Kako je nastao od majmuna covek?

Ovo je suština..pitam se koliko je to baš utemeljeno da je čovek nastao od (čovekolikih) majmuna.

Utemeljeno je u toliko da se covek od majmuna genetski GOTOVO NE RAZLIKUJE.

U Africi je sve do pedesetih godina proslog veka postojala vrsta majmuna koja je primitivno GOVORILA.

Onda je Vatikan poslao odrede jezuita sa iskljucivim zadatkom da iskoreni tu vrstu majmuna, u akciji zajedno sa domorocima. U 20-30 godina to su uspeli...

Da ne BI POSTOJAO DOKAZ da su ljudi i majmuni VEOMA BLISKI.

Kada su ih novinari pitali zasto su unistili tu vrstu, rekli su: "Nisu mogli da prime Isusa!"

U filmu "Odiseja 2001", jednom od klasika SF kinematografije, na fenomenalan nacin je prikazn momenat kada se covek odvojio od zivotinje i postao ono sto je i danas - covek.

Ko nije gledao film, da ispricam ukratko: u dalekoj istoriji, dok ljudi jos nisu postojali na Zemlji, jedna grupa covekolikih majmuna boravi na obali jednog jezera......

Sve je mirno i tiho, majmuni su se najeli i izlezvaju se, a jedan mladi majmun se priblizio jednoj zenki i poceo da je muva...Zenaka je pristala na "udvaranje" mladog majmuna..

Ali, to je primetio snazni vodja copora i nije mu se dopalo....Prisao je i grubo izujedao mladog majmuna i izbacio ga iz pecine gde su se svi odmarali..

Mladi majmun je tamo napolju, tuzan i zalostan seo na jedan kamen, NESVESNO dohvatio butnu kost neke zivotine koju su ranije pojeli, i poceo u svojoj nemoci da njome kucka po zemlji i okolnom kamenju.....I po nekoj lobanji od neke manje zivotinje...

Odjednom je u ljutnji udario malo jace po beloj lobanji i lobanja se polomila...

Majmun je gledao sta se dogodilo, gledao i SHVTIO je da u rukama drzi PRVOBITNO ORUZJE !

To je bio onaj presudni momenat kada se covek ODVOJIO OD ZIVOTINJE!

Vratio se u pecinu, drsko seo pored svoje "izabranice", a kada je vodja copora ponovo nasrnuo na njega, naglo se podigao NA DVE NOGE, zamahnuo sa velikom kosti i odalamio ga po glavi...

Stari vodja copora je pao mrtav rascopane lobanje, a svi mjmuni su sa strahopostovnjem pogledali NOVOG VODJU...

.............................................................................

OD TOGA PRVOG UBISTVA, do nuklearne bombe koja moze da razori svet i pobije milijarde ljudi, samo je jedan korak...

JEDAN MALI KORAK U VREMENU koji naspram istorije cele Planete uopste nije bitan....

brate nesto sam razmisljao,kako te ne mrzi toliko da pises??kolko si tema otvorio i svaka je veoma opsirna,mene mrzi i da citam...

ipak ne mogu medjusobno da se reprodukuju...toliko o bliskosti:roll:

To nije tacno.

SVE vrste na svetu mogu da se ukrstaju pod odredjenim uslovima....:D

Za vreme Niksonove admisnistracije radjeni su stravicni eksperimenti na tom planu...

Postojala je jedna cuvena laboratorija koja se zvala "Paviljon P" gde su se stvarali hibridi najudaljenijih vrsta.

To je bilo toliko sokantno da je licno Nikson svojom predsednickom naredbom zatvorio tu laboratoriju i naredio da se uniste sve tamo stvorene nakaze.

To je jos mnogo fantasticnije od kloniranja.

Znam da u mom prethodnom postu deluje kao da se ne slažem sa Darvinom i evo ispravke: Apsolutno se ne slažem sa Darvinom. Šta više, verujem da je sada živ, rekao bi "imaš pravo na svoje mišljenje, baš se i ja nešto pitam ...". Daleko od toga da ne poštujem njegov rad, trud i svo vreme koje je uložio na svoju teoriju, ali to je ipak teorija, a činjenica je da se prava istina nikada (možda i hoće, ne tvrdim) neće saznati. Možda 95% čovečanstva veruje u Darvina, ali ne možemo se praviti da onih 5 ne postoji, samo zato što je manji deo stotine.

