Како је Богу име?

"Marsovac zašto spamuješ i provociraš?"

Bože me sačuvaj i zakloni postao sam moderator, još trebam da mu odgovorim kad budne da me psuje i vređa da sam sektaš pa da sebi dam i ban za "Odgovor na provokacije i ometanje mi rada" svašta, ovaj forum je otišo skroz na skroz u ofsajd, bože me sačuvaj i zakloni.

A u vezi teme vako: Štancujem i kulu i tu stražaru.

JEREMIJA 27,15
`Jer nisam ih ja poslao da vam prorokuju - riječ je Jahvina - nego vam oni laž prorokuju u moje ime, da vas otjeram iz vaše zemlje, pa da propadnete - vi i proroci koji vam prorokuju.`
JEREMIJA 29,9
Jer oni vam laž prorokuju u moje ime, a ja ih nisam poslao` - riječ je Jahvina.
JEREMIJA 29,21
Ovako govori Jahve nad Vojskama, kralj Izraelov, o Ahabu, sinu Kolajinu, i o Sidkiji, sinu Maasejinu, koji vam laž prorokuje u moje ime: "Evo, predajem ih u ruke Nabukodonozora, kralja babilonskoga, da ih pogubi vama na oči.
JEREMIJA 29,23
jer u Izraelu počiniše sramotu čineći preljub sa ženama svojih bližnjih i govoreći u moje ime lažne riječi koje im ja nisam zapovjedio. Ja to znam, i svjedok sam tome` - riječ je Jahvina!"
JEREMIJA 31,35
Ovako govori Jahve, koji daje da sunce sjaje danju, a mjesec i zvijezde da svijetle noću, koji burka more da mu valovi buče - ime mu je Jahve nad Vojskama:
JEREMIJA 32,18
Tisućama iskazuješ milost, a krivnju otaca osvećuješ na djeci, potomcima njihovim.
Bože veliki i moćni, kome je ime Jahve nad Vojskama!
JEREMIJA 33,2
"Ovako govori Jahve, koji stvori zemlju, oblikova je i učvrsti -
ime mu je Jahve!
JEREMIJA 44,16
"Riječi koje si u ime Jahvino nama objavio mi ne slušamo;
JEREMIJA 44,26
Ali čujte zato riječ Jahvinu, svi vi Judejci nastanjeni u zemlji egipatskoj! Evo, zaklinjem se velikim imenom svojim,` govori Jahve. `U svoj zemlji egipatskoj nijedna usta judejska neće više izustiti mojega imena; nitko neće reći: `Živoga mi Jahve!`
JEREMIJA 46,18
"Tako, života mi moga" - govori Kralj, komu je ime Jahve nad Vojskama - "ono će doći kao Tabor posred gora, kao Karmel iznad mora.
JEREMIJA 48,15
Pustošnik Moabov navaljuje na nj; cvijet mladosti njegove u klanice silazi, riječ je Kraljeva,
Jahve nad Vojskama njemu je ime.
JEREMIJA 50,34
Ali, moćan je njihov Otkupitelj, ime mu Jahve nad Vojskama. On će obraniti parnicu njihovu - zemlji mir donijeti i smesti pučanstvo Babilona.
JEREMIJA 51,19
`Jakovljev dio` nije kao oni: jer on je sve stvorio, Izrael pleme je baštine njegove.
Jahve nad Vojskama ime je njegovo.
JEREMIJA 51,57
"Opojit ću mu knezove i mudrace, vojvode, namjesnike i ratnike: da zaspe vječnim snom pa se više ne probude" -
govori Kralj, ime mu je Jahve nad Vojskama.
TUŽALJKE 3,55
I tada zazvah ime tvoje, Jahve, iz najdublje jame.
EZEKIEL 20,39
`A vi, dome Izraelov` - ovako govori Jahve Gospod - `samo idite i dalje služite svaki svom kumiru! Jednom ćete, kunem vas se, poslušati i nećete više kaljati moje sveto ime svojim prinosima i kumirima:

Isus Nije samo covek bio je covek kratko vreme, on je duhovno Bice BOZJI SIN i kod BOGA JEHOVE JE.

Sta ce nam Bog to pitas ???:lol:

Hvala jeste Jehova moj BOG.

