Pozdrav svima!
Evo i mi smo se prijavili na forum i zelimo malo da procaskamo s vama. Imamo par pitanja, pa ako neko moze da pomogne savetom ili da da neki odgovor bili bismo vam zahvalni. Pretrazili smo na brzake ovu temu, pa moze biti da smo prevideli isto pitanje, ali nemojte biti ljuti ako se tako i pokaze
1. Zena i ja smo poslali aplikaciju 18.dec.2007. i jos uvek nam nije stigao nikakav odgovor, kao ono da smo usli u proces, dobili broj ili bilo sta. Culi smo da su neki taj odgovor dobijali za kratko vreme, nash komsija za 2 nedelje, a nama je evo proslo vec 1,5 mesec, bez odgovora, a shibnuli smo im i e-mail, ali nista nam nisu odgovorili. Zna li neko nesto blize o intervalima odgovaranja ili da pocnemo da panicimo, zovemo postu...?
2. Da li kontate da se po Simplified ceka duze na vizu u odnosu na onaj raniji fazon slanja i da li ukupan skor moze da znaci brze dobijanje vize, ili sve zavisi iskljucivo od datuma kad si poslao?
...Pored toga malo nam suludo izgledaju svi ti bodovi ako ja kao