Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Je li to znaci da su te kontaktirali pre nego sto si im javio da imas sredjen AEO i ne vezano za AEO ili si im ti javio da si sredio AEO. Jer ako si im javio da imas AEO to je vec nesto drugo i verovatno su te zbog toga kontaktirali, jer u tom slucaju ti vise ne ides po ovom "pojednostavljenom" procesu nego moras da im dostavis sva dokumenta.

Firma koja mi je obezbedila posao tamo u kanadi je poslala AEO kanadskoj ambasadi,. Tako da ja nisam morao da javljam kanadskoj amabasdi da sma dobio posao. predpostaljvam da su me zbog toga kontaktirali,, jer mi u kontakt pismu nisu napisali da me zovu zato sto su dobili moj AEO. Vec sasvim formalno pismo,, skupi ta i ta dokumeta i posalji nam.. i to je to..

Poslednja izmena:
Dobar dan svima.Danas sam po prvi put video ovaj forum, i moram da dam svoj mali doprinos ovoj temi.Posto u prethodnim postovima nije spomenut odlazak u Kanadu preko Kvebeka, a ja prosao ceo put, od apliciranja do , evo sada, cekanja da dobijem poziv za preglede, mislim da bi bilo dobro da potencijalni aplikanti imaju ovo u vidu.Potrebno je znanje francuskog , jer je intervju u Becu sa sluzbenikom Quebec Immigation sluzbe, na francuskom jeziku.Posle intervjua, na koji vas pozivaju posle nekoliko meseci od momenta podnosenja zahteva za prijem u Kvebek,izdaju vam sertifikat da ste primljeni u Kvebek.Sa tim sertifikatom sam podneo zahtev za federalnu iseljenicku vizu.Proces je daleko kraci od direktnog apliciranja kod kanadskog imigracionog.Jedini je kvaka u tome da covek mora da se pripremi za intervju na francuskom.Nadam se da cu uskoro dobiti i poziv za preglede, a do tada svima zelim mnogo uspeha i da im se ostvare zelje zbog kojih su na ovom forumu.Ako ikako mogu nekome da pomognem savetom neka ostavi poruku.Necu mi biti tesko da odgovorim.

"Ko ceka taj doceka" to je ono sto nas tjesi, a odlican primjer je i Grandic, pa neka je sa srecom, da sto prije dobijete vizirane pasose nazad!

Hvala Juli06,
vizirane pasose i PR kartone cemo dobiti istog dana kad im odnesemo pasose, u ambasadi u Beogradu u utorak.
Nase fajlove su sad prebacili u BG i tu sve zavrsavamo...
Vi ste u Bosni koliko sam shvatio ( i ja sam rodom iz Bosne - TZ ) i vas fajl je u Becu, zato malo sporije ide.
Verujem da cete i vi vrlo uskoro dobiti ovo isto.
Puno srece i Vama !!!:ok:

Pozdrav,

Sinisa.

Posto je za troclanu porodicu da se podnese zahtev? Sta treba da se prilozi kao dokaz o radnom stazu i vrsti posla jel...

Poseti www.cic.gc.ca tu sve lepo pise, objasnjeno je sve do najsitnijeg detalja. Ova pitanja su postavljana 1000000 puta na forumu pa procesljaj malo.
Ako ti i dalje nesto ipak ne bude jasno, ti reci koji je tvoj konkretan slucaj, pa ces dobiti odgovor vec...
Za starije od 22 godine je 550 CAD za mladje od 22 godine je 150 CAD, znaci covek, zena i dete = 1250 CAD $$
Ali ako nemozes da obezbedis AEO, ne znam je li pametno da pokusavas, imaju skoro milion nagomilanih aplikacija, pa jos sad ovaj novi zakon o imigraciji...jedino ako si prilicno mlad pa imas vremena da cekas...

