Kako dozivljavate forumase?

bRu zLi

Poznat
Poruka
9.401
Evo teme koju otvaram zbog nekih zanimljivih zakljucaka.

Prosto je neverovatno koliko forumasi imaju izgradjen stav i misljenje o nekom drugom korisniku i ti stavovi su totalno iskljucivi ako su formirani - ili je neko skroz crn ili skroz beo, ali ne postoje uopste "nijanse" druge boje.

Ko je "los", "glup", "zao" bice to na svakom podorumu, na svakoj temi.

Posebno treba obratiti paznju na negativne relacije medju forumasima. Po razmisljanju nekih forumasa neko ko je za njih "losa i nepozeljna osoba" ne moze nista dobro da napise nigde koliko god se trudio.....

Takvi forumasi cim vide avatar forumasa izazovu u sebi odredjene reakcije , i kazu u sebi - "E bas da vidim sta se ovaj/ova opet nalupao" ? :mrgreen:
Znaci oni i ne procitaju sta je napisao, ali vec "znaju" da se nalupao. A kada procitaju potkrepe sebe iracionalnom misli - pa da, bio sam u pravu, taj i taj nista i ne moze bolej da napise.....

Ovo je takva jedna zakonitost koju posmatram duze vreme i uvek se javlja.....Tesko je iskoreniti i potrebna je veeelika uposnost .

Kada dodje do iskorenjivanja kod forumasa koji ima predvidivo ponasanje se javlja osecaj - :eek::eek::eek: WTF, cekaj sta je bre ovo? Joj kakav je ovo cudan osecaj, apa ja se slazem sa njim/njom.... Ali kako je to moguce kada je to ...........:rtfm::think::think::think::think:

Ljudi sa psihickim problemima ce i dalje negirati pozitivni tok misli , i ostace po svome - pa to nije dobro ipak, sta mi je , moram to potisnuti kod sebe....

Opet, ljudi koji mogu normalno da funkcionisu, toliko se iznenade da jednostavno imaju potrebu da to svoje zaprepascenje iznesu u javnost.

Pa tako npr dobio sam odredjene reputacije tipa:
Ne mogu da verujem da ti dajem reputaciju. Evo jos ne verujem. Al si je debelo zasluzio, alal vera. Hvala.

Ima jos puno takvih, ali bitna je poenta.... Pogledajte samo koliko je necija predstava o nekome duboko ukorenjena, da kada preti njeno menjanje, to kod coveka izaziva nevericu, iznenadjenje, :eek: neko osecanje koje je definisano....

Kao da ljudi kazu - ti si zao i zao moras biti uvek, ne smes nista dobro uraditi....Ili pak - ti si dobar, svetac, ti nemas prava na prekrsaj, ti nisi covek....

Najsmesnije od svega je sto ja npr ne pamtim sa kime sam imao koji konflikt, zbog cega, kada i slicno...... A oni pamte!
I kroz svaku temu njihov motivator za pisanje je taj konflikt kada te vide, a ne sam odgovor na temu.

Postoji jos jedno zaprepascenje forumasa :eek: , kada Vi nejmu date reputaciju!

Onda on/ona zapada u neko stanje ambivalentnosti - Hej dao mi je reputaciju...:eek: Sta sad...Kako se postaviti? Da li da guram onaj svoj stari hostilni fazon, ili da pocnem da pisem sve ok? Ok, i da hocu, ne mogu bas tako odjednom, kako sad to ? :eek:

I ostanu zbunjeni, kao, da li je moguce da mi je on dao reputaciju? Pa onda idu neka paranoidna razmisljanja - Ma to je samo fora, pa to on mene iskusava, ma hoce da me pridobije, slihta se sad da ga ne brukam na forumu i sl, znaci u stanju su sve to da zamisle samo da ne priznaju da neko ima prava da se i sa njima slaze u bar necemu

Kako Vi reagujete, i da li mozete da menjate prvu impresiju o foumasima, pogotovo o onima sa kojim aimate/imali ste konflikt?

