Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U principu imas dve vrste potvrda, jednu FBI sa davanjem otisaka i drugu potvrdu lokalne policije u drzavi ili vise drzava Amerike gde si boravio-la!
FBI je obavezan, dakle dajes otiske tamo ili u US ambasadi u Beg. Cini mi se da traze 80 us$ za otiske, mislim da se salje preko ambasade, pitaj ih kad odes. Nisam siguran za slanje jer je moja zena radila u US ambasadi, pa ih je znala, te ne znam da li su joj ucinili ili je regularno slanje preko njih. U svakom slucaju mozas FEDEX om mislim da je 2600 dinara.
Ta potvrda nije smela da bude starija od 6 meseci. Proces traje vise nedelja, 6-7 sigurno a i vise, a mi smo imali dodatnih problema, jer nam nije stigla njihova koverta nikad!!!!!!!!!!! a tri meseca ne mozes da trazis posle jednog zahteva, te smo sve ispocetka....ne zelim da se secam!
Elem dok smo dosli na red, oni su sve pregledali i u dodatnom zahtevu trazili potvrde o neosudjivanosti iz US local police offica, dakle u slucaju moje supruge Mass, i DC.
Pismom se salje zahtev direktno na adresu policije, i u zavisnosti od drzave do drzave trajalo je u nasem slucaju 25 dana (DC). Da ti ne pricam da smo ih zvali i molili da malo ubrzaju jer se radi o iseljenju i upalilo je te smo nesto bolje prosli....uhhh ne zelim da se secam 2!!!!!! Svaka local police office ima svoju tarifu (traze cek na nekih 7-15 dolara) i tu su nam pomogli prijatelji iz USA. Za ove potvrde nisam siguran da svima traze ili su nama trazili jer je FBI clearance bio stariji od 6 meseci. Nije vredelo ni objasnjenje da supruga nije bila u Americi vec tri godine....
Sve se nekako zavrsilo i sada cekamo Bec da nam traze pasose!
To je bio nas slucaj,,,,
Savet: odmah krenite u proces oko FBI potvrde jer moze da traje i do 4 meseca, cini mi se, a urgencije nema!!!
Pozz

Thanx dassal, pravi si prijatelj!

Ne znam da li ce da nam, tj. meni, traze za US jer sam tamo bila samo kratko nakon sto sam napunila 18, manje od 6 meseci. Treba nam za drugde. Ali kapiram da ste vi to sa otiscima zavrsili u Americkoj ambasadi? Niste ni pokusavali u SUPu MUPu? Ako je to jedina informacija koju imas, da zovem ambasadu da pitam da li mogu da mi pomognu u vezi s tim. Aj, komplikacije. Necu ni da razmisljam o tome da nesto ne stigne i produzenje agonije koje sledi...

Hvala jos jednom.

Thanx dassal, pravi si prijatelj!

Ne znam da li ce da nam, tj. meni, traze za US jer sam tamo bila samo kratko nakon sto sam napunila 18, manje od 6 meseci. Treba nam za drugde. Ali kapiram da ste vi to sa otiscima zavrsili u Americkoj ambasadi? Niste ni pokusavali u SUPu MUPu? Ako je to jedina informacija koju imas, da zovem ambasadu da pitam da li mogu da mi pomognu u vezi s tim. Aj, komplikacije. Necu ni da razmisljam o tome da nesto ne stigne i produzenje agonije koje sledi...

Hvala jos jednom.

Podsecas me na ruzne stvari: da, uradili smo otiske i u MUP-u Srbije i kada je stiglo tamo nisu prihvatili, jednostavno nije bilo dobro uradjeno!
Pozz

Hvala koshava i ostali. Ma ja sam vec registrovana (pod istim pseudonimom) na trackitt-u, ali vecina ljudi koji su ovde nema ih tamo. A i to se azurira kad ko stigne. Ovde se mnogo brze dolazi do informacija, a i opsirnije su.
Sale0509 valjda necu uskoro kao i ti :dash: :dash: :dash: :udriglavu: :udriglavu: :udriglavu: (ali nije ni cudo kad te istresose iz g..a). Valjda cemo se "uskoro" svi :D :D :D :D :D :super: :super: :super: i na kraju :bye: :bye: :bye: :bye: :bye: ps. provodi u toj Grckoj...
Pozdrav svima.

