Како је Богу име?

има а има и ЕЛОХИМ, САВАОТ АДОНАЈ ЕЛ ШАДАЈ, ЕЛ КАНА ... ош још?
а у новом завету је јасно речено име
дакле идите и крштавајте у ИМЕ ОЦА И СИНА И СВЕТОГ ДУХА.
исус се не клања ником јер је исус богочовек и сведочи за оца јер какву сврху би имао када би сведочио за себе, да је сведочио за себе био би још један у низу лажних пророка, као што ти сад радиш, лажно сведочиш, лажин сведок, а знаш ко је отац лажи према томе освести се и окрени се христу ако желиш да будеш хришћанин

Možeš li mi odgovoriti na pitanja,
jedno po jedno, molim te lijepo.
Valjda ti je promaklo.

1,
Da li za tebe - SZ Bog Ima Ime - Jahve?
Da - ili - Ne?
Ono ostalo što si naveo - nisu Osobna Imena.
Ako misliš da to jesu Imena - odgovori onda po postu koji si zaobišo.

2,
Da li za tebe - NZ Bog Ima neko drugo Ime?
Koje je TO Ime NZ Boga - Stihom molim te - ne riječima ljudskim.

3,
Tko je za tebe Bog - kojem se Isus Moli, Klanja?
Kako je Ime Tome Bogu?

Matej 26,39 I ode malo dalje, pade ničice moleći: "Oče moj! Ako je moguće, neka me mimoiđe ova čaša. Ali ne kako ja hoću, nego kako hoćeš ti.
Matej 26,42 Opet, po drugi put, ode i pomoli se: "Oče moj! Ako nije moguće da me čaša mine da je ne pijem, budi volja tvoja!

Jel to gore ponašanje jednoga Boga?

Daj mi taj stihl - Bogočovjek!

ALI - ako nema takova stiha - izmišljaš!
A Tvorac Laži kaže - piše, piše - a ti ne možeš nači!

Poslednja izmena:
исус се не клања ником јер је исус богочовек и сведочи за оца јер какву сврху би имао када би сведочио за себе, да је сведочио з

To nisu imena da li uopste znas sta znace te titule?

Takodje termin bogocovek ne postoji u Bibliji.
dokaz http://siont.net/biblija/konkor/rdk/search.php?query=bogo%E8ovek&stpos=0&stype=AND

JHVH
u Bibliji tetragramaton se pojavljuje najčešće, 6.828 puta
(prema znanstvenim izdanjima hebrejskog teksta Biblije: Biblia Hebraica i Biblia Hebraica Stuttgartensia). U židovstvu tetragramaton je neizrecivo ime Božje koje se nikad ne smije izgovoriti naglas. Dok glasno čitaju biblijske tekstove ili dok mole, Židovi redovito zamjenjuju ovo ime izrazom Adonaj (Moj Gospodin) ili rjeđe riječju Elohim (Bog).

http://sh.wikipedia.org/wiki/Tetragram

Poslednja izmena:
исус се не клања ником јер је исус богочовек и сведочи за оца јер какву сврху би имао када би сведочио за себе, да је сведочио за себе био би још један у низу лажних пророка, као што ти сад радиш, лажно сведочиш, лажин сведок, а знаш ко је отац лажи према томе освести се и окрени се христу ако желиш да будеш хришћанин

Ja imam tvrdnju - Bogu je Ime - JAHVE.
TO dokazujem stihovima
(dajem mali broj)

------------------------------------------------------------------
LEVITSKI ZAKONIK 22,2
"Reci Aronu i njegovim sinovima da sveto postupaju sa svetim prinosima Izraelaca; neka ne oskvrnjuju
moje sveto ime koje oni - ta moje je! - moraju svetiti. Ja sam Jahve!
LEVITSKI ZAKONIK 22,32
Ne oskvrnjujte moga svetog imena, nego neka budem proglašen svetim među Izraelcima -
ja, Jahve, koji vas posvećujem.
PONOVLJENI ZAKON 5,11
Ne uzimaj uzalud imena Jahve, Boga svoga, jer Jahve ne oprašta onome koji uzalud izgovara ime njegovo.
PONOVLJENI ZAKON 28,58
Ako ne budeš držao i vršio riječi ovoga Zakona što su napisane u ovoj knjizi, ne poštujući ovo slavno i strašno
Ime - Jahvu, Boga svoga -

-------------------------------------------------------------------
TI imaš svoju tvrdnju - KAKOVA SU IMENA BOGU.

Molim te - Daj ovdje isto tako - ko što i ja dadoh - IMENA Boga - TA tvoja,

osim JAHVE!
STIHOVIMA - NE SVOJIM LJUDSKIM RIJEČIMA - BOŽJIM JAHVINIM RIJEČIMA!

Molim te LIJEPO!

Kao što ti ja dadoh - daj i ti SVOJE - Ime Boga je ELOHIM, Ime Boga je Adonaj,
Osim Jahve - jer ja i Biblija to tvrdimo.

