Kako doći do savršene linije?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
mislim da je prvi vikend maja,mada trebamo proveriti,a bilo bi lpeo da se sretne veci broj ljudi,trebala bi cak i prijateljica iz crne gore da dodje na taj maraton :)

inace bio sam prosle godine,zeleli smo ici na 33 km,al smo skrenuli pogresno na jednoj kontrolnoj tacki(levo od albukerkija) i umesto na stazu 33 mi krenuli za onim hiljadama ljudi koji su isli na 17 km... pa kada smo ukapirali namerno smo pruduzili stazu i isli pored lednickog jezara,.. i sve lepo nasli sledecu kontrolnu i krenuli ka cilju,i tu opet malo promasili stazu i stigli na zapadni maraton a inace krenuli istocni... al nema veze,kada smo nasli stazu krenuli smo je opet pratiti i dosli do cilja,bilo je lepo :)
priroda i sve to,stvarno super,ko oce da vidi slikice nek mi se javi na mail pa ih saljem,...ovde nesto nece da mi postavlja slike :(

ratnik13@panet.co.yu

nemam nista protiv vegetarijanstva, to sto se desava jadnim zivotinjama jeste nehumano i ne znam kako ljudi to mogu da rade, ali ipak svako ima pravo da bira sta ce da konzumira od hrane.
takodje sam preveo clanak sa stranog foruma i postavio na drugi forum koji se bavi fitnesom, ako nekog interesuje moze da procita o tome vise ovde

Ja baš nisam za vegerijanstvo. Mislim da su te priče o ubijanju životinja čista zabluda. Pobogu, pa i te životinje ubijaju druga živa bića da bi se prehranila!!! To je normalan lanac ishrane. Bolesno je kad ubijaš zbog krzna, kljova, ali za hranu je normalno...Meso je bre neophodno za razvoj organizma, pogotovo za moj uzrast, pubertet!!!!

>>JESTI STO CESCE, A MANJE i NE UVECE!<<
ups,ovde samo da se dopunim i ispravim ovaj zadnji deo je TACAN,dakle UVECE preporucljivo samo voce,to jest laksu hranu i to barem sat vremena pre leganja u krevet...to je preporuka.
Dakle sa zadnjim delom recenice se SLAZEM,...onaj prvi deo je onaj koji nije najbolji...

Uvece nikako voće !!! Voće ima fruktozu, tj. šećer koji se pretvara u salo. Voće je poželjno jesti pre podne dok je organizam u pokretu, pa organizam crpi vitamine i sagoreva masti ;)

Voce je lagano i mozes ga pojesti uvece,na primer jabuku ili pomorandju il nesto,to ce proci kroz telo za pola sata... a ako se naklopas sa pasuljem varices ga do sutra,ne kazem to nekad uradim(klopam uvece) al bolje je ne uraditi... a kazes da je logicno da ubijas zivotinje?pa mnoge zivotinje to ne rade,na primer slonovi ne ubijaju druge zivotinje a vidi koliki su ,il bikovi? a zirafa vidi kolika ona poraste a ne jede meso?

Dakle nece se neko bas ugojiti od jedne jabuke ako pojede :)

Zivotinje jedu ono sto im je u prirodi,a covek bira svoju prirodu...vi mozete da teoretise ovako il onako,dok sam ja upoznao desetine ljudi koji ceo zivot nisu jeli meso,i oni koji su prestali da jedu meso... ja ga ne jedem zadnjih 10 godina a i dalje treniram ko ranije,i imam licno iskustvo...cuo sam da su neki imali losa iskustva,to opet naravno moze biti iz vise a ne samo iz jednog razloga...

Ono sto kazem u vezi mesa je sledece: najbolje upoznajte primere onoga o cemu se prica,ako neko prica da meso ne treba jesti neka se upozna sa atletama koje ga ne jedu,ja jesam,ima tu maratonaca,boraca,tenisera i ne znam ko sve ne,a rezultati i za reprezentaciju a neki bogami i svetski...(to je ono sto sam licno upoznao,a ima jako interesatnih informacija na sajtu pete o vegetarijancima koji su poznati pa pogotovu podgrupa onih koji su poznati sportisti).

