Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 103.061
Pa već si ranije pokazao da ne znaš šta je istorijski izvor i kako se on tumači. To se vidi iz nekih tvojih poruka, onih 20000 koje nisam citirao. Vidim da ti je i ova, dobro naslovljena, tema promašena prilika da naučiš i metodologiju istorije. Šteta.
To je zato što on skoro nikada ne otvara teme sa ciljem da nešto sazna i nauči. Uglavnom je svrha da napadne ili popljuje «zvaničnu nauku». U retkim slučajevima kada otvori neku temu, kao npr. onu o razlikama u istoriografiji 1878-1908 to čini zato što je ubeđen da je nešto tačno, ne iščekujući uopšte da se može desiti da neko pokaže suprotno. I zato se onda i izmotavao onako, cepidlačeći za svaku sitnicu dok mu ne iskeniramo i ne isfotografišemo sve živo. Pa je potom podvio rep i pobegao bez jedne reči sa sopstvene teme, na kojoj nas je smarao insistirajući da dođemo. Nakon što sam ga više puta upitao, i na drugim temama, zašto ćuti kao zaliven k'o da mu je neko sašio usta, ovo je jedini odgovor koji je stigao:
I onda, pazi, još ima obraza da neke druge optužuje kako misle da su, navodno, uvek u pravu; a sam čovek potpuno nesposoban da ikoju sopstvenu grešku prizna, prihvati da je verovao u nešto što je potpuna neistina i sl...ovde čak ni ne mislim na celu scenu koju je bio napravio na temi o Goranu Šariću, nego na generalni (vrlo nadmeni, pametujući) stil komunikcije koji je doista sveprisutan.
No, nešto je @Bajo Pivljanin dobro bio primetio, a to je da vidimo sve više i više ekstremizma. Bilo da pričamo o vakcinaciji (lokacija) ili temama koje ranije otvara, kao npr. da li je sletanje na Mesec istorijski falsifikat, što je verovatno nekada izgledalo smešno, danas deluje smešno da ćemo imati i temu o zaobljenosti Zemlje kao istorijskom falsifikatu, ali deluje da se neminovno približavamo i toj tački.