Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi, aerodrom u principu nema veze sa tim- avio kompanija propisuje pravila, a aerodrom ih sprovodi (check-in, vize i slicno)! Dakle, pre nego se kupi karta, obavezno uradite sledece:
-kazite im da se iseljavate, jer to daje odredjene privilegije,a to su (uglavnom) veca dozvoljena kilaza prtljaga koja se ne naplacuje, kao i mogucnost da se kupi karta u jednom pravcu (OW),
-karte u jednom pravcu su inace, verovali ili ne skuplje nego povratne (RT), ali u slucaju iseljenja je drugacije, pa se moze ustedeti kupovinom u jednom pravcu....
-kada kupujete kartu, obavezno proverite na vise mesta, tj. vise prevoznika (Air France, British Airways, Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines), a kada dobijete usmenu informaciju, onda u agenciju (ili vise njih) koje se bave prodajom avio karata (Grandic je spomenuo jednu, a ima ih jos), proverite iste datume na onim istim prevoznicima, i verovali ili ne moze biti razlike da karta bude jeftinija u maloj agenciji nego direktno kod prevozioca!
Radio sam u tom poslu 6 godina, pa ne pricam napamet, ta prodaja karata je veliki biznis, koji su malo slucajno, malo namerno zakomplikovali, ali moze da se ustedi ako se dobro raspita- ako ne bude velikog povecanja cene goriva, mozda cene karata padnu. I jos nesto, postoje periodi tzv. Low Season, kada su karte jeftinije, oktobar, novembar, kraj Jan, Februar i delom mart, pa bolje birajte te periode za let....i jos nesto, jos uvek ima povoljnih karata iz Budimpeste, pa onima iz Subotice, posto imaju istu kilometrazu do aerodroma u beg, mozda odgovara i to....
Pozdrav svima
:zurka:

Jeste, u pravu si kad se razmisli, logicno je da treba zvati agencije a ne aerodrom, ipak vidim da sam nesto dobro nacula u vezi karata.Sve sto poneses od kuce je dolar manje tamo, a ipak smo nesto stekli ovde da mozemo poneti da nam posluzi jer idemo od nule.

Ja sam proletos placao taksu za federalnu aplikaciju iskljucivo u dinarima.Na salteru sluzbenica ima cenovnik koji je u dinarima i zna o cemu se radi.Placanje je iskljucivo u dinarima i nema nikakve konverzije.Ne uplacujete nista ni u jednoj valuti pa da oni to konvertuju.Uplate se vrse u filijali Komercijalne banke ul.Kneza Milosa 83 tel:2682-524,3619-529.Najboje je pozvati ih i raspitati se.Oni sve znaju. :D

Sonja,

1. Koliko moze da bude mesecni condo fee (raspom od - do)? Ovako kad kazes jako jako velik nemamo pravu sliku.
2. Ako stan na primer kosta 100.000 kanadskih dolara, koliko je godisnji porez?

Pozdrav!
1.Condo fee moze biti do $1000 mesecno, nezavisno od rate za kredit i ostalih troskova;koliko ce biti condo fee zavisi koliko je stara zgrada,koliki je stan,koliko ima rezervnih para u fondu za popravku,lokacije zgrade,.....;Condo fee se placa i kada otplatis stan;moze se povecavati,nema granica;Nasi prijatelji su placali vise condo fee nego mesecnu ratu za kredit i condo fee im je stalno rastao pa su na kraju prodali stan;
2.Neznam tacnu cifru ali se krece oko par hiljada dolara za godinu dana;Koliko ce biti zavisi od mnogih faktora : vrednost stana,lokacija stana,starost stana,....Kada prijavljujes porez svake godine od marta do maja svake godine moras da prijavis sve sto posedujes;obicno te prvo pitaju da li imas nesto vrednije od $100000 ako imas onda je jedan nacin obracuna ako nemas drugi nacin;Znam da se ljudi puno zale da im je porez i za stan (condo) i za kuce veliki i stalno raste;
pozdrav

