KAKO DOCI DO LJUBAVI SVOG ZIVOTA?

Желим ти сву срећу у проналажењу праве љубави, или тј. љубави твог живота......

Теби и свима осталима којима је то жеља....

Има добрих људи и међу мушкарцима...има оних које није брига за ''ловачке приче'', има оних који желе само да воле, простом једноставном љубављу измећу два бића, које није брига шта ће друштво рећи... има оних којима стандарди нису исти као стандарди друштва.... има оних који желе исто што и ти драга моја Купидоније....

Ха, ха има толико њих и мушких и женских, само је фора у томе што их је тешко видети, јер изгледају исто као и сви....нема беџа који каже ко је какав, важно је да се ти због неког тамо сома не изневериш толико у мушки род, да не видиш оног правог, само веруј да има таквих, само знај да има различитих, само толико и такав ће доћи...

Ја мислим да је то зависно од човека, и од судбине....

Ако ти нешто значи Ја верујем у тебе Kupidonia и твоју судбину, и немој да ме изневериш:)....

Поново желим ти све најбоље у тој слаткој, најлепшој и најтежој потрази живота...

А сад да запевам(од муку:)):

''Донеси вина крчмарице
Румено као твоје лице.
Дај да пијем, тугу да сакријем-
Срце ме боли, хоће да изгори...''
(кладим се да нико на подфоруму ''романтика'' није цитирао ову песму:))

Uglavnom se takve stvari dešavaju posve slučajno. Naravno ima i tu malih začkoljica. Tako potrebno se naći na pravom mestu i u pravo vreme. Mada, cenim da to nije dovoljno. To isto bi se moralo dogoditi još jednoj ličnosti.
I misliš da je to sve.
E pa nije.
Moraju se složiti nekoliko desetina a možda i stotina nekakvih kamenčića u mozaiku.
Ali ni to nije dovoljno. Pitaš se: pa šta još pobogu?
Ostaje samo jedna mala sitnica. Valja pronaći put do šume čudnovate u kojoj se nalaze tri hiljudogišnja hrasta u čijim korenima je izdubljen duboki kladenac hladne i okrepljujuće vode.
Tu vodu morate popiti oboje tako što će te jedno drugo napojiti.
Eto. To je sve.
Ništa posebno, zar ne?
Mit

Vidim da si rodjena na Novu godinu...dovoljan razlog da budes nasmejana:)...imas sasvim dovoljno godina ispred sebe da mozes da zivis svoju bajku i verujes da ce se te zvezde jednom poklopiti...i ako dovoljno cvrsto verujes...zaista i hoce...znaci..."u svakom zrnu neki dan...u svakom danu neki san...i keep on smiling;)

Само имај мало скромне наде, и све ће бити у реду...

Видим да си добра особа по оном што читам у твојим постовима(осим ако не лажеш).
Веруј већина мушкараца траже особу као ти, то што једна будала није успела да види твоје квалитете, то је његова грешка....
Човек који би тебе одбацио због неке тамо ''сисе'', он је ту највише изгубио, и боље је што је тако јер ти што траже трофеје, они траже не љубав, већ девојку због које би их хвалило друштво, они не желе љубав, они желе да задовоље свој его...
Такав теби не треба, осим ако не желиш и ти да будеш девојка која је у вези да би се својим другарицама хвалила материјалним стањем свог дечка.... но добро, има оних који лажу и претварају се да су нешто што нису, наиђемо на такве и шта, пецнеш се, али не дај да због тог таквог патиш.... није вредан такав човек твоје патње...

Ако ти због тога добијеш став ''сви мушкарци су свиње'' несвесно ћеш одбити од себе и праву љубав, и оне фине кад наиђу, ти ћеш у сваком видети тог сома....имао сам друга који је полазио од мишљења ''све су жене *****'' јер га је бивша оставила, имао је неколико кратких веза, али је увек он највише патио од тог свог става... несвесно одбијајући сваку нову девојку...
Теби та замка сопственог ума не треба....
Имај став, ''сви су људи различити'', пецнућеш се можда још неки пут, али и то је боље него да изгубиш све шансе за везу.... зар не?