- - - - - - - - - -

Isus nije vise covek vaskrsao je u 1 veku jos . On je duhovno Bice i kod Boga Jehove je.

trenutno KRALJ nas.

makar moj :D[/QUOTE

1kor.10 glava.
1 Ali neću vam zatajiti, braćo, da očevi naši svi pod oblakom biše, i svi kroz more prođoše;

2 I svi se u Mojsija krstiše u oblaku i moru;

3 I svi jedno jelo duhovno jedoše;

4 I svi jedno piće duhovno piše; jer pijahu od duhovne stene koja iđaše za njima: a stena beše Hristos.

odakle hristos u pustinji pre 3000 godina kad se zna da rodio pre dve..i kako to da je bio nevidljiva stena a onda se rodio ko covek..z:p

Isus Nije samo covek bio je covek kratko vreme, on je duhovno Bice BOZJI SIN i kod BOGA JEHOVE JE.

Sta ce nam Bog to pitas ???:lol:

Hvala jeste Jehova moj BOG.

- - - - - - - - - -

Isus nije vise covek vaskrsao je u 1 veku jos . On je duhovno Bice i kod Boga Jehove je.

trenutno KRALJ nas.

makar moj :D

i mojsije je u hrista verovao a nije se jos rodio ali kao da ga vidjase a ti iako se rodio i dalje verujes u maglu..cudo nevidjeno
Verom Mojsije, kad bi veliki, ne htede da se naziva sin kćeri Faraonove;

25 I volje stradati s narodom Božijim, negoli imati zemaljsku sladost greha:

26 Državši sramotu Hristovu za veće bogatstvo od svega blaga misirskog; jer gledaše na platu.

27 Verom ostavi Misir, ne pobojavši se ljutine careve; jer se držaše Onog koji se ne vidi, kao da Ga viđaše.
objasni odakle hrist u mojsija ..pisci fantaziraju aaa ili si ti veliki nevernik?..z:p

ubaci yhvh da ne zaboravis..proglasice te prevarantom..

8 I odgovori Toma i reče Mu: Gospod moj i Bog moj...
ja bi ubacila umesto tebe ali ne znam gde..umesto gospod ili bog..z:p

Da te podsjetim - pitao sam te - Kako je OSOBNO Ime tvome Bogu?

Kojim Imenom zazivaš svoga Boga?

A da li to možeš i sa jednim stihićem potpore potvrditi?

Stih tipa - Ime Boga je....
Ili - TAJ kaže - Ja sam Bog.

Puno ti fala za tvoju iskrenost.

Kako mogu znati ime bogu ,koga nije nikada ni bilo, nema zapisano ista igde, i kako bi se onda moglo stihovima odgovoriti.
Pa Ja ukazujem da se ime boga ili sto je i zapisano i vidi se, a i moze se i pipnuti, Kamene Ploce, Stubovi ,etc, etc pominju IMENA TIH BOGOVA.
Daj mi ime toga izmisljenog , desetinama, stotinama godina kasnije od navodnog dogadjaja.
Daj mi dokaz, ali nemoj mi iz bajke biblije ,jer smo vec i dokazali da je pisana od strane svestenstva.
Kad biš nešto vidio - onda ti ne treba vjera!
------------------------------------------------------
TO što ti misliš - je tvoje mišljenje.
Biblija je Zakon.
A ti možeš birati - oš - neš vjerovati.

A Biblija jasno kaže TKO je Bog i KAKO Mu je Osobno Jedini Ime Sveto:

http://biblija.biblija-govori.hr/index.php?textv=Jahv&prijevod=stvarnost

Isus je stijena koja je išla otraga.
A TKO Je Vodio Narod?
TKO je bio VOĐA!
Jer - Isus - očito - NIJE Taj!
a ko im je bio duhovni izvor..izvor vere..taj isti ko ih je i vodio..nisu oni znali da imaju pratnju...znaci hristos je i spreda i otpozadi..z:p
I svi jedno piće duhovno piše; jer pijahu od duhovne stene koja iđaše za njima: a stena beše Hristos.

aj kazi gde bi ubacio jahvu..a negde moras..dzabe begas..
I odgovori Toma i reče Mu: Gospod moj i Bog moj...
ubaci piramido pa da onda brojimo..da vidimo kolko ih to ima..ja cu dole a ti gore ..z:p

a ko im je bio duhovni izvor..izvor vere..taj isti ko ih je i vodio..nisu oni znali da imaju pratnju...znaci hristos je i spreda i otpozadi..z:p
I svi jedno piće duhovno piše; jer pijahu od duhovne stene koja iđaše za njima: a stena beše Hristos.

stene koja iđaše za njima

2. Timoteju 4,3
Jer doći će vrijeme
kad ljudi neće podnositi zdrava nauka
nego će sebi po vlastitim požudama
nagomilavati učitelje kako im godi ušima;

2. Timoteju 4,4
od istine će uho odvraćati,
a bajkama se priklanjati.

Kako je Ime Biblijskome Bogu?

