Kako dozivljavate forumase?

kako ih dozhivljavam? jedan debeli dio inklusive dosta chlanova moderatorskog shtaba dozhivljavam kao dve vreche cementa

teshki do zla Boga

zatim mi pomalo ide na zhivce da svaki komentar biva dogradjivan na izrecheno mishljene prethodnog chlana te mi to dodje kao dokazivanje

ko je bolji, brzhi jachi

zbog toga slabo i svratjem vishe na ovaj sajt jer je tipichno balkansko nadjachavanje

Pošto najviše postujem na Politici ne mogu da kažem da nemam predrasude već pri pogledu na nečiji post i pre čitanja.Polazim od očekivanog, ali neretko me prijatno iznenadi ono čemu se nisam nadala. U suštini dobro komuniciram sa neistomišljenicima, uglavnom se poštujemo.

Vremenom svi izgradimo sliku o onom drugom koja ne mora da bude tačna, ali to je skup raznih elemenata kojima se dotična osoba nama predstavila. Ili otvorila. Ili dozvolila da vidimo toliko i toliko.

Sve utiče. I postovi , i avatar, i potpis, i muzika koju sluša..

I sad ovo moje pisanje i avatar se sigurno ne slažu, ali kod nas na Politici je trenutno maskenbal :lol:

Na forumu pre svega tražim razonodu i diskusije izbegavam (uostalom, nemam neku potrebu da bilo koga ubeđujem u bilo šta). Mada ima dosta pametnih stvari da da se pročita, premda mahom od istih ljudi. U suštini, svestan sam svega ostalog što korisnik piše, ali obično nisam subjektivan oko toga, već skoncentrisan na dato izlaganje. Mada, kao što rekoh, u suštini me isti ljudi iznova i iznova oduševljavaju. Prema drugima sam ravnodušan, mada ih poštujem podjednako.

Ja ću napisati najiskrenije..Kao, Ljude. Doživljavam ih na takav način; muškarce i žene, koji pišu tu. Doživljavala sam ih kao Ljude. Naprosto, kuckaju Ljudi a ne Mašine. Tako barem, shvatam. Da je iza svakog monitora, bilo telefončića bilo onog računarskog...Nečije Srce. Nečije manje lepo, nečije više lepo, ali ljudi moji , da to kuckaju živi stvorovi, Ljudi od krvi i mesa. I onda tako...generalno, prolazile su godine...pa shvatiš da se Ljudi, široooooooooooook i rastegljiv pojam. Od Robota, koji naprosto su uvek led ledeni, mnogo i ultra jaki, nikada povređeni, ništa ih ne boli, večito onaj stav - "Ništa me ne pomera". Od Svađalica, koje stalno se nešto nalepe, prilepe, zalepe i odlepljuju u svemu šta "zapljunete" kao post. Od Glupaka & Vulgarista, koji "zabavljaju" široke naroCke mase, isto tako primitivnim i glupim komentarima, od kojih da ti se kosa digne na glavi. Do onih Vickastih, čiji Vam komentari uvek slatko razgale i nasmeju dušu. Pa, do Pametnica, vrhunski inteligentnih Duša, od kojih imate uvek šta da naučite. Neizostavno, kao i an svakom mestu, su svakako...uvek Dvorske lude...krajnje bezopasni ljudi, razigrani kao leptirići, bez kojih ovo mesto ne bi bilo tako urnebesno ponekad, kao što je. Zatim Dragi Ljudi, u te ljude svrstavam ljude čije pisanje volim da čitam, koji me iznova oduševljavaju svojom intrigantnošću, dopadljivošću, smislom za humor i vedrinom. Poslednji, ali ne i najmanje važni..jesu Loši ljudi, koji takođe postoje tu. Borave. I pišu. Njih je najbolje izbegavati, ne zamerati im se i u odnosu na Njih vidite koliko ste sretni...jer niste Crne Duše rođeni. Sve ukupno...Nekada nisma uspevala da napravim distancu, nekada me je povređivala tuđa neosetljivost tu, bahatost, okrutnost. Sada ih i dalje doživljavam sve, kao Ljude...one koje i isprva jesam, ti su mi nadalje takvi u mojim Očima ostali. Drugi su prešli u kategoriju i folder...Neljudi. :)

Nesporazumi su posledica nerazumevanja,
nerazumevanje je nedostatak zelje da saslusamo jos nekoga osim sebe,
nedostatak zelje je ostao tamo gde je smo ostavili hrabrost... negde na kraju tinejdzerskih dana.

Covek se sastoji od 70% vode i 30% straha.
I takav pluta. Ne moze da ispliva, ne moze da potone.
Jedino resenje je da odbaci strah, ali nema cime da ga zameni a i plasi se da bude 30% laksi.
Welcome to the machine.

Poslednja izmena:
Nesporazumi su posledica nerazumevanja,
nerazumevanje je nedostatak zelje da saslusamo jos nekoga osim sebe,
nedostatak zelje je ostao tamo gde je smo ostavili hrabrost... negde na kraju tinejdzerskih dana.

Covek se sastoji od 70% vode i 30% straha.
I takav pluta. Ne moze da ispliva, ne moze da potone.
Jedino resenje je da odbaci strah, ali nema cime da ga zameni a i plasi se da bude 30% laksi.
Welcome to the machine.

Hvala za onaj komentar koji si mi poslao :)

Vecinu uopste ne dozivljavam. Manjinu dozivljavam kao prijatelje (manje-vise ih znam i privatno, i zaista mislim da smo prijatelji). Ima puno forumasa cije mi se postovanje bas dopada, odaju dobar smisao za humor, sirinu duha, pametnu pamet recimo :) Postoje cetiri osobe na forumu - kojima orah iz ruke ne bi uzela. Ne bih isla tako daleko da kazem da su zle, ali mirne duse mogu da kazem da ih smatram losim ljudima. Ti su mi na ignor listi na forumu, a da se kojim slucajem sretnemo u reali, odbila bih i da se rukujemo. Kad mi je neko odbojan, odbojan mi je, ni ne pokusavam to da sakrijem. I da, mnogu mi odaju utisak ne bas psihicki zdravih ljudi, i takve svrstavam u podkategoriju pacijenti.
Ostatak su ljudi, ovakvi, onakvi...normalni sagovornici, ali nikako ne bih mogla da kazem da imam izgradjeno misljenje ili stav o karakteru i licnosti tih ljudi. Kao kad bih s nekim popricala u cekaonici kod lekara ili na bilo kom drugom mestu, normalan razgovor, prijatan cak, ali ja zapravo i ne znam tu osobu. Tako nekako.

Poslednja izmena:
Something like this: :lol:
geek.jpg

Back