Tutorijal Kako efikasno da izaberete Linuks kao novi i stariji korisnici?

Па када будем форматирао лаптоп, ставићу је за десктоп па ћу да видим. Иначе лаптоп има само HDD. :p
Mozda kod tebe ispadne dobro :P
Ostali desktopi koje sam probao nisu uopste spori: Gnome, Enlightenment, Cinnamon, MATE, Xfce, sve to radi brzo, samo KDE zeza...

A da vratiš Ubuntu na stanje pre apdejta? Najjednostavnije rešenje.

Bilo je toga i ranije zato što Windows 7 očekuje određena low level podešavanja PCI interfejsa. Ne znam kako to konkretno rešiti. Neka regresija ponovo, koju možda poprave u nekom sledećem apdejtu.
Ma necu da ga vracam.Nije mi proble da sa Ubuntu pradjem na Win.10,pa na Win.7.Mozda ce nekim apdejtima Ubuntu-a da se resi taj priblem.Nije ovo neki problem,nego sam hteo da vidim da li jos neku ima slican problem.Ja sam ukapirao 2 nacina,probacu ja to preko terminala na Ubuntu.

Mozda kod tebe ispadne dobro :P
Ostali desktopi koje sam probao nisu uopste spori: Gnome, Enlightenment, Cinnamon, MATE, Xfce, sve to radi brzo, samo KDE zeza...

Што се тиче RAM-a имам 8GB што је и више него довољно за KDE мада KDE у својој ванила варијатни је лакши од GNOME-a. Плазма заузима око 500МБ РАМ-а а GNOME не може испод 700МБ.

Што се тиче RAM-a имам 8GB што је и више него довољно за KDE мада KDE у својој ванила варијатни је лакши од GNOME-a. Плазма заузима око 500МБ РАМ-а а GNOME не може испод 700МБ.
Ne zalim se na zauzece ram-a, nego na to sto sporo radi...

Човек користи Garada Linux KDE која има баш хеви кастомизован KDE. Што се тиче кочења и багова ту се жалио на Manjaro, на Garada-у не.

1671052069934.png

Човек је користио Manjaro KDE и онда је због спорине и нестабилности прешао на Garada-у и тих проблема није више било.

Eво погледај рејџ. :hahaha:
M
Ma daj ovo uopste nije o KDE :P
Zali se na Wayland i pipewire :P
I kako ne ume da pipewire zameni sa pulseaudio :P
Pleeazeeeee
edit: slazem se da je Wayland shit, ali ga svi guraju, sto se tice pipewire bolji je default izbor zbog podrske za bezicne slusalice, pogotovo bluetooth.
E sad njemu vise odgovara pulseaudio
:P

Poslednja izmena:
Ma daj ovo uopste nije o KDE :P
Zali se na Wayland i pipewire :P
I kako ne ume da pipewire zameni sa pulseaudio :P
Pleeazeeeee
edit: slazem se da je Wayland shit, ali ga svi guraju, sto se tice pipewire bolji je default izbor zbog podrske za bezicne slusalice, pogotovo bluetooth.
E sad njemu vise odgovara pulseaudio

Чудно што се на Garada-у није жалио а он је чист Аrch за разлику од Manjaro-a. :p

Чудно што се на Garada-у није жалио а он је чист Аrch за разлику од Manjaro-a. :p
Kolko vidim ljut je na Manjaro developere i voli X11 i pulseaudio i presao je na Mint. Nije pomenuo Garadu, koja btw nije ni u prvih 100 na distro watch
edit: zapravo 10. je, za divno cudo :P

Poslednja izmena:
Мала напомена.

Void спада у захтевну категорију само и ако се инсталира са готивим XFCE glibc iso! Ако се инсталира минималан систем па се ради као Arch Linux инсталира од основе ради се о систему за напредне кориснике јер треба да знате xbps има само да инсталира неопходне захтевне пакете да се покрене неки програм односно декстоп али не и све (још минималнији од Arch-a), то значи морате да знате сваки појединачни пакет и да заиста познаје систем да бисте га инсталирали. Зато сам га ставио у исту класу као Salix. :p

Poslednja izmena:
Sta baguje? KDE je oduvek bio bagovit, al ovo je nekakva reklama, nisam imao strpljenja da pogledam...

Ја нисам видео ниједан баг у видеу, нити сам видео било где у видеима од како је изашла нова Плазма која је итекако добила моју пажњу за разлику од претходних верзија. Напротив, изненадио сам се колико су КДЕ испеглали.

Poslednja izmena:
Ја нисам видео ниједан баг у видеу, нити сам видео било где у видеима од како је изашла нова Плазма која је итекако добила моју пажњу за разлику од претходних верзија. Напротив, изненадио сам се колико су КДЕ испеглали.
Da ni ja ne primecujem bagove. Naravno onaj indekser sam dizejblovao, jer mora da se resetuje nakon nove verzije :P
Eto sad ga enablovah upravo |;p

Back