Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A sto se tice konverzije valuta, nikome ne bih savetovao da pretvara EUR u CAD u Srbiji jer se konverzija vrsi preko Dinara. Drugim recima prvo ti otkupe EUR za dinare a zatim ti prodaju CAD za istu sumu dinara koju si dobio od njih, i tu puno izgubis.

U Kanadi ces izgubiti jos vise na konverziji, u to sam siguran.
U Srbiji u privatnim menjacnicama mozes na vecu sumu da pregovaras i dobijes bolji odnos nego na recimo 100 eura, ovde se radi o 10,000 novcanih jedinica.

U pravu si za menjacnice. Mada pregovaraju one i za manje sume.
Tako da razlika ispadne minimalna.
A koliko vidim kod kanadjana postoji i procenat koji ce ti maznuti na konverziju.

Jedini problem, kod konverzije u menjacnicama u Srbiji, moze biti to da menjacnica nema dovoljno CAD valute, mada se i to resi kad im najavis, jer odu i kupe u Narodnoj Banci.

B R A V O Grandic..
ko ceka taj i doceka....
pozdrav Hamitton:bye::bye::bye:

Evo, jos jedna radosna vest...

Danas su i mene zvali iz BG ambasade, rekla mi gospodja da je nas predmet zavrsen i da mozemo da donesemo pasose na VIZIRANJE.
Objasnila mi oko uplate RPRF-a i zakazala za utorak u 13h da se nacrtam tamo sa pasosima i priznanicom o uplacenoj taxi....

Eto toliko.

Nadam se da ce i ostalim "klasićima" brzo stici isti poziv.

Pozdrav,

Sinisa.

Ma sta nisma u pravu. Ja nista ne tvrdim samo mi je smesan Klika koji pokusava da objasni nesto sto ne poznaje.

ALi ajde necemo vise da offtopikujemo.

Ovde dolaze ljudi kojima ili treba pomoc, ili hoce da pruze pomoc nekom informacijom koju poseduju. Tu informaciju sticu ili iskustveno ili su i sami negde culi.

Ako mislis da je neko pogresio, ne treba da se brecas kao neki kobac i napadas vec ili na fin nacin skrenes paznju ili uopste ne reagujes ukoliko te ne dotice.

Niko ko ovde nesto ima da kaze i hoce da pomogne nema zle namere vec naprotiv, hoce da kako-tako pomogne ljudima koji postave pitanje.

Do sada smo na ovoj temi svi fino saradjivali.

Nije bitno ko gde gresi i ko koliko ima pojma, bitno je da se ne stvara tenzija i da se komunicira na civilizovan nacin, jer se samo dobrom komunikacijom svako pitanje i nedoumica u vezi sa iseljenjem u Kanadu tako moze resiti!

Aj pa da se svi lepo zivimo, sto bi mi Vojvodjani rekli!

Ok evo imam ja jedno pitanje.

Ako je neko završio fakultet koji nije na listi potrebnih u Kanadi, ali recimo godinama obavlja neki posao koji jeste listovan, da li može da dobije bodove na osnovu radnog iskustva koje nije propraceno obrazovanjem.

Na primer neko zavrsi Marksizam, ali radi 5 godina na nekom zanimanju koje je listovano kao potrebno?

Dakle poslali ste pre dve godine prijavu i uplatili sve a oni tamo u Becu nisu nasli za shodno da vas obaveste o statusu prijave? Kakav bezobrazluk !!

Mi ne mozemo da se ljutimo na njih jer je u nasem AOR-u pisalo da nas verovatno nece kontaktirati u periodu od 24-36 meseci.

Ljudi su nas lepo upozorili, uz napomenu da novac od aplikacije vracaju ukoliko mi to zatrazimo i ako ga zatrazimo pre nego sto oni nas kontaktiraju. Dakle dali su nam mogucnost izbora: ili cete da cekate a ako necete javite se novac vracamo.

I mi izabrali da cekamo!

