Како је Богу име?

A, jao, prijatelju moj, ... pa ti ni tamo nisi sef!
Pozdravi je, da se ne naljuti i na nas ovde ...
t0120.gif
... a tebi kako bude.

Dakle ako mislis da si Ti glava porodice ( samo ti misli ) , tvoja je Vrat a glava ide gde je vrat okrece.

I nisam sef, dragocenosti drzam na Marsu.

Kako je Bogu Jedinome Ime? - Stihom molim!

Daj mi jasni stih za svoju tvrdnju!

Tipa - Isus kaže - Ja sam Bog, ime mi je Isus!
----------------------------------------------------------
Tipa - SD kaže - Ja sam Bog, ime mi je SD!
----------------------------------------------------------

Kako je Ime Bogu?
------------------------

Pa receno je vec Pera se zove i to jos trubom.

Onaj koji ne zna kako je Ime Svetome Bogu Jedinome
nema ispravnu vjeru.
--------------------------------------------------------------------

Ja znam kako je Ime Bogu Jedinome - JAHVE.
To dokazujem malim brojem stihova iz Biblije.

---------------------------------------------------------

PONOVLJENI ZAKON 16,6
nego u mjestu koje odabere Jahve, Bog tvoj, da ondje nastani ime svoje; samo tu žrtvuj pashu u predvečerje, o zalasku sunca, jer u to si vrijeme izišao iz Egipta.
PONOVLJENI ZAKON 16,11
I proveseli se tada u nazočnosti Jahve, Boga svoga - na mjestu što ga
Jahve, Bog tvoj, odabere da ondje nastani ime svoje - ti, sin tvoj i kći tvoja, sluga tvoj i sluškinja tvoja, levit koji bude u tvome gradu, došljak, sirota i udovica što budu kod tebe.
PONOVLJENI ZAKON 18,5
jer je njega odabrao Jahve, Bog tvoj, od svih tvojih plemena; njega i njegove sinove, da zauvijek stoje pred
Jahvom, Bogom tvojim, te da obavljaju službu i blagoslivljaju u ime Jahve.
PONOVLJENI ZAKON 18,7
može tu službovati u ime Jahve, Boga svoga, kao i druga njegova braća Levijevci koji stoje ondje pred Jahvom.
PONOVLJENI ZAKON 18,22
Kad prorok govori u ime Jahve pa to ne bude i riječ se ne ispuni, onda je to riječ koje Jahve nije kazao. U drskosti je taj prorok govorio. Nemoj od njega strahovati.
PONOVLJENI ZAKON 21,5
Zatim neka dođu svećenici, potomci Levijevi. Jer njih je odabrao Jahve, Bog tvoj, da mu služe i da u ime Jahvino blagoslivljaju; na njihovu se riječ rješava svaki spor i svako nasilje.
PONOVLJENI ZAKON 26,2
uzmi nešto prvina od svakoga ploda što ga budeš dobivao od zemlje koju ti Jahve, Bog tvoj, daje: stavi ih u košaru, otiđi u mjesto što ga Jahve, Bog tvoj, odabere da u njemu nastani svoje ime.
PONOVLJENI ZAKON 28,10
Svi narodi zemlje vidjet će da je nada te zazvano ime Jahvino te će strahovati od tebe.
PONOVLJENI ZAKON 28,58
Ako ne budeš držao i vršio riječi ovoga Zakona što su napisane u ovoj knjizi, ne poštujući ovo slavno i strašno Ime - Jahvu, Boga svoga -
PONOVLJENI ZAKON 32,3
Jer, Jahvino ću ime uznositi, a vi Boga našeg veličajte!
JOŠUA 9,9
Odgovore: "Daleka je zemlja iz koje dolaze tvoje sluge u ime Jahve, Boga tvojega: čuli smo za slavu njegovu i za sve što je učinio u Egiptu
1. SAMUELOVA 12,22
A Jahve neće odbaciti svoga naroda, radi velikog imena svoga, jer se Jahve udostojao da vas učini svojim narodom.
1. SAMUELOVA 17,45
A David odgovori Filistejcu: "Ti ideš na me mačem, kopljem i sulicom, a ja idem na te u ime Jahve Sebaota, Boga Izraelovih četa koje si ti izazvao.
1. SAMUELOVA 20,42
Zatim Jonatan reče Davidu: "Idi u miru! Što smo se obojica zakleli Jahvinim imenom, neka Jahve bude svjedok između mene i tebe, između moga potomstva i tvoga potomstva dovijeka!
2. SAMUELOVA 6,2
Zatim David i sva vojska što je bila s njim krenu na put i odoše u Baalu Judinu da odande donesu Kovčeg Božji, što nosi ime Jahve Sebaota koji stoluje nad kerubinima.