Poslednja izmena:
aj kazi gde bi ubacio jahvu..a negde moras..dzabe begas..
ubaci piramido pa da onda brojimo..da vidimo kolko ih to ima..ja cu dole a ti gore ..z:p

Valjda ti je promakao ovaj moj post:

stene koja iđaše za njima

2. Timoteju 4,3
Jer doći će vrijeme
kad ljudi neće podnositi zdrava nauka
nego će sebi po vlastitim požudama
nagomilavati učitelje kako im godi ušima;

2. Timoteju 4,4
od istine će uho odvraćati,
a bajkama se priklanjati.

Kako je Ime Biblijskome Bogu?

evo ti jos jedan stihic iz judine poslanice..ko je ovde gospod..nema valjda troje..z:p
4.Jer se uvukoše neki bezbožni ljudi, koji su davno određeni na ovo suđenje, i Boga našeg blagodat pretvaraju u nečistotu, i jedinog Gospodara Boga i Gospoda našeg Isusa Hrista odriču se.

5 Ali ću vam napomenuti, kad i vi znate ovo jedanput, da Gospod izbavi narod iz zemlje misirske, potom pogubi one koji ne verovaše....

Valjda ti je promakao ovaj moj post:

e ajde ubaci jahvu pa da predjemo na matematiku..bice bas zanimljivo..z:p

"Marsovac zašto spamuješ i provociraš?"

Bože me sačuvaj i zakloni postao sam moderator, još trebam da mu odgovorim kad budne da me psuje i vređa da sam sektaš pa da sebi dam i ban za "Odgovor na provokacije i ometanje mi rada" svašta, ovaj forum je otišo skroz na skroz u ofsajd, bože me sačuvaj i zakloni.

E pa cestitke ako si Ti snesko posa moNderator.....

Tema je ,jelte Kako je Bogu ime.

Trazim da se tacno i decedirano kaze Gde je taj Bog i kako se zove.....jel sa trubom ili sa pesmom...

Sto se tice nacina izrazavanja prema svima koji imaju svoje misljenje, to se i da i videti i procitati a mogu reci da vam je jezik i anatemisanje , veoma uspesno primenljivo.

Psovke, aluzije na i ostale vase domace stvari, samo zadrzite za sebe.

Trazih od vas da mi date ijedan ,makar malecni dokaz o ovome sto izbacujete na hiljade citata ........makar mali deo istine.... ali Vas molim nemojte mi se bacati sa citatima, GDE JE I CIJE JE IME i dal je Isus, njegov Sin ili je sam isus svoj Otac kao i da li je on njegov kao i svoj Bog.

Veoma je lepo od tebe da se zdusno trudis da dokazes, nesto sto jos niko nije uspeo da dokaze.

Dakle cije ime nosi, ko je kome Bog, to su krucijalna pitanja u katolickom hriscanstvu.....

Pa zato dajte nama taj dokaz, tako da i mi uspemo da vidimo to sto nikako nisu ljudi uspeli za ovih 2000 godina a jos ponajmanje oni koji su i izgradili Civilizacije na prostoru Mediterana.

evo ti jos jedan stihic iz judine poslanice..ko je ovde gospod..nema valjda troje..z:p
4.Jer se uvukoše neki bezbožni ljudi, koji su davno određeni na ovo suđenje, i Boga našeg blagodat pretvaraju u nečistotu, i jedinog Gospodara Boga i Gospoda našeg Isusa Hrista odriču se.

5 Ali ću vam napomenuti, kad i vi znate ovo jedanput, da Gospod izbavi narod iz zemlje misirske, potom pogubi one koji ne verovaše....

Juda 1,1 Od Jude, Isusa Hrista sluge, a brata Jakovljeva, zvanima, koji su
osvećeni Bogom ocem
i
održani Isusom Hristom:

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Dvojica SU!
Jedan je uvijek "samo" Bog Otac - Imenom Jahve.
Drugi je "samo" Isus Krist - bez Otac bez Bog - SAMO Isus!