Дакле само имај мало наде, мало воље, и стрпљења истрпи некако, и све ће бити у реду, све ће доћи на своје место...
Срећно!

e da ... Kazu stari ljudi : kada se neko jednom opece posle i u hladno duva !

ma ne ocekujem ja kule i gradove, ni mercedese, ni stanove, ni apartmane ...
pa i studiram zato da jednog dana sama ispunjavam svoje zelje ...

... sreca je u paznji... neznosti... malim stvarima... slatkim trenucima... skrivenim pogledima... ukradenim poljupcima... :p

kupidonia:
Marko, hvala na podrsci! Znaci to, pogotovo kad covek izgubi nadu u bolje sutra... ali, pocecu ja ponovo da verujem... uskoro... nadam se ...

Nek' je posla za sve vredne
Nek' je vina za sve zedne
Kad u vojsku momci polaze.

Nek' pozlati sunce njive
Nek' pucaju zrele sljive
Neki bolji dani dolaze.

Nek' se trava zazeleni
Neka sazri plod jeseni
Neka prosci dobro prolaze.

Nek' pod vocem puca grana
Nek' su deca nasmejana
Neki bolji dani dolaze.

Nek' je ovo leto svima
Kao med sa orasima
Nek' oblaci mirno prolaze.

Nek' je pesme,nek' je slavlja
Nek' je roda,nek je zdravlja
Neki dobri dani dolaze

Nadam se... ;)

ciganka 2:
Da,sve je to lijepo,ali...Sta se desava kad nadjes svoju drugu polovinu,budes najsretnije bice na svijetu,volis nevjerovatno,i budes voljen...I u jednom trenu nestane sve,prestaje,ne znas zasto,ali znas da vise nikada neces cuti dragi glas,niti osjetiti ruku.. Sta onda,kako dalje?

Onda zivis od secanja... pamtis lepe dane... ozivljavas ih u tisini svoje postelje...
setis se svakog dodira... treptaja... poljupca... sapata...
to te tera napred....
znas da si bar jednom voleo... stvarno... jako... beskrajno...
ipak ti je zivot imao smisao... a ko zna mozda ce ga imati ponovo...

kupidonia:
Onda zivis od secanja... pamtis lepe dane... ozivljavas ih u tisini svoje postelje...
to te tera napred....
Веома лепо речено....
Ја таквим стварима посвећујем стране и стране анализе и размишљања, а ово је у неколико реченица потпуно објашњено...

kupidonia:
to te tera napred....

Hm, pa ... ako ti zivot pre i posle toga nije imao smisao, onda ... hm ...onda ovo nije ljubav nego ... rekla bih, nesto drugo.

Zbog cega svi polaze od toga da je ljubav ono, kad ne mozemo da zivimo bez nekog drugog ?

I zar je moguce da nikome pre mene ovo nije palo na pamet, nego cu ja sad da ispadnem ovde partybreaker ?? :roll: :lol:

Elle_77:
Hm, pa ... ako ti zivot pre i posle toga nije imao smisao, onda ... hm ...onda ovo nije ljubav nego ... rekla bih, nesto drugo.

Zbog cega svi polaze od toga da je ljubav ono, kad ne mozemo da zivimo bez nekog drugog ?