----------------------
Kako je Ime tvome Bogu?
Jasnim stihovima, molim te - kao što su ovi gore.

Dakle ako mislis da si Ti glava porodice ( samo ti misli ) , tvoja je Vrat a glava ide gde je vrat okrece.
Eee, vidis... po tome se razlikujem i od teista i od ateista... sto ne mislim, nego vodim racuna o empirijskim merama...

Moja glava je ne bas blagovremeno, ali ipak u neko doba poslednjega casa sklonjena na sigurno. K'o Jovana krstitelja...
pa sad' vratu ... kako li mu drago ... :konfete:

u Bibliji se ne spominje trojstvo niti tri lica Bozanstva
Na neki nacin si u pravu.
Naime matematika biblijskih fragmenata o tome pitanju glasi (Otac + Sin) + Sveti Duh.

Tako da je termin "trojstvo" kovanica kasnijih komentatora.
Ali bez ova tri fragmentarno pomenuta aktera nema zivota na planeti Zemlji.
Spominje se u 1. Jovanovoj 5,7.
U stvari u fragmentu 1. Jovanova 5:7
"Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Reč, i Sveti Duh; i ovo je troje jedno."
nije rec o tome trojstvu o kome se ovde govori, nego o tri svedoka na nebu,

samo je pitanje kojem nebu, jer nebo ima svoje slojeve u odnosu na udaljenost od planete, tj. strukturu sadrzaja.

nema ispravnu vjeru.

Ja znam kako je Ime Bogu Jedinome - JAHVE.
To dokazujem malim brojem stihova iz Biblije.

---------------------------------------------------------

PONOVLJENI ZAKON 16,6
nego u mjestu koje odabere Jahve, Bog tvoj, da ondje nastani ime svoje; samo tu žrtvuj pashu u predvečerje, o zalasku sunca, jer u to si vrijeme izišao iz Egipta.
PONOVLJENI ZAKON 16,11
I proveseli se tada u nazočnosti Jahve, Boga svoga - na mjestu što ga
Jahve, Bog tvoj, odabere da ondje nastani ime svoje - ti, sin tvoj i kći tvoja, sluga tvoj i sluškinja tvoja, levit koji bude u tvome gradu, došljak, sirota i udovica što budu kod tebe.
PONOVLJENI ZAKON 18,5
jer je njega odabrao Jahve, Bog tvoj, od svih tvojih plemena; njega i njegove sinove, da zauvijek stoje pred
Jahvom, Bogom tvojim, te da obavljaju službu i blagoslivljaju u ime Jahve.
PONOVLJENI ZAKON 18,7
može tu službovati u ime Jahve, Boga svoga, kao i druga njegova braća Levijevci koji stoje ondje pred Jahvom.
PONOVLJENI ZAKON 18,22
Kad prorok govori u ime Jahve pa to ne bude i riječ se ne ispuni, onda je to riječ koje Jahve nije kazao. U drskosti je taj prorok govorio. Nemoj od njega strahovati.
PONOVLJENI ZAKON 21,5
Zatim neka dođu svećenici, potomci Levijevi. Jer njih je odabrao Jahve, Bog tvoj, da mu služe i da u ime Jahvino blagoslivljaju; na njihovu se riječ rješava svaki spor i svako nasilje.
PONOVLJENI ZAKON 26,2
uzmi nešto prvina od svakoga ploda što ga budeš dobivao od zemlje koju ti Jahve, Bog tvoj, daje: stavi ih u košaru, otiđi u mjesto što ga Jahve, Bog tvoj, odabere da u njemu nastani svoje ime.
PONOVLJENI ZAKON 28,10
Svi narodi zemlje vidjet će da je nada te zazvano ime Jahvino te će strahovati od tebe.
PONOVLJENI ZAKON 28,58
Ako ne budeš držao i vršio riječi ovoga Zakona što su napisane u ovoj knjizi, ne poštujući ovo slavno i strašno Ime - Jahvu, Boga svoga -
PONOVLJENI ZAKON 32,3
Jer, Jahvino ću ime uznositi, a vi Boga našeg veličajte!
JOŠUA 9,9
Odgovore: "Daleka je zemlja iz koje dolaze tvoje sluge u ime Jahve, Boga tvojega: čuli smo za slavu njegovu i za sve što je učinio u Egiptu
1. SAMUELOVA 12,22
A Jahve neće odbaciti svoga naroda, radi velikog imena svoga, jer se Jahve udostojao da vas učini svojim narodom.
1. SAMUELOVA 17,45
A David odgovori Filistejcu: "Ti ideš na me mačem, kopljem i sulicom, a ja idem na te u ime Jahve Sebaota, Boga Izraelovih četa koje si ti izazvao.
1. SAMUELOVA 20,42
Zatim Jonatan reče Davidu: "Idi u miru! Što smo se obojica zakleli Jahvinim imenom, neka Jahve bude svjedok između mene i tebe, između moga potomstva i tvoga potomstva dovijeka!
2. SAMUELOVA 6,2
Zatim David i sva vojska što je bila s njim krenu na put i odoše u Baalu Judinu da odande donesu Kovčeg Božji, što nosi ime Jahve Sebaota koji stoluje nad kerubinima.