Meni je totalno normalno da se sa nekim "svadjam" na jednoj temi i da on to shvati kao da zelim da ga ubijem, a da mu na sledecoj temi dam reputaciju.

Ljudi se menjaju, menjaju postupke, utice 1000 faktora na njih. Niko od nas nije isti kao sto je bio....Misle da su isti jer se boje da priznaju sebi da nisu ono sto misle da jesu jer ce to narusiti njihovo samopouzdanje i identitet, ali nisu isti. Ne razmisljamo isto, ne ponasamo se isto. Sazrevamo, starimo....Kao voce i povrce.

zaista se trudim biti objektivan i ne gledam ko postavlja temu..ali neko prosto bode oci izmisljajuci i nametajuci neke teorije koje ne piju vodu u praksi..pa se na takve teme ne moze ozbiljno odgovoriti..kao sto neki ne umeju citati smajlije..pa misle da neko ima ozbiljan problem a on stavi ovaj :lol:smajli..dakle tebi je savet da podhitno naucis citanje izmedju redova..i da ne projektujes odgovore sa jednog pdfa na drugi..nekom je zivot laksi ako ga posmatra sarenim ocima i internet ne mora biti crkva ili bolnica..vec je svakom jasno da je razmena misljenja i hvala bogu sto je kroz salu i da neko ne uzme savete odavde zdravo za gotovo od svakog samozvanog psihologa

zaista se trudim biti objektivan i ne gledam ko postavlja temu..ali neko prosto bode oci izmisljajuci i nametajuci neke teorije koje ne piju vodu u praksi..pa se na takve teme ne moze ozbiljno odgovoriti..kao sto neki ne umeju citati smajlije..pa misle da neko ima ozbiljan problem a on stavi ovaj :lol:smajli..dakle tebi je savet da podhitno naucis citanje izmedju redova..i da ne projektujes odgovore sa jednog pdfa na drugi..nekom je zivot laksi ako ga posmatra sarenim ocima i internet ne mora biti crkva ili bolnica..vec je svakom jasno da je razmena misljenja i hvala bogu sto je kroz salu i da neko ne uzme savete odavde zdravo za gotovo od svakog samozvanog psihologa

A da naravno po tvomrazmisljanju i nepoverenju u ljude najbolje bi bilo da "niko nikom ne veruje" jer tako si ti siguran da nisi pogresio.

A da bi neko bio ne-samozvan, potreban je tvoj pecat i potpis tj potvrda?

Forum nije crkva ili bolnica , ali se zna sta je gde, kao sto nije ista ni kafana, regularna i lepljiva tema. Ne pise se u svima isto i ne ponasa se u svima isto koliko god da nam je saren zivot.

A da naravno po tvomrazmisljanju i nepoverenju u ljude najbolje bi bilo da "niko nikom ne veruje" jer tako si ti siguran da nisi pogresio.

A da bi neko bio ne-samozvan, potreban je tvoj pecat i potpis tj potvrda?

Forum nije crkva ili bolnica , ali se zna sta je gde, kao sto nije ista ni kafana, regularna i lepljiva tema. Ne pise se u svima isto i ne ponasa se u svima isto koliko god da nam je saren zivot.
Ako si tako pametan i pozivas se na cika frojda cesto onda znas da je pisao o sexualnosti o kojoj trunke nemas pojma..dakle tvoj krug delovanja je vaoma mali jer nikad nisi o tome pisao niti postujes na ljisu koji cesto pominjes kao neozbiljan..sto bi se onda frojd time bavio..ako se ne granici sa psihologijom i filozofijom?ti mene uvazavas ovde ali ne na sportu i upravo sebe pobijas ovim temama gde pravis od ozbiljnog pdfa svoja licna prepucavanja..ja nikad nisam nekoga citirao poput tebe i rekao NISTA OD TOGA..tim jednim komentarom si za sva vremena ozbiljnu pricu s tobom sveo na zajebanciju..jer je primer bio moj licni gde sam naveo argumente i postavio slike svog tela koje sam doveo u to stanje bajsem i rekvizitima koje ti pljujes..to non stop radis i nigde tvog ucinka kao dokaz za tvrdnje osim nipodastavanja sagovornika

Iz nekog suludog razloga, svuda i uvek bilo je važnije KO a ne ŠTA piše.
Formiramo stavove na osnovu prostog obrasca: ako sam jednom pročitao/la nečiju glupost, očekujem da će se glupost ponoviti ... i ponoviti ... i ponoviti.
Ali, naravno, nije tako.