I zar je moguce da nikome pre mene ovo nije palo na pamet, nego cu ja sad da ispadnem ovde partybreaker ?? :roll: :lol:

A sta je ako nije ljubav? I kako se to ljubav definise ako ne ono kao ono stanje kada imas potrebu da je osoba koju volis pored tebe? (pa neces valjda da uz tebe budu oni koje ne volis)

A sto se tice partybreakera, ljudi imaju razlicite potrebe... naime, nekome je smisao zivota da bude sa voljenom osobom, nekome pak karijera ispunjava zivot, nemoze se o tome univerzalno suditi... pa da... ;)

kupidonia:
A sta je ako nije ljubav? I kako se to ljubav definise ako ne ono kao ono stanje kada imas potrebu da je osoba koju volis pored tebe? (pa neces valjda da uz tebe budu oni koje ne volis)

A sto se tice partybreakera, ljudi imaju razlicite potrebe... naime, nekome je smisao zivota da bude sa voljenom osobom, nekome pak karijera ispunjava zivot, nemoze se o tome univerzalno suditi... pa da... ;)

Draga, ne parafraziraj ono sto sam rekla ...
Potreba za drugim (i voleti nekog) je jedno, a ne moci ziveti bez nekog drugog je sasvim nesto drugo ...

I, tema je ta koja jeste, nisam planirala da mesam "babe i zabe" i pricam sta je kome prioritet u zivotu - ljubav, karijera ili nesto deseto.
Nisam pricala o tome, kad sam rekla da sam partybreaker mislila sam da svi imate jedno vidjenje ljubavi, a ja neko drugo.
Hm, imam li prava na to ? :lol:

Tara86:
Ljubav je kad mogu da zivim bez njega, ali bi radije s njime :)
Recimo ... da, slazem se :wink:

Elle_77:
Draga, ne parafraziraj ono sto sam rekla ...
Potreba za drugim (i voleti nekog) je jedno, a ne moci ziveti bez nekog drugog je sasvim nesto drugo ...

I, tema je ta koja jeste, nisam planirala da mesam "babe i zabe" i pricam sta je kome prioritet u zivotu - ljubav, karijera ili nesto deseto.
Nisam pricala o tome, kad sam rekla da sam partybreaker mislila sam da svi imate jedno vidjenje ljubavi, a ja neko drugo.
Hm, imam li prava na to ? :lol:

Recimo ... da, slazem se :wink:
@Elle slazem se...
@Kupidonia ne zameri-samo nisi shvatila shta Ti je rekla-kad ne mozesh bez neke osobe,to je zavisnost,neka vrsta strasti a prava ljubav dopzvoljava slobodu,tj.:da mozesh ziveti kao slobodno bice/lichnost,jer kad "ne mozete odvojeno"-to je vec uskracivanje slobode...Znam da je Tvoj nachin voidjenja ljubavi onaj romantichni,i nije to nishta loshe ali chesto ljudio meshaju ljudi-kao shto Elle reche-ljubav sa NECHIM DRUGIM...
Chitajte Scota Pecka-Put kojim se redje ide
Kupidonija josh jednom NE LJUTI SE-govorim Ti iz najbolje namere,jer bash iz takvog shvatanja ljubavi ljudi i dolaze u situaciju da kad prodje neko vreme, se pitaju-gde je nestala ljubav...?Ma nije nigde nestala-NIJE JE NI BILO!...vec necheg drugog...
Prvo moramo shvatiti SHTA JE LJUBAV pa je onda traziti...

Pozdrav i sve najbolje Vam zelim SVIMA

ghost in the shell:
@Elle slazem se...
@Kupidonia ne zameri-samo nisi shvatila shta Ti je rekla-kad ne mozesh bez neke osobe,to je zavisnost,neka vrsta strasti a prava ljubav dopzvoljava slobodu,tj.:da mozesh ziveti kao slobodno bice/lichnost,jer kad "ne mozete odvojeno"-to je vec uskracivanje slobode...Znam da je Tvoj nachin voidjenja ljubavi onaj romantichni,i nije to nishta loshe ali chesto ljudio meshaju ljudi-kao shto Elle reche-ljubav sa NECHIM DRUGIM...
Chitajte Scota Pecka-Put kojim se redje ide
Kupidonija josh jednom NE LJUTI SE-govorim Ti iz najbolje namere,jer bash iz takvog shvatanja ljubavi ljudi i dolaze u situaciju da kad prodje neko vreme, se pitaju-gde je nestala ljubav...?Ma nije nigde nestala-NIJE JE NI BILO!...vec necheg drugog...
Prvo moramo shvatiti SHTA JE LJUBAV pa je onda traziti...