Tako ćeš dokazati svim čitateljima da si u istini!
Čekam te.

Znači ni ti nemaš Biblijski odgovor, nego samo ljudske uredbe?
---------------------------------------------------------------------------------
Jesi li dao koji stih? NISI!
Zašto?
---------------------------------

Sin Božji je DOBIO Ime OD Boga Oca Jahve.
Znači - prije nije imao Ime!
Zašto?
Nije ni postojao prije postanka!

Isus je kao i SVE ostalo - STVORENJE STVORENO.

Božji Sin ima IME - ISUS

DA LI JE TO ime Za tebe - IME BOGA?

AKO - DA - daj mi stihove - ko što ja dah masu (da je Bog Imenovan samo sa Jahve)
da je Ime Boga - ISUS!

Puno ti fala unaprijed na istinitim stihovima kojima ćeš svima dokazati svoju istinitost.

----------------------
Isus = OD Jahve dolazi spasenje!

OD Koga?
OD Isusa?
NE!
OD Jahve - a TO je Ime Jedinoga Svetog Boga!

KAKO JE IME TVOME BOGU?

Hmmm trazi da se razum pre ispita, i da se postavi pitanje, ziveti sa saznanjem i naukom ili ti biti u svetu maste i ponekad prisutan na zemlji.

Ne mogu ista pricati o bibliji, prevod je knjiga-nadam se da ti je to poznato, nadam se da si dosao do spoznaje da je knjiga napisana i dodavana i dopisivana, stoljecima posle navodnih dogadjaja , pisan od strane svestenstva a za manipulaciju obicnih ljudi i da bi imali koristi.

Koliko puta , se mora reci,a to je : DAJ MI NEKI DOKAZ< DA JE TAJ I TAKAV RAZGOVOR VODJEN i ko bese zapisnicar.

Upravo stoga se i ne moze komentarisati ,bas kao sto i ne komentarisem ostale bajke ili Basne.

A moj Bog je bio moj Otac koji je prirodnim putem ,sa mojom majkom , stvorila ovo cudo ili ti kako mi kazemo ljudsko bice, i jos su nas ucili od prvih koraka da se znanje , vekovno uci i na osnovu tih znanja i primeni za dobrobit svih.

Sto i poslusah i radim ili ti radio sam na dobrobit ljudi koji su imali Issues..... a zasigurno nisam i necu prodavati maglu ljudima za dobrobit u onom zivotu a sam da uzivam u ovozemaljskom raju.

I dodjosmo do toga , da u knjizi nema ista da se i stvarno dogodilo i da jer knjiga kao i svaka knjiga pisana i dopisana prema potrebi.
U stvari nije.
Naime postojale su a i danas postoje verzije pokusaja da se falsifikuju ovakvi tipovi tekstova, koji su u stvari fragmenti hronika.
Na neki nacin to se svakako cini i nehoticno prilikom reciom jednostavno losih prevodjenja.

Neki uspesi takvih postupaka postoje, ali samo u vrlo ogranicenom broju prihvatilaca (ne bih da objasnjavam kakvih i zasto),
dakle globalno gledano su neizvodljivi.

Zasto.
Iz sasvim jednostavnih razloga.
Naime, moc maste ne moze da parira moci stvarnosti.
Konkretan primer:
Niko od nesto starijih generacija nije bio u stanju da zamisli da ce sedeti za racunarom, a potom i koristiti internet.

Iako u bibliji postoje neki delovi koji jesu ubacani. Ali:
- prvo njih je vrlo malo
- drugo njihovo ubacanje nije bila stvar neke narocite ideoloske namere, nego pokusaja da se nadomesti neki bitno nedostajuci deo, ili pojasni smisao koji citalac ne moze da nacne ni po sopstvenoj zelji.
- samim time lako se pronalaze i izdvajaju
- osim toga prilikom ubacanja oni su bili posebno oznacavani da bi se znalo da su ubaceni, a te oznake su nestale iz cisto tehnickih razloga kao i razne druge.

P.S.
Ako uzmes neku bolju verziju Korana mozes videti da su sakupljaci tekstova ostavljali naznake za nedostajuce delova (gde su znali da nedostaju),
kao i naznake za ubacene reci kojima su spajali delove.
Nije tu rec o zelji za prevarom, nego o problematici koja nikoga ne interesuje.
Jer svi bi samo da citaju i izvode zakljucke...
I zato mi i imamo tolike probleme odnosno totalno pogresno ponasanje i strucnjaka a da kamo li laika u svaremenijim dobima.

Pa i ne moze se reci da je bozja, niti bozje reci, jer ....LJUDI SU JE PISALI.:zblesav:
U crno-belom svetu krajnosti (taizma i ateizma) stalno se zaboravlja i ono sto se moze i mora znati...