Bas tako, lepo si rekla ovo KO I STA ! Ko je uvek bitnije od sta. A zamisli sada da su ovo sve FB profili, zamisli da mozemo da za pisanje vezemo i izgled osobe....

Odmah zamisljam ako je neko debeo a pametniji bice - Pokusaj nadvladavanja intelekta, i kada ne moze vise onda bice - Ej debeli ajde ne ******* , ili hej nosati, ti ces meni reci ko je bla bla bla....

Pa onda prosudjivanje inteligencije i pameti na osnovu izgleda itd itd.

A sta bi bilo kada bi svi bili kao gost i kada ne bi postojao avatar.... Tada se ne bi znalo ko bi sta rekao, i ljudi bi trazili bas upravo STA je receno a ne KO je rekao.

Znas kako to funkcionise na fejsu - Kada neko nesto lose napise a u prijateljima ti je , a lose mislim ne slaze se sa tobom - precuti mu se i onda posle 5 dana samo vidis izbrisan iz prijatelja, a ako taj odreaguje i kaze Hej sta je ovo zasto sam izbrisan, dobije odgovor - ma nesto mi fejs ubagovan hahaha!

Ista fora i za dodavanje prijatelja - Potvrdis nekom 2-3 puta pricu na statusu zajednickog prijatelja i odmah ti taj saljes zahtev da mu budes "prijatelj" .

Kao da podsvesno razmisljaju - Hej ovaj podrzava moje misljenje a nigde kritika - takvi mi prijatelji trebaju oko mene, pa cak i nepoznati. Da mi daju iluziju da sam nepogresiv/a i savrsen/a.

Ah, a sad se setih - iz nekog suludog razloga, svuda i uvek bilo je važnije KO a ne ŠTA piše. ako se radi o pozitivnom primeru i divljenju - onda je to argumetum ad verecundiam.

p.s. Borac ne upotrebljavaj caps lock - to je vikanje hahaha!

Evo...dolazili smo Bru..i ja u sukob..ja se sećam on ne....posle je bilo nekog izglađivanja odnosa, potpuno ne bitno....
Pošto cenom njegovo mišljenje....na jednoj temi nije mi dao odgovor na postavljeno pitanje...temu je on postavio,...naravno i ne bitno...pomislila sam da se setio starog sukoba...kao i on malo sam bila iznenađena...da li je moguće da pamti stare sukobe.....obično sa kim sam se sukobila...ne svi ....su prepametni likovi...u odnosu na mene koja sam prosečna...poštujem njihov ignor..kada sam u mogućnosti pratim šta izlažu....reputacije obično zaboravljam da dam, a divnih mišljenja i izlagača ima...

Ako si tako pametan i pozivas se na cika frojda cesto onda znas da je pisao o sexualnosti o kojoj trunke nemas pojma..dakle tvoj krug delovanja je vaoma mali jer nikad nisi o tome pisao niti postujes na ljisu koji cesto pominjes kao neozbiljan..sto bi se onda frojd time bavio..ako se ne granici sa psihologijom i filozofijom?ti mene uvazavas ovde ali ne na sportu i upravo sebe pobijas ovim temama gde pravis od ozbiljnog pdfa svoja licna prepucavanja..ja nikad nisam nekoga citirao poput tebe i rekao NISTA OD TOGA..tim jednim komentarom si za sva vremena ozbiljnu pricu s tobom sveo na zajebanciju..jer je primer bio moj licni gde sam naveo argumente i postavio slike svog tela koje sam doveo u to stanje bajsem i rekvizitima koje ti pljujes..to non stop radis i nigde tvog ucinka kao dokaz za tvrdnje osim nipodastavanja sagovornika

Pa ok, tvoje pravo, ja ljudima dajem sansu. I to govori o tebia i o meni.

