Kako gledate na "ljude u svom svetu".

JustASimpleMan

Zainteresovan član
Poruka
132
Zanima me mišljenje forumaša ali takođe i mainstream mišljenje ljudi uopšteno o čudacima ili generalno ljudima koji pripadaju nekoj sub kulturi, ili još gore sopstvenoj kulturi, a ne onoj većinsko. Više puta sam od ljudi sa strane čuo da govore za mene da sam "u svom svetu" što je i evidentno, ali mi nije jasno kakvo značenje to ima kada neko kaže. Naravno da je negativno ali u kojoj meri. Stvarno, kada jedan prosečan čovek ugleda čoveka za koga proceni da je u svom svetu, šta mu padne napamet. Da li nešto ekstremno kao "bežim od njega on je šugav, lud" ili blaža varijanta kao "budalast je i smešan".

jos u snovnoj skoli sam imao pre nadimka prefix "Ludi" ... e sad na stil oblacenja nisam bas ponosan ali na stanje glave i ponasanje i muzicki stil itekako jesam.
odskakivao od mase. i nije mi zao. i skoro na 25 god mature svi u fazonu "pa ti se uopste nisi promenio" - pa naravno kad se nisam folirao i nisam zeleo da budem u stadu :lol:
moj svet moja pravila koja se prozimaju i sa njihovim pravilima ne diram te ne diraj me.

upoznao sam nekek likove koji su se iskljucivo oblacenjem zeleli da istaknu kao cudaci (neka bude dark/metal/gotik fazon) ali sa tanjem glave na nivou prosecnog snSlinavog glasaca. a to je zalosno. po meni odeca najmanje pravi razliku izmedju ljudi vise sta rade i kako se ponasaju.

i najjace je sto vise nisu samo babe i neki matori u fazonu vidi mu minjdjusu "drogas" vidi mu tetovazu "kriminalac" vidi mu frizuru "derpe" i sl. mladji LJUDI i decurlija vec sada deklarisu ljude i dele po oblacenju i prvom vizuelnom utisku. a to nije komplt osoba.
ali zivotno iskustvo nauci coveka da nanjusi u neko doba da li ima posla sa genijalcem, "cudakom" ili sa medikritetom

Ja sam od uvek važio za nekog ko "živi u svom svetu".Kao klinac sam bio ćutljiv i povučen,malao onako sramožljiv,mnoge stvari me nisu interesovale koje su interesovale moje vršnjake al su me zato inetreseovale stvari koje njih nisu(a i sad je nekako tako),i generalno ovako malo čudan...kasnije sam samo postajo čudniji jer sam pustio kosu pa su tu došle još neke stvari...
Da skratim priču,znam da me gomila ljudi gleda kao da sam čudak i uglavnom mi ne smeta to.

Inače svi ustvari žive u svom svetu na neki način,stvako tumači i vidi stvari na svoj individualan način i svako je priča za sebe iako možda ne deluje tako na prvi pogled i ništa to nije čudno ni neobično.

Zanima me mišljenje forumaša ali takođe i mainstream mišljenje ljudi uopšteno o čudacima ili generalno ljudima koji pripadaju nekoj sub kulturi, ili još gore sopstvenoj kulturi, a ne onoj većinsko. Više puta sam od ljudi sa strane čuo da govore za mene da sam "u svom svetu" što je i evidentno, ali mi nije jasno kakvo značenje to ima kada neko kaže. Naravno da je negativno ali u kojoj meri. Stvarno, kada jedan prosečan čovek ugleda čoveka za koga proceni da je u svom svetu, šta mu padne napamet. Da li nešto ekstremno kao "bežim od njega on je šugav, lud" ili blaža varijanta kao "budalast je i smešan".
Mene kada bi prosečni ljudi smatrali da sam normalan, mislio bih da sa mnom nešto nije u redu ČP

Ne znam šta "prosečnom" čoveku padne na pamet, obzirom da sam i ja mimo sveta.

''U svom svetu'' definitivno nije najbolja etiketa koja može nekom da se prišije, ali nama koji smo je dobili je nekako čast da je nosimo.
Da li se varam?
Tretiram isto ljude koji imaju svoj svet, i one koji imaju jedan isti...zajednički, je l'te, mada je to više neverovatno nego da svako zapravo ima neki svoj?

Mislim da je najveća zamerka onima izvan naših svetova to što smo prilično nepristupačni. Možda bi hteli više da se druže sa nama, možda da vide i saznaju u čemu je štos i kako je moguće biti u ''svom svetu'' i zadovoljan u isto vreme, a možda misle i da nam treba pomoć u smislu nekog provodadžisanja da se slični nađu jer im ne ide u glavu da je i to neki kvalitetan i zanimljiv život!

Bilo mi je krajnje smešno kada mi je koleginica s posla pričala o nekoj devojci koja je: ''Tako, ista kao ti! Ima svoj svet, oblači se onako nešto nemarno, nema mnogo prijatelja, danima može da ne izađe iz kuće... pa, da vas upoznam, možda biste se lepo slagale?''
:zcepanje:

I ja bih htela čuti šta kaže tzv prosečan svet.
Ja sam "prosečan svet", pa da odgovorim :)
Dobar sam sa "gotičarima" ali ne kao nekad. Primetio sam da su počeli da se vređaju međusobno, generalno nema više te solidarnosti kao nekad, pa sam se povukao, ne znam šta se desilo. Oduvek su me privlačili, steampunkeri i te i takve subkulture, bio sam i ostao panker i dan danas ali to je nešto što je moje intimno, nemam čirokanu i radim posao "normalnih ljudi".

Samo više niko nije "normalan", da dodam. Ne smeta mi ništa ako nije agresivno i ne ugrožava druge.

I "normalni" su zapravo..."ispod Mire sto đavola vire"

Ja sam jedan od takvih.
Samo po sebi, bivanje u sopstvenom svetu je neutralna stvar. Pitanje je kako ćeš to da iskoristiš. Ako voliš da budeš sam i razmisljas na primer, to je dobra podloga da postaneš dobar filozof, ako voliš da kontempliraš stvari, ali negativnu stranu prevelikog razmišljanja svi znamo.
Ako imaš kreativnu zver u sebi, i to te samim tim čini da ne obraćaš pažnju mnogo na svet oko sebe nego samo na svoju maštu, ako to iskoristiš, možeš biti umetnik, pisac, muzičar itd
Ljudi koji su u svom svetu nisu nikakva anomalija, mnogo nas je, samo smo manje primećeni od strane mase.
Ali realno, ako si samo u masi, i radiš svim silama da se konformiraš da bi bio klon svih ostalih bezličnih androida, onda teško da ćeš postići nešto 'veliko', teško da ćeš revolucionizovati nešto ili napraviti veliku promenu.

Back