- Poruka
- 89.439
To nije živi odnos sa Bogom.Promena karaktera.
Možeš da odeš i na psihoterapiju u te svrhe i da imaš živi odnos
sa psihoterapeutom.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To nije živi odnos sa Bogom.Promena karaktera.
To nije živi odnos sa Bogom.
Možeš da odeš i na psihoterapiju u te svrhe i da imaš živi odnos
sa psihoterapeutom.
Šta je za tebe karakter? Karakter čine osobine ličnosti, a ličnost je spoljašnja formaAko je pravi odnos sa Bogom to sledi. Ako pak je formalan, onda nema unutrašnje promene već samo spoljašnje forme. Zato sam pominjao "nepomičan" karakter tj. karakter koji ostaje isti kao kada neko služi nepominom kipu ili slici, on ostaje isti a formalno je "religiozan" jer mu ta religija služi kao spoljašnji vid samoubeđivanjada je on dobar i ispravan.
Šta je za tebe karakter?
Izvrdavaš od odgovora kao političar.Mora se čovek osloboditi svoga ega, da bi Bog mogao da deluje u njegovom životu. Hristos kaže da se moramo odreći sebe. To je teško ali u živom odnosu sa Bogom naša savest nam to svedoči i mi to sprovodimo.
Морал је нешто друго. Ово је питање религије а не морала.Moje mišljenje je da se radi o problemu moralne prirode. Ne filozofske ni teološke već moralne.
Izvrdavaš od odgovora kao političar.
Jel Bog izvan tebe? Jesi li ti tvoj ego, karakter?
Морал је нешто друго. Ово је питање религије а не морала.
Odgovor na moje pitanje je pitanje?Opet odlazimo od suštine. Da li smatraš da se moramo osloboditi našeg ega? To je odgovor na tvoje pitanje.
Upravo je povezano. Inače bi religija bila samo folklor, a na žalost tako je i doživljava većina "religiznih".
Odgovor na moje pitanje je pitanje?
Nije važno šta ja smatram. Ti bi trebao da opišeš živi odnos sa Bogom,
Jel Bog izvan tebe? Jesi li ti tvoj ego, karakter?Ponoviću, promena karaktera i života. Odbacivanje svoga ega. Da li ti imaš dodati nešto ili misliš drugačije?
Jel Bog izvan tebe? Jesi li ti tvoj ego, karakter?
Ako ne znaš ko ili šta si ti i ako ne znaš ko ili šta je Bog, kakoSkretanje sa onoga što je poenta. Ja sam pojasnio šta je živi odnos sa Bogom a ne teoretisanje o tome gde je Bog. Ne znam da li shavataš da nesvesno ili svesno pomeraš fokus sa morala na nebitan segment gde se nalazi Bog?
Ne pitaš se kakvi mi trebamo biti već gde se nalazi Bog. Ja insistiram na tome kakvi mi trebamo biti.
Već sam ti rekla da je ličnost spoljašnja u odnosu na našu sutšinu,Ps..evo ako toliko insistiraš na tom pitanju, voleo bih čuti tvoj zaključak po tom pitanju, slobodno objasni zašto si to pitanje postavila i šta je poenta tog pitanja.
ne znaš ko ili šta si ti
Eto toliko o tvom živom odnosu sa Bogom. Kako li je samo lakoPa znamo ko smo. Grešnici.
Naravno da ću se nasmejati. Ti uopšte nemaš odnos sa Bogom, već sa slikomZnao sam da ćeš se nasmejati![]()
Eto toliko o tvom živom odnosu sa Bogom. Kako li je samo lako
vređati druge i zvati ih neznabošcima.
Otvori slobodno temu o tome kako znamo da smo grešnici.Opet skretanje sa teme i čak onoga što nisam rekao pripis.
Nego vidi ovo. Kkao znamo da smo grešnici: "..budući da im(neznabošcima) savest svedoči, i misli tuže se i pravdaju", Rimajanima 2,15
Vidiš, po ovome znamo da smo grešnici. Naša savest nam to svedoči jer da nismo naše misli(savest) ne bi nas ukoravala za pogrešne postupke svakog dana.
Ovo je tema o tome kako je mnogoboštvo nastalo, gde si ti
izneo tvrdnju da oni obožavaju mrtve
Ja ne znam kako uopšte možeš da nastaviš ovaj razgovor. Da samTo je povezno jer čuj ovo sada: "Jer kad poznaše Boga, ne proslaviše ga kao Boga niti mu zahvališe, nego zaludeše u svojim mislima, i potamne nerazumno srce njihovo. Kad se građahu mudri poludeše. I pretvoriše slavu večnoga Boga u obličje smrtnog čoveka i ptica i četvronožnih životinja i gadova“, Rimljanima 1,21-23
Znači, Biblija sama svedoči ovo da je paganstvo moralna kategorija a ne samo folklor. Pismo kaže da je pojava obožavanja mrtvih predmeta u obliku čoveka, ptica i životinja produkt ovoga:"potamne nerazumno srce ". Ono jeste moralna kategorija. Fenomenološki. Ne govorim pak da je svaki neznabožac zao kao pojedinac jer se jednostavno rodio u takvom okruženju pa je to sve tako praktikovao već ukazujem fenomenološki, onako kako Biblija to jasno opisuje.
Ja ne znam kako uopšte možeš da nastaviš ovaj razgovor. Da sam
se obrukala tako kao ti, zaobišla bih ovu temu.
Nisi kompetentan da kritikuješ druge, jer si i sam neznabožac
Ma ne kritikuješ ti nego otvoreno vređaš. Ovo boldovano je teško vređanje.Opet skretanje sa teme.
Ne kritiujem druge, govorim fenomenološki, onako kako to Biblija i opisuje. I u onim drugim tekstovima to isto govori. Povezan je nastanak neznaboštva sa moralnim otpadništvom.
Ja ne tvrdim za sebe ništa, jer nisam ja u fokusu, već ono što treba da znamo a to je da moramo pobediti ego. To pak ti očigledno ne prihvataš jer smatraš da to ne treba da činimo, ako pak nisam upravu po tom pitanju i ako ti ipak misliš da trebamo da pobedimo ego, slobodno reci. Jel misliš ili ne misliš to?