Podsecas me na ruzne stvari: da, uradili smo otiske i u MUP-u Srbije i kada je stiglo tamo nisu prihvatili, jednostavno nije bilo dobro uradjeno!
Pozz

hey dassal, thanx for this.

mozda cu i ja morati preko MUPa. reci pls gde si to radio, kako si dosao do informacije gde i kako se radi... bilo sta sto znas. pa ako ne dobijem informaciju od ambasade da mogu kod njih to da zavrsim, moracu u MUPu. mozda ako odnesem nekom pokloncic i urade kako treba. jel' mozes da napises gde je nastao problem - sta nisu uradili kako treba da bih znala na sta da obratim paznju.

thanx again mate! tj. merci beaucoup ami!;)

hey dassal, thanx for this.

mozda cu i ja morati preko MUPa. reci pls gde si to radio, kako si dosao do informacije gde i kako se radi... bilo sta sto znas. pa ako ne dobijem informaciju od ambasade da mogu kod njih to da zavrsim, moracu u MUPu. mozda ako odnesem nekom pokloncic i urade kako treba. jel' mozes da napises gde je nastao problem - sta nisu uradili kako treba da bih znala na sta da obratim paznju.

thanx again mate! tj. merci beaucoup ami!;)

Znam da je otiske vadila u 29. novembra, tj. gradskom supu, imali smo neku vezu, neka drugarica je radila u laboratoriji mup-a, znam sigurno da ne radi vise, ali to nema ni veze jer posao nije dovoljno profesionalno, tj. nedovoljno temeljno odradjen.....odgovor iz USA je bio nesto u tom smislu!
Mi smo se izbedacili, a tek kada je vadila ponovo u ambasadi shvatila je posle pola sata!!!!!!! otiskivanja, na sta su mislili! Ne razumem se u to, jednostavno tako!! Mi nismo znali da moze biti takva razlika, verovatno drugaciji standard!!!!! Bon courage!

Poslednja izmena:
--------------------------------------------------------------------------------

Iako je na momente izgledalo da "Start of Processing Letter" (zahtjev za dokumentima) nikad neće stići, ipak je stigao danas email-om.
Da podsjetim AOR 26.04.2007. (po SAP-u).
Ipak se kreće.
Puno pozdrava svima sa željom da svi što prije završimo (započenomo) sa druge strane okeana.

O konačno neke lepe vesti. Moj AOR je 04.08.2007. takođe po ( SAP-u) i naravno još čekam na pismo za slanje dokumenata. Inače vidim iz ranijih postova da smaraju vezano za važenje IELTS-a i nadam se da je došlo do nesporazuma vezano za priznavanje istog.
Obzirom da i meni uskoro ističe važenje IELTS testa kontaktirao sam BC i potvrdili su mi da će sačuvati još jedan izvod istog i posle isteka roka važenja od 2 godine za slanje kanadskoj ambasadi. Tako da vam je moj savet da obavezno zovete BC pre isteka roka važenja testa i zatražite da vam sačuvaju jedan dodatni izvod koji će moći poslati bez obzira što su obrisali podatke o polaganju.

Original postavio ministry
Da podelim sa vama svoje najnovije iskustvo i zakljucke
Da vas podsetim: Moj AOR je od septembra 2006.
Upravo sam dobila zahtev da ponovo polazem IELTS, koji sam inace polagala februara 2006.
To se kosi sa dobro poznatom recenicom koja vise nije na sajtu cic.gc.ca a koja je glasila (parafraziram)

If you take the IELTS test within one year of submitting the application, the results will be valid...

Tako da vise nije bitno da li si u Srbiji ili u Kanadi, jednako zajxxxxxju sve koji igraju po pravilima.

Sve u svemu nemam vise volje ni snage, dosta mi je kanadske iseljenicke price.