To sto si ti postavio slike i sto cu ja postaviti je smesno....Cemu postavljanje slika coveku koji je odlucio da ne veruje? Ja i da postavim ti ces reci da sam izguglao.A mozda si i ti izguglao.To se nikad ne zna. A da postavim sliku i okacim licnu kartu ti mozes opet reci - Aaaa pa nisi ti taj, ne pise ti u licnoj karti bRu zLi.

Kada smo vec kod pdf sporta moras da priznas da nisam ja jedini, nego ceo podforum "protiv" tebe i pivosoka s'tim sto je pivosok trol i flamer a ti mrtav ozbiljan.

Evo...dolazili smo Bru..i ja u sukob..ja se sećam on ne....posle je bilo nekog izglađivanja odnosa, potpuno ne bitno....
Pošto cenom njegovo mišljenje....na jednoj temi nije mi dao odgovor na postavljeno pitanje...temu je on postavio,...naravno i ne bitno...pomislila sam da se setio starog sukoba...kao i on malo sam bila iznenađena...da li je moguće da pamti stare sukobe.....obično sa kim sam se sukobila...ne svi ....su prepametni likovi...u odnosu na mene koja sam prosečna...poštujem njihov ignor..kada sam u mogućnosti pratim šta izlažu....reputacije obično zaboravljam da dam, a divnih mišljenja i izlagača ima...

Ne ignorisem ljude zato sto sam ljut. Pokazalo se kao praksa da ljut covek ne mzoe da ignorise, a "pametan popusta" sistem niko ne primenjuje i iako mu das povratnu informaciju da ce on ispasti pametan a njegov sagovarac glup jer nastavlja, oni i dalje ne zele to. Zele da ispadnu i glupi i ovakvi i onakvi ali da budu zadnji. Bas pokusavao 100 puta da se trkam sa ljudiam i nikada ne mogu da budem zadnji i to mi je mnooogo interesantno, jer se zapitam, da sam kompjuterski bot, koliko bi terali, da li bi umrli od gladi ili se onesvestili, ili bi umrli od infarkta srca ili cega vec, ili bi im iskljucili internet jer nisu ustali sa stolice da ga plate, pa bi to bio prekid komunikacije od bar dan. To radim samo kada nameravam da prekinem komunikaciju zbog raznih razloga. Obicno se radi o zaboravu i nestizanju .

Isto tako primecujem da neko ne moze da odlozi zadovoljstvo da odgovori, i nije bitno da odgovori sutra, prekosutra, birno je da odgovori STO PRE kao da ce osoba nestati sutra.

Pa ok, tvoje pravo, ja ljudima dajem sansu. I to govori o tebia i o meni.

To sto si ti postavio slike i sto cu ja postaviti je smesno....Cemu postavljanje slika coveku koji je odlucio da ne veruje? Ja i da postavim ti ces reci da sam izguglao.A mozda si i ti izguglao.To se nikad ne zna. A da postavim sliku i okacim licnu kartu ti mozes opet reci - Aaaa pa nisi ti taj, ne pise ti u licnoj karti bRu zLi.

Kada smo vec kod pdf sporta moras da priznas da nisam ja jedini, nego ceo podforum "protiv" tebe i pivosoka s'tim sto je pivosok trol i flamer a ti mrtav ozbiljan.
da ja jesam ozbiljan jer sam i dao dokaz za svoje tvrdnje s kojim se nikad nisi slozio i izvrtao na svoju vodenicu bez argumenata..jedini argument koji imas je da nije tacno..i taj koji se slozi sa nekim tvojim nacinom obracanja i teorijama misleci da si iskusan je isto kao i ti nezreo i nesiguran..imao si mnogo sansi ali ne moze to kao ovde pricamo ozbiljno a tamo neozbiljno..nije poenta u verbalnom nadjebavanju i ko bolje barata terminima koji vecini nisu jasni..tako ti pokusavas neke tinejdzere navuci na pricu koja im nije jasna ali deluje strucno i ne pije vodu u praksi koju niko od njih nece primeniti..da ne pominjem koji je to nivo kad ti kazes da tebe neko vise uvazava a mene ne..kako ti dobijas reputacije a meni se neko smeje..pliiiz..zaista smesno i ti hoces da te posle takvih konstatacija neko ozbiljno shvati...odrasti:lol:

da ja jesam ozbiljan jer sam i dao dokaz za svoje tvrdnje s kojim se nikad nisi slozio i izvrtao na svoju vodenicu bez argumenata..jedini argument koji imas je da nije tacno..i taj koji se slozi sa nekim tvojim nacinom obracanja i teorijama misleci da si iskusan je isto kao i ti nezreo i nesiguran..imao si mnogo sansi ali ne moze to kao ovde pricamo ozbiljno a tamo neozbiljno..nije poenta u verbalnom nadjebavanju i ko bolje barata terminima koji vecini nisu jasni..tako ti pokusavas neke tinejdzere navuci na pricu koja im nije jasna ali deluje strucno i ne pije vodu u praksi koju niko od njih nece primeniti..da ne pominjem koji je to nivo kad ti kazes da tebe neko vise uvazava a mene ne..kako ti dobijas reputacije a meni se neko smeje..pliiiz..zaista smesno i ti hoces da te posle takvih konstatacija neko ozbiljno shvati...odrasti:lol:

Pa to sto ja tamo pisem pise i FitnesG i Ursus i laki i jos 10 njih bar. Znaci svi mi pisemo isto, inace bi i mene zezali.

ne pisete isto oni su prilicno stalozeni i ne izdvajaju se..takodje se nikad ne bi pozivali na druge i tebe kao podrsku za svoje tvrdnje..ja stojim sam iza svojih za razliku od tebe kom je potrebna podrska..sa naznakom da nikad ne pises o onome o cemu ja pisem..niti dajes argument zasto to nije efikasno i delotvorno..nego krenes svoju pricu sa kojom se neko slozi..koja nema veze s onim sto ja tvrdim..kao sto kazem da je dobar biciklizam a ti kazes da nije i nastavis sa teretanom..tako da to je ta prica i za to postoje 10ine postova..ne bih dalje duzio pricu jer opet dajem validne argumente koje ces izvrnuti..tako isto ovde ili na bilo kom pdfu obrati paznju bar s kim ulazis u klinc i s kojim dokazima za svoje tvrdnje..jer je ovo zaista besmileno trosenje slova

Jeste li isli nekada u skolu? Ikada?
Tamo u skoli svako nauci vaznu stvar:
-Kada neko vuce jedinicu cele godine, i onda jednom zasluzi cistu peticu, kazu mu: Bravo, odlicno, ovo je bilo briljantno, evo ti cista dvojka.".
-Kada neko ima pet cele godine, i onda zasluzi keca, dobije: "Nista to ne valja, sve je netacno, sedi i stidi se, evo ti cetvorka.".
Culi ste za inerciju? Najmanje je ima u mehanici.
Inercija je nacin zivota.
Ne postoje vrata percepcije, nego stepenice percepcije. Ne prelaze se ni lako ni brzo, jer se njima ne silazi nego penje.
A kada se silazi, to moze brze, samo je cilj drugi.

iskreno,

red-worms.jpg

ne pisete isto oni su prilicno stalozeni i ne izdvajaju se..takodje se nikad ne bi pozivali na druge i tebe kao podrsku za svoje tvrdnje..ja stojim sam iza svojih za razliku od tebe kom je potrebna podrska..sa naznakom da nikad ne pises o onome o cemu ja pisem..niti dajes argument zasto to nije efikasno i delotvorno..nego krenes svoju pricu sa kojom se neko slozi..koja nema veze s onim sto ja tvrdim..kao sto kazem da je dobar biciklizam a ti kazes da nije i nastavis sa teretanom..tako da to je ta prica i za to postoje 10ine postova..ne bih dalje duzio pricu jer opet dajem validne argumente koje ces izvrnuti..tako isto ovde ili na bilo kom pdfu obrati paznju bar s kim ulazis u klinc i s kojim dokazima za svoje tvrdnje..jer je ovo zaista besmileno trosenje slova

Ne trazim ja podrsku niti ih teram to da pisu, oni sami to tako rade i to se "slucajno" pogodi sa mojim pisanjem.