----------------------
Kako je Ime tvome Bogu?
Jasnim stihovima, molim te - kao što su ovi gore.

nema ispravnu vjeru.

Pa ti i nemas pravu veru, skroz si na drugoj strani ....Ulice.

Moras pronaci most da bi se vratila Pravoj veri...

Hmmm a pitam se pitam sta je sa skoro 2/3 ljudske rase, koji ne veruju u gluposti.......tvoje religije i tvoga boga.

A das Ti nama ikakav dokaz. Onako znanstven, empirijski, sa slikom i sa tonskim zapisom,

Ali, nemoj mi citirati, i davati dokaze iz knjige bajki.....

To ,ne pali kod nas onijieh koji su ucili mladost o uticaju religija i manipulacije iste, one koji su uzroci svih zala na ovom svetu, One, koji u ime nekog boga- isli da ubijaju sve one druge koji nisu ...u toj religiji.

One, koji koriste slabost drugih, dal emotivne, dal, mentalnih kapaciteta, dalm sa decom koji su intelektualno i fizicki razlikuje od druge dece- Da su zgresili pa ih Bog kaznio i da sada moraju ono Ispastati i okajavati grehe.....

Ti, Ti najbolje znas zasto si se prikljucila njima, ali nemoj nam tu prosipati.....da si ti u pravu i da je tvoj bog-- jedini.

Naime matematika biblijskih fragmenata o tome pitanju glasi (Otac + Sin) + Sveti Duh.

Tako da je termin "trojstvo" kovanica kasnijih komentatora.
Ali bez ova tri fragmentarno pomenuta aktera nema zivota na planeti Zemlji.

Tvoj izkaz se suprostavlja svim zivotnim logikama ....

Kao sto znas i svet je postojao pre takozvane ove religije, kao i sto postoji zivot i bez te vase religije na ovoj zemlji.

Ako se uzme u obzir koliko je verovanja u druge religije......ispada da ste vi ...daleko ispod.

Eee, vidis... po tome se razlikujem i od teista i od ateista... sto ne mislim, nego vodim racuna o empirijskim merama...

Moja glava je ne bas blagovremeno, ali ipak u neko doba poslednjega casa sklonjena na sigurno. K'o Jovana krstitelja...
pa sad' vratu ... kako li mu drago ... :konfete:

Da u pravu si. ma nego kada se pridrzavas Empirijskih metoda zivljenja i zivota.

Daj nama ikakav Empirijski dokaz o i iz bajke knjige......

A sto se tice , odnosa u jednoj bracnoj zajednici, vidim da si se spasio, sto je veoma dobro ali ima se tu i druga strana, zar ne...

Da li mislis da je njoj doslo do Svitanja, da je njoj Sunce obasjalo svetlu buducnost i da se oslobodila jarma.......

I da kao vrat, uvek ce imati i glavu........neciju.