Pozdrav i sve najbolje Vam zelim SVIMA

Zaboga! Pa naravno da se neljutim! Ovde iznosimo svoja vidjenja, i nisam ja rekla da su moja pravilna... ali su moja... pa kakva su da su... deo mene su...
... ko zna ... mozda je to zato sto kod mene nista nema malo, srednje, onako, svejedno... ja ili volim jako ili ne volim nikako... zelim jako, ili ne zelim nikako... posvetim se potpuno ili nikako... dajem sebe skroz ili nikako...

verovatno to bas i nije dobro... kako se uzme... ali to je deo mene... to sam ja...
i sto Balasevic kaze : "neznam koji sam djavo, ali pravo da vam kazem sad sam se vec sasvim navikao i bice vrlo tesko da to menjam..."

kupidonia:
Zaboga! Pa naravno da se neljutim! Ovde iznosimo svoja vidjenja, i nisam ja rekla da su moja pravilna... ali su moja... pa kakva su da su... deo mene su...
... ko zna ... mozda je to zato sto kod mene nista nema malo, srednje, onako, svejedno... ja ili volim jako ili ne volim nikako... zelim jako, ili ne zelim nikako... posvetim se potpuno ili nikako... dajem sebe skroz ili nikako...

verovatno to bas i nije dobro... kako se uzme... ali to je deo mene... to sam ja...
i sto Balasevic kaze : "neznam koji sam djavo, ali pravo da vam kazem sad sam se vec sasvim navikao i bice vrlo tesko da to menjam..."
ma iz cele Tvoje teme se to vidi i da si nezna i dobra devojka,ja sam proshao kroz slichnu prichu vishe puta pa se sad pitam,stalno-da li poslushati onaj razumni deo nas,koji ustvari govori istinu ili se prepustiti emocijama,pa makar i znali da se iza coska krije propast,al da bude lepo dok traje...?I da,prosto ne mogu da verujem da ovde psotoj itoliko ljuid koji u osnovi imaju isti problem a ne mogu se dvoje naci>to je valjda zato shto svi ovde dodju ochekujuci,kao neshto,a kad se to neshto mozda i pojavi-UPLASHE SE...

Daj nekom shansu da Te upozna pa onda mozda mozesh i ochekivati neshto,ljubav?ali ovako-pricahjuci o tome-ja trazim i trazim i trazim-a realno ne radeci to-gubish vreme i tonesh sve dublje i dublje
@Poruka svima:DAJTE LJUDI SEBI SHANSU DA ZIVITE ALI ISKRENO...
nemojte lagati sebe vec pogledajte oko sebe zagrizite deo stvarnosti pa onda kad okusite,onda recite-VALJA ILI NE VALJA...!
...ovako-nishta ne chinimo za sebe a ni za druge zaista
Sve ovo pishem jer sam vec ovde par puta doziveo prichu-da,OK,upoznacemo se,prichacemo i sve OK a posle osobe nema pa nema...I onda se ista pojavi i kaze"da ja sam trazila ali nisam nashla"....ili nestane...Uvek je lakshe kukati nad svojom sudbinom,izigravati zrtvu nego se malo potruditi za sebe da nam bude malo bolje...Chesto su prilike tu,oko nas...
@Kupidonia-OVO SE NE ODNOSI DIREKTNO NA TEBE(uglavnom)...

veliki pozdrav svima :wink: i laku noc

ghost in the shell:
da,prosto ne mogu da verujem da ovde psotoj itoliko ljuid koji u osnovi imaju isti problem a ne mogu se dvoje naci>to je valjda zato shto svi ovde dodju ochekujuci,kao neshto,a kad se to neshto mozda i pojavi-UPLASHE SE...

