Kako izaći iz auta ?

pa cekaj ako ti se ne svidjaju dobro je sto na tebe ne obracaju paznju, ti uradis svoj deo posla i ides kuci... ne moras da se druzis s njima

To i radim !

Ali,
hteo bih da budem sa njima kad se druže,
kad pričaju,
kad se šale,
ogovaraju ...

Ali ( 2 )
meni su njihove priče dosadne,
šale divljačke,
ono čemu se oni oduševljavaju meni je prevaziđeno.

Napominjem,
da meni uopšte nije loše,
naprotiv,
kad svako radi svoj posao i svi smo sami !
Frka počinje kad se oni druže !

Otprilike situacija je
kao što svi znamo ( ili bar oni obavešteniji )
da će nam u Evropi biti teže,
da su standardi svega veći,
ali svejedno želimo da budemo sa njima,
za cenu ne pitamo !
A realno ne možemo !!!

Cvrc milojka !

Mi ne možemo da gledamo LGBT brakove,
mi ne možemo da bombardujemo nekoga zato što se to sviđa nekome iz koalicije,
...

Mi ne možemo da budemo loši gde su oni loši,
niti mi možemo da budemo dobri u onome u čemu su oni !
Mi nismo oni !!!

Pa o čemu se onda radi,
kad sve tako lepo kapiram ?

Radi se o nekoj privlačnoj energiji koju razvija grupa !
Energija gomile, kako je prevazići !?

Kolege na poslu

- idu u kladionicu,
- piju pivo ili duvaju
- prave klanove
- uvlače se u duppe jedan drugom i kome stignu
- ne pričaju o politici
- nemaju internet
- na mene ne obraćaju pažnju

Ja ništa ...

Ni ja. Ali nije to ništa strašno, čak šta više potreba čoveka da bude svoj i da se razlikuje od ostalih. To može biti i stanje ponosa, kad se ti ponosiš što je to tako

Pa ne odgovara ti drustvo, sto bi terao sebe da se druzis sa njima ako ti je njihovo ponasanje debilno a price dosadne?
Biti u autu je bedak, s' psiholoske strane, a jos ako si neki cutljiv ko gleda svoja posla, sto bi rekli autsajder, ti lesinari ima da se okome na tebe.

Lepo sa prijateljima van posla, ili naci nove drugare sa slicnim interesovanjima, mada koliko je to izvodljivo ne znam.

a sto bi?

nisi u pravu

Lose drustvo kvari coveka.

a možda i obrnuto - verovatno nekad i dobar čovek popravlja loše društvo..

nego, nije sve crno-belo i jednostavno....

npr. postoji dobar i "dobar"
i loš i "loš"

"dobar" i "loš" je forma i ima veze sa predrasudama, moralom, religijom, ideologijom
dobar i loš je suština i ima veze sa sopstvenim osećanjima, stepenom razumevanja osećanja drugih ..sa emocijama

nekad dobar nosi masku "lošeg"
a neko pokušava da sputa svoju lošu stranu koje se plaši maskom "dobrog"... problem je što tako razumom gazi emocije, pa ne može da bude ni iskreno dobar nego samo "dobar"

dobrota se ne uči u verskoj školi ili ideologiji.... tamo se uči "dobrota" tj. treba, mora...i slično
dobrota se dobija kroz primljenu ljubav koja se prepozna kao ljubav i pretvori u samo-ljubav što daje osnovu za ljubav prema drugima

Hrist je pričao o emocijama..to je srce...
hrišćani pričaju o moralu...to je razum i oblik sujete/taštine - način da se bude bolji od drugih ili poseban ili nagrađen rajom ili nekažnjen paklom...
verska učenja su velika zamka za nedovoljno razvijen duh bez dovoljno samo-ljubavi i kritičkog uma.. jer postaju ideologija koja hrani sujetu vernika umesto da budu ideje koje nadahnjuju njegovo srce....

potcenjujes moc zla

zlo je samo nedostatak dobrog...kao što je mrak nedostatak svetla....

u stvari sunčevo svetlo je uvek tu, samo ga noću ne vidimo jer je sa druge strane planete...a vidimo ga u refleksiji sa Meseca ili Venere na primer...
slično je i sa dobrotom...ona je unutrašnja suština ljudskih bića...jedino što je zamotana i urolana u mnogo slojeva sujete /taštine pa do nje nije lako dopreti, niti se na prvi pogled može videti.......
kod nekih ti slojevi taštine se samoj osobi lažno predstavljaju kao dobrota...

Poslednja izmena:

Back