-----------------------------------------------------------------------------

Judina 1,4 Jer ušuljali se neki, odavna već zapisani za ovaj sud, bezbožnici koji milost Boga našega promeću u razuzdanost i niječu jedinoga gospodara i Gospodina našega Isusa Krista.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Čija je milost?
Boga Oca Jahve!
NE od Isusa!

----------------------------------------------------------------------------

Judina 1,25
jedinomu Bogu, Spasitelju našemu,
po
Isusu Kristu, Gospodinu našemu:
slava, veličanstvo, vlast i moć i prije svakoga vijeka, i sada, i u sve vijeke. Amen.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Jasno rečeno - JEDINI BOG je JEDINI Spasitelj je JAHVE.
PO
Isusu Kristu - koji je "samo" Gospodin,
a i tu titulu je dobio OD Boga Jedinoga Jahve.

Ime Boga je JAHVE.
Isus nije i neće nikada biti Bog.

Ime Jedinoga Boga je Jahve!
-------------------------------------
Svoju tvrdnju - koja nije moja - nego je Biblijska,
dokazujem samo malim brojem jasnih stihova.
----------------------------------------------------------------

JEREMIJA 10,6
Nitko nije kao ti, Jahve, ti si velik i silno je ime tvoje.
JEREMIJA 10,16
`Jakovljev dio` nije kao oni: jer je on sve stvorio, Izrael pleme je baštine njegove, Jahve nad Vojskama ime je njegovo.
JEREMIJA 11,21
Zato Jahve nad Vojskama govori protiv ljudi u Anatotu koji mi rade o glavi i govore:
"Ne prorokuj više u ime Jahvino, da ne pogineš od ruke naše!
JEREMIJA 12,16
Pa ako doista nauče putove naroda mojega i stanu se zaklinjati imenom mojim - `Živoga mi Jahve` - kao što su učili moj narod da se zaklinje Baalom, tada će se opet nastaniti usred naroda moga.
JEREMIJA 14,7
Bezakonja naša protiv nas svjedoče, smiluj se, o Jahve, rad` imena svoga! Jer otpadosmo od tebe, tebi sagriješismo,
JEREMIJA 14,9
Zašto si kao prestravljen čovjek, kao junak koji ne može pomoći? Ta ti si među nama,
o Jahve, mi se tvojim zovemo imenom - nemoj nas ostaviti!
JEREMIJA 14,14
A Jahve mi reče: "Laž prorokuju ti proroci u moje ime; niti ih poslah niti im nalog kakav dadoh - ja im i nisam govorio. Oni vam prorokuju lažna viđenja, isprazna gatanja i snove srca svoga.
JEREMIJA 14,15
Zato ovako govori Jahve: "Proroci ti što u moje ime prorokuju, a ja ih nisam poslao, te govore da neće biti ni mača ni gladi u zemlji ovoj, sami će od mača i gladi poginuti.
JEREMIJA 15,16
Kad mi dođoše riječi tvoje, ja sam ih gutao: riječi tvoje ushitiše i obradovaše srce moje. Jer sam se tvojim zvao imenom, o Jahve, Bože nad Vojskama.
JEREMIJA 16,21
Učinit ću, evo, da osjete, da ovaj put zaista oćute moju ruku i snagu moju,
i znat će da mi je ime Jahve.
JEREMIJA 23,6
U njegove će dane Judeja biti spašena i Izrael će živjeti spokojno.
I evo imena kojim će ga nazivati: `Jahve, Pravda naša.`
JEREMIJA 25,29
Jer, evo, ja sam počeo kažnjavati grad koji se zove mojim imenom. A vi zar da prođete bez kazne? Ne, nećete ostati nekažnjeni, jer ću sam dozvati mač da udari na sve stanovnike zemlje` - riječ je Jahve nad Vojskama.
JEREMIJA 26,9
Zašto si u ime Jahvino prorokovao: `Postupit ću s ovim Domom kao sa Šilom i ovaj će grad biti opustošen te nitko više u njemu neće stanovati?`" I sav se narod skupi na Jeremiju u Domu Jahvinu.
JEREMIJA 26,16
Tada rekoše starješine i sav narod svećenicima i prorocima: "Ovaj čovjek nipošto ne zaslužuje smrt, jer nam je govorio
u ime Jahve, Boga našega.
JEREMIJA 26,20
Bijaše ondje još neki koji prorokovaše u ime Jahvino, Urija, sin Šemajin, rodom iz Kirjat Jearima. I on prorokovaše protiv ovoga grada i zemlje ove kao i Jeremija.