Recimo:
izmisljeni ili ne ovi fragmenti su (osim nekih specificnih delova) pisani u formi HRONIKA.
A hronicari nisu pisci, nego beleznici - a to je nesto sasvim drugo od pisaca.
Uz to, ateistima, kao tebi ovde, omicu se i previdi da ni jedna ozbiljna verska filozofija ni ne pomislja da je bilo koji bog pisao ove hronike.

To "bozja rec" znaci nesto sasvim drugo.
naime ono sto se isto previdja, to je da ti tekstovi cak nisu ni hronike o bogovima.
Recimo stari zavet su hronike o Izraelu i nekim narodima pre Izraela, a ne o Jehovi i ranijim akterima poput njega.
Dok novi zavet su hronike o apostolima a ne o Isusu.

Medjutim, sticajem okolnosti mi bolje izvore informacija o Y.h.w.h. (ostalim slicnim akterima Eloksimima itd.) a potom o Isusu nismo dobili.
Dakle ovde su se NJIHOVE RECI zatekle u najoljem izdanju koje nam je zapalo.

Dakle logicna dilema odnosa je: sada uzmi (i radi na vracanju u originalno stanje smisla) ili ostavi.
A sta ljudi rade (da ne bi radili): uzmu kako je zateceno pa tipuju za i protiv.

* A za i protiv cega?: fragmenata u na jedvite jade ocuvanom raspadnutom i nejasnom stanju!

U crno-belom svetu krajnosti (taizma i ateizma) stalno se zaboravlja i ono sto se moze i mora znati...

Recimo:
izmisljeni ili ne ovi fragmenti su (osim nekih specificnih delova) pisani u formi HRONIKA.
A hronicari nisu pisci, nego beleznici - a to je nesto sasvim drugo od pisaca.
Uz to, ateistima, kao tebi ovde, omicu se i previdi da ni jedna ozbiljna verska filozofija ni ne pomislja da je bilo koji bog pisao ove hronike.

To "bozja rec" znaci nesto sasvim drugo.
naime ono sto se isto previdja, to je da ti tekstovi cak nisu ni hronike o bogovima.
Recimo stari zavet su hronike o Izraelu i nekim narodima pre Izraela, a ne o Jehovi i ranijim akterima poput njega.
Dok novi zavet su hronike o apostolima a ne o Isusu.

Medjutim, sticajem okolnosti mi bolje izvore informacija o Y.h.w.h. (ostalim slicnim akterima Eloksimima itd.) a potom o Isusu nismo dobili.
Dakle ovde su se NJIHOVE RECI zatekle u najoljem izdanju koje nam je zapalo.

Dakle logicna dilema odnosa je: sada uzmi (i radi na vracanju u originalno stanje smisla) ili ostavi.
A sta ljudi rade (da ne bi radili): uzmu kako je zateceno pa tipuju za i protiv.

* A za i protiv cega?: fragmenata u na jedvite jade ocuvanom raspadnutom i nejasnom stanju!

Postoji egzakna nauka koja se bavi sa manipulacijom ljudi i sa njihovom svescu a to je i proisteklo upravo iz nacina [isanja knjige biblije.

Ima se sada u Izraelu, dva velika razmimoilazenju u prevodu teksta, pronadjenog fragmenta zapisa o cemu se pise.

I to su samo dva, koji sebi su dali za pravo da razumeju jezik, koji je nestao.

Dakle, sta Ti mislis , koji ce prevod biti, o cemu ce se pisati ,i ko ce biti u pravu.

Recimo rec Sa staro Engleskog " Lord" kako je prevedeno kod nas u znacenju u bibliji,..

A da ne govorimo o svim drugim aspektima" zapisanih razgovora, koji su se desili pre tisutljeta..."

S druge strane i dalje ces imati i pronaci stare knjige, tj stare papiruse a ja sam ih video, E sada o cemu pise, to neznam ali oni koji jesu " procitali te iste" imaju razlicite informacije....

I sada dolazimo do toga da je sve to DEO Covekovog rada a za potrebe...... koje ce i prezentovati da je za siroku masu.

Da li ste vi PIRAMIDO svesni da bibliju cini i Novi Zavet?

Dokazite stihovima iz Novog Zaveta da je bozije ime Jahve.

Hvala.

Kako se moze nesto dokazati da postoji na izmisljenim stvarima, koji stihovi, jel su to oni koji su Crnci izmislili,pa kasnije i ceo svet prihvatio da je nesto novo a u stvari je staro a i ispoljili ga kroz muziku i nacin pevanja _________Bluzzzzzzzz.

Jel je to mozda dokaz.

o njemu i njgovom imenu.:zelenko3:

Hmmm trazi da se razum pre ispita, i da se postavi pitanje, ziveti sa saznanjem i naukom ili ti biti u svetu maste i ponekad prisutan na zemlji.

Ne mogu ista pricati o bibliji, prevod je knjiga-nadam se da ti je to poznato, nadam se da si dosao do spoznaje da je knjiga napisana i dodavana i dopisivana, stoljecima posle navodnih dogadjaja , pisan od strane svestenstva a za manipulaciju obicnih ljudi i da bi imali koristi.