Pozz

Dobar dan svima.Danas sam po prvi put video ovaj forum, i moram da dam svoj mali doprinos ovoj temi.Posto u prethodnim postovima nije spomenut odlazak u Kanadu preko Kvebeka, a ja prosao ceo put, od apliciranja do , evo sada, cekanja da dobijem poziv za preglede, mislim da bi bilo dobro da potencijalni aplikanti imaju ovo u vidu.Potrebno je znanje francuskog , jer je intervju u Becu sa sluzbenikom Quebec Immigation sluzbe, na francuskom jeziku.Posle intervjua, na koji vas pozivaju posle nekoliko meseci od momenta podnosenja zahteva za prijem u Kvebek,izdaju vam sertifikat da ste primljeni u Kvebek.Sa tim sertifikatom sam podneo zahtev za federalnu iseljenicku vizu.Proces je daleko kraci od direktnog apliciranja kod kanadskog imigracionog.Jedini je kvaka u tome da covek mora da se pripremi za intervju na francuskom.Nadam se da cu uskoro dobiti i poziv za preglede, a do tada svima zelim mnogo uspeha i da im se ostvare zelje zbog kojih su na ovom forumu.Ako ikako mogu nekome da pomognem savetom neka ostavi poruku.Necu mi biti tesko da odgovorim.

Znaci lakse je ici u Quebec ali dzaba kad se ne zna francuski. A sta je sa oblastima van Ontaria i Quebeca?

Za Grandic,
blago vama, zavidim vam (salim se). Da, ja sam iz Bosne -DO, i mi cekamo na poziv iz Beca ,koji ce nadam se biti pozitivan...i uskoro! Puno srece,jos jednom, i javljajte nam kako napreduju pripreme za odlazak!

A bice pozitivan SIGURNO, koliko se secam, odradili ste lekarski u martu, tako da vam je IA definitivno uradjen pre toga i cim ste dobili lekarski, to znaci da ste prosli...Da nesto nije u redu s lekarskim, zvali bi vas odmah da ponovite nalaze ili sta vec, samo strpljivo, bice sve OK. Pitanje dana....

Veliki pozdrav za zemljake iz Doboja.:D

Sinisa.

Gep, moj AOR je od 03.07.2007. i takodje sam dobila to pismo-ponudu. To je ustvari cirkularno pismo koje su izgleda slali nama koji smo prosle godine predali. Ako gresim, neka me ispravi neko ko je takodje dobio, a nije mu AOR iz prosle godine. Malo sam se raspitivala za to jer me zamalo srcka nije strefila kada sam videla pismo iz Beca. Naravno da sam poludela kada sam shvatila da je samo to. No, bolje i to nego odbijenica. Cula sam da su pisma tog tipa slali 99. kada su zbog bombardovanja presli u Bec i otada nisu, evo do pre desetak dana. Ne znam da li je to da se malo rasterete (ako je neko odustao) ili imaju nameru da nas uskoro pocnu `obradjivati`. Nadajmo se da je ovo drugo.

Znaci lakse je ici u Quebec ali dzaba kad se ne zna francuski. A sta je sa oblastima van Ontaria i Quebeca?

Na sajtu imigracionog postoji objasnjenje za ove oblasti tj.provincije.Inace sto se tice francuskog i to nije problem ako covek ima vremena i zeli da se potrudi.Ja sam znao samo par reci kada sam poceo da razmisljam o iseljenju.Pogledao sam sta je sve potrebno i seo i naucio francuski tako da sa sluzbenik u Becu poprilicno iznenadio.Sve je stvar volje.