Ja bar kazem ljudima sto imam, aoni imaju mnogo lose misljenje npr o tebi ali ti nece reci.
Eno kao onda kada ti je Ursus rekao da se drzis tema o biciklama, a mogu da zamislim kakvu je reakciju stvorio kod svoje kuce dok je bio za kompom.

Ja sam uvek bio ono kao glas naroda, tj ono da se kaze sto niko ne sme ili se snebiva... Za to bar sluzi forum ako je nekulturno i nevaspitano uzivo.

Koji tvoji validni dokazi, vecina ljudi se slozila da je teretana teretana, a ostalo usputno, mislim bolje i to nego nista, ali nije to prava stvar i ako neko zeli najradikalnije promene , pogotovo u hipertrofiji, teretana je zakon svega. To svi znaju samo svako na svoj nacin interpretira. A ti si se uvatio teretano-fobije, kao i jos neki koji su se ili opekli uz pomoc steroida, ili vuku razne traume odatle jer su isponizavani tamo, ili pak sto su mislili da ne vrede jer nisu postigli uspeh koji su zeleli. I onda krece patolosko nametanje svega zivog samo ne teretana, poistovecivanje teretane i "bildera" sa jednom stereotipnom slikom i zastrasivanje mladih kako ce ostati mali, imati mali polni organ, ovo ono ....

Uostalom i ne razumem zasto tamo neko ucestvuje i pise ako to mrzi, ne voli, plasi se toga i slicno.... Sad ono kao, ja to ne volim, ali hajde da tamo ipak pisem da jos nekog ubedim da i on to zamrzi , da ne budem jedini, lakse mi je kada nas ima vise..... Kako ja npr ne postujem na temi o raznim sportovima koje ne volim, tipa kosarka, rukomet i slicno....

Iskreno i Ursus i ja i FitnesG i jos neki se ne slazemo po nekim detaljcicima, ali bitno ej da se za osnove slazemo, mislim tu je jasna prica, samo si ti nekako strcao uvek, + oni trol padobranci koji dodju pa odu.

Jednostavno ti ne mzoes da imas argumente, jer bilo ko ko ozbiljno zeli da se bavi izgradjivanjem tela ne zaobilazi teretanu i ima o njoj pozitivno misljenje.Niko nikad nece osvojiti ni jedno fitnes, body fitnes, classic body ili bodubuilding takmicenje bez teretane, suplemenata i bez tog celog bodybuilding nacina zivota.

Dobih veceras komentar:
...nastavnici se plase da naprave radikalno ocenjivanje, nego se nesto na osnovu predjasnjeg iskustva, da ih neko ne iskontrolise slucajno odakle takva promena u ocenama...Ovako lakse, plivati niz reku i ne brinuti mnogo

Kljucna rec je lakse.
Izbegavanje radikalnih poteza, teskih poteza cak i kada su potrebni, stiti pojedinca od osude sistema.
Sistem ima ocekivanja.
Zavisimo od misljenja sistema, gomile, brojimo lajkove i reputacije, isto kao nekada pluseve u skoli.
Sistem nam daje ocene.
Zbog straha pojedinca da se odupre ocekivanju, on nece uciniti ono sto mu savest, svest ili moral govore, nego strah od osude.
Ljudi ne mogu biti slobodni jer znaju da ih sistem posmatra i ocenjuje. Svaka losa ocena lako moze dovesti do kazne.
Sistem dozivljava svakoga kao "usmerenog", i ako on precesto menja smer, proglasava se za pretnju sistemu i tretira kaznama ili lekovima.

Biti slobodan znaci imati misljenje i javno ga reci. Slobodnih vise nema jer drustvo ima snazne mehanizme da takav vid slobode sankcionise.