Koliko puta , se mora reci,a to je : DAJ MI NEKI DOKAZ< DA JE TAJ I TAKAV RAZGOVOR VODJEN i ko bese zapisnicar.

Upravo stoga se i ne moze komentarisati ,bas kao sto i ne komentarisem ostale bajke ili Basne.

A moj Bog je bio moj Otac koji je prirodnim putem ,sa mojom majkom , stvorila ovo cudo ili ti kako mi kazemo ljudsko bice, i jos su nas ucili od prvih koraka da se znanje , vekovno uci i na osnovu tih znanja i primeni za dobrobit svih.

Sto i poslusah i radim ili ti radio sam na dobrobit ljudi koji su imali Issues..... a zasigurno nisam i necu prodavati maglu ljudima za dobrobit u onom zivotu a sam da uzivam u ovozemaljskom raju.

Znači - opet bježiš od direktnoga odgovora!
Ja znam zašto - ali - ti sebe zapitaj - zašto?
Istina boli - ali - bolje biti u boli sada - nego vječno poslije.
Razmisli malo o tome!

1,
Da li je za tebe Biblija - Božja knjiga Zakona?
2,
Da li je tvoje vjersko znanje iz Biblije - ili - iz drugih izvora?
3,
Da li u Bibliji piše KAKO je Ime Bogu?
4,
TKO je tvoj Bog?
5,
KAKO je Ime tvome Bogu?

Jesu li ovo dovoljno lagana pitanja da mi na njih odgovoriš?
Molim te.

Kada ovako citirate
obavezno da naznacite i da je prevod od Jehovinih Svedoka ^^

Jaki su ti argumenti u diskusiji - tipa - "NIJE TAKO"!
Rađe se potrudi pa dokaži svoje tvrdnje.
Oklen ti te tvoje tvrdnje?
---------------------------------

Ti se praviš - ili - ti zbilja nije jasno?

---------------------------------------

Jeruzalemska - KATOLIČKA ( a da te podsjetim - Katolici su Trojičari!) - Hebrejska Biblija
imaju ime Boga - JAHVE u SZ jasno naznačeno na skoro 7.000 mjesta!

http://biblija.biblija-govori.hr/index.php?textv=Jahv&prijevod=stvarnost
---------------------------------------

http://biblija.biblija-govori.hr/glava.php?knjiga=Psalam&prijevod=stvarnost&glava=83

Psalam 83,19 Nek` znaju: ti si komu je ime Jahve, jedini Višnji nada svom zemljom.

----------------------------------------

Trojičarski program - http://www.e-sword.net/

Hebrejska

Psa 83:18 (83:19)
וידעוH3045 כיH3588 אתהH859 שׁמךH8034 יהוהH3068 לבדךH905 עליוןH5945 עלH5921 כלH3605 הארץ׃H776

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Zašto tebe toliko smeta Ime Jedinog Boga - Jahve?

Kako je Ime tvome Bogu?

Poslednja izmena od moderatora:
Samo jedan stih trazim gde se spominju TITULE u BIBLIJI.

Taj pojam TITULE, ako nemate stih znaci da je IZMISLJOTINA.

Hvala.

Tako je - u pravu si!
Neću više upotrebljavati ONO što ne piše u Bibliji!
Umjesto TITULE - upotrebljavat ću ONO što piše - NAZIVI!

Jel to OK?
Ja ispravljam svoj krivi nauk!

A TI?

Pitam te - Kako je IME Bogu Jedinome Stvoritelju?

Nemoj mi davati - NAZIVE - nego - IME!
I da jasno piše u stihu - IME - Boga je ............!

Jel možeš na to Biblijski odgovoriti?
---------------------------------------------

Da ti pomognem - evo ti prevoda Hebrejske Biblije:

http://biblija.biblija-govori.hr/index.php?textv=Jahv&prijevod=stvarnost

Pročitaj sve - ako ti je do istine,
pa mi reci - Kako je IME Biblijskom Bogu.

Puno ti fala unaprijed.

Da li ste vi PIRAMIDO svesni da bibliju cini i Novi Zavet?
Hvala.

Da li ti ikada pročitaš što si napisao kao odgovor?
Očito - ne - jer da - da - onda bi se posramio!
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Što si ti odgovorio?
NIŠTA!
Zašto ?
Zato jer NEMAŠ ispravnog Biblijskog odgovora!
Zato jer NEMAŠ ispravni Biblijski nauk!
Zato!

Jer da imaš - onda biš stihovima odgovorio!
Ovako - svi čitaju tvoje "jake argumente" stihovima - kojima me ubi!

