Lexa
Buduća legenda
- Poruka
- 30.368
Zanimljivo, oduvek sam tražila izraz za to...moje srce:odnosno da je jedini tvoj eventualni put ka vecnosti ugradjivanje u sadasnji trenutak
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zanimljivo, oduvek sam tražila izraz za to...moje srce:odnosno da je jedini tvoj eventualni put ka vecnosti ugradjivanje u sadasnji trenutak
Trilijan:Da bi neko doziveo svoju sopstvenu smrtnost,prvo mora da dozivi svoj sopstveni zivot.
OOOJ Dimitrije:Razmisljanje o sopstvenom kraju je meni uvek bila utesna misao.
Kao klinac sam razmisljao kako ce se moji molekuli jednog dana vratiti u prirodu.
Kao da sam ih nezasluzeno uzeo, kao da se osecam krivim sto sam se odelio i
ne znam sta cu sa sobom. Naravno plasim se bola, fizickog bola koju starost
cesto nosi(zbog raznih bolesti). Ali strah od smrti ne.
Razmisljanje o smrti me samo navodi da vise uradim danas, da vodim puniji zivot.
Kao starac mislim da cu da se prepustim tihoj kontemplaciji na obali reke.
Onda oslobodjen svih porodicnih i drustvnih igara nece biti vazno
koju poziciju zauzimam, samo moje razmisljanje ce me definisati.
OOOJ Dimitrije:Ne, nisam toliko dobar
Одбаци предрасуде(које су често и нека знања), и твоји проблеми ће нестати.Sehnsucht:Mislim da svi koji kazu da se ne plase smrti - lazu. Covek kao covek MORA da se plasi jer jednostavno, svi mi imamo taj urodjeni strah od nepoznatog. Niko od nas ne zna sta ce "posle" biti, i to je ono cega se plasimo. Situacija koju ne mozemo da kontrolisemo.
Cesto razmisljam o tome sta bude kada dodje kraj, da li je moguce da je stvarno kraj? Nema me vise? Nestanem?
Ipak je prednost, nije teško, mučno niti prokletstvo i svima se preporučuje.marko717:Немој никад да мислиш да је то предност (то што се не плашиш), за то мораш бити посебан тип будале... као ја... то је мана, сасвим је ''добро'' и људски плашити се...
Не желим ником да се осећа тако, то је тешко, то је мучно, то није ни мана , то је судбина, или проклетство....
Nikako ne smeta. Hteo sam da pohvalim.marko717:А?
Ово што сам ја написао, није песма, а и има цитата једног филозофа.... али није ни важно..... то су моје мисли... и то нема везе са Димитрија ни са његовим постом, али нема везе, ако ти нешто смета, обрисаћу.....
А ја сам мислео да хоћеш да кажеш да сам копирао Димитрија, или тако нешто....моја грешка...ristob:Nikako ne smeta. Hteo sam da pohvalim.
Uopste nisu glupe. Naprotiv!marko717:Sehnsucht извини што те замајавам мојим глупим мислима, не дај да ти ја покварим расположење....![]()
muzjak:Katastrofa, pa šta ste to onda Vi. To znači da možete biti bilo šta što doživljava sebe prožeto nekakvim mističnim "duhom", ili kako bi neko rekao, svetim duhom (mada nisam religiozan).
Sve ovo me podsetilo na igru "PRINC OF PERSIA" gde se na kraju igre borite sa svojim likom koji je pobegao iz ogledala. Kada stajete jedan ispred drugoga vi refleksno izvlačite mačeve. Borba počinje. Bez obzira da li vi pobedite ili izgubite u toj borbi, vi umirete. Rešenje je da vratite mač u korice. Tada i lik naspram vas to isto radi i vi se spajate i postajete jedno.
Mada nisam religiozan ovo me podseća i na postulat hrišćanstva "voli bližnjega svoga kao samog sebe". Moramo znati kad se kaže "voli bližnjega svoga kao samog sebe" ne odnosi se samo na najbliže (oca, majku, kćerku, sina,brata, sestru) nego se misli i na sve ljude na zemlji a najbližnji ti može biti u određenom trenutko na određenom mestu neko koga možda jedva da poznaješ.