Bas vam hvala na odgovorima. Imam sada jos jedan (nemoj te me ubiti :confused:). Sad ne znam sta da pisem za grad u koji se namjeravam naseliti. Naime, mi imamo prijatelje kod kojih mozemo biti kada dodjemo, a oni zive u jednom od onih manjih "srpskih" gradova, a nama odgovara veliki grad ili turisticki centar zbog prirode posla kojim se bavimo.
S tim sto oni kazu da su oni dosta blizu toronta i da se uvijek bez problema mozes prevesti na intervju za posao i slicno, a onda se mozemo odseliti. Pa sad ne znam da li da pisem taj grad ili nesto drugo.
Mi bismo najvise voljeli vankuver, ali tamo bas nikoga nemamo, a u to vrijeme, ako bog da, cemo tamo doci sa bebom od dvije godine, pa bi bilo prijatnije biti sa nekim koga znamo.
Sta vi preporucujete??? Sta ste vi pisali??

Bas vam hvala na odgovorima. Imam sada jos jedan (nemoj te me ubiti :confused:). Sad ne znam sta da pisem za grad u koji se namjeravam naseliti. Naime, mi imamo prijatelje kod kojih mozemo biti kada dodjemo, a oni zive u jednom od onih manjih "srpskih" gradova, a nama odgovara veliki grad ili turisticki centar zbog prirode posla kojim se bavimo.
S tim sto oni kazu da su oni dosta blizu toronta i da se uvijek bez problema mozes prevesti na intervju za posao i slicno, a onda se mozemo odseliti. Pa sad ne znam da li da pisem taj grad ili nesto drugo.
Mi bismo najvise voljeli vankuver, ali tamo bas nikoga nemamo, a u to vrijeme, ako bog da, cemo tamo doci sa bebom od dvije godine, pa bi bilo prijatnije biti sa nekim koga znamo.
Sta vi preporucujete??? Sta ste vi pisali??

Ja sam napisao Montreal jer se tamo iseljavam.Najbolje napisi ono sto je najpovoljnije za sam start jer kada dobijes permanent residence mozes da ides i da radis gde hoces.

Pozdrav!
Pazljivo sam citao mnoge stranice na ovu temu, ali ne sve, i mogu vam reci da sam veoma pozitivno iznenadjen.
Do kraja studija mi je ostao jos jedan ispit i ako ne bude bilo problema, mislim da cu zavrsiti do nove godine.
Na proljece sam mislio polagati IELTS, ali me jedna stvar brine, a to se tice staza!

Za vrijeme studija sam ucestvovao godinu dana na jednom projektu od strane fakulteta, zatim godinu dana sam radio kod jednog poslodavca na crno, u svojoj struci, logicno, jer nije me mogao prijaviti kao dipl.ing.
Sto se tice projekta na faksu i rada kod poslodavca mogao bih dobiti potvrde u vidu nekakvih uvjerenja da sam radio.
Konkretno pitanje, moze li se racunati projekat i taj rad na crno kao part-time work i samim time dobiti bodove za dvije godine staza?
Sta se priznaje kao dokaz, od dokumenata, za rad? Samo ugovor o radu ili nekakvi drugi vidovi dokumenata(potvrde, uvjerenja,...)!?
Ako bi mi to vazilo mogao bih na proljece aplicirati za Skilled W.,
jer je trenutna potraznja za mojom strukom u provincijama Manitoba, Saskatchewan i u nekim dijelovima Ontaria.
Naravno nisam ni pomisljao da trazim posao u Kanadi iz Republike Srpske putem interneta, jer je to skoro nemoguce.
Ako ima neko da mi pomogne oko ove problematike bio bih mu zahvalan?
Hvala,
Pozdrav!:think:

Situacija je sledeca:Moras prvo zavrsiti faks da bi na to dobio poene, a zatim imati i najmanje godinu dana radnog iskustva sa zavrsenom strukom.