Kao sto znas i svet je postojao pre takozvane ove religije, kao i sto postoji zivot i bez te vase religije na ovoj zemlji.
Blago meni i sa ovima ovde, a da kamo li sa tobom sa Marsa...
Putnice namernice, ne bi bilo lose da posto se vec nalazis na Zemlji bacis pogled i na kalendar.
Pogledaj: 5. januar 2014. (21. vek!)
Dakle nalazis se u vremenu znatno posle doba u kojima su se filozofske ideologije (crkve) pitale sta gde pise i sta sta znaci.
A ujedno nalazis se i posle vremena u kome su se neke drzave i njihove obrazovne institucije nametale vidjenja poput ovoga koga si ovde krstio izrazom "Kao sto znas".
Dakle, nalazis se pred fragmentima tekstova kojima se ne zna vlasnistvo !!! Niti im se zna smisao.
Bar tako su presudili sudovi svih civilizovanih sekularnih drzava.

Rec religija inace znaci "ponovno sabiranje informacija uzetih iz proslosti"
te je logicno sto se tako cesto upotrebljava u vezi ideologija koje se baziraju na svojim tumacenjima spisa iz proslosti,
ali je potpuno pogresno sto se stalno misli da je ovaj naziv za metodologiju naziv za ideologije koje ga upotrebljavaju kako one to znaju i umeju.
Dakle od kako postoje bitne informacije postoji i potreba da se one sabiraju i rastumacuju, posto se vremenom krnje i nejasnim shvatanjima tope se medju bezbrojnim varijacijama od kojih ni jedna nema veze sa icim njima recenim.
Tvoj izkaz se suprostavlja svim zivotnim logikama ....
Dakle kada je u pitanju "trojstvo" mi govorimo o fragmentima do kojih smo dosli tako sto je neko
citirao Isusa, tj. kracusan deo njegovoga izlaganja, koji je uzgred retko sta govorio a da to nije i demonstrirao.
Sta o tome ko kome poverovao je njegova odgovornost.
kao sto je tvoja odgovornost sta i kome o tome si ti poverovao.
A moja je odgovornost ono sto trvdim, a po cemu:
Ovaj deo citiranja Isusa je u stvari njegovo citiranje jednog izuzetno znacajnog teksta
koji objasnjava da otac vodonik u sadejstvu sa jednorodnim sinom helijumom (jedinim iz iste periode),
su izvor energije za zivot na zemlji,
dok je duh sveti, tj. za zivi svet najznacajnihi deo vazduha kiseonik stit Zemlje od prejakog zracenja te energije.
Psalm 84:11: "bog je sunce i stit"
To sto neko ne razume da su bogovi stvoriteljeske i upravljacke sile - nije moj problem,
niti ima bilo kakve veze sa nelogicnoscu.
Daj nama ikakav Empirijski dokaz o i iz bajke knjige......
Postoji mnogo elementarnih stvari koje ovaj svet nije shvatio iako je bar to mogao bez ikakvih intelektualnih problema:
1) Hronike o kojima je ovde rec su necije vlasnistvo, i u njima se niko nikada nije obracao covecanstvu.
- Na primer: Dok Isus govori on ne govori nama, nego zavisi kada kako kome i sta.
- A u znatnom broju slucajeva on govori objasnjavajuci svoje empirijske prezentacije.
- Ako nisi shvatio, recimo kada objasnjava oca nekoga procesa u ljudskom telu (u vezi lecenja),
on govori o necemu sto je izolovao, izanalizirao, i elaborirao, jer to je njegova zakonska obaveza,
buduci da upotrebljava nacine lecenja koji nisu konvencionalno prihvaceni od strane filozofa.
2) Ocekivati iz tekstova hronika drustvenih dogadjaja empirijske dokaze je ... razmisli sta.
A ocekivati to od njihovih fragmenata ... je to isto samo na kub!

Blago meni i sa ovima ovde, a da kamo li sa tobom sa Marsa...
Putnice namernice, ne bi bilo lose da posto se vec nalazis na Zemlji bacis pogled i na kalendar.
Pogledaj: 5. januar 2014. (21. vek!)
Dakle nalazis se u vremenu znatno posle doba u kojima su se filozofske ideologije (crkve) pitale sta gde pise i sta sta znaci.
A ujedno nalazis se i posle vremena u kome su se neke drzave i njihove obrazovne institucije nametale vidjenja poput ovoga koga si ovde krstio izrazom "Kao sto znas".
Dakle, nalazis se pred fragmentima tekstova kojima se ne zna vlasnistvo !!! Niti im se zna smisao.
Bar tako su presudili sudovi svih civilizovanih sekularnih drzava.

