш кондицију као са 18. Не регенерише ти се тело истом брзином. Не можеш да се опоравиш као што си могла раније.

Време ти је све потребније, јер идеш на посао и радиш (осим ако се не удаш богато и имаш слуге).

Да би одржала неки пристојан изглед и да би била здравија треба да плаћаш.

Нећеш хтети да идеш пешице и аутобусом. Тражићеш ауто.

...

Са 40 немаш кондицију као са 18. Не регенерише ти се тело истом брзином. Не можеш да се опоравиш као што си могла раније.

Време ти је све потребније, јер идеш на посао и радиш (осим ако се не удаш богато и имаш слуге).

Да би одржала неки пристојан изглед и да би била здравија треба да плаћаш.

Нећеш хтети да идеш пешице и аутобусом. Тражићеш ауто.

...
Ma okej, ali ni s 18 nisi znao šta da radiš s tom kondicijom. Sad bar znaš gde trošiš energiju i s kim vredi da je potrošiš.

Ma okej, ali ni s 18 nisi znao šta da radiš s tom kondicijom. Sad bar znaš gde trošiš energiju i s kim vredi da je potrošiš.
Није тачно.

Сада мораш да идеш на посао, да радиш и да потрошиш највећи део времена и снаге на рад, а ово што ти остане није употребљиво. Зато користиш паре да би могао да купиш кола да се брже крећеш или платиш другог да ради нешто уместо тебе.

Realno, kad razmišljam o 40+, zvuči mi kao tajming gde se osećaš i mlad i mator u isto vreme. Telo već ume da protestuje zbog sitnica, ali glava je punija iskustva i nekako znaš šta hoćeš. Sve ono što si ranije trpela iz pristojnosti, sada brišeš iz života kao loš font u dizajnu.
S druge strane, čujem da se tada javlja neki mir koji nije dosadan, više kao osećaj da ne moraš nikome da se pravdaš. Ljubavi su manje drama, prijateljstva iskrenija. Ima nešto seksi u toj kombinaciji umora i samopouzdanja.
Upravo tako.

Dovoljno iskusan za prave odluke i dovoljno mlad da i dalje budeš blesav i vickast.

Nisam osecao pritisak roditelja, ako na to mislis. Naprosto sagledavam sve sta je iza mene i razmisljam o tome.
ja sam mislio da generalno to svi rade, ne cekaju 40-e
Pa naravno ali iz perspektive da sise sotvario porocino, da imas decu. To je konkretno preispitivanje i moze da dodje iz neke licne potrebe a moze i da dodje usled vaspitanja i drustvene norme. A zivimo u takvom okruzenju i svo smocna neki nacin indoktrinirani time (pozitivno ili negativno, ne zalazim u to)
a vidis kako si ti to podelio, sto jeste razumljivo... ali, pazi moju podelu: udruzio sam se za zenom, prijateljicom [noci ;)] i to je taj materijalni aspekat, kao rmbas posle za decu, itd, mada se mnogi ne upustaju, kriza, ko ce da 'rani 5 usta, a ne moze ni sebe? sve u svemu to je na prijateljskoj i materijalnoj osnovi, ydruzivanje, reprodukcija, ali na duhovnoj, ako dodje do neprijateljstva sa nekadasnjom prijateljicom, onda se razdruzujemo, kao slovenci, bolje to nego da izbije rat
Sa druge, ja nisam formirao porodicu, verovatno cu ostati sam, pa sve vise hvatam sebe u preispitivanjima sta sam i gde u svom zivotu pogresio i gde sam mogao bolje da odigram i sta me tek ceka, jer sam svakako poziveo bolje parce zivota.
pa jel se kajes sad sto si ostao sam, a mozda nisi morao? vidi, i ja sam se mator ozenio sa 36 ili tako nesto, znas sto kazu neki: da imas sa kim i da se posvadjas pod stare dane, a ne ko gluvo kuce? ali ne lezi vraze, dosadi i neprijateljstvo, tako da samo iznosimo razne slucajeve i analiziramo, a ne kazemo da je neko od nas u pravu, dok drugi da nisu

Najgore je sto zapravo ni ne znam da li se kajem ili ne... Nekad mi bude zao, pomislim na starost, nekad se mislim da je i bolje ne stvarati novi zivot i osudjivati ga da zivi u ovakvoj drzavi i svetu...
to sam te pitao, uvek polazeci od sebe, jer osudjeni se kaju, moraju, i onda gledam druge koje su zene jos gore osudile nego mene, pa se tesim, a ti se pazis da ne osudis potencijalnu decu... ja sam se pazio da ja necu imati da im pruzim, a oci gladne, drzava i svet na stranu, uvek postoji neka zavera od kada je sveta u veka, ... i onda je doslo neplanirano prvo

ali svejedno se nismo razumeli, hebes svet i drzavu, ja sam te pitao za zenu/devojku, jer mi koji se razvodimo kazamo, jaoj osudo moja, znam amera koji se sterilisao, boji se da ne dodje u situaciju, za svaki slucaj, pa opet ima parova i bez dece, jel tako?

znaci moje pitanje, ili misljenje je da par moze da opstane samo ako ne osudjuje jedno drugo, makar i u sebi, ako takvu nadjes, zeni se nisi ti jos omatorio... neki zive u neformalnoj zajednici, zenu nazivaju devojkom, a meni ne lice bas na momke :mrgreen: stariji od mene materijalno obezbedjeni, nikad decu imali, ja im se cudim, drugi izgledaju bas smesno, ali da ne vredjam

Poslednja izmena:

Back