Zna li iko zasto je stopiran Federal Skilled Worker i do kada ce to trajati ???:dontunderstand:

Nauci francuski za godinu dana.Ako imas ranije znanje trebace ti par meseci.Uci par sati svaki dan.Uci paralelno sa faksom i apliciraj za Kvebek.Ne mozes da kazes imigracionom da imas radno iskustvo sa obrazovnim profilom koji jos nisi ni stekao.Ako apliciras kao inzenjer neke struke , a to se nalazi na NOC listi, onda moras da imas radno iskustvo kao inzenjer.

Priznaj da je izazov da preko Kvebeka odes u Kanadu.Verovatno nikad o tome nisi ni sanjao.Vidis , nisam ni ja , ali kada je zagustilo, kada nisam bio siguran da li cu imati dovoljno bodova ako apliciram preko Federal Skilled seo sam i naucio francuski.Primili su me u Kvebek i sada cekam poziv za medicinski pregled.:)

Original postavio Kanada222
Sonja,

1. Koliko moze da bude mesecni condo fee (raspom od - do)? Ovako kad kazes jako jako velik nemamo pravu sliku.
2. Ako stan na primer kosta 100.000 kanadskih dolara, koliko je godisnji porez?

Pozdrav!

Linkove na prethodnim stranicama su dati vezano i za kupovinu stanova pa pogledaj. Za dvosobane stanove od nekih 70 kvadrata na obali jezera sa svim mogucim i nemogucim za EU pojmove a kamoli naše balkanske na par kilometa od samog centra Toronta koji kostaju negde oko 230000 CAD je Monthly Maintenance Fee oko 400 do 500 CAD u proseku.

Evo link pa pogledajte i uzivajte :)

http://www.realtor.ca/propertyDetails.aspx?propertyId=7732074

Nauci francuski za godinu dana.Ako imas ranije znanje trebace ti par meseci.Uci par sati svaki dan.Uci paralelno sa faksom i apliciraj za Kvebek.Ne mozes da kazes imigracionom da imas radno iskustvo sa obrazovnim profilom koji jos nisi ni stekao.Ako apliciras kao inzenjer neke struke , a to se nalazi na NOC listi, onda moras da imas radno iskustvo kao inzenjer.

Priznaj da je izazov da preko Kvebeka odes u Kanadu.Verovatno nikad o tome nisi ni sanjao.Vidis , nisam ni ja , ali kada je zagustilo, kada nisam bio siguran da li cu imati dovoljno bodova ako apliciram preko Federal Skilled seo sam i naucio francuski.Primili su me u Kvebek i sada cekam poziv za medicinski pregled.:)

Hvala Sale, razmislicu!
Sto se tice Federal Skilled, sve mogu brzo ispuniti osim staza, a evo sada i ove gluposti oko stopiranja FSW-a.
Koji su uslovi za Kvebek?

Imao je poseban kofer koji se na nesrecu zagubio i otisao u Frankfurt.Salim se.Pisao mi Grandic da ga za novac nije niko ni pitao.Stvar je individualna.Neko nosi kes, neko ima bank account.Jedino je bitno da ako unosis vise od 10000 CAD moras to obavezno prijaviti.:ok:

E, Sale bas si lik:hahaha:kazi mi da li se tih 10000 CAD odnosi na svakog pojedinacno u porodici? ako bi nesto prodali( kola ili slicno, imamo nekih sporednih stvari)pa se mozda i nakupi.

E, Sale bas si lik:hahaha:kazi mi da li se tih 10000 CAD odnosi na svakog pojedinacno u porodici? ako bi nesto prodali( kola ili slicno, imamo nekih sporednih stvari)pa se mozda i nakupi.

Sale ima prava na pauzu za rucak, ja ga menjam!
Ako se unosi vise od 10000CAD-ova, ukupno po porodici koja se useljava, mora da se prijavi kod unosa u Kanadu, takav im je zakon, znaci moze i milion, samo je obaveza dda se prijavi carini na ulasku! A minimume znate, oni se moraju imati....
Pozzzzz

A odakle ti pa informacija da je obustavljen??? :eek:
Jedini validan izvor je http://www.cic.gc.ca/ i ako tamo nema nista o tome (a nema), neko te je slagao. :think:

Nisam rekao da je zaustavljen , vec da je stopiran!