Rec religija inace znaci "ponovno sabiranje informacija uzetih iz proslosti"
te je logicno sto se tako cesto upotrebljava u vezi ideologija koje se baziraju na svojim tumacenjima spisa iz proslosti,
ali je potpuno pogresno sto se stalno misli da je ovaj naziv za metodologiju naziv za ideologije koje ga upotrebljavaju kako one to znaju i umeju.
Dakle od kako postoje bitne informacije postoji i potreba da se one sabiraju i rastumacuju, posto se vremenom krnje i nejasnim shvatanjima tope se medju bezbrojnim varijacijama od kojih ni jedna nema veze sa icim njima recenim.

Dakle kada je u pitanju "trojstvo" mi govorimo o fragmentima do kojih smo dosli tako sto je neko
citirao Isusa, tj. kracusan deo njegovoga izlaganja, koji je uzgred retko sta govorio a da to nije i demonstrirao.
Sta o tome ko kome poverovao je njegova odgovornost.
kao sto je tvoja odgovornost sta i kome o tome si ti poverovao.
A moja je odgovornost ono sto trvdim, a po cemu:
Ovaj deo citiranja Isusa je u stvari njegovo citiranje jednog izuzetno znacajnog teksta
koji objasnjava da otac vodonik u sadejstvu sa jednorodnim sinom helijumom (jedinim iz iste periode),
su izvor energije za zivot na zemlji,
dok je duh sveti, tj. za zivi svet najznacajnihi deo vazduha kiseonik stit Zemlje od prejakog zracenja te energije.
Psalm 84:11: "bog je sunce i stit"
To sto neko ne razume da su bogovi stvoriteljeske i upravljacke sile - nije moj problem,
niti ima bilo kakve veze sa nelogicnoscu.

Postoji mnogo elementarnih stvari koje ovaj svet nije shvatio iako je bar to mogao bez ikakvih intelektualnih problema:
1) Hronike o kojima je ovde rec su necije vlasnistvo, i u njima se niko nikada nije obracao covecanstvu.
- Na primer: Dok Isus govori on ne govori nama, nego zavisi kada kako kome i sta.
- A u znatnom broju slucajeva on govori objasnjavajuci svoje empirijske prezentacije.
- Ako nisi shvatio, recimo kada objasnjava oca nekoga procesa u ljudskom telu (u vezi lecenja),
on govori o necemu sto je izolovao, izanalizirao, i elaborirao, jer to je njegova zakonska obaveza,
buduci da upotrebljava nacine lecenja koji nisu konvencionalno prihvaceni od strane filozofa.
2) Ocekivati iz tekstova hronika drustvenih dogadjaja empirijske dokaze je ... razmisli sta.
A ocekivati to od njihovih fragmenata ... je to isto samo na kub!

Ih kako si pomesao i babe i zabe, i nauku sa , izmisljenim stvarima.

Moram priznati da sam se slatko smejao, na nacin kako mozes da pronalazis neke stavri, recimo za Hroniku i reci da su izrecene i tako, tebi izuzetno prihvatljive.

Dogma a i dan danas u juznim i Srednjim drzavama USrA drzave uce da je zemlja stara 10000 jer u staroj bibliji je tako pisan, pa se setim samo sta se desilo onom koji je tvrdio da nije, bese li umaloizgubio glavu a zasugurno znas za fenicane, narod koji je oplovo i plovio po svetu koristeci zvezde, koje su kasnije i postale prihvatljive i Religijama.

A da li znas da je vise od 2/3 stanovnistva je drugih religija......

I da samo ti citaj bibliju, i pronaci ces svo znanje svoga sveta....

Ja sa druge strane, i dalje cu leteti po ovoj zemlji kao i odlazeci do svoje matice zemlje marsa.....

Ma daj molim te , Ti ne verujes u tako nesto...... jer tvoja biblija ti to ne kaze a i tvoj svestenik ti nije dao blagoslov.

Na fin nacin trazih da das bilo kakav Materijalni dokaz a ti opet . te citati i hronika i prica se i reko je onaj.........

Ah da, da si imao prilike hofati po Polocanoj Asfaltnoj ulici babilona, videti ARC, koji je 5000 star, biti ispod ili biti u gradu i iskopinama 10 000 glinenih Vojnika i videti sva ona cuda,koja Evropa jos nije ni znala a Ahhhh da , nema nikakvog Isusa, Ni pakla, Ni Raja a opet se verovalo u zagrobni zivot....bas kao sto je i u Egiptu, ah kao sto je i u Juznoj Americi i Srednjoj Americi i dok nisu dosli Misionari , koji su Izvrsili Genocid u ime Njihovog boga.....