Pa zar je to moguce, ma zar je to moguce....u ovako ozbiljnim temama o pronalasku imena z:((
Nema tu pronalaženja.
Svoje Osobno Ime Bog je sam dao na oko 6.500 mjesta u Bibliji! - JAHVE.
Što prije TO shvatiš i prihvatiš i počneš primijenjivati - tebi će biti bolje!

Ti napustas , jel to najozbiljnije.z:shock:
Znam ja da biš ti volio da napustim.
Tada ne biš imao ovdje istinitoga sa Biblijskom istinom,
pa bi drugi mogli NEistinu lakše promovirati
i zavađati neuke.
Malo bolje pročitaj što napisah!
Gdje rekoh da napuštam?

No , kako ces da zivis bez saznanja o njemu...i njegovom imenu.:deda:
Meni je Bog Jahve govorio - i ja jako dobro znam Njegovo Sveto Ime,
zapisano na 6.500 mjesta samo u SZ.
Da li je pametnome dosta ako pročita 6.500 puta isto Ime da Ga i zapamti?
Očito nekima (većini) nije!
Pitanje je - ZAŠTO?

Zašto upotrebljavati neko drugo ime
koje nije Božje - za Ime Boga?

TO je Bogohulno!
Za to se ide u vječne toplice!
Ko voli - nek izvoli.

Ime Jedinoga Boga je Jahve!
-------------------------------------
Svoju tvrdnju - koja nije moja - nego je Biblijska,
dokazujem samo malim brojem jasnih stihova.
----------------------------------------------------------------

JEREMIJA 10,6
Nitko nije kao ti, Jahve, ti si velik i silno je ime tvoje.
JEREMIJA 10,16
`Jakovljev dio` nije kao oni: jer je on sve stvorio, Izrael pleme je baštine njegove, Jahve nad Vojskama ime je njegovo.
JEREMIJA 11,21
Zato Jahve nad Vojskama govori protiv ljudi u Anatotu koji mi rade o glavi i govore:
"Ne prorokuj više u ime Jahvino, da ne pogineš od ruke naše!
JEREMIJA 12,16
Pa ako doista nauče putove naroda mojega i stanu se zaklinjati imenom mojim - `Živoga mi Jahve` - kao što su učili moj narod da se zaklinje Baalom, tada će se opet nastaniti usred naroda moga.
JEREMIJA 14,7
Bezakonja naša protiv nas svjedoče, smiluj se, o Jahve, rad` imena svoga! Jer otpadosmo od tebe, tebi sagriješismo,
JEREMIJA 14,9
Zašto si kao prestravljen čovjek, kao junak koji ne može pomoći? Ta ti si među nama,
o Jahve, mi se tvojim zovemo imenom - nemoj nas ostaviti!
JEREMIJA 14,14
A Jahve mi reče: "Laž prorokuju ti proroci u moje ime; niti ih poslah niti im nalog kakav dadoh - ja im i nisam govorio. Oni vam prorokuju lažna viđenja, isprazna gatanja i snove srca svoga.
JEREMIJA 14,15
Zato ovako govori Jahve: "Proroci ti što u moje ime prorokuju, a ja ih nisam poslao, te govore da neće biti ni mača ni gladi u zemlji ovoj, sami će od mača i gladi poginuti.
JEREMIJA 15,16
Kad mi dođoše riječi tvoje, ja sam ih gutao: riječi tvoje ushitiše i obradovaše srce moje. Jer sam se tvojim zvao imenom, o Jahve, Bože nad Vojskama.
JEREMIJA 16,21
Učinit ću, evo, da osjete, da ovaj put zaista oćute moju ruku i snagu moju,
i znat će da mi je ime Jahve.
JEREMIJA 23,6
U njegove će dane Judeja biti spašena i Izrael će živjeti spokojno.
I evo imena kojim će ga nazivati: `Jahve, Pravda naša.`
JEREMIJA 25,29
Jer, evo, ja sam počeo kažnjavati grad koji se zove mojim imenom. A vi zar da prođete bez kazne? Ne, nećete ostati nekažnjeni, jer ću sam dozvati mač da udari na sve stanovnike zemlje` - riječ je Jahve nad Vojskama.
JEREMIJA 26,9
Zašto si u ime Jahvino prorokovao: `Postupit ću s ovim Domom kao sa Šilom i ovaj će grad biti opustošen te nitko više u njemu neće stanovati?`" I sav se narod skupi na Jeremiju u Domu Jahvinu.
JEREMIJA 26,16
Tada rekoše starješine i sav narod svećenicima i prorocima: "Ovaj čovjek nipošto ne zaslužuje smrt, jer nam je govorio
u ime Jahve, Boga našega.
JEREMIJA 26,20
Bijaše ondje još neki koji prorokovaše u ime Jahvino, Urija, sin Šemajin, rodom iz Kirjat Jearima. I on prorokovaše protiv ovoga grada i zemlje ove kao i Jeremija.