Znam da u mom prethodnom postu deluje kao da se ne slažem sa Darvinom i evo ispravke: Apsolutno se ne slažem sa Darvinom. Šta više, verujem da je sada živ, rekao bi "imaš pravo na svoje mišljenje, baš se i ja nešto pitam ...". Daleko od toga da ne poštujem njegov rad, trud i svo vreme koje je uložio na svoju teoriju, ali to je ipak teorija, a činjenica je da se prava istina nikada (možda i hoće, ne tvrdim) neće saznati. Možda 95% čovečanstva veruje u Darvina, ali ne možemo se praviti da onih 5 ne postoji, samo zato što je manji deo stotine.

Naravno.

Postoji i 5% ljudi sto na Zemlji veruje da je zemlja ravna ploca, 5% sto veruje da je Elvis Prisli ziv, mnogo je vise onih koji veruju da ce se Isus jednog dana vratiti...I td....

Svi oni postoje i ne mozemo tu cinjenicu prenebeci, ali joj se mozemo smejati....:lol:

Istina je da smisao zivota nije otkriven niti ce biti u skoroj buducnosti, ali da je covek nastao od amebe, preko drugih oblika zivota i majmuna - u to nema nikakve sumnje.

Sem ako ne zelite da izokrenete celu svetsku nauku i covecanstvo vratite u mrak srednjeg veka.

Kao sto ti sad govoris govorili su najzadrtiji srednjevekovni popovi, oni sto su palili ljude na lomaci, a nista znali nisu....

Ja nisam cuo da celo covecanstvo i cela nauka govori da je Darvin u pravu!!!
Mozda ja govodim zadrto, ali ja govorim onako kako mislim, uopste se ne smatram konzervativnom osobom iako me poredis sa ljudima koji nisu bili spremni da shvate nesto jer su bili pritiskani od strane crkve... Mene niko ne pritiska i verujem u ono sto hocu, ono sto zelim i ono sto smatram da je racionalno i tacno!
Niti podrzavam te ljude, niti podrzavam paljenje ljudi na lomacama, a isto tako ne podrzavam ni Darvina ni njegovu teoremu.
Postujem da, kao sto postujem svacije misljenje i svaciji trud, ali moje je da izaberem u sta cu da verujem, ne tvoje, ne Darvinovo, ne covecanstva!

A ne Gicane, Darwin je jedan od NAJBRILIJANTNIJIH UMOVA od nastanka covecanstva do danas i govorio je u ime cele svetske nauke i napredka.

Vidis, govoris bez postovanja, samo iznosis svoje subjektivno misljenje i zadrzavas se na tome.
Za tebe je to jedina istina i nista drugo ne dolazi u obzir...

E, sad, Istina je uvek na sredini, što će reći da je gosp. Darwin delimično u pravu o poreklu vrsta: jedan deo ljudi ima zajedničkog pretka sa majmunima a to su Crnci !
Nemojjte me smatrati rasistom jer sam ih u prvoj rečenici nazvao ljudima. ali njihova postojbina i postojbina majmuna su isti : Afrika. Dalje, fizionomske osobine, građa tela i lobanje nedvosmsleno prikazuju sličnost koju koriste pobornici Darvinove teorije. Kod drugih rasa to malo teže pije vodu. Kakva je sličnost jednog Eskima sa Crncem ili majmunolikim čovekom ili majmunom. Nikakva! Dalje, ukoliko posmatrate tradicionalne plesove naroda koji su koji sadrže klice ljudskih prapočetaka: indijanski ples, ORO, kineske igre, nigde nećete naći sličnosti sa ponašanjem zajednice primata a trebalo bi. Dok u crnačkim trdicionalnim plesovima toga ima napretek. Kada neko u društvu pokuša da bude duhovit i repuje, svi mu kažu: Što se majmunišeš a rep je čisto crnački izum. Zato i postoje rase, jer nemamo svi istog pretka, što ne mora značiti da nismo od istog stvoritelja.

Back