Uzivaj moj milane...jabuko sa grane.......i seti se Njutna.

Ih kako si pomesao i babe i zabe, i nauku sa , izmisljenim stvarima.

Nisam ja nista pomesao!
Hoces dokaz?
Najeminentnija naucna institucija u Republici Srbiji je SANU.

Idi casom ... pa proveri!

P.S.
Ne da li su moji stavovi tacni. Nego: sta nauka kaze! ... Danas 6. januara 2014. godine (21. veka).
A ne ono kada si ti bio mali.

Jer ovde ateisti tumace nauku kao teisti boga... u smislu u kome se njima svidja.
A niti se ovi sastaju sa ikakvim bogom niti se ovi sastaju sa ikakvom naukom.

Poslednja izmena:
Nisam ja nista pomesao!
Hoces dokaz?
Najeminentnija naucna institucija u Republici Srbiji je SANU.

Idi casom ... pa proveri!

P.S.
Ne da li su moji stavovi tacni. Nego: sta nauka kaze! ... Danas 6. januara 2014. godine (21. veka).
A ne ono kada si ti bio mali.

Jer ovde ateisti tumace nauku kao teisti boga... u smislu u kome se njima svidja.
A niti se ovi sastaju sa ikakvim bogom niti se ovi sastaju sa ikakvom naukom.

Hmmm, sta ima sanu sa pitanjima koji se krecu od.....

Ako vec govoris o toj instituciji, stoji da su nauka, Egzaktna nauka dokazala da je zivot na ovoj zemlji mnoooooooogo godina starije od blepetanja crkvenih Otaca........

Posto ja i stalno pratim sta nauka kaze pa i to i primenjujem.

U mojoj struci,mnoge stvari su otkrivene, metode i tehnike uspostavljene, modaliteti su tu i tamo se menjaju, otkrivaju se mnoge stvari koje se nije znalo a samim tim sto su ljudi koristili znanje iz [proslosti.

A toga nema u crkvenim dogmama, a i kad smo do toga, da li mozes da mi kazes koja je najstarija religija , poznata.

Teisti i dalje stoje na stanovistu da je Zensko i dalje ispod muskoga, Patrijalizam je iznad matrijalizma i ako je zivot tih istih doslo od njihovih majki.......

Samo mi ti veruj sta je zapisano, samo ti se pridrzavaj svega onoga sto ti tvoj staresina kaze, ne moras uopste da koristis svoj mozak, i nije potrebno jer je sve zapisano a i oni sve znaju.

Oni koji se nisu pridrzavali toga , sto je i Crkva i Religija pricala , su i tebi dala naucna dostignuca i bas ovo isto sto ti danas koristis, .

Hmmm, sta ima sanu sa pitanjima koji se krecu od.....
Ako vec govoris o toj instituciji, stoji da su nauka, Egzaktna nauka dokazala da je zivot na ovoj zemlji mnoooooooogo godina starije od blepetanja crkvenih Otaca........
1) SANU ima i te kakve veze sa ovim temema, a narocito stanje SANU sa stanjem savremenih drustvenih nauka.
2) Sto se tice stavova crkvenih otaca zakon kaze da je njihova veza sa ovom temom sporna koliko i bilo cija druga.
-) Jer za razliku od naucnih institucija pravne sude bez pristrasnosti.
Posto ja i stalno pratim sta nauka kaze pa i to i primenjujem.
Tada si se naodmarao. Nauka u vezi ovih tema nije preko pola veka izrekla ni jednu stvar vrednu pamcenja.
U mojoj struci,mnoge stvari su otkrivene, metode i tehnike uspostavljene, ...
E sad jos da sijaset drustvenih nauka postavi metode i tehnike koje daju bilo kakve rezultate, pa milina.
Teisti i dalje stoje na stanovistu da je Zensko i dalje ispod muskoga,
Osim sto si propustio da je u poslednje vreme sporno sta je to teizam,
ni ono sto nazivas teistima nemaju takve stavove, nego imaju razlicite.
Samo mi ti veruj sta je zapisano, samo ti se pridrzavaj svega onoga sto ti tvoj staresina kaze, ne moras uopste da koristis svoj mozak, i nije potrebno jer je sve zapisano a i oni sve znaju.
To se odnosi samo na donje klase drustva i to zahvaljujuci interesima feudalne klase, za koju to nije vazilo.
Vi stalno optuzujete crkve za stvari koje su cinile kao marionete. Sto je u stvari aboliranje vinovnika.
Oni koji se nisu pridrzavali toga , sto je i Crkva i Religija pricala , su i tebi dala naucna dostignuca i bas ovo isto sto ti danas koristis, .
- To prvo nije tacno, jer znatan deo tih ljudi su bili vernici.
- Drugo u drustvenim naukama koje ovde i jesu kljuc ne koristim gotovo nista bar sto se metodologija tice jer su totalni promasaji.
- Trece, ako pogledas simbol krsta, videces u njegovoj sredini sunce, na 4 kraja zemlju u 4 godisnja doba, a oko njih po 4 meseceve faze.