Uvece nikako voće !!! Voće ima fruktozu, tj. šećer koji se pretvara u salo. Voće je poželjno jesti pre podne dok je organizam u pokretu, pa organizam crpi vitamine i sagoreva masti ;)

Sve je to individualno. Na prvom mestu kad kazhesh uveche morash imati u vidu da neki ljudi ( kao ja ) treniraju nocu. Pa sa obzirom na to da ja imam obichaj i u tri ujutro da odem na trchanje teshko mozhesh da kazhesh da mi je organizam neaktivan. Ali u svakom sluchaju bolje pojesti i to nego neku teshku hranu...

Shto se mesa tiche, to je samo na tebi dal cesh ga jesti ili ne, postoje teorije da je ljudski organizam prilagodjen mesu i one koje kazhu da nije. Shaolinci ne jedu meso pa vidi shta sve rade... Neki drugi jedu pa im opet ne smeta. Bitno je samo da razlikujesh kvalitet u mesu, i da znash koliko koje vrste mesa mozhesh pojesti a da ti ne smeta.

Zanimljivo: po nekim istrazhivanjima ( za koja znam od ranije tako da nemam link ) najzdravije je jesti meso kornjacha, krtica i ajkula... :lol:

cek ja nesto korisno da pitam:
imao sam malo viska ali sve je to izgledalo ok, zategnuto, nije nista visilo...bez obzira sto nista nisam trenirao...
e sad sam prilicno smrsao(a da me pitate zasto, ja pojma nemam jer jedem isto kao i pre a i dalje nemam fizicku aktivnost).
I sve ono sto je bilo zategnuto, sad pocelo da visi...dakle, pokazalo se neko salo i bez obzira sto sam mrsaviji, jednostavno ima salca koje se recimo natalozilo na stomaku...
Moze li neki savet, sta da radim sa ovim salom? Kako da ga istopim? Napominjem da ne treba da mrsavim vise, jer imam i manje kilograma nego sto bi bilo normalno!

i sam si rekao da nemas sta da mrsavis,dakle aktiviraj misice,.....
za tvoje potrebe lagano trcanje,malo zgibova ,sklekova,trbusnjaka,kobri (ledjnjaka) i cucnjeva(otp.po cetiri serije od svega a ponavljanja gde kolko mozes al da isteras sve serije ravnomerno)...sveukupno sat vremena(pola sata trcanje,pola sata vezbe) i to ti je,uzimaj cetri puta nedeljno i to ti je to.

hehe sad je ispitni rok tako da ne radim nishta pametno sem treniranja i uchenja...

inache dovoljno je spavati 5 do 7 sati leti i 7 do 9 sati zimi + sat vremena preko dana dremanaja, tako da nije problem uklopiti, chak i kad sam radio od 8 normalno mi je bilo da legenem oko pola 3 - 3 :D

Ako se normalno zdravo hranis nema potrebe za dodacima u ishrani...
Naime ispostavilo se da su mnogi vitaminski suplementi imali i stetna dejstva(na primer koriscen je aspartam kao zasladjivac koji je kancerogen,unistava i nervne celije ,inace isti zasladjivac se i dalje koristi u koka koli itd..)
dok ako jeste integralne namirnice i tome blize i dalje,onda unosis sve sto ti treba....a ne rizikujes sa novotarijama koje nekad ispadnu dobre a nekad katastrofa...

pa tako,...

Nema potrebe da koristis amino kiseline :) medjutim ako zelis mozes ih kombinovati sa trcanjem, kao sto sam ja radio sa tecnim. Prepostavljam da zelis da se ugojis? Ako zelis bolji efekat ces imati u teretani.

Pitanje koliko su zdrave, logicno receno i po studijama amino kiseline ne zahtevaju varenje i brzo se absorbuju, ulaze u krvotok odmah posle konzumiranja. Stedis energiju za varenje, i tu energiju iskoristis za nesto drugo.
Znaci to je ono, kada pojedes 200g mesa to treba da varis i potrosis dosta enzima od strane organizma i na kraju posle nekoliko vremena taj protein iz tog mesa udje u krv, ovako popijes amino i odmah ulazi u krvotok.

ja svako veche, oko 9-10sati, imam treninge aerobika...
sastoji se uglavnom od aerobnog, i jednog malog anaerobnog dela...
e sad zanima me jel bi trebalo ishta jesti posle toga? posle treninga nikad ne osecjam glad, vecj pijem samo vodu...a svachega sam se nachitala po internetu, tako da vishe ne znam koga od "njih" poslusham ((:
ps. sat vremena pre treninga vecheram, uglavnom proteine

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back