Dobih veceras komentar:
...nastavnici se plase da naprave radikalno ocenjivanje, nego se nesto na osnovu predjasnjeg iskustva, da ih neko ne iskontrolise slucajno odakle takva promena u ocenama...Ovako lakse, plivati niz reku i ne brinuti mnogo

Kljucna rec je lakse.
Izbegavanje radikalnih poteza, teskih poteza cak i kada su potrebni, stiti pojedinca od osude sistema.
Sistem ima ocekivanja.
Zavisimo od misljenja sistema, gomile, brojimo lajkove i reputacije, isto kao nekada pluseve u skoli.
Sistem nam daje ocene.
Zbog straha pojedinca da se odupre ocekivanju, on nece uciniti ono sto mu savest, svest ili moral govore, nego strah od osude.
Ljudi ne mogu biti slobodni jer znaju da ih sistem posmatra i ocenjuje. Svaka losa ocena lako moze dovesti do kazne.
Sistem dozivljava svakoga kao "usmerenog", i ako on precesto menja smer, proglasava se za pretnju sistemu i tretira kaznama ili lekovima.

Biti slobodan znaci imati misljenje i javno ga reci. Slobodnih vise nema jer drustvo ima snazne mehanizme da takav vid slobode sankcionise.

Dobra ti ova reputacija, tj komentar, vidi se da je to slobodna osoba, a i dobro razmislja ! :-p

:)
Od malena nas uce da bezimo od slobode, da se ukalupimo u sablone i idemo niz dlaku.
Al proradi ponekad ono iskonsko u coveku, kad iznenadjen svojim postupcima zastane, pogleda se u ogledalo, i oseti se glupo.
I tada oseti ponos sto je, bar na trenutak, mislio van sablona, sopstvenom glavom ili srcem, svejedno je.
Sto je na kratko ziveo kao slobodan covek.
Verujem da se na kraju samo taj zivot sabira.
Ziveti bez svesti i slobode je glupo, boriti se za svest i slobodu unutar sistema je uzaludno. Zato su ti kratki trenuci slobode jedino vredni.
I svaki put kada nas neko iznervira, izbaci iz sablona, valja zastati i polako posmatrati.
Preporucujem.

Jeste, ali sve se na kraju svede da imas sta da jedes...Tj da imas novac.....Ljudi koji imaju puno novca mogu pokusati da budu slobodni.....Ostali ne mogu, prodaju se svesno, ili igraju uloge, nose podsvesno kalupe na sebi, i mehanizmima odbrane se tese da su "slobodni" .

Jer uraditi nesto drugo "nije uctivo" i nije "primereno" .

Eno ti moja tema kako po Vama treba da izgleda neko ko se bavi___________ pa pisi tamo bas o ovome.

Jeste, ali sve se na kraju svede da imas sta da jedes...Tj da imas novac.....Ljudi koji imaju puno novca mogu pokusati da budu slobodni.....Ostali ne mogu, prodaju se svesno, ili igraju uloge, nose podsvesno kalupe na sebi, i mehanizmima odbrane se tese da su "slobodni" .

Aktivno pises na forumu i dajes svakome ko legne na otoman strucne savete.
Da li ih savetujes da izgrade mehanizme odbrane, kupe sablon, napamet nauce uloge i glume zivot?
Ili ih savetujes da se pretvore u ogre, nadju sebi mocvaru i budu slobodni?

Ljudi koji su legli na otoman su stigli do raskrsnice. Lako ih je gurnuti na jednu ili drugu stranu.
Traze pomoc.

Ja bih bio vrlo oprezan.

Sto ljudi i sto cudi, dozivljavam forumase raznoliko.
Prvo sto mi upadne u oci da li je neko zlonameran ili nije.
Ako mislim da nije ili ne jako, ispratim sta je dalje hteo reci, ako ocenim da je forumas maliciozan ne trudim se dalje da shvatim njegovu poentu.
Al ga ne precrtam.
Ako mi neko prija ne znaci da sam izgubio kriticko misljenje.

Back