Kako je mirisala Merilin Monro?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
391.200
391955_merilinmonroprofimedia0280024406_ff500.jpg

Merilin Monro u filmu "Princ i igračica"

Merilin Monro obožavala je čarobni svet parfema i koristila ih je više tokom karijere, ali jedan je za nju bio nenadmašan.
– Pitali su me: "Šta nosiš u krevetu? Donji deo pidžame? Spavaćicu?", a ja sam im kazala: "Chanel N°5". Jer je to istina.
Rekla je glumica u čuvenom intervjuu koji je 1960. dala za Marie Claire.
Clip_3.jpg

Jedan od najpoznatijih parfema na svetu prvi je koji je predstavila francuska modna dizajnerka Koko Šanel davne 1921. godine.
Njegovu formulu osmislio je rusko-francuski parfimer Ernest Bo, koji je ponudio slavnoj kreatori desetak mirisnih nota poređanih u nizu.
Koko je pomirisala sve i odabrala bočicu na kojoj je bio istaknut broj 5 i otud ime ovog parfema.

On je sastavljen od 80 mirisa, uključujući ogromnu koncentraciju aldehida, a formula je ostala nepromenjena do danas.
Merilin Monro je, uz ovaj parfem, povremeno koristila i Joy by Jean Patou, Floris Rose Geranium i Lanvin Arpege, ali se malog čuda Koko Šanel nije odricala.link

Ja sam nešto čula u nekom videu da je su 1973. da je International Fragrance Association zabranila neke sastojke iz parfema pa tako i iz Chanel 5.
Navodno je originalna petica iz njenog doba sadržila animalne note konkretno serum ili neki znoj cibetke.

Kinezi su imali tehniku da joj zarobe glavu, cibetka je postala razdržljiva i ispuštala je neki serum koji su oni sakupljali.
1973. je izašao artikal u New York Times-u da su se ljudi koji se bore za prava životinja bunili i bojkotovali Chanelovu peticu. Malo nakon toga su zabranili sve suptance koje su vezane za životinje tako da Chanel 5 ne miriše više kao original.

Meni svi ti aldehidni parfemi mirišu baš starinski i nerado ih koristim iskreno.

Poslednja izmena:
Meni svi ti aldehidni parfemi mirišu baš starinski i nerado ih koristim iskreno.
Teški su i za moj ukus, onako... suviše invazivni. Nisam oduševljena legendarnim No. 5, pa ni onim Mademoiselle, a kupila ih sebi nikad ne bih ni da su praktično džabe. Ovakav parfem bi mogla da mi pokloni samo osoba koja me površno poznaje, a nije joj ni stalo da dozna bolje o mojim sviđanjima u vezi kozmetike i mirisa, što mi se i desilo u par navrata. Nikome ne bih poklanjala parfem/ma ni dezodorans, a ni sapun, a da ne znam pouzdano šta voli.
Parfem tj. kako volimo da mirišemo je prilično intimno i individualno, pa sam najsrećnija kada ih sama sebi biram i kupujem. :cvet:

Teški su i za moj ukus, onako... suviše invazivni. Nisam oduševljena legendarnim No. 5, pa ni onim Mademoiselle, a kupila ih sebi nikad ne bih ni da su praktično džabe. Ovakav parfem bi mogla da mi pokloni samo osoba koja me površno poznaje, a nije joj ni stalo da dozna bolje o mojim sviđanjima u vezi kozmetike i mirisa, što mi se i desilo u par navrata. Nikome ne bih poklanjala parfem/ma ni dezodorans, a ni sapun, a da ne znam pouzdano šta voli.
Parfem tj. kako volimo da mirišemo je prilično intimno i individualno, pa sam najsrećnija kada ih sama sebi biram i kupujem. :cvet:
Ja dosta često dobijam parfeme pošto ih volim. Evo sada nedavno mi je bio rođendan i dobila sam tri parfema od toga je samo jedan koji mi se baš sviđa a i to zato što moj dragi zna koji volim :)

Inače cenim svaki miris na svoj način i svaki potrošim. Ukoliko mi se neki manje sviđa njega prskam kada idem u šetnju, do prodavnice i tako to...

U životu mislim da da postoje samo 2-3 koja nikako da potrošim ni posle 10 godina i oba su baš teški aldehidi. Ubija me taj miris, smeta mi baš.

I upravo ni ja ne volim Mademoiselle iako je vrlo popularan.

Čini mi se da si baš ti negde pisala da voliš Tom Ford Black Orchid...E taj mi je recimo lep i karakteran :heart:

Ja dosta često dobijam parfeme pošto ih volim. Evo sada nedavno mi je bio rođendan i dobila sam tri parfema od toga je samo jedan koji mi se baš sviđa a i to zato što moj dragi zna koji volim :)

Inače cenim svaki miris na svoj način i svaki potrošim. Ukoliko mi se neki manje sviđa njega prskam kada idem u šetnju, do prodavnice i tako to...

U životu mislim da da postoje samo 2-3 koja nikako da potrošim ni posle 10 godina i oba su baš teški aldehidi. Ubija me taj miris, smeta mi baš.

I upravo ni ja ne volim Mademoiselle iako je vrlo popularan.

Čini mi se da si baš ti negde pisala da voliš Tom Ford Black Orchid...E taj mi je recimo lep i karakteran :heart:
Oh, Tom Ford mi je luksuz zbog kog ću sebi nešto drugo zabraniti, ali uvek imam koverticu u kojoj čuvam neki procenat prihoda samo za to. Naravno da ne mirišem na TF kad idem do kioska ili u šetnju.
Naletim na parfem koji je ispod 10e, a meni je super za svaki dan, pa me još poneko pita za brend, a brend je neki ŽGNJR.
I sama dobijam, a volim i da poklonim, ali taj kome poklanjam parfem mi je osoba koju vrlo dobro poznajem. Opažam i slušam pažljivo, pamtim detalje;
Ponekad sebe počastim i parfemom iz MEN sekcije. Imaju i oni sjajne neke formule na koje mi se raspoloženje momentalno popravi.
Npr. Armani Code for Men. :zaljubljena:

Oh, Tom Ford mi je luksuz zbog kog ću sebi nešto drugo zabraniti, ali uvek imam koverticu u kojoj čuvam neki procenat prihoda samo za to. Naravno da ne mirišem na TF kad idem do kioska ili u šetnju.
Naletim na parfem koji je ispod 10e, a meni je super za svaki dan, pa me još poneko pita za brend, a brend je neki ŽGNJR.
I sama dobijam, a volim i da poklonim, ali taj kome poklanjam parfem mi je osoba koju vrlo dobro poznajem. Opažam i slušam pažljivo, pamtim detalje;
Ponekad sebe počastim i parfemom iz MEN sekcije. Imaju i oni sjajne neke formule na koje mi se raspoloženje momentalno popravi.
Npr. Armani Code for Men. :zaljubljena:
Uhh i ja volim neke univeralce doista baš muški nisam koristila. Meni je i ženski Code sasvim ok a kada je muški Code u pitanju ovaj mi je :heart: :heart: :heart:

profumo.png

Ove godine me opet nešto spopalo pa sam krenula sa testiranjem cimeta, drveta, začina sada za dolazeću zimu...Malo su mi dosadili lepršavi, ugodni, svima poželjni....

Back