Kako je nastao od majmuna covek?

Ne mogu ti ja dati dokaz,ti treba sam da ga nadjes. Treba da ga dozivis tacnije. Ja jesam,moja vera je proistekla iz toga. I kad bih ti rekla sta je tn ti ne bi gledao na to tako jer je tvoj um zatvoren za takve stvari. Nauka svoje dokaze daje celom svetu ali verovanje i dokazi te vere stvaru su pojedinca. Skupovi u crkvi su samo simbolicni.svaki vernik,istinski vernik dozivljava Boga na svoj nacin i nije nuzno db to bude u crkvi.

Ne mogu ti ja dati dokaz,ti treba sam da ga nadjes. Treba da ga dozivis tacnije. Ja jesam,moja vera je proistekla iz toga. I kad bih ti rekla sta je tn ti ne bi gledao na to tako jer je tvoj um zatvoren za takve stvari. Nauka svoje dokaze daje celom svetu ali verovanje i dokazi te vere stvaru su pojedinca. Skupovi u crkvi su samo simbolicni.svaki vernik,istinski vernik dozivljava Boga na svoj nacin i nije nuzno db to bude u crkvi.

Pa o tome ti upravo i ja pricam. Ti od svega mozes napraviti Boga, nekad sa razlogom, nekad bez. Ali zasto bih ja to radio? Znam ono "Nihil humani a me alienum puto" ali ovo mi je malcice teze da razumem.

Greska. Tu se ne postavlja pitanje-Zasto bi ja to radio- neke stvari se dese. Ja nisam trazila Boga nikada. Odgajana sam u komunistickoj porodici,nisam ni znala sta je to. Ali nesto se dogodilo i moja vera je sada jaka kao stena. Ne pravimo mi Boga vec je deo nas a to je ono sto nauka ne priznaje jer se bazira na materijalnim dokazima.

Odakle u coveku savest..sposobnost da razlikuje dobro od zla,sposobnost da se smeje ili tuguje,da voli ili mrzi,vaga koja meri sta treba a sta ne,sposobnost da razlikuje lepo od ruznog,da misli,da stvara ili unistava..te se stvari ne uce u skoli..sve je to deo Boga u nama koji na kraju donosi konacan sud o odlukama koje smo Sami doneli jer nam je dao tu sposobnost- da biramo. Ali to vec zalazi u dublje polemike kojima nije mesto ovde. Drmnut ce me fronzikacija :zcepanje:

Netacno. Ajnstajn je bio panteista. Samim tim on je verovao da je sam kosmos Bog i da kosmos sam sobom upravlja.
"Ja kada vidim jednu lepu bastu, ja ne pomislim kako je Bog stvorio tu bastu, nego kako je upravo ta basta Bog."- Ajnstajnov citat.[/QUOTE]

Nije šija nego je vrat. Poenta je da ako je bašta Bog, onda je Bog stvoritelj svega i čoveka i majmuna i nama zajedničke banane. Ajnštajn je car! :super:

Greska. Tu se ne postavlja pitanje-Zasto bi ja to radio- neke stvari se dese. Ja nisam trazila Boga nikada. Odgajana sam u komunistickoj porodici,nisam ni znala sta je to. Ali nesto se dogodilo i moja vera je sada jaka kao stena. Ne pravimo mi Boga vec je deo nas a to je ono sto nauka ne priznaje jer se bazira na materijalnim dokazima.

Mozes li da nam opises STA ti se dogodilo?

U socijalizmu se to mladima NIKADA nije dogadjalo, znaci - IZMANIPULISANA SI NESVESNO OD RELIGIJE.

To ti se dogodilo.

Inace, prica je karakteristicna ze SEKTASE: i njima se ODJEDNOM NESTO NEOBJASNJIVO DOGODI, nesto se u njima prelomi, pa postanu zadrti Adventisti, Jehovini svedoci, Baptisti, Evangelisti, satanisti i ostali..

Poslednja izmena:
Pricas a ne znas sta pricas. Nisam mogla biti izmanipulisana od necega sto za mene tada nije postojalo. Nisam niti razmisljala o tome. Mogla bih tvoj brzopleti post shvatiti kao uvredu ali necu jer je pisan sa jednog stanovista i u neznanju. Mogu ti samo reci da sam dozivela tragediju koja je za sobom povukla niz dogadjaja koji su apsolutno promenili moj odnos kako prema zivotu tako i prema smrti. Mogu da tvrdim da smrt nije konacna. Ovo nije mesto gde ja treba da iznosim nesto toliko licno ali u svemu sto si sad napisao vidim jedino teoriju ali ne i iskustvo sto se za mene ne bi moglo reci.