To se zove heliocentricni sistem
ali takozvani ateisti kao i takoznvani teisti ne proveravaju ono sto vide,
nego veruju u ono sto im se svidja birajuci izmedju onoga sta im je ko rekao.

Sta hocu reci...

Kada se neki karikirani simbol ili fragmentirani tekst nadje pred tobom, kakav je postupak?
Kazes: to je izmisljeno jer tumacenje koje sam ja o tome cuo je nesto sto ne postoji - i resena stvar.
Ne. To nije nauka.
To nije ni proslo pored nauke.

1) SANU ima i te kakve veze sa ovim temema, a narocito stanje SANU sa stanjem savremenih drustvenih nauka.
2) Sto se tice stavova crkvenih otaca zakon kaze da je njihova veza sa ovom temom sporna koliko i bilo cija druga.
-) Jer za razliku od naucnih institucija pravne sude bez pristrasnosti.

Tada si se naodmarao. Nauka u vezi ovih tema nije preko pola veka izrekla ni jednu stvar vrednu pamcenja.

E sad jos da sijaset drustvenih nauka postavi metode i tehnike koje daju bilo kakve rezultate, pa milina.

Osim sto si propustio da je u poslednje vreme sporno sta je to teizam,
ni ono sto nazivas teistima nemaju takve stavove, nego imaju razlicite.

To se odnosi samo na donje klase drustva i to zahvaljujuci interesima feudalne klase, za koju to nije vazilo.
Vi stalno optuzujete crkve za stvari koje su cinile kao marionete. Sto je u stvari aboliranje vinovnika.

- To prvo nije tacno, jer znatan deo tih ljudi su bili vernici.
- Drugo u drustvenim naukama koje ovde i jesu kljuc ne koristim gotovo nista bar sto se metodologija tice jer su totalni promasaji.
- Trece, ako pogledas simbol krsta, videces u njegovoj sredini sunce, na 4 kraja zemlju u 4 godisnja doba, a oko njih po 4 meseceve faze.

To se zove heliocentricni sistem
ali takozvani ateisti kao i takoznvani teisti ne proveravaju ono sto vide,
nego veruju u ono sto im se svidja birajuci izmedju onoga sta im je ko rekao.

Sta hocu reci...

Kada se neki karikirani simbol ili fragmentirani tekst nadje pred tobom, kakav je postupak?
Kazes: to je izmisljeno jer tumacenje koje sam ja o tome cuo je nesto sto ne postoji - i resena stvar.
Ne. To nije nauka.
To nije ni proslo pored nauke.

da li postoji napredak u nauci , postoji, recimo ranije se za lice koje je imao vizije, pricalo da je nad naravi a danas se koristi kako medikamentno lecenje ,tako i institualizovanim.

Pa iz pitanja i odgovora vekovima se i pobijala teza o jednom bogu i to i dalje stoji, a vi i dalje vrsite citiranje iz izmisljene knjige, kao nesto sto se i dogodilo.

Veoma je dobro da imas poverenje u Sanu, mnogi pravi ljudi i znastvenici se nalaze tamo a sto se tice ikakvog misljenja njihovog o Veri i religiji je za mene Nistavno.

Naucnik ce uvek pokusavati da pronadje sta su zajednicke asta je to sto i razdvaja, pa da li toga ima u vasoj bibliji, knjizi koja vam daje sve odgovore u vasem zivotu bas kao i kako i zaceti i odrzavati zivot i biti coek.

Spominje se u 1. Jovanovoj 5,7.