Ovo je sve iz Starog Zaveta.

Da li mozete neki stih da iznesete, a da se Jahve spominje u Novom Zavetu?

Ovo ja imam za vas:

"Zato i Bog Njega povisi, i darova Mu ime koje je veće od svakog imena."

Isusovo ime je vece od svakog imena, pa i od imena JAHVE.

"Ovo je kamen koji vi zidari odbaciste, a postade glava od ugla: i nema ni u jednom drugom spasenja; Jer nema drugog imena pod nebom danog ljudima kojim bi se mi mogli spasti."

Koje je to ime koje je vece od svakog imena?

Bez kog imena nema spasenja?

Ovo je sve iz Starog Zaveta.

Da. Da li je za tebe Biblija - SAMO NZ?
-------------------------------------------------
Ako nemaš dobar temelj - a TO je SZ - ne možeš razumijeti niti NZ.

Priznaješ da je TO sve iz SZ.
Da li priznaješ i TO da je - JAHVE - IME Jedinoga Boga Stvoritelja svega - kako kažu stihovi?

Da li mozete neki stih da iznesete, a da se Jahve spominje u Novom Zavetu?

Na skoro 1.000 mjesta - JAHVE - u Imenu Isusa - jer Isus = OD JAHVE dolazi spasenje.

U - ALELUJA - Hvalite Jahvu!

Ovo ja imam za vas:
"Zato i Bog Njega povisi, i darova Mu ime koje je veće od svakog imena."
Isusovo ime je vece od svakog imena, pa i od imena JAHVE.

Koje je Ime Božjem Sinu? - ISUS!

Koliko ljudi u SZ ima ime - ISUS?
ZNAŠ li?

Koliko ljudi u NZ ima ime - ISUS?
Znaš li?

-----------------------------------------------

Sin je DOBIO svoje IME OD Boga Jahve!
Koje IME je dobio?
Isus - uobičajeno ime!
ALI - ŠTO je TO da je TO ime iznad SVIH IMENA!

ONO što je U imenu ISUS!

Isus = OD JAHVE dolazi spasenje.

"Ovo je kamen koji vi zidari odbaciste, a postade glava od ugla: i nema ni u jednom drugom spasenja; Jer nema drugog imena pod nebom danog ljudima kojim bi se mi mogli spasti."
Isus je DOBIO da bude spasitelj OD Boga Oca Jahve.

DJELA APOSTOLSKA 13,23
Iz njegova potomstva izvede Bog po svom obećanju Izraelu Spasitelja, Isusa.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

TKO je TAJ Bog koji je Isusa učinio spasiteljem?
Kako je IME Tome Bogu?

--------------------------------

Koje je to ime koje je vece od svakog imena?

Jahve!

Isus = OD Jahve dolazi spasenje!

OD Koga dolazi spasenje?
OD Isusa?
NE!
OD JAHVE - Jedinoga Boga, Isusovoga Boga,
za Koga Isus kaže - SVETI SE IME TVOJE!

JAHVE!

Bez kog imena nema spasenja?
JAHVE!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ivan 17,3
A ovo je život vječni:
da upoznaju tebe, jedinoga istinskog Boga,
i
koga si poslao - Isusa Krista.
,,,,,,,,,,,,,,,,,

Što kaže gore?

Treba vjerovati Onome koji je poslao Isusa.

Tko je poslao Isusa?

Da li znaš Njegovo Ime i Njegovu Titulu?

To je Bog Jedini Otac Jahve.

I u još Jednoga treba vjerovati – znači treba vjerovati u Dvojicu!