Moj AOR je od 02.08.2007. Pre desetak dana sam dobio pismo iz Beca u kojem proveravaju da li sam jos uvek zainteetresovan za iseljenje i da ako nisam vise, da im posaljem popunjen obrazac koji su mi poslalil i to u roku od 60 dana. Navodno ovo je poslednja ponuda u tom smislu i nakon tog perioda ako im nista ne posaljem procedura se normalno nastavlja i nema vracanja takse a pretpostavljam da bi trebalo i u skaldu sa tim vrlo brzo nakon tog perioda od 60 dana da posalju dopis za slanje potrebnih dokumenta. Da li je neko dobio slicno pismo iz CA ambasade u Becu?

Ako je neko završio fakultet koji nije na listi potrebnih u Kanadi, ali recimo godinama obavlja neki posao koji jeste listovan, da li može da dobije bodove na osnovu radnog iskustva koje nije propraceno obrazovanjem.

Prvo ja licno ne znam za tu listu fakulteta od strane Kanade u smislu koji su potrebni a koji ne. Gde si to procitao? Bodovi se dobijaju na osnovu nivoa obrazovanja to je jedno. Drugo je dobijanje bodova na osnovu radnog staža i koliko ja znam nigde ne piše da moraš da radiš u struci. Koliko ja znam bitno je da imas sto visi stepen obrazovanja da bi dobio sto vise bodova na konto toga i da imas radni staž po mogućstvu 4+ godina jer je za to predvidjen maksimalan broj bodova.

za gep-a/gepa

I mi smo isto takvo obavestenje dobili postom iz Beca, nas AOR je 14. april 2007. (36-48 meseci).
Mislim da ce to svi da dobiju, da bi ambasada imala uvid koliko ima jos aktivno zainteresovanih za iseljenje i da bi na osnovu toga, mozda, pravili neki svoj plan - ovo je samo moje misljenje, nigde potvrdjeno :)

Grandic - odlicne vesti!!!

Neko je u ranijim postovima pitao za master diplomu, u Novom Sadu na FTN-u, moguce je podneti zahtev za Master, katedra izboduje tvoje ispite za 5 godina, izda ti resenje o razlici koju moras da polozis da bi imao dovoljno bodova za Master, to odradis, povuku ti staru diplomu i dobijas novu na zvanje Master/5 godina.
Vidi za tvoj konkretan slucaj moze li se tako sta uraditi.

Pozdrav svima.

Neko je u ranijim postovima pitao za master diplomu, u Novom Sadu na FTN-u, moguce je podneti zahtev za Master, katedra izboduje tvoje ispite za 5 godina, izda ti resenje o razlici koju moras da polozis da bi imao dovoljno bodova za Master, to odradis, povuku ti staru diplomu i dobijas novu na zvanje Master/5 godina.
Ne znam koliko traje FTN-u u Novom Sadu i koliko bodova nosi stari program. Sto se tice Masinskog faksa u Beogradu stari i novi program su maltene identicni i oba imaju potreban broj bodova za zvanje Master. Sa faksa sam dobio informaciju da ne treba nikakva posebna potvrda kojom se stari dipl.ing. i novi dipl.ing.-master izjednacavaju jer je to vec uradjeno zakonom i dovoljo je da se pozove na taj zakon i odluku vlade o izjednacavanju starih dipl. ing. diploma i dipl.ing.- master diploma. Fakultet jedino kao potvrdu o jednakopravnosti diploma izdaju tu odluku vlade. To bi trebalo da bude sasvim dovoljno i CA ambasadu a i za sudskog tumaca da prilikom prevoda napise da je dipl. ing. u sustini zvanje master. Bar se nadam...
Sto ste ovo rekli sad se nerviram sto mi nismo nista dobili. Inace vec skoro mesec dana nikako ne mogu da se ulogujem na E-CAS a u protekle 2 godine nije bilo nikakvih problema sa tim.

A sta ako su oni nas slucaj negde zagubili sa obzirom na to da nas nigde vise nema?

Ako si dobila AOR ne verujem da su zagubili vasu prijavu. Probaj na E-CASu bez Š,Ć,Č itd slova i stavi Srbija i Crna gora. Nadam se da ce ti uspeti.
Zna li neko da li sam fakultet vrsi prevodlenje diploma na engleski umesto sudskog tumaca?

:confused: Sto ste ovo rekli sad se nerviram sto mi nismo nista dobili. Inace vec skoro mesec dana nikako ne mogu da se ulogujem na E-CAS a u protekle 2 godine nije bilo nikakvih problema sa tim.

A sta ako su oni nas slucaj negde zagubili sa obzirom na to da nas nigde vise nema? :sad2:

Cao svima,

Ja sam danas proveravao da li smo jos "in process" i funkcionise! AOR nam je 25.04.2007. Probaj samo sa prezimenom da se ulogujes i vodi racuna za drzavu rodjenja (Srbija ili Srbija i Crna Gora). Pisma nema, ali ne bi smo ni reagovali.
Molim za Vase misljenje, osoba na forumu je spomenula (njen zakljucak na osnovu istrazivanja po forumima) da ako nas pozovu do juna/jula tekuce godine to je to, a ako ne, pozivi slede tek naredne godine!?!:sad2:
Ima li empirijskih dokaza za ovo?
Pozdrav

Bravo majstore. Nego reci mi je li imas sredjen posao tamo ili si aplicirao kao i vecina nas bez sredjenog posla. Ko ima sredjen posao to ide relativno brze i potpuno je drugacija procedura u odnosu na one koji to nemaju.

Kad sam podnosio papire 03.2007 nisam imao sredjen AEO ili ti posao.... Dobio sam AEO u julu a becka ambasada me kontaktirala u avgustu ove godine....

Moj AOR je od 02.08.2007. Pre desetak dana sam dobio pismo iz Beca u kojem proveravaju da li sam jos uvek zainteetresovan za iseljenje i da ako nisam vise, da im posaljem popunjen obrazac koji su mi poslalil i to u roku od 60 dana. Navodno ovo je poslednja ponuda u tom smislu i nakon tog perioda ako im nista ne posaljem procedura se normalno nastavlja i nema vracanja takse a pretpostavljam da bi trebalo i u skaldu sa tim vrlo brzo nakon tog perioda od 60 dana da posalju dopis za slanje potrebnih dokumenta. Da li je neko dobio slicno pismo iz CA ambasade u Becu?

Prvo ja licno ne znam za tu listu fakulteta od strane Kanade u smislu koji su potrebni a koji ne. Gde si to procitao? Bodovi se dobijaju na osnovu nivoa obrazovanja to je jedno. Drugo je dobijanje bodova na osnovu radnog staža i koliko ja znam nigde ne piše da moraš da radiš u struci. Koliko ja znam bitno je da imas sto visi stepen obrazovanja da bi dobio sto vise bodova na konto toga i da imas radni staž po mogućstvu 4+ godina jer je za to predvidjen maksimalan broj bodova.

Da e to mi je trebalo.. Znaci ne moram da radim u Struci. A kako dokazujes da si radio u struci? Da li je dovoljna radna knjižica i njen prevod na engleski?

Kad sam podnosio papire 03.2007 nisam imao sredjen AEO ili ti posao.... Dobio sam AEO u julu a becka ambasada me kontaktirala u avgustu ove godine....

Je li to znaci da su te kontaktirali pre nego sto si im javio da imas sredjen AEO i ne vezano za AEO ili si im ti javio da si sredio AEO. Jer ako si im javio da imas AEO to je vec nesto drugo i verovatno su te zbog toga kontaktirali, jer u tom slucaju ti vise ne ides po ovom "pojednostavljenom" procesu nego moras da im dostavis sva dokumenta.

Original postavio gep Pogledaj poruku

ja sam takodje dobio ovo pismo-ponudu da mi vrate pare.pre jedno 10 dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back