Potpuno te razumem. Većina ako ne i svi po "takozvanom" SAP-u smo u istoj situaciji. Ne verujem da se ovo dešava, jer ni sam kao i verovatno mnogi ne mogu da pristanem da neko pravi majmuna od mene. Zato verovatno i većina hoće da emigrira iz Srbije u jednu normalnu uređenu državu koja igra po pravilima. Ako se ispostavi da ni kanađani ne igraju po pravilima, u šta iz iskustva i mojih kao i drugara koji su tamo sumnjam, onda jadni mi generalno. Nadam se da je ipak došlo do nesporazuma. Obavezno piši preporučeno pismo. Verujem da će ti uvažiti argumente, uostalom sami su ih pisali.
Inače da ima katastrofalnih propusta i u CA administraciji govori i slučaj da su drugaru koji je planirao put zaboravili da pošalju pasoš posle viziranja.

Znam da je otiske vadila u 29. novembra, tj. gradskom supu, imali smo neku vezu, neka drugarica je radila u laboratoriji mup-a, znam sigurno da ne radi vise, ali to nema ni veze jer posao nije dovoljno profesionalno, tj. nedovoljno temeljno odradjen.....odgovor iz USA je bio nesto u tom smislu!
Mi smo se izbedacili, a tek kada je vadila ponovo u ambasadi shvatila je posle pola sata!!!!!!! otiskivanja, na sta su mislili! Ne razumem se u to, jednostavno tako!! Mi nismo znali da moze biti takva razlika, verovatno drugaciji standard!!!!! Bon courage!

thanx again dassal. moracemo ovo nekako da odradimo.

pozdrav

Pozdrav svima na forumu! Nije me bilo ovde duze vreme, a inace sam redovno pratio sta se desava. Vidim da se dosta toga u medjuvremenu promenilo i da je dosta vas dobilo nesto novo vezano za aplikaciju. Cestitke onima koji su uspeli da zavrse ili zavrsavaju svoj slucaj.
Ja nazalost nisam bio te srece, podneo sam aplikaciju krajem prosle godine, svega nekoliko dana pre nego sto su skratili listu sa potrebnim zanimanjima.
Tek prosle nedelje sam dobio pismo iza ambasade gde mi kazu da ne mogu aplicirati te da popunim neki papir kako bi mi refundirali uplatu. I tu nastaje problem. U banci ne mogu da mi daju podatke, tj. ne znaju koje podatke treba poslati jer treba da mi se uplate dinari iz inostranstva. Problem je sto banka kaze da nikada nije primala dinarske uplate iz inostranstva. Listao sam forum, ali nisam uspeo da nadjem kako su drugi resili ovaj problem, a siguran sam da je jos bilo ovakvih slucajeva.

Samo kratko da objasnim, ako se neko iznenadi da u ovim godinama razmisljam o odlasku iz zemlje.
Deca su dovoljno mala, treba im omoguciti sansu da ostvare nesto, a to je iskljucivo moguce putem skolovanja van nase zemlje. Neka sutra iamju laksi izbor gde zele da rade i zive.
Dakle ako neko moze da nam da savet bila bi mu zahvalna.

Moze li neko da mi pomogne!
Kakve su mogucnosti da dobijem vizu za Kanadu sa 51god.starosti, obezbedjenim radnim mestom, dvoje maloletne dece, suprugom (53), oboje sa srednjom strucnom spremom.
Posao bi mi obezbedila internacionalna kompanija-pokrenuce svoj lobi.
( vodila sam njihovo predstavnistvo kod nas 7 god.)
Sta bi mi sve bilo potrebno i koliko dugo bi trajalo?