Zdravo Sale,
Hocu da te pitam sledece vezano za Quebec.
Prvo- kada ti je bio AOR.
Drugo- moja zena perfektno govori I francuski i Engleski (ima diplomu Mastera u Francuskoj), ona je principal aplicant, ja sam dependant, ali francuski ni da beknem! Koliko ispituju "zavisnog clana", tj. koliko bi ja morao da znam francuskog na intervju-u?
Nazalost, mi smo se prijavili za BC, AOR 04.2007. i ozbiljno razmisljamo da povucemo aplikaciju i prijavimo se za Quebec!
Unapred hvala na odgovoru!
Pozdrav

Za Dassal:
Situacija je sledeca:Ja uopste nisam dobio AOR.Ne salju ga onima koji idu u Kvebek.Poslao sam zahtev za federalnu vizu 21.02.2008.Na E-Cas mi stoji da su poceli obradu moje aplikacije 03.03.2008.U aprilu su me kontaktirali u vezi vojne knjizice, tako da sam se mucio do kraja maja da im dostavim duplikat jer sam original izgubio.Imao sam problem jer vojni odsek nije imao prazne vojne knjizice da bi mi izdali duplikat.Sve u svemu ceo proces oko dolaska u Kanadu je mojim prijateljima trajao oko 10 meseci, pocevsi od momenta apliciranja kod Quebec Immigration , pa preko poziva na intervju u Bec,dobijanja CSQ(certificat de sélection du Québec) i dobijanja federalne imigracione vize.Koliko sam upoznat , oni imaju posebnu proceduru obrade klijenata koji idu u Kvebek.Prema sporazumu izmedju Vlade Kvebeka i Vlade Kanade, aplikanti koji su odabrani od strane Service d'immigration du Québec[/B] prolaze samo security i medical check i dobijaju iseljenicku vizu.Ne vazi prag od 67 bodova.Sto se tice tice francuskog za tebe, reci cu ti da moja supruga barata samo osnovnim pojmovima koje je naucila za dva meseca, i covek na intervjuu nije ni insistirao na njenom francuskom.Pitao je kako se zove, gde radi, a mogu ti reci da je bilo malo i suza.Na samom intervjuu je atmosfera divna,.Sluzbenik je krajnje opusten , i maksimalno se trudi da ti pomogne tj. da te prime.Intervju traje oko sat vremena i svodi se na pitanja o Kvebeku, o tome sta tamo planiras da radis, sta trenutno radis i da to opises,sta znas o ekonomiji Kvebeka tj. o mogucnostima da tamo nadjes posao.Sve u svemu, jedan razgovor o svakodnevnim temama.Na kraju intervjua ti odmah saopstavaju da li si primljen ili ne,i izdaju ti gore pomenuti serifikat.Veruj mi da Bec izgleda potpuno drugacije kad izadjes iz ambasade a neko ti je 5 minuta pre toga saopstio da si primljen.Dobro je procitati iz Wikipedi-e podatke o Kvebeku.Sve u svemu , na intervju pozivaju ljude koje odaberu na osnovu kvalifikacija i znanja francuskog.Testiraju oni i Engleski, ali samo sa nekoliko pitanja.Recimo u sred razgovora na francuskom ti postavi pitanje na engleskom i gleda kako reagujes.Moje misljenje je da svako ko govori francuski treba da aplicira za Kvebek.Montreal je divan grad.
Nadam se da sam bio od pomoci

Pozdrav

Kada se podnosi zahtev za iseljenicku federalnu vizu onda se popunjava tj. potpisuje tzv. Declaration of intent to reside in Quebec.Medjutim na njoj ne postoji nikakav limitirajuci vremenski rok.Ne pise nigde na koliko se vremena obavezujete da cete ziveti u Kvebeku.Ne znam sta se desava ako neko ne ode u Kvebek, ali se ne bih sa time igrao.Ja konkretno nemam nameru da odlazim iz Kvebeka.Prvo zbog potpisane deklaracije, a drugo jer tamo imam prijatelje koji ce mi pomoci u pocetku, a i sama sredina je vise evropska.Inace svakom useljeniku koji se usaljava u Kvebek se izdaje federalna useljenicka viza sa kojom moze uci u Kanadu preko bilo kog granicnog prelaza.Barem tako stoji u informatoru koji sam dobio u ambasadi u Becu.Koliko sam upoznat, svako ko postane permament resident moze da se krece slobodno po Kanadi.Jedino ova deklaracija obavezuje da se covek , da kazem, nastani u Kvebeku.