--------------------------------------------------------

Da li ste vi Pravedan svesni da Bibliju cini i STARI ZAVJET i Novi Zavet?
Da li si svjestan da Biblija NIJE ODVOJENO - SZ OD NZ!?
Da li si svjestana da je 3/4 SZ - a SAMO 1/4 NZ?
Da li si svjestan da u Bibliji piše na skoro 7.000 mjesta -
Ime Boga je JAVHE,
MOJE Ime je Jahve!

Jesi li ti TOGA svjestan?
OČITO - NISI!
Pitanje je - ZAŠTO?
---------------------------

Biblija je knjiga matematike - Prvi i Drugi dio.
U prvom dijelu uči se osnova - zbrajanje.
U drugom dijelu uče se integrali.
U drugom dijelu ne spominje se osnova - zbrajanje.
Smatra se da si savladao zbrajanje.

TI očito NISI savladao zbrajanje,
a otišao si na integrale!

Zato i imaš ogromnih problema u svom naukovanju.
SAM vidiš da ne možeš Ispravno Stihovima odgovoriti,
a nadalje se ne želiš maknuti od krivoga!?

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ŠTA hoćeš time reči?
Da ako Ime - JAHVE ne piše u NZ - JAHVE nije Bog?
TKO je onda NOVI Bog?

TKO je Bog kojemu se Isus klanja i moli?

Molim te - ako ima istinitosti u tebi - odgovori na gornje.
Puno ti fala unaprijed.

Postoji egzakna nauka koja se bavi sa manipulacijom ljudi i sa njihovom svescu a to je i proisteklo upravo iz nacina [isanja knjige biblije.
Ima se sada u Izraelu, dva velika razmimoilazenju u prevodu teksta, pronadjenog fragmenta zapisa o cemu se pise.
I to su samo dva, koji sebi su dali za pravo da razumeju jezik, koji je nestao.
Dakle, sta Ti mislis , koji ce prevod biti, o cemu ce se pisati ,i ko ce biti u pravu.
Recimo rec Sa staro Engleskog " Lord" kako je prevedeno kod nas u znacenju u bibliji,..
A da ne govorimo o svim drugim aspektima" zapisanih razgovora, koji su se desili pre tisutljeta..."
S druge strane i dalje ces imati i pronaci stare knjige, tj stare papiruse a ja sam ih video, E sada o cemu pise, to neznam ali oni koji jesu " procitali te iste" imaju razlicite informacije....
I sada dolazimo do toga da je sve to DEO Covekovog rada a za potrebe...... koje ce i prezentovati da je za siroku masu.

Evo ti primjera - kako zavesti široke narodne mase Lažnim naučavanjem i
izbacivanjem Svetoga Imena - Boga Jedinoga Stvoritelja - JAHVE!
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Jeruzalemska - Katolička - Hebrejska Biblija kaže ovako:

Izaija 51,15 Jer, ja sam Jahve, Bog tvoj,
koji burkam more da mu valovi buče, ime mi je Jahve nad Vojskama.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Šarić

Izaija 51,15 Jer sam ja, Gospod, Bog tvoj, koji pokriva more,
da valovi njegovi buče, čije je ime Gospod nad vojskama.

Gospod - nije Osobno Ime!
Gospod - može biti bilo tko!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dretar

Izaija 51,15 To sam ja koji sam GOSPOD, tvoj Bog.
Koji pokreće more tako da valovi grme i čije je ime: GOSPOD, svemogući .

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Daničić-Karadžić

Isaija 51,15 Jer sam ja Gospod Bog tvoj, koji raskidam more,
da valovi njegovi buče; Gospod nad vojskama ime mi je.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dokaz za gornje:
Trinitristička Biblijska tražilica
http://biblija.biblija-govori.hr/glava.php?knjiga=Izaija&prijevod=sve&glava=51
-----------------------------------------------------------------------------------------------

KJV

Isa 51:15 But I am the LORD thy God, that divided the sea,
whose waves roared: The LORD of hosts is his name.

Ipak je bilo trunke Istinitosti u KJV,
pa je ostalo zapisano - KAKO je koja riječ prevedena,
KAKO piše u originalu na Hebrejskom sa koga je prevedeno!

Isa 51:15 But IH595 am the LORDH3068 thy God,H430 that dividedH7280 the sea,H3220
whose wavesH1530 roared:H1993 The LORDH3068 of hostsH6635 is his name.H8034

Originalna riječ za LORD je - H3068

H3068
יהוה
yehôvâh
yeh-ho-vaw'

From H1961; (the) self Existent or eternal; Jehovah, Jewish national name of God: - Jehovah, the Lord. Compare H3050, H3069.

OČITA MANIPULACIJA ISTINOM!
Izbacivanje Imena Boga - JAHVE,
i zamjena sa LJUDSKIM - LORD!

NAJVEĆA MOGUĆA HULA NA BOGA JAHVU -
IZJEDNAČAVANJE STVORITELJA SA stvorenjem!