Pricas a ne znas sta pricas. Nisam mogla biti izmanipulisana od necega sto za mene tada nije postojalo. Nisam niti razmisljala o tome. Mogla bih tvoj brzopleti post shvatiti kao uvredu ali necu jer je pisan sa jednog stanovista i u neznanju. Mogu ti samo reci da sam dozivela tragediju koja je za sobom povukla niz dogadjaja koji su apsolutno promenili moj odnos kako prema zivotu tako i prema smrti. Mogu da tvrdim da smrt nije konacna. Ovo nije mesto gde ja treba da iznosim nesto toliko licno ali u svemu sto si sad napisao vidim jedino teoriju ali ne i iskustvo sto se za mene ne bi moglo reci.

Cim napìses ovo sto je boldovano - pokazujes jasno da si u Zoni sumraka...

U tim zonama religija se jako lako "lepi" za coveka.

Oni koji "pecaju" vernike nikada ih ne pecaju kada su psihicki stabilni, vec uvek kada su u stresu.

Inace, smrt je jedina i konacna stvar u zivotu.

Niko ti drugo nista sem smrti ne moze obecati ni dati.

Smrt je i kraj i pocetak.

Ima li veceg ponizenja nego reci da je tvoj cukun cukun cukun.... cukun deda bio majmun.

има и већег понижења и вређања интелигенције рећи да је човека створио неко кога за кога нико не зна како изгледа, кога нико никад није ни видео ни чуо, за кога нема ни један једини доказ да уопште постоји..то ти је једно 746 пута веће понижење.

pre je majmun nastao od coveka :D

jel istina da su reptili izumrli udarom meteora na meksiko ili je to Gospodova promisao?
kažu da su katolici u frci, primili su indijance Maje i pokatoličili ih a njihov kalendar se uskoro završava? ako uzmemo u obzir i to da hrvati zovu muslimane njihovim cvećem, onda su i muslimani u frci. šta će onda crnogorci, oni su se udružili sa šiptarima, to jest njihova vlast? čast srbima koji su onde preživeli, treba samo da izdrže još koju godinu.
a cigani muslimanske vere su najebali, oni su najveći bašibozuk.
približava li se smak muslimana i katolika?
da li njima stvarno nastupa Armagedon?

Cim napìses ovo sto je boldovano - pokazujes jasno da si u Zoni sumraka...

U tim zonama religija se jako lako "lepi" za coveka.

Oni koji "pecaju" vernike nikada ih ne pecaju kada su psihicki stabilni, vec uvek kada su u stresu.

Umoricu se a onda cu poceti da ti crtam. U stvari da ja tebe pitam... sta ti mislis ko je to mene upecao dok sam bila pod stresom? Odma da ti kazem da neces dati tacan odgovor.:lol: Ili da ti pojasnim...desile su se neke stvari koje nemaju veze sa materijalnim svetom i to je upravo ono sto ne moze dopreti do tebe jer kao sto sam vwec rekla tvoj um je zatvoren...ti pucas samo u jednom smeru jer ti je neko usadio mrznju prema svemu sto nije suva realnost i to je to. Sa tobom ne bvredi pricati o tome, imas pravo na svoje misljenje a da li ce ti se ikada pruziti sansa da ga promenis ja to ne znam..to je vec tvoje:lol:

има и већег понижења и вређања интелигенције рећи да је човека створио неко кога за кога нико не зна како изгледа, кога нико никад није ни видео ни чуо, за кога нема ни један једини доказ да уопште постоји..то ти је једно 746 пута веће понижење.

:dash::pop:

A objektivni svet kao ostaje ovakav kakvim ga vidis, a tvoja svest nestaje. Ma nemoj???!! To je APSURD nad APSURDIMA!
Ako si se ti ugnjezdio u nebuloze naucnog metoda i aksiom istog koji glasi "Svet je realan" to je tvoj problem. Kontempliraj nad time koliko hoces, samo nemoj da svoje zakljucke prosipas sa visina neprikosnovene istine uz reci "konacno" "alfa i omega" i slicno.
Reci cu ti da ne znamo sta je subjekitvno za nas posle smrti ali znamo da tada za nas nije nikakvo "nista" koje je pseudopojam bez znacenja. Takojde, znamo da je to posle blisko onom sto nalazimo u sebi kao svoju naprisniju sustinu.
Tako da svoj apsurd materijalizma zadrzi za sebe, a ako hoces filozofirati onda ti treba mnogo vise razmisnjanja i znanja od prostog gledanja u epruvete i retorte.

A ko je rekao da je coveka stvorio "neko" ili starac sa bradom i slicno. Ako ti misterije religije tako pojmis ok ali nemoj te naivne refleksije da projektujes na druge.

Supstancija ovog sveta je DUH... objektivni svet postoji samo u pojavi saznanjuceg subjekta .u akcidenciji ... tako da bi duh...mogli nazvati recju "Bog".
Pri tome nema nikavog starca sa bradom ili skoro pa isto..projekcije autoriteta roditelja iz detinjstva. Niti, je to stvar koja bi bila na lancu kauzaliteta i nesto stvarala ili bila stvorena. Ne !!.. To je supstancija Panteista ali i mnogo vise od toga. Nesto sto iza sebe ima znanje novije filozofije koje je Panteizam postavila na cvrste temelje istitnitosti ...tako da Bog u ovom smislu transcendentnog , ne samo da nije stvar vere nego je cinjenica nad cinjenicama pred kojom ma koliko se upinjao ne mozes nista. Idealisticka filozofija je neprikosnovena.

