Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nakon sto smo dobili sertifikate za Kvebek u decembru 2008 god. koje smo odmah poslali u Bec 15.01.2009 dobili smo pismo od njih koje formulare da popunimo i listu dokumenata koja treba da posaljemo u Bec. To smo uradili nakon 7 dana. Naredna etapa sa njihove strane je da nam posalju formulare za lekarski pregled. Koliko bi to moglo da traje. Jel ima nekog ovde na forumu koji ima takvo iskustvo.

Nakon sto smo dobili sertifikate za Kvebek u decembru 2008 god. koje smo odmah poslali u Bec 15.01.2009 dobili smo pismo od njih koje formulare da popunimo i listu dokumenata koja treba da posaljemo u Bec. To smo uradili nakon 7 dana. Naredna etapa sa njihove strane je da nam posalju formulare za lekarski pregled. Koliko bi to moglo da traje. Jel ima nekog ovde na forumu koji ima takvo iskustvo.

Cao Gorane.Ja sam poslao CSQ sa svim potrebnim dokumentima za federal sredinom Februara 2008.Poceli su obradu aplikacije 05.03.2008.Evo jos uvek cekam poziv za medicinski pregled.U Oktobru su mi javili sledece :

This refers to your application for permanent residence in Canada.
Please be informed that background checks have been initiated. Background checks may take up to 6-18 months. Once we have received the background check results, we will inform you about the further steps in your application.

Yours sincerely,

Immigration Section / Service des visas
Canadian Embassy/ Ambassade du Canada
Laurenzerberg 2/ 3
A-1010 Vienna/ Vienne
Austria/Autriche

Nemoj da te ovo plasi posto sam ja imao problem sa vojnom knjizicom i dokazivanjem da sam kao pripadnik JNA 1991/1992 napustio teritoriju BIH i vratio se u Srbiju.Zbog toga ovo moje traje malo duze.

Poslednja izmena:
Imam zavrsen medicinski fakultet, ne radim u struci (kao i vecina novopecenih lekara, u ciju grupu spadam i sam), van struke imam malo radnog iskustva.Engleski znam dosta dobro. Hteo bih da dobijem iseljenicku vizu i povucem devojku sa sobom posle par meseci (ona ima fakultet i 3 godine iskustva u struci).

Pitanje je koje su mi sanse?

Hvala!

Poslednja izmena:
Cao

Ja sam prosao citav proces okko Kvebeka tj dobio CSQ i sada cekam poziv za medicinski pregled..Moj ti je savet da pre svega proveris na http://www.form.services.micc.gouv.qc.ca/epi/index.jsp?languageCode=en
da li zadovoljavas uslove.Nije potrebno imati ugovoren posao ako prodjes The Preliminary Evaluation for Immigration.Imati ugovoren posao je samo prednost, jer oni takodje imaju bodovanje koje se malo razlikuje od federalnog.Moras da budes sto posto siguran da ti se zanimanje (pravnik)nalazi na njihovoj listi koju ces videti kada budes radio The Preliminary Evaluation for Immigration.Koliko znam njihov pravni sistem je Anglosaksonski za razliku od naseg Evropsko-kontinentalnog,tako da bi mozda imao problem da ti njihovo imigraciono prizna nasu diplomu.Za ovo zadnje nisam sto posto siguran ali mislim da je negde neko na ovom forumu pisao o tome.

:ok:

Sale 0509 hvala ti puno na odgovoru. Cestitam ti na skoro zavrsenoj proceduri.
Pa meni je malo zbunjujuce to sto na testu imam dovoljno poena iako za zvanje pravnika, kao i za radno iskustvo pravnika dobijam nula poena, mada postoji na listi. (mada, koliko vidim ta lista zanimanja je iz 2006-e godine jel tako?).

Da li je neko aplicirao sa diplomom pravnika?

Pa meni je malo zbunjujuce to sto na testu imam dovoljno poena iako za zvanje pravnika, kao i za radno iskustvo pravnika dobijam nula poena, mada postoji na listi. (mada, koliko vidim ta lista zanimanja je iz 2006-e godine jel tako?).