NA čiju Propast?
----------------------

Pogledajmo što piše u Hebrejskoj Bibliji,
odakle je KJV prevodio:

Isa 51:15 ואנכיH595 יהוהH3068 אלהיךH430 רגעH7280 היםH3220
ויהמוH1993 גליוH1530 יהוהH3068 צבאותH6635 שׁמו׃H8034

H3068
יהוה
yehôvâh
yeh-ho-vaw'

From H1961; (the) self Existent or eternal; Jehovah, Jewish national name of God: - Jehovah, the Lord. Compare H3050, H3069.

Izvor za provjeriti -
Trinitristički program
http://www.e-sword.net/

1) Egzaktnost je vrlo cesto sporna i u prirodnim naukama, a u drustvenim je spada u zanr naucne fantastike.
- Medjutim, kada je rec o ostecenim informacijama glavni problem ni nije manipulacija.
2) Hajde jednom da se razumemo - HRONIKE se ne pisu! One se zapisuju.
- Dakle, beleze a ne izmisljaju. Nego je problem sto u prevodjenju i tumacenju osteceneih hronika dolazi do problema raznih vrsta.
- Sto je normalno i neminovno nezavisno od namere prevodilaca/tumaca.
Vec sam rekao da
- Originalne verzije nisu prezivele, sto je opet sasvim logicno ako se obrati paznja na materijale na kojima se pise i na drustvene okolnosti u kojima se ostavljaju.
- Kada je rec o kratkim originalnim zapisima, koji kojekako i mogu preziveti, zbog skracenosti ne mogu da se ispravno procitaju,
sve dok istrazivaci nemaju elementarno ispravnu predstavu o dve stvari:
1) Sta je to stvarno znanje i posto ono staje (jer ono ne raste na drvetu ni necijim ceskanjem po svojoj glavi),
2) Kakve sve drustvene strukture i u kojim opsezima su postojale u kom vremenu vremenu.
- Jer ljudi i u istom vremenu i na istom prostru iste termine shvataju razlicito, zavisno od dve stvari:
a) svoga licnog talenta
b) svoga drustvenog polozaja
* Jer samo jedno od ta dva nije dovoljno!
Prevedeno je sustinski isto: Lord = Gospod(ar).
Ali je problem u tome sto svako definisanje tj. zvanje (tituliranje) bilo za silu u prirodi ili za silu u drustvu
se nikada ne moze definisati (opisati) samo jednom recju, a istovremeno u govornom i pisanom izrazavanju ljudi
obicno upotrebljavaju samo najzvucniji deo titule, sto je obicno "gospodar" ali mi u fragmentima ne dobijamo konkretno cega.
Jer gosodar (o/vladalac necim) i gospodar; otac (stvoritelj) i otac; bog (stvoritelj/dominator) i bog - su sasvim razlicite stvari.
Ovo je jedna od kljucnih gresaka predstava ljudi koja je rasla sa priblizavanjem danasnjim vremenima!
Mi zivimo u demokratiji.
Nasi politicari zavise od misljenja sirokih narodnih masa, a time i intelektualci.
A ove hronike su daleko od toga.
Na primer kada Akhenaton postaje punoletan on u jenom Egiptu koji ima "najduze odrzanu tradiciju" u celom svetu,
(odnosno misli da je ima) postavlja na zakonsku snagu stav: to sto ste do sada mislili - to izbrisite.

To je jedan sasvim drugaciji svet i ne moze se procenjivati iskustvima iz savremenijih doba!
Zamisli da danas jedan Putin koji je verovatno trenutno najmocniji "samodrzac" kaze Rusima:
'Ej, pozdravite se sa pravoslavljem', i uopste sa poimanjima sopstvene istorije, kao i storije sveta.'
Pa to ni Adolf Hitler nije mogao ni najsvetlijega mu dana kada je svet drzao u celjusti.

I sta je to sto se tu ne razume ... Uzimo konkretan slucaj ...
Kada pred Mojsija stane vecina aristorratije Izraela, ciji stvovi su istovremeno i stavovi vecine ljudstva Izraela ...
Sta se desava?
Y.h.w.h. izdaje nalog: Sprzi ih!
I to je sasvim jednostavna situacija, naime:
- jedna strana je daleko brojnija,
- a druga strana je daleko jaca.

A gde je problem? ...
Problem je sto ce
- teisti demonstraciju te moci smatrati nadprirodnom
- a ateisti ce je smatrati nemogucom.

I ti se pitas odakle njima ideja da moze postojati nadprirodna sila koja moze to uciniti,
a pitas li se odakle tebi idjea da nije mogla postojati tehnoloska nejednakost kojom neko dominira.

Pa ne stoje objasnjenja toga cina u hronikama drustvanih desavanja, nego u strucnim literaturama tehnologije.
Ali tu literaturu niti ko deli bilo kome (da bi ovaj sutra bio jaci od njega),
niti narodne mase znaju da citaju, niti ogromna vecina onih koji i znaju da citaju bi je prelistavala.
Dakle jedan procenjivac proslosti mora da zna dve stvari:
1) Sta do njega moze da dodje - i u kakvome stanju
2) Sta do njega ne moze da dodje nikao - i takodje zasto.
*) A ne da izvodi zakljucke na bazi samo dostupnoga mu materijala pa jos i u zatecenom stanju, kao da je rec o originalu.

TO dokazujem stihovima
(dajem mali broj)

PSALAM 145,21
Nek` usta moja kazuju hvalu Jahvinu i
svako tijelo nek` slavi sveto ime njegovo - uvijek i dovijeka.
PSALAM 148,5
Neka hvale ime Jahvino jer on zapovjedi i postadoše.
PSALAM 148,13
nek` svi hvale ime Jahvino,
jer jedino je njegovo ime uzvišeno!
Njegovo veličanstvo zemlju i nebo nadvisuje,
MUDRE IZREKE 18,10
Tvrda je kula ime Jahvino: njemu se pravednik utječe i nalazi utočišta.
MUDRE IZREKE 30,9
inače bih, presitivši se, zatajio tebe i rekao: "Tko je Jahve?" Ili bih, osiromašivši, krao i oskvrnio
ime Boga svojega.
IZAIJA 12,4
Reći ćete u dan onaj: Hvalite Jahvu prizivajte ime njegovo! Objavite narodima djela njegova, razglašujte uzvišenost imena njegova!
IZAIJA 18,7
U ono će vrijeme narod stasit i tamnoputan, narod kojega se boje odvajkada, narod žilav i zavojevački, čija je zemlja izbrazdana rijekama, donositi darove Jahvi nad Vojskama, k mjestu imena Jahve nad Vojskama - na goru Sion.
IZAIJA 24,15
I na istoku ime Jahve slave oni, na otocima mora ime Jahve, Boga Izraelova.
IZAIJA 25,1
Jahve, ti si Bog moj, uznosim te, tvoje ime slavim, jer si proveo čudesan naum, smišljen od davnine, istinit i vjeran,
IZAIJA 26,8
Da, na stazi tvojih sudova željno te, Jahve, čekamo; ime tvoje i spomen tvoj duša nam žudi.
IZAIJA 26,13
Jahve, Bože naš, gospodarili su nama osim tebe drugi gospodari,
ali tebe jedinog, ime tvoje, častimo.

osim JAHVE!
STIHOVIMA - NE SVOJIM LJUDSKIM RIJEČIMA -nego - BOŽJIM JAHVINIM RIJEČIMA!

Molim te LIJEPO!

Čekam te.

Znači - opet bježiš od direktnoga odgovora!
Ja znam zašto - ali - ti sebe zapitaj - zašto?
Istina boli - ali - bolje biti u boli sada - nego vječno poslije.
Razmisli malo o tome!

[
Da li je za tebe Biblija - Božja knjiga Zakona?

Ne i nije nikakva knjiga bozja, jer je to izmisljotina .

Najveci plagijatori su oni koji su uzimali da piosu knjigu, krali su sve od drugih civilizacija.

Moral ili ti Etika je doslovce uzeta iz Stare Grcke
.
2,
Da li je tvoje vjersko znanje iz Biblije - ili - iz drugih izvora?

Moje znanje o Religijama je zasnovano na izucavanjem razlicitih vereispovesti na ovom svetu.

Morao bi da znas da se verovanje deli na Nebesku i na zemaljsku.

Tj , gde i u kom obliku se trazi , to verovanje u....

3,[/B]
Da li u Bibliji piše KAKO je Ime Bogu?

Posto je izmisljena biblija koja u prevodu znaci knjiga, sve sto se nalazi u njoj su zapisi pismenog dela svestenstva i to je njihov prikaza zamisljenih dogadjaja kao i razgovora.

Citirati iz biblije i kazati da je to dokaz da je ono sto je zapisano u knjizi, je u najmanju ruku, smesno.
4,

TKO je tvoj Bog?

I kako sam narod kaze, Cuvaj se i Bog ima da te cuva,

Bogovi smo mi sami, na osnovu svih iskustava i znanja, zapisanih i pretocenih iz generacija u generaciji, Covek je sa svojim umom i razmisljanjem i sve ovo do sada uradio.

Ako vec postavljas pitanje Boga, postavlja se i pitanje , ko je nama svima drugima koji su ziveli na tlu Evrope i Pojasa mediterana, oduzeo sve one nama drage BOGOVE i stvorio amorfnog , nazovi boga?

5,
KAKO je Ime tvome Bogu?[/B]

Ja sam i svoj Bog, kao sto sam i Bog mojoj Deci, a i to je pitanje jer je ustvari moja zena Boginja, jer je i ona stvorila tj donela na svet bebe.

Jesu li ovo dovoljno lagana pitanja da mi na njih odgovoriš?
Molim te.

Dakle dobio si odgovore a sada da te pitam .

Ko je tebi omogucio da dodjes na ovaj svet, i kako i na koji nacin Ti se zahvaljujes svojim roditeljima.

TO dokazujem stihovima
(dajem mali broj)

PSALAM 145,21
Nek` usta moja kazuju hvalu Jahvinu i
svako tijelo nek` slavi sveto ime njegovo - uvijek i dovijeka.
PSALAM 148,5
Neka hvale ime Jahvino jer on zapovjedi i postadoše.
PSALAM 148,13
nek` svi hvale ime Jahvino,
jer jedino je njegovo ime uzvišeno!
Njegovo veličanstvo zemlju i nebo nadvisuje,
MUDRE IZREKE 18,10
Tvrda je kula ime Jahvino: njemu se pravednik utječe i nalazi utočišta.
MUDRE IZREKE 30,9
inače bih, presitivši se, zatajio tebe i rekao: "Tko je Jahve?" Ili bih, osiromašivši, krao i oskvrnio
ime Boga svojega.
IZAIJA 12,4
Reći ćete u dan onaj: Hvalite Jahvu prizivajte ime njegovo! Objavite narodima djela njegova, razglašujte uzvišenost imena njegova!
IZAIJA 18,7
U ono će vrijeme narod stasit i tamnoputan, narod kojega se boje odvajkada, narod žilav i zavojevački, čija je zemlja izbrazdana rijekama, donositi darove Jahvi nad Vojskama, k mjestu imena Jahve nad Vojskama - na goru Sion.
IZAIJA 24,15
I na istoku ime Jahve slave oni, na otocima mora ime Jahve, Boga Izraelova.
IZAIJA 25,1
Jahve, ti si Bog moj, uznosim te, tvoje ime slavim, jer si proveo čudesan naum, smišljen od davnine, istinit i vjeran,
IZAIJA 26,8
Da, na stazi tvojih sudova željno te, Jahve, čekamo; ime tvoje i spomen tvoj duša nam žudi.
IZAIJA 26,13
Jahve, Bože naš, gospodarili su nama osim tebe drugi gospodari,
ali tebe jedinog, ime tvoje, častimo.

osim JAHVE!
STIHOVIMA - NE SVOJIM LJUDSKIM RIJEČIMA -nego - BOŽJIM JAHVINIM RIJEČIMA!

Molim te LIJEPO!

Čekam te.

Kada kazes dati dokaze to se podrazumeva , nesto sto ce biti moguce i pogledati, okrenuti, sa razlicitim tehnikama i dokazati, godinu pisanja, i ostalo, sto danas nauka radi.

Stavljati citate iz knjiga koje su izmisljene i pisane sa namerom da se ima pokornost stada i za licni interes svestenstva i vlastodrzaca, nije i nikada ne moze biti dokaz.

I kao zakljucak, discusije o dokazima, kada bi imao prilike da zivis u drugoj sredini, recimo Tibetu i slusao njihovu religiju ili da si medju Hindu i njihovim svacanju o zivotu i bivstvovanju ili da si...a

I tu je problem, uzimas zdravo za gotovo sto su ti svecenici, stavili u ruke i rekli ti , ovo je istina i samo istina. ( NJIHOVA ISTINA koja blage veze nema sa drugim Religijama)

Kada kazes dati dokaze to se podrazumeva , nesto sto ce biti moguce i pogledati, okrenuti, sa razlicitim tehnikama i dokazati, godinu pisanja, i ostalo, sto danas nauka radi.
Kada je rec o prepisima, a narocito fragmenata, nauka utvrdjuje jedino vreme "pisanja" prepisa i to fragmenata, a ne vreme pisanja originala koji nam nisu u posedu.
Uzgred mi nemamo prepise koji dobacaju ni blizu I veka nove ere.
Stavljati citate iz knjiga koje su izmisljene i pisane sa namerom da se ima pokornost stada i za licni interes svestenstva i vlastodrzaca,
Molim te, obrati paznju na to da nezavisno od toga sta oni rade i ciji interesi imaju nekakve veze sa njihovim stavovima,
ono sto ti ovde zastupas je posledica stavova koji su nuzproizvod nerada i nemara naucnika iz naucnih oblasti koje imaju bilo sta sa ovom pricom, a ima ih tusta i tma.

Na primer, takozvani ateizam daje sebi za pravo da bez ikakvih argumenata izvlaci zakljucke o opisanim dogadjajima cije originalne opise mi nemamo,
a ne daje sebi za pravo da obara recimo lokaciju i Jerusalima i citavog niza drugih gradova, koji nemaju ni jedan jedini regularni artefakt kojim bi svedocili o tome da se nalaze upravo tu gde se pretpostavlja.
A da zlo bude gore cak ni imenovanje reke Jordan nije istorijski potvrdjeno.

Dakle ako je u 4-om veku zahvaljujuci politicko-ideoloskim interesima ovom svetu nametnuto "istorijsko" podrucje Izraela,
pa nije valjda i u 21-om!

Poslednja izmena:

Back