Sale

Poslednja izmena:
Ljudi kako vam to uspeva? U poslednje vreme sve vise ljudi dobija ARR.EMP.

Moja rodjena sestra to nije mogla da mi sredi, ko vama pomaze?

Aj podelite tajnu!

Cestitam Vam od srca!

JA SAM IMAO JOB OFFER TJ.ARR.EMP.ALI JA IMAM RODJAKA OVDE U KANADI PA MI JE ON POMOGAO,ALI SVE OSTALO,ONO TRAZENJE POSLA PREKO NETA JAKO TESKO,MORAM RECI DA JE TESKO I KO DODJE A NEMA OVDE NIKOG,SVE JE DRUGACIJE NEGO KOD NAS OD WC SOLJE PA DO SVEGA OSTALOG I PRVIH 7 DANA JE JAKO TESKO SE NAVICI NA SVE DRUGACIJE NEGO U SRBIJI,POZZ

Hi,drustvo,nova sam na Forumu za koji sam saznala prije nekoliko dana i zelim odmah reci da sam impresionirana saradnjom Forumasa i zeljom da se pomogne.Narocito Klikom koji je veoma nesebican a i siroko obrazovan i daje veoma razumne odgovore.
Moja zelja da imigriram bas u Kanadu stara je nekoliko mjeseci i trenutno sa u fazi popunjavanja Aplikacije.
Po profesiji sam ljekar i zelim da imigriram u kategoriji Skilled Worker.
Imam neke nedoumice oko upisivanja podataka u formular i zanima me gdje mogu naci uputstva za popunjavanje(imam samo formulare,ali ne zelim da napravim gresku).
Molim nekoga da mi odgovori :dontunderstand:
Unaprijed zahvalna!

MENI JE POMOGAO ADVOKAT DA POPUNIM APLIKACIJU,NISAM HTEO DA RIZIKUJEM DA POGRESIM,KOSTALO JE ALI SE ISPLATILO,PROCES MI TRAJAO 9MESECI,ALI IMAO SAM JOB OFFER I EVO VEC 10 DANA SAM U CA,POZZ

Eh, pa evo da vas sve pozdravim, i zelim puno srece svima, mi nazalaost dobili danas ODBIJENICU, razlog je sto je moj dragi na uslovnoj zbog saobracajke....nije fer al sta je tu je , valjda neko mora ostati i na ovom brdovitom Balkanu. Jos jednom puno srece svima, al' ipak cu ostati na forumu, jer je stvarno super...

Pozdrav

Kada se podnosi zahtev za iseljenicku federalnu vizu onda se popunjava tj. potpisuje tzv. Declaration of intent to reside in Quebec.Medjutim na njoj ne postoji nikakav limitirajuci vremenski rok.Ne pise nigde na koliko se vremena obavezujete da cete ziveti u Kvebeku.Ne znam sta se desava ako neko ne ode u Kvebek, ali se ne bih sa time igrao.Ja konkretno nemam nameru da odlazim iz Kvebeka.Prvo zbog potpisane deklaracije, a drugo jer tamo imam prijatelje koji ce mi pomoci u pocetku, a i sama sredina je vise evropska.Inace svakom useljeniku koji se usaljava u Kvebek se izdaje federalna useljenicka viza sa kojom moze uci u Kanadu preko bilo kog granicnog prelaza.Barem tako stoji u informatoru koji sam dobio u ambasadi u Becu.Koliko sam upoznat, svako ko postane permament resident moze da se krece slobodno po Kanadi.Jedino ova deklaracija obavezuje da se covek , da kazem, nastani u Kvebeku.

Sale

cek znaci nema bodovanja za Quebec? Znaci moja zena zna francuski i mozemo da preko nje odemo iako je profesor sociologije??

Nema nikakvih rangiranja i sl??

Pa cekaj onda bi pola francuske afrike tamo otislo...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back