Ajde molim te kazes da priznajes celu Bibliju..... citiraj mi ovaj stih,i okaci ga ovde da svi vide! :)

1. IVANOVA 5,7
Jer su trojica,
što svjedoče u nebu:
"Otac, Riječ i Duh Sveti;
i ova su trojica jedno,

-----------------------------
Kako ti gornjim dokazuješ Trojstvo?
Jesi li ikada pročitala 2 stiha prije toga i 1 stih poslije toga?
Očito - NISI,
jer da jesi - onda ne biš upotrebljavala taj stih kao dokaz!

Prouči - pa se javi!

Ja ljudske uredbe i priče - ne priznajem.
Imamo Božju Knjigu Bibliju - dokaži Biblijiom.

Daj jasne stihove da pudupreš svoje tvrdnje!
--------------------------------------------------------

ALI - ako takovih stihova nema - onda ne govoriš Istinu.

Vidis tu si u pravu.
Ti ne priznajes uredbe i price i onda kazes imate bibliju...

Pa ona ti je produkt prica.....PISANE OD LJUDI evo vec vekovima.

Daj nam bilo koji materijalni dokaz .

A sve radi istine, koju vec vekovima je nema

Ime Bogu je Jahve,ili Jehova :-D
Nije bogu nego Gospodarima bogova,
a pise se i izgovara kako u kome jeziku, ili u kojoj drustvenoj sredini istog jezika.

Ne mozes promasiti
p0125.gif
kako god da okrenes.

- - - - - - - - - -

da li postoji napredak u nauci , postoji, recimo ranije se za lice koje je imao vizije, pricalo da je nad naravi a danas se koristi kako medikamentno lecenje ,tako i institualizovanim.
Ne bi bilo lose da prvo znamo o cemu govorimo.
Kada je rec o napretku nauke on je viljiv samo u okvirima javno poznate nauke nekoliko vekova u nazad. Pre toga nauka je bila monopol.
I to samo u okvirima prirodnih nauka u odnosu na (ponavljam) javno dostupne primene koje su danas globalne, a ranije su bile lokalno privatne.
U okvirima drustvenih nauka vecina rezultata je sporna, i pitanje je sta je tu gde napred a sta gde nazad.
Pa iz pitanja i odgovora vekovima se i pobijala teza o jednom bogu i to i dalje stoji, a vi i dalje vrsite citiranje iz izmisljene knjige, kao nesto sto se i dogodilo.
1) Biblija kao pisana knjiga ne postoji - osim u krajnje laickim vidjenjima, koja su brojna ali su nevalidna.
2) Sto se tice stavova o originalnim tekstovima tvrdnja da su izmisljeni je hipoteza bez ikakvih validnih argumenata.
Veoma je dobro da imas poverenje u Sanu, ...
I pogledaj sada... Za razliku od bavljenja ljudi oronulim fragmentima... (sto je i za razumeti u nekoj meri)
pogledaj sada sta se dogadja u okvirima originalnih informacija:
Citao si moj opriginalni post.
Ko je u njemu tebi rekao da "ja imam poverenja u SANU" ?!!!
Nije niko. Nego zakljucak izvlacis iz indoktriniranosti navijackih grupa.
Naucnik ce uvek pokusavati da pronadje sta su zajednicke asta je to sto i razdvaja, pa da li toga ima u vasoj bibliji, knjizi koja vam daje sve odgovore u vasem zivotu bas kao i kako i zaceti i odrzavati zivot i biti coek.
a) Ne postoji nasa biblija.
b) Tema biblije nisu sveopsti odgovori a najmanje u vezi licnih zivota.
c) Zadatak naucnika je da utvrdi cinujenice u vezi odredjene teme.
- Da li se u njima i u kojoj meri sta spaja a sta razdvaja to zavisi od u napred postavljene hipoteze.

Ime Bogu je Jahve,ili Jehova :-D

Jel sam pogodila ?? :flert:

Pročitaj ovo:
http://biblija.biblija-govori.hr/index.php?textv=Jahv&prijevod=stvarnost
-----------------------------------------------------------------------------------------

1. IVANOVA 5,7
Jer su trojica,
što svjedoče u nebu:
"Otac, Riječ i Duh Sveti;
i ova su trojica jedno,

-----------------------------
Kako ti gornjim dokazuješ Trojstvo?
Jesi li ikada pročitala 2 stiha prije toga i 1 stih poslije toga?
Očito - NISI,
jer da jesi - onda ne biš upotrebljavala taj stih kao dokaz!

Prouči - pa se javi!

Back