A sta ti mislis da odrzava ceo svemir u harmoniji?Reptili?Masoni?

Umoricu se a onda cu poceti da ti crtam. U stvari da ja tebe pitam... sta ti mislis ko je to mene upecao dok sam bila pod stresom? Odma da ti kazem da neces dati tacan odgovor.:lol: Ili da ti pojasnim...desile su se neke stvari koje nemaju veze sa materijalnim svetom i to je upravo ono sto ne moze dopreti do tebe jer kao sto sam vwec rekla tvoj um je zatvoren...ti pucas samo u jednom smeru jer ti je neko usadio mrznju prema svemu sto nije suva realnost i to je to. Sa tobom ne bvredi pricati o tome, imas pravo na svoje misljenje a da li ce ti se ikada pruziti sansa da ga promenis ja to ne znam..to je vec tvoje:lol:

Ja verujem samo u ono sto mogu da vidim, cujem, mogu da osetim culima i sto moze da se eksperimentalno ponovi.

Ostalo sve su za mene je TUC-MUC, MAHINACIJE i ILUZIJE.

A objektivni svet kao ostaje ovakav kakvim ga vidis, a tvoja svest nestaje. Ma nemoj???!! To je APSURD nad APSURDIMA!
Ako si se ti ugnjezdio u nebuloze naucnog metoda i aksiom istog koji glasi "Svet je realan" to je tvoj problem. Kontempliraj nad time koliko hoces, samo nemoj da svoje zakljucke prosipas sa visina neprikosnovene istine uz reci "konacno" "alfa i omega" i slicno.
Reci cu ti da ne znamo sta je subjekitvno za nas posle smrti ali znamo da tada za nas nije nikakvo "nista" koje je pseudopojam bez znacenja. Takojde, znamo da je to posle blisko onom sto nalazimo u sebi kao svoju naprisniju sustinu.
Tako da svoj apsurd materijalizma zadrzi za sebe, a ako hoces filozofirati onda ti treba mnogo vise razmisnjanja i znanja od prostog gledanja u epruvete i retorte.

A secas li se ti necega PRE nego sto si se rodio?:think:

I nastoj kada odgovaras, da budes JASNIJI I KONCIZNIJI, jer u ZAVRZLAMI tvojih odgovora uvek se sve moze tumaciti na par nacina, pa posle kad RE odgovaras, biras nacin na koji ces ici da postavis novu zavrzlamu, a pravdajuci to vekakvim VISOKIM INTELEKTUALIZMOM I POZNAVANJEM STVARI.

Jednom reci, budi kraci, jasniji i koncizniji.

Bla, truc, bla ....... kod mene ne pali.

Nema ni jednog jedinog dokaza da ne postoji. Zar je toliko teško shvatiti da se neke stvari ne moraju dokazivati, one prosto jesu. Preterano tražimo dokaze jedni od drugih, a u cilju čega? Da pokažemo superiornost i superintelegenciju? Ja ne mogu da dokažem da ne postoji, ali to me ne sprečava da verujem. E to ti sa 747 puta većim ponosom mogu reći :)

A secas li se ti necega PRE nego sto si se rodio?:think:

Realizam u koga si se ugnjezdio dize svoj glas ...i ti sada evo zamisljas svet u kome se nisi rodio...a koji je bas ovakav kakvim ga vidis. nebo, zemlja,,objekat do objekta samo bez subjekta..(apsurd) I onda se pitas da li se secam necega pre rodjenja?
Cega da se secam? Pojava nastaje sa tek sa jednom tendencijom metaficike volje koju ozvemo "hteti saznati" koja se objektivise kao intelekt. Tek tada dobijamo forme opazanja tog intelekta a koje zoves "prostor" i kauzalitet(uzrok posledica).. ono sto zoves "vreme" takodje je prostor. Tako da u transcendentnom,..u necemu sto je izvan prostora i vremena i TOTALNO izvan mogucnosti saznavanja, nastaje intelekt i tek tada nastaje objektivan svet kakvim ga vidis.
Pre toga ima NESTO...ali to nesto je transcendentno. Ama bas nikakav atribut ne mozes tome dodeliti..pogotvu ne pre i posle" sto su pojmovi izvedeni iz prostora...samo prostor mozes deliti.. ne i vreme.

Ovo ne mogu jasnije reci...ovo je najasnije moguce..a ako ti opet pada na pamet ono tvoje pitanje . Da li se secam sta je bio pre rodjenja. Odgovor je NE... jer pre mog rodjenja nije bilo objekata, samim tim ni neceg cega bi se mogao secati. Tada je bila "stvar po sebi" koja je nesto savim drugacije od svega sto poznajemo. .... nesto dotupno ne saznanju, vec intuiciji ali to je druga tema.

Back