zaista postaje fenomen kako i sa muške i sa ženske strane ima istih,i sve češćih komentara da NE POSTOJI normalna osoba s kojom se može ostvariti kvalitetna veza.
ljudi su masovno ili sami, ili u nekim brzinskim (pre se završe nego što su i počele) groznim vezama, svi su nešto razočarani- niko nikoga ne voli, ne ceni, ne razume.
da li smo svi toliko grozni pa niko nikom ne odgovara, ili svi imamo previsoke standarde za ono što tražimo, ili jeste zaista samo STRAH u pitanju, kako reče ghost?
ili se prosto više niko ni ne trudi dovoljno? da li je SUJETA u pitanju?

vessyb:
zaista postaje fenomen kako i sa muške i sa ženske strane ima istih,i sve češćih komentara da NE POSTOJI normalna osoba s kojom se može ostvariti kvalitetna veza.
ljudi su masovno ili sami, ili u nekim brzinskim (pre se završe nego što su i počele) groznim vezama, svi su nešto razočarani- niko nikoga ne voli, ne ceni, ne razume.
da li smo svi toliko grozni pa niko nikom ne odgovara, ili svi imamo previsoke standarde za ono što tražimo, ili jeste zaista samo STRAH u pitanju, kako reče ghost?

kanda tu ima svega po malo... pa da... svi imamo neke mane ( normalna stvar, samo je pitanje ko koje mane moze da trpi )... i jeste imamo visoke zahteve (bas ljudi znaju da preteraju) ... ima i puno, puno straha (zbog prethodnih losih iskustava) ... i netrude se ljudi (nekako svi misle da suprotna strana treba da se trudi)... a i sujeta igra svoju ulogu... tako da kad se sve to izmesa....... joj... e tek sad mi sve izgleda crno... :sad:

vessyb:

Definitivno ... tako.

kupidonia:
kanda tu ima svega po malo... pa da... svi imamo neke mane ( normalna stvar, samo je pitanje ko koje mane moze da trpi )... i jeste imamo visoke zahteve (bas ljudi znaju da preteraju) ... ima i puno, puno straha (zbog prethodnih losih iskustava) ... i netrude se ljudi (nekako svi misle da suprotna strana treba da se trudi)... a i sujeta igra svoju ulogu... tako da kad se sve to izmesa....... joj... e tek sad mi sve izgleda crno... :sad:

Nisam imala nameru da ispadne tako crno. Valjda ima nekog rešenja? Kaže se da je početak rešenja kada shvatiš u čemu je problem. Ako smo svi upali u vrzino kolo, u kojem nas vodi neka blaga apatija, hajde da kolo okrenemo u drugom pravcu: neka svako krene od sebe i svog ponašanja.
Pa sledeći put probamo da budemo malo strpljiviji, tolerantniji, da pokažemo da pridajemo značaj onome što nam se dešava sa drugom osobom i da cenimo vreme koja nam ta osoba posvećuje. Manje kuliranja - možda bi to pomoglo?
Ja sebe ne smatram osobom sklonoj kuliranju, uvek se trudim da ispoštujem momka sa kojim počinje nešto da se zakuvava.Pa iako mi se čak ne svidja previše u startu, da ipak pružim priliku, pa da vidim šta će od toga ispasti. Prvi utisak često ume da prevari. Mada ovo se naravno ne odnosi na slučajeve kada mi se momak uopšte ne svidja, ako mi je skroz odbojan i ne uspevam da održim komunikaciju s njim, onda zaista nema smisla pristajati na sledeći sastanak. Pristati izaći s nekim a onda kulirati sve vreme, da bi on sam skontao da mi se ne svidja - pa to je bezveze, zar ne? I nastavlja vrzino kolo u onom prvobitnom, pogrešnom pravcu.

Back