Postoje dve opcije: Kanada ili Australija - sta je lakse ili bolje
( razlog je dalje skolovanje dece (15 i 11)

Moze li neko da mi pomogne!
Kakve su mogucnosti da dobijem vizu za Kanadu sa 51god.starosti, obezbedjenim radnim mestom, dvoje maloletne dece, suprugom (53), oboje sa srednjom strucnom spremom.
Posao bi mi obezbedila internacionalna kompanija-pokrenuce svoj lobi.
( vodila sam njihovo predstavnistvo kod nas 7 god.)
Sta bi mi sve bilo potrebno i koliko dugo bi trajalo?
Postoje dve opcije: Kanada ili Australija - sta je lakse ili bolje
( razlog je dalje skolovanje dece (15 i 11)

Ako imate arranged employment (pomocu firme koju pominjete) nebi trebalo da bude problema sa iseljenjem u Kanadu. Proces bi trajao oko 6 meseci.
Pogledajte www.cic.gc.ca za vise informacija.
Za Australiju idite na drugi forum, predpostavljam da cete naci vise informacija.
Pozdrav i srecno!!
PS Ne brinite zbog godina, to je veliki problem samo ovde!!

Pozdrav svima na forumu! Nije me bilo ovde duze vreme, a inace sam redovno pratio sta se desava. Vidim da se dosta toga u medjuvremenu promenilo i da je dosta vas dobilo nesto novo vezano za aplikaciju. Cestitke onima koji su uspeli da zavrse ili zavrsavaju svoj slucaj.
Ja nazalost nisam bio te srece, podneo sam aplikaciju krajem prosle godine, svega nekoliko dana pre nego sto su skratili listu sa potrebnim zanimanjima.
Tek prosle nedelje sam dobio pismo iza ambasade gde mi kazu da ne mogu aplicirati te da popunim neki papir kako bi mi refundirali uplatu. I tu nastaje problem. U banci ne mogu da mi daju podatke, tj. ne znaju koje podatke treba poslati jer treba da mi se uplate dinari iz inostranstva. Problem je sto banka kaze da nikada nije primala dinarske uplate iz inostranstva. Listao sam forum, ali nisam uspeo da nadjem kako su drugi resili ovaj problem, a siguran sam da je jos bilo ovakvih slucajeva.

Ista situacija se nama desila, jedva smo uspeli da se dogovorimo sa bankom i ovima u Becu. Dobili smo pare pre dva dana, ni sami ne znamo kako, a ni nasoj banci jos uvek nije jasno. U svakom slucaju, posaljite u Bec podatke o vasem dinarskom racunu, jer jedino tako mozete dobiti refundaciju. I nas je banka u pocetku ubedjivala da nije moguce dobiti pare iz inostranstva u dinarima, pa smo im poslali devizni racun, ali nas je 6 nedelja posle toga pozvao neko iz Beca i rekao da posaljemo dinarski, i da oni NE MOGU da uplate u evrima.
Na kraju kad su pare legle u banku (na dinarski racun koji smo im naknadno poslali), potpisali smo osnov priliva i dobili pare u dinarima, a sluzbenici su ostali u cudu, nije im bilo nista jasno, a izbegnuto je placanje provizije za uplate iz inostranstva.
Nadam se da smo bili od pomoci.

Ako nekog interesuje studentska viza:

U ambasadi u Beogradu, zahtev za studentsku vizu se resava za 3 meseca, bar tako stoji na sajtu.
Tako da je Nikita bio u pravu. To jeste najbrzi nacin da se ode....:bye:
Treba samo resiti finansijski problem: obezbedjen novac za pokrivanje troskova za sve vreme boravka tamo.....a i ta sitnica se da resiti....:think::besna::think::rotf::think::whistling::whistling:

Mene bi u vezi studenske vize interesovalo na koji nacin se moze dobiti. Da li se moze upisati kurs engleskog jezika od nekoliko meseci ili treba bas upisati neki pravi univerzitet na kome bi skolovanje trajalo par godina.
Svakako mi je jasno da onaj ko nema dovoljno znanje engleskog ili francuskog jezika svakako ne moze u Kanadi upisati nista nego jedino jezike.
Plus da li postoje neka ogranicenja prilikom upisivanja i dobijanja vize. Prevashodno u pogledu godina i zaposljenja u Srbiji.
Znaci, kada bi covek obezbedio i dovoljno novca za sve troskove u ovoj situaciji da li bi imao jos neku prepreku za dobijanje studenske vize za Kanadu ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back