Kako je EU Hagom Srbiji zatvorila vrata za jos mnogo godina...

Mesa Selimovic o "muslimanima" je rekao sledece...

Šta smo onda mi? Lude? Nesrećnici? Najzamršeniji ljudi na svijetu. Ni s kim istorija nije napravila takvu šalu kao s nama. Do jučer smo bili ono što želimo danas da zaboravimo. Ali nismo postali ni nešto drugo. Stali smo na pola puta, zabezeknuti. Ne možemo više nikud. Otrgnuti smo, a nismo prihvaćeni. Kao rukavac što ga je bujica odvojila od majke rijeke, i nema više toka ni ušća, suviše malen da bude jezero, suviše velik da ga zemlja upije. S nejasnim osjećanjem stida zbog porijekla, i krivice zbog otpadništva, nećemo da gledamo unazad, a nemamo kamo da gledamo unaprijed, zato zadržavamo vrijeme, u strahu od ma kakvog rješenja. Preziru nas i braća i došljaci, a mi se branimo ponosom i mržnjom. Htjeli smo da se sačuvamo, a tako smo se izgubili, da više ne znamo ni šta smo. Nesreća je što smo zavoljeli ovu svoju mrtvaju i nećemo iz nje. A sve se plaća, pa i ova ljubav. Zar smo mi slucajno ovako pretjerano mekani i pretjerano surovi, raznježeni i tvrdi, veseli i tužni, spremni uvijek da iznenadimo svakoga, pa i sebe? Zar se slučajno zaklanjamo za ljubav, jedinu izvjesnost u ovoj neodredjenosti?

:cool:

Narod po definicija je grupa ljudi koja djeli zajedncki mit o istoriji i kulturi, nacija je pojam vezan za drzavu, dakle gradjani jedne drzave cine naciju. UN, odnosno Ujedinjene Nacije ima za clana BiH, dakle jos jednu od mnogih nacija.
U svjetlu gore navedenih cinjenica bih te zamolio da mi pojasnis malo detaljnije tu tezu koju si iznio.

A sto se neke genetike u etnosu tice, danas postoje te neke DNA analize stanovnika raznih podrucja svijeta koje nedvosmisleno ukazuju na porjeklo populacija. Te geneticare bi u Srbiji najradje spalili jer je kod vas zemlja jos uvjek ravna ploca oko koje se vrti sunce.

Ta genetika naravno da nema veze sa time kako sebe pojedinac dozivljava, ali definitivno demistifikuje neke istoriske falsifikate oko kojih se citave institucije u Srbiji satrase da ih ocuvaju nedirnute.

edit:
Sto se tice gradjanskog rata, presuda Tadicu 1999 je definitivno ustanovila agresiju tadasnje Jugoslavije na BiH. To naravno nikog ne iznenadjuje, ali ti u najboljoj tradiciji lazi i falsifikata nikada ne bi ´rekao tako nesto makar ti i jasno bilo o cemu se to radi. Ali eto, ne prica se o tome kako je cijelokupni komandni kadar VRS-a dobijao platu iz vaseg budzeta, kompletno naoruzanje od vojske, da su nebrojene regularne i paravojne jedinice po nalogu vaseg politickog rukovodstva zarile i palile po mojoj zemlji.
Naravno ja lazem, ne zato sto ovo sto pisem nije istina, nego zato sto se to ne smije na glas pricati- jos jedan od primjera klupka lazi o kojem sam govorio.
Pomeneš mu da je falsifikat, a on se onda ubi da dokaže da nije. A kako će ako ne lažima?

Samo ti prijatelju moj budi šta god hoćeš da budeš, pa ako želiš da budeš falsifikat - bujrum.

Pa lepo im odgovoriš da su to radile DSS,srs i sps pa će ljudi razumeti.....................Takvih idiota iz pomenutih stranaka nema ni u kojekakvim banana državama..............Samo u Srbiji..................Trebalo ih je odmah zabraniti posle 5. oktobra (srs i sps)..........................
Znaci po tebi su "svi" odgovorni?Jaoaj kuku meni kad bi im to rekao-rekli bi mi:Je..te kakva je to Drzava!I jos posle svega toga da neke clanice urgiraju da Srbija udje u EU!
Pitam se sta bi mi njima uradili da su oni pravili Demonstracije usred Srbije i to sto neko nece Hajdera na vlasti(na primer).Jadni oni...jeb..i bi ih siguran sam:p

Pomeneš mu da je falsifikat, a on se onda ubi da dokaže da nije. A kako će ako ne lažima?

Samo ti prijatelju moj budi šta god hoćeš da budeš, pa ako želiš da budeš falsifikat - bujrum.

Ma ti si meni kralj :heart:
Necu od tebe traziti da mi spomenes konkretno o kojim to lazima s moje strane ovdje pricas, previse bi bilo. S tobom od sad komuniciram samo putem parola...

Za pocetak: Kosovo je Srbija.

Solana nudi sporazum, Holanđani blokiraju
Narodu Srbije moramo do 11. maja da pokažemo da nam je stalo do njega i da potpišemo SSP, izjavio Havijer Solana. – Holandija neće popustiti....

:rolleyes:

Danke Holand!

Holandiju volim kao lokalitet i sto tamo vlada gradjanski mir.

Samo da se zna da opstaju na turizmu - legalizovana mara, prostititke i ******, pa im se svaki vikend slije pola Evrope.

A Roterdam je evropski transportno trgovacki centar, bez ikakvog realnog razloga.

Bili su kolonijalna sila. Od Indonezije preko Juzne afrike do Arube. Cak su napali i Kinu doduse neuspesno.

Danas imaju najbolje dzeparose i placene ubice, a stanje zlatnih rezervi ne objavljuju.

Holandiju volim kao lokalitet i sto tamo vlada gradjanski mir.

Samo da se zna da opstaju na turizmu - legalizovana mara, prostititke i ******, pa im se svaki vikend slije pola Evrope.

A Roterdam je evropski transportno trgovacki centar, bez ikakvog realnog razloga.

Bili su kolonijalna sila. Od Indonezije preko Juzne afrike do Arube. Cak su napali i Kinu doduse neuspesno.

Danas imaju najbolje dzeparose i placene ubice, a stanje zlatnih rezervi ne objavljuju.

Њима би требао неко да их сравни са земљом. То је један олош улизивачки, само раде како Америка каже

Back