Kako iskoreniti mržnju među susedima?

Što je tebi čovječe...kakve to nebulozne pišeš...o kakvom to srpskom genocidu je riječ ? Da li ti čitaš postove na ovoj i drugim temama..
Frik. mrtvo ladno napiše ovo
👇

...i ti onda napišeš hrpu besmislica. Mora da imaš neki teški grijeh na duši..
Ne razumem te, meni je jasno da postoji istinsko nepodnosenje srba od strane tih uctivih i gospodskih hrvata...koji drze sve pod kontrolom...koja je samo prividna kontrola....do prve nekontrole..

Negirati to to je tako balkanski , bure baruta a svi mirni piju rakiju...

Па да ме после банујеш. Знам те пушко кад си пиштољ била.
Da te banujem jer si napisao nešto na temu toga zašto treba biti prijatelj sa komšijama?

Pa ako imaš takve lude ideje, nije ni čudo da nisu jedine.

Ili se samo izvlačiš videvši da sam u pravu, da sa komšijama ipak treba lepo ophoditi, a žuboriti na sve koji potpiruju mržnju.

A kako bi se bogatila politikantska mafija sa svih strana ako bi se to i desilo?
Ovako i kad se situacija malo smiri tu su polit. lopuže da je potpire.

Svoju tupavu dečurliju su sklonili napolju, izdržavamo ih mi, građani, a našu pumpaju mržnjom i guraju u sukobe.
Dok se narod ne osvesti, to nam je što nam je.

A kako bi se bogatila politikantska mafija sa svih strana ako bi se to i desilo?
Ovako i kad se situacija malo smiri tu su polit. lopuže da je potpire.

Svoju tupavu dečurliju su sklonili napolju, izdržavamo ih mi, građani, a našu pumpaju mržnjom i guraju u sukobe.
Dok se narod ne osvesti, to nam je što nam je.
Zapamti, samo je jedno đubre - Antolić!

🐈

Više od četvrt veka je prošlo od ratova na prostorima bivše Jugoslavije i mnoge rane još uvek ne zarastaju. Svako sebe vidi kao žrtvu a druge kao isključive krivce i zlotvore, što je odnos Hrvata, Bosanskih muslimana i Kosovskih Albanaca prema Srbima.
Kako rešiti ovaj problem i ne prenositi mržnju sa kolena na koleno da bi kao susedi imali svetliju budućnost u međusobnoj toleranciji, ekonomskom prosperitetu i zajedničkom suživotu kao bliski narodi i susedi kako bi sprečili bilo koju mogućnost budućih ratova.
Po genetici, jeziku, podneblju i velikim delom mentalitetu mi smo bliski jedni drugima od bilo kog drugog naroda, već Hrvati vide veću bliskost sa Nemcima, Bošnjaci sa Turcima, Srbi sa Rusima.
Sve što se desilo u prošlosti, to niko ne może da promeni ali zato ove drżave bi trebale da osnuju zajedničku komisiju sa visokim autoritetom koja bi se bavila isključivo ovim pitanjima.
Ja ću da navedem nekoliko ovih pitanja/problema a vi slobodno dodajte tome.
1. Negiranje, smanjivanje i omalovažavanje događaja, maskakra, egzodusa, zločinaca kroz sve ratove prethodnog veka.
2. Stroga zabrana i osuda skandiranja mržnje na javnim okupljanjima.
3. Stroga zabrana korišćenja i polazivanja simbola ideologija od kojih su stradali nevini ljudi.
4. Osuđivati osobe na društvenim mrežama koji šire mržnju i podržavaju ideologije koji su bile uzrok sukoba i smrti nedužnog naroda ili manjina.

Nacionalizam, pogotovo ratno- huškaški i mržnja i dalje vlada u svest dobrog dela naroda a nažalost i među mlađom populacijom. To ima tendeciju da se u datom momentu vrlo lako rasplamsa i zahvati veći deo stanovništva naročito dolaskom ultra-nacionalista na vlast. Incidenti se vrlo lako mogu iscenirati kao okidač za sukobe što smo više puta svedočili u ne tako davnoj istoriji i događajima, pogotovo ako je dobar deo stanovništva gaji mržnju i ne sprečava se toksična propaganda.
Još jednom ponavljam, da je u interesu svih vlada ovih država sa osnuju zajedničku komisiju i zakone koji bi se doticali ovog pitanja jer ponovljeni ratovi neće nikome dobro doneti, već i moguće kompletno i nepovratno uništenje naroda i država sa obzirom da smo svi mali narodi kojima raste procenat mortaliteta, iseljanja mlađih i stručnjaka i drastično smanjuje procenat naraštaja.

Mislim da cobane treba pobiti,........... valjda ce se ovce prizvati pameti.

Moramo biti mudri. Gledati uglavnom svoja posla i svoj interes. Urediti drzavu da bude efikasna.Razvijati patriotizam i solidarnost, uvesti pravnu državu.
Cuvati i štititi interese svog naroda i svakog pojedinca.
Ne mrziti nikoga.
Ove sto nas mrze mi ne možemo ni kupiti ni privoleti, jednostavno ih ignorisati.
Razvijati odnose sa prijateljima na ravnopravno osmovi.
U privatnom životu biti strpljiv I toleranten, prikazan, ponašate se skromno, ali gosposki.
Voleti svoje i postovazi tuđe.

Tako što susedi izgube iluziju da će i dalje "pobeđivati" protiv nas uz pomoć spoljnih sila.

Hrvati i Šipci smatraju da će im NATO pružiti podršku u svemu što rade protiv Srba, Bošnjaci se oslanjaju na podršku Turske i Arapa.

Kada bi znali da niko ne stoji iza njih, onda bi se smirili i radili na razvijanju dobrih međususedskih odnosa.
Oni znaju da će kad nastupe neizbežni sukobi NATO Rusija da ulete na prostore BJRSrbije i da neće biti Nedića kao prošli put.

Zato su napravili bugarskoalbanskohrvatski pakt.

Znamo kako to izgleda kad komšije uđu, a znamo i da NATO sigurno neće poslati Dance i Italijane na ove prostore

Back