Znam i ja da nema, ali sam malo trazio vezano za tu problematiku i nasao ovo kod jednog lika pa sam prosudi !

New immigration reforms put applications on hold TheStar.com - GTA - New immigration reforms put applications on hold
Ottawa officials are awaiting instructions from ministry about which candidates will be processed
June 21, 2008
Nicholas Keung

IMMIGRATION/DIVERSITY REPORTER
Newly passed immigration reforms, which the federal government said were aimed at reducing a staggering backlog of applications by would-be immigrants, are creating a new logjam.
The backlog, which stood at 925,000 before the legislation was brought in, could grow by an additional 90,000 because officials have stopped processing new applications.
Prospective immigrants who submitted applications after Feb. 26, when the legislation was introduced, have been told by Citizenship and Immigration Canada that their applications are being put on hold until further notice.

"It is expected that Canada's Minister of Citizenship and Immigration will, within the next several months, be providing instructions to visa offices as to which applications are to be accepted for processing and which are to be returned unprocessed," Canadian visa officers explained in letters to applicants.
When the instructions from the minister are received, "we will apply them to our inventory of applications," the letter says.

The move to stop processing new applications has baffled immigration lawyers and consultants, with some worried their clients' applications will be discarded altogether and they will be asked to reapply. Immigration officials declined to comment yesterday. The immigration reforms, passed by the Senate this week, give Immigration Minister Diane Finley the power to reject applications even if applicants meet all the criteria, and to instruct officials to cherry-pick immigrants based on labour market needs.

In a news release issued after the legislation's passage, the immigration department said the law "will stop the backlog from growing" and help to bring in skilled immigrants in as little as six months.
Canada received about 174,000 overseas applications in each of the last two years. Based on that figure, an average of 14,500 new applications could be piling up each month.
With the minister's instructions not expected until the fall, the number of people waiting in this latest queue could reach almost 90,000.

Also, while an applicant will get a refund of the processing fee if an application is returned, fees for professional help from lawyers and consultants are not refundable.
"I am surprised that they are putting the new applications on hold while waiting for the minister's instructions. And there is no indication how long they will be on hold," said Toronto immigration lawyer Gary Segal, whose client received one such letter from the Buffalo visa office two weeks ago.
To ensure fairness, the new applications should continue to be processed, Segal argued.

According to immigration's notification to applicants, once the instructions are issued, officials will start processing those applications received on Feb. 27, the day after the legislation was introduced, and proceed in chronological order.
"We will mail you a letter within 60 days of publication of the minister's instructions," it said.
The uncertainty has made it difficult for lawyers and consultants to offer advice to prospective clients, some of whom have already been deterred from applying, said Toronto immigration lawyer Mario Bellissimo.

Vise ne mogu biti pametan!:dontunderstand:

Pozdrav !:think:

Poslednja izmena:
Jutros sam zvao Komercijalnu banku i rekli su da se uplata vrsi u dinarima. Oni popunjavaju tamo na salteru uplatnicu. Sluzbenik jedino nije znao da mi kaze da li se to uplacuje kao useljenicka ili iseljenicka. Jedno je 24500din, a drugo 27000.

Mi smo uplatili pre oko mesec dana 27500din, malo su bili pogubljeni i oni i mi, ali evo poslali smo i sve je ispalo u redu. Kod njih je tarifa u dinarima, nema veze sa kursom dolara ili evra.

Jutros sam zvao Komercijalnu banku i rekli su da se uplata vrsi u dinarima. Oni popunjavaju tamo na salteru uplatnicu. Sluzbenik jedino nije znao da mi kaze da li se to uplacuje kao useljenicka ili iseljenicka. Jedno je 24500din, a drugo 27000.

Eh tih famoznih 24500 :worth:.Zadnji ko je to uplacivao sa ovog foruma je bio Grandic.Kada dodje do toga da uplacujete 24500 samo nekoliko sati vas deli do iseljenicke vize u pasosima.27000 se placa za federal aplikaciju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back