Mixmixmix,ne bih da te obeshrabrim,ali gledaj da ti nosilac liste bude neko drugi,a ne ti.I da stignes u Kanadu s tim zvanjem morala bi da upisujes ili isto,ili nesto drugo,ponovo,jer je ovde pravni sistem zasnovan na common law,[u vecini kanadskih provincija],samo je u Kvebeku na code civil,ali svejedno morala bi da polazes "diferencijalne" ispite kojih zaista puno ima...govorim ti iz iskustva bliske osobe u Kanadi sa pravnim fakultetom.Prema tome,ne znaci da ne probas,ali ne bi bilo lose da s tobom ide neko ko ima neko drugo,trazenije zanimanje...

Ne znam nikog ko je prošao sa diplomom pravnika, a znam nekoliko koji su pokušali....Moje(skromno) iskustvo govori da je ipak bolje da ti ne budeš nosilac liste. Kod mene je situacija tragikomična- imam znanje jezika, ali nemam potrebno zvanje. Završila sam novinarstvo sa kojim u trku za vizu ne mogu, a muž, koji je nosilac lista je završio rudarstvo, dakle, poželjno zanimanje, ali mu je Engleski loš. Još uvek smo u proceduri, a budući i da sam dosta toga saznala na forumu, muka me hvata... Nekako mi se čini da nemamo šanse.....:dontunderstand:

Ne znam nikog ko je prošao sa diplomom pravnika, a znam nekoliko koji su pokušali....Moje(skromno) iskustvo govori da je ipak bolje da ti ne budeš nosilac liste. Kod mene je situacija tragikomična- imam znanje jezika, ali nemam potrebno zvanje. Završila sam novinarstvo sa kojim u trku za vizu ne mogu, a muž, koji je nosilac lista je završio rudarstvo, dakle, poželjno zanimanje, ali mu je Engleski loš. Još uvek smo u proceduri, a budući i da sam dosta toga saznala na forumu, muka me hvata... Nekako mi se čini da nemamo šanse.....:dontunderstand:

Ma daj hajde , molim te.Pa ako se tvoj muz malo potrudi , savladace Engleski.Koliko vam je uopste godina?Ne zaboravi da je radni vek do 65 odnosno 68 godina.Ja sam 2005 znao samo par reci francuskog i bio odbijen od strane QUEBEC Immigration zbog nepoznavanja jezika.Seo sam, naucio francuski i aplicirao 2007.Prosao sam intervju sa njihovim sluzbenikom na francuskom bez ikakvih problema.Ako se muz nalazi na cuvenoj listi ,ne dozvolite da vam Engleski bude prepreka.:super::super:

Pozdrav i ne zaboravi da je iseljenje u Kanadu zivotna investicija u koju se isplati uloziti :ok:

Defetizam se ovde ne prihvata kao stanje duha!!!
Ajde ajde, knjigu u ruke, zagrejte stolicu i gurajte!!!
Valjda smo odrasli ljudi!!
Samo napred!!!
Cao Sale, evo stigoh sa Zlaje, moramo da poguramo ove nove ljude, kao sto su nas piomagali oni ispred nas!!!
Pozdrav svima!!

Ma daj hajde , molim te.Pa ako se tvoj muz malo potrudi , savladace Engleski.Koliko vam je uopste godina?Ne zaboravi da je radni vek do 65 odnosno 68 godina.Ja sam 2005 znao samo par reci francuskog i bio odbijen od strane QUEBEC Immigration zbog nepoznavanja jezika.Seo sam, naucio francuski i aplicirao 2007.Prosao sam intervju sa njihovim sluzbenikom na francuskom bez ikakvih problema.Ako se muz nalazi na cuvenoj listi ,ne dozvolite da vam Engleski bude prepreka.:super::super:

Pozdrav i ne zaboravi da je iseljenje u Kanadu zivotna investicija u koju se isplati uloziti :ok:

Dobro, nisam baš pesimista, ali....muž ima 40., a ja 36. godina i čini mi se da, ako sad ne prođemo, a ako sam dobro shvatila, u naredne tri godine ne možemo da apliciramo, onda će biti kasno...ili neće...U svakom slučaju, reči ohrabrenja tako gode, pošto se sve čini tako teško...:rtfm:

Defetizam se ovde ne prihvata kao stanje duha!!!
Ajde ajde, knjigu u ruke, zagrejte stolicu i gurajte!!!
Valjda smo odrasli ljudi!!
Samo napred!!!
Cao Sale, evo stigoh sa Zlaje, moramo da poguramo ove nove ljude, kao sto su nas piomagali oni ispred nas!!!
Pozdrav svima!!

dassal,hvala za podrsku.Treba nam,bar vi koji ste se frisko obreli obecanoj zemlji Kanadi nam,razumijete nas.:klap:
Gmina mnogo srece drzimo ti palceve.Ne daj zbuniti i oni su samo ljudi od krvi i mesa,nisu kanibali (valjda).
Za sve kojima je jezik prepreka,bolje da i ne idu,niko na voli pocetnike,pogotovo ne pne koji ne znaju jezik.

:lol: Dragi forumasi, zelim da vam prenesem poruku od nase drage kolegice Gmine da je danas primila poziv za interwiev za 26. februar. Pozelimo joj srecu, ona je trenutno zauzeta nekim privatnim obavezama, pa nije u mogucnosti da bas cesto bude na forumu.
G M I N A S R E T N O !!! :P:heart::super:

BRAVOOOO.....sve najbolje :super:......zna li ko od kad je gmina u svemu ovome....da znam dal' da se i mi federalci nadamo necemu u skorije vreme.....

dassal,hvala za podrsku.Treba nam,bar vi koji ste se frisko obreli obecanoj zemlji Kanadi nam,razumijete nas.:klap:
Gmina mnogo srece drzimo ti palceve.Ne daj zbuniti i oni su samo ljudi od krvi i mesa,nisu kanibali (valjda).
Za sve kojima je jezik prepreka,bolje da i ne idu,niko na voli pocetnike,pogotovo ne pne koji ne znaju jezik.

Zlajo, izvini jer sam Zlatibor nazvao Zlaja (mada nebi trebao da bude neki problem, lepa planina), ja sam u Srbiji ali sam duze u proceduri, pa se osecam kao stari (HMMM) forumas! Medjutim, jucerasnji optimizam je imao svrhu!!!
Prati danasnje postove bice interesantno, obecavam!!!!!!!!!!
Pozdrav

Dobro, nisam baš pesimista, ali....muž ima 40., a ja 36. godina i čini mi se da, ako sad ne prođemo, a ako sam dobro shvatila, u naredne tri godine ne možemo da apliciramo, onda će biti kasno...ili neće...U svakom slučaju, reči ohrabrenja tako gode, pošto se sve čini tako teško...:rtfm:

Ja za dva meseca punim 40, zena je mladja od mene i ona je nosilac, radi se o tome da se pripremite dobro, pratite sve informacije, ucite jezik! Pitajte za detalje, ovde ca Vam ljudi pomoci sve sto mogu!

Pokazite da Vam je stalo da odete, uradite sve sto mozete! Pozdrav

:lol: Dragi forumasi, zelim da vam prenesem poruku od nase drage kolegice Gmine da je danas primila poziv za interwiev za 26. februar. Pozelimo joj srecu, ona je trenutno zauzeta nekim privatnim obavezama, pa nije u mogucnosti da bas cesto bude na forumu.
G M I N A S R E T N O !!! :P:heart::super:

Bravooooo!!
Hajde nas samo podseti, po kojoj je proceduri, da ne jurim po postovima.....
Krece se, krece!!!!!!

Poštovani forumaši, hocu da Vas obavestim, da smo dobili sertifikat Kvebeka gde nas obavestavaju da smo prihvaceni!
To znaci negde oko 70% administracije je zavrseno, sada nam sledi federalna procedura!
Zelim sve da Vas pozdravim i podrzim u Vasim planovima vezanim za Kanadu!
Sad vidim da je moj jucerasnji optimizam imao svrhe!!!:):whistling:

Hvala,hvala puno svima, neznam da li ce nekog ohrabriti ili obeshrabriti mi idemo po PNP Saskatchewan sto sam vec puno pisala i ubedjivala se sa Nikitom i ostalima da to nije losa varijanta, imali smo naravno obezbedjen posao jer za PNP to moras imati, inace cela procedura je trajala od 22. 07.2008.Sto se tice godina ja imam 39 a suprug 41, nemojte na to gledati.Pozdrav!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back