Prvi je Bog Jahve – Drugi je Božji Sin Isus.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kako je IME tvome Bogu?

Daj mi stihovima Biblijski dokaži - Ime Bogu je........

No , kako ces da zivis bez saznanja o njemu...i njegovom imenu.:deda:
Kada smo kod toga...
Bogovi su jos uvek bez dokazanih znacenja imena,
a marsijaner ... bez postavljenog avatara...
t2731.gif

Nema tu pronalaženja.

Jes vala nema se sta ni potraziti niti istraziti, tu si sasvim u pravu i to 100%. Duplo nista se i ne moze ......nit naci niti istraziti.

Svoje Osobno Ime Bog je sam dao na oko 6.500 mjesta u Bibliji! - JAHVE.

A gde bi to bilo zapisano, ako mi spomenes bibliju, molicu lepo , daj mi iz koje biblije-knjige citiras, jer postoje razlike u Sektama o izvornom znacenju, ali bih voleo da te pitam da li si ikada imao priliku da vidis bibliju iz 15 veka ili 16 veka... Tada bi ti doslo, mozda i do toga da ono sto danas citas, i nije bilo zapisano u basni...od ranije.

Što prije TO shvatiš i prihvatiš i počneš primijenjivati - tebi će biti bolje!

Pa Ja i imam saznanja i znanja, i bejah na onim mestima i licno trazio da vidim ijedan trag od onih bajci i eto meni je dobro a nadam se da ce se i tebi to i desiti jednoga dana!

Znam ja da biš ti volio da napustim.

Ma jok , Ti si mi inspiracija za onaj ljudski faktor koji mi stalno govorimo drugima" Smeh je izuzetno vazan pokretac svih fluida u telu i to treba uzimati prvo ujutro"

Ako napustis, pa kako bih se ja onda takom slatko smejao.

Ti si pravi genijalac koji uspeva da od nicega i napravi nesto, nema veze sto to nema ikakvih spoznaja i istinitosti.

Tada ne biš imao ovdje istinitoga sa Biblijskom istinom,
pa bi drugi mogli NEistinu lakše promovirati
i zavađati neuke.
Malo bolje pročitaj što napisah!
Gdje rekoh da napuštam?

Meni je Bog Jahve govorio - i ja jako dobro znam Njegovo Sveto Ime,

Ih kako mi je drago da je on tebi ista govorio, neg mozes li mi reci kada i gde i dal imas svedoke, molim te nemoj mi samo dovoditi kao dokaz one u crnim mantilima ili jos bolje u belim mantilima.
zapisano na 6.500 mjesta samo u SZ.

Da li je pametnome dosta ako pročita 6.500 puta isto Ime da Ga i zapamti?

Ma , ja bih rekao samo glup ne bi mogao da zapamti......a ti nisi glup!

Očito nekima (većini) nije!

A koliko ih je to, i ko je ta vecina...i od cega?

Pitanje je - ZAŠTO?

I dodjosmo do sada filozofskog odgovora, a nadam se da i znas : Svako svoje Zasto ima i svoje ZATO !

Zašto upotrebljavati neko drugo ime

Jes vala i tu si u pravu, imas svoje ime i toga se drzi, ali nemoj molim te kako ovi zli ljudi kazu: ko pijan Plota!

koje nije Božje - za Ime Boga?

TO je Bogohulno!
Za to se ide u vječne toplice!

A jel to bese onu Krapinske ili znas ti za neke druge?

Ko voli - nek izvoli.

A, a ti to svoje potajne zelje ka vecnom , tako velikodusno nudis i drugima, bas je to lepo od tebe, ali s obzirom da Ti to najbolje znas, kak bi to bilo lepo, da si ti oso tamo i posla nama razglednicu.

Kada smo kod toga...
Bogovi su jos uvek bez dokazanih znacenja imena,
a marsijaner ... bez postavljenog avatara...
t2731.gif

A dali sam dobro procitao BOGOVI ,jel tako a i to mora biti mnozina i mora bit da je sve to - imena bogova iz Mitologije kako Grcke, Tako i iz Egipta, ap onda Nordijski....i slazemo se po tome.

A da li ti verujes u marsovce, dal si ikada video nekog marsovca ili ........

Nisi,ma kako je to moguce...evo samo da Ti kazem da ces pre videti Marsovca nego tu nekog iz bajke zvane biblije.

Back