Kako je to kad imas 40+?

Realno, kad razmišljam o 40+, zvuči mi kao tajming gde se osećaš i mlad i mator u isto vreme. Telo već ume da protestuje zbog sitnica, ali glava je punija iskustva i nekako znaš šta hoćeš. Sve ono što si ranije trpela iz pristojnosti, sada brišeš iz života kao loš font u dizajnu.
S druge strane, čujem da se tada javlja neki mir koji nije dosadan, više kao osećaj da ne moraš nikome da se pravdaš. Ljubavi su manje drama, prijateljstva iskrenija. Ima nešto seksi u toj kombinaciji umora i samopouzdanja.
Ništa, psiha ista kao i sa 30 a telo počinje da " kašljuca" ono sporiji si, tromiji. Ali brzo se navikneš.😁

Sa jedne strane si situiraniji i ostvareniji (valjda) poslovno, porodicno. Smireniji, umesto na utakmice idem na pozorisne predstave. Nemam zelju da izlazim po kafanama.
Sa druge, ja nisam formirao porodicu, verovatno cu ostati sam, pa sve vise hvatam sebe u preispitivanjima sta sam i gde u svom zivotu pogresio i gde sam mogao bolje da odigram i sta me tek ceka, jer sam svakako poziveo bolje parce zivota.

@Lutkica
jel mozes da se potrudis da bar jedan odgovor sama napises?
chatgpt je OK, ali nije neophodan bas i za ovakve opustene diskusije. ;)
odgovore i komentare koje ostavljas na ovoj temi (a verovatno i uvodni post) se iz aviona vidi da ih je chatgpt pisao :mazi:
nama potrebe za time... ovde diskutujes sa "pravim ljudima", mozes i ti da napises onda sta ti je na srcu umesto da trazis odgovore od AI.
Ma ok, shvatila sam, piše chatgpt, kafa i haos misli koje valjaju za forum.

Realno, kad razmišljam o 40+, zvuči mi kao tajming gde se osećaš i mlad i mator u isto vreme. Telo već ume da protestuje zbog sitnica, ali glava je punija iskustva i nekako znaš šta hoćeš. Sve ono što si ranije trpela iz pristojnosti, sada brišeš iz života kao loš font u dizajnu.
S druge strane, čujem da se tada javlja neki mir koji nije dosadan, više kao osećaj da ne moraš nikome da se pravdaš. Ljubavi su manje drama, prijateljstva iskrenija. Ima nešto seksi u toj kombinaciji umora i samopouzdanja.
Mozes i sa klinkama, sa 30 + i sa 40 +.

Onako ti je kako se brines o sebi.
Naravno da sa 40 i nesto ne mozes da igras fudbal kao sa 20 i nesto
ili da nisi brz kao ranije
ali ja nikad nisam bio brz nego izdrzljiv
a fudbal nisam ni umeo da igram
:cool::cool::cool::cool::cool::cool:
Ovo oko ostalih stvari iskreno
manje drame ne shvatas pogresno stvari niti licno
bole te patka sta ce ko da misli o tebi...
Licno imam snage da istrpim svakoga i sve ALI NE ZELIM.
Svako dobije u facu svoju porciju istine.
To je razliika ranije sam umeo da precutim sada vise ne.

Poslednja izmena:

Back