Kako iskoreniti mržnju među susedima?

Da pitam ponovno, možda malo direktnije ako nisi dobro shvatio prvi put, tko garantira da neće završiti 3:0?
niko ne garantuje. i sa nato teror organizacijom iza ledja lako moze biti i krajnjih 3:0 to ne sporim

ali kao sto rekoh. prvi korak ka pomirenju jeste kada se broj pobijenih i proteranih negde egalizuje

*ovim ne pozivam ni na cije ubistvo i slicno. samo znam da je nemoguce posteno nastaviti dok je skor ubedljivo nejednak

mada ima tu jos jedna sto se tice rvata.

srbin im verovao, bratimio se pa dobio jasenovac
srbin oprostio, verovao bratimio se pa dobio oluju

kao sto vidimo (i mnogi zagovarate) da srbi opet veruju, oproste i bratime stim da ovaj put nece biti kao u proslosti

ako je srbin glup, on ce opet da ponovi iste greske :kafa:

pomirenja moze biti jedino kada budemo izjednacili rezultat.

za sad rvati vode sa 2:0 (jasenovac, oluja)

kada mi njima pobijemo, proteramo i prekrstimo ljude u istom ili slicnom broju. e tada se moze postaviti pitanje pomirenja

pre toga nemere :ne:
Takvo razmišljanje vodi samo nastavku mržnje i svođenju Srba na ono što stane ispod šljive. Mržnjom nećeš ništa postići. Brini se za žive, jer mrtvima više ne treba pomoć. :kafa:

Ja ti lepo kazem i svim vama hrvatima, pritajeno kodiranje vam je proslava oluje, i dok to ne ukinete i ne vidite sta je to , samo ste ustase koje se skrivaju , a osnova im je srpski genocid.....ne moze se mozda nazvati ustasa, jer ne znam sta je osnova ideologije ustasije, ali ako je srpski genocid osnova , onda ste ustase...

Moze koliko god i koje god mesto rodjenja da pise, ako ne vidi koliko je znacajno za ustasiju to da se proslavlja eliminacija Srba sa teritorije hrvatske, to je seme ustastva...
Ukinite vi proslavu Vidovdana!

Meni se isto čini da mu se jako žuri da rezultat bude 3:0 za nas. :hahaha:
Pa ovakvim postovima i ne radite nešto po pitanju pomirenja,.onako, kao susedi. I na vašoj strani imate hiljade ovakvih koji bi nove rezultate, činjenica. U svim ratovima i sukobima postoje dve strane. Mentalitet naroda uopšteno na Balkanu je takav da se kroz celu istoriju broje žrtve, mere pobede i poraze, život je prošlosti je glavni narativ mnogih na ovim prostorima. Dok to ne rešimo, ništa od normalizacije odnosa. Lično ne očekujem nikakve bliske odnose al normalne komšijske možemo očekivati kada svi sa ovih prostora prihvate svoje greške.

niko ne garantuje. i sa nato teror organizacijom iza ledja lako moze biti i krajnjih 3:0 to ne sporim

ali kao sto rekoh. prvi korak ka pomirenju jeste kada se broj pobijenih i proteranih negde egalizuje

*ovim ne pozivam ni na cije ubistvo i slicno. samo znam da je nemoguce posteno nastaviti dok je skor ubedljivo nejednak

mada ima tu jos jedna sto se tice rvata.

srbin im verovao, bratimio se pa dobio jasenovac
srbin oprostio, verovao bratimio se pa dobio oluju

kao sto vidimo (i mnogi zagovarate) da srbi opet veruju, oproste i bratime stim da ovaj put nece biti kao u proslosti

ako je srbin glup, on ce opet da ponovi iste greske :kafa:
Srbin nije ništa ni oprostio ni zaboravio. Da je tako bilo, ne bi bilo rata i Srbi bi bez problema prihvatili da su od 1991. građani neovisne Republike Hrvatske. Umjesto toga, hrvatski Srbi su, prema NJIHOVIM vlastitim izjavama, 1991. pokrenuli naplatu i osvetu za ustaške zličine nad nevinim hrvatskim civilima i umjesto osvete dobili su poraz i odlazak. Eto kamo ih je odvela osveta! Nestali su iz Hrvatske. Hrvatski Srbi su poprilično sami odgovorni i krivi što je rezultat otišao na 2:0. (Također, podmuklo si izostavio da su Hrvati i Srbi zajedno ratovali protiv bacista, fašista, ustaša i četnika 1940-ih).

Pa ovakvim postovima i ne radite nešto po pitanju pomirenja,.onako, kao susedi. I na vašoj strani imate hiljade ovakvih koji bi nove rezultate, činjenica. U svim ratovima i sukobima postoje dve strane. Mentalitet naroda uopšteno na Balkanu je takav da se kroz celu istoriju broje žrtve, mere pobede i poraze, život je prošlosti je glavni narativ mnogih na ovim prostorima. Dok to ne rešimo, ništa od normalizacije odnosa. Lično ne očekujem nikakve bliske odnose al normalne komšijske možemo očekivati kada svi sa ovih prostora prihvate svoje greške.
Što normalno odgovoriti na njegove ratnohuškačke i mizantropijske proljeve? :kafa:

Ja ti lepo kazem i svim vama hrvatima, pritajeno kodiranje vam je proslava oluje, i dok to ne ukinete i ne vidite sta je to , samo ste ustase koje se skrivaju , a osnova im je srpski genocid.....ne moze se mozda nazvati ustasa, jer ne znam sta je osnova ideologije ustasije, ali ako je srpski genocid osnova , onda ste ustase...

Moze koliko god i koje god mesto rodjenja da pise, ako ne vidi koliko je znacajno za ustasiju to da se proslavlja eliminacija Srba sa teritorije hrvatske, to je seme ustastva...
Što je tebi čovječe...kakve to nebulozne pišeš...o kakvom to srpskom genocidu je riječ ? Da li ti čitaš postove na ovoj i drugim temama..
Frik. mrtvo ladno napiše ovo
👇
Tu je sve pod našom kontrolom,nema potrebe.
...i ti onda napišeš hrpu besmislica. Mora da imaš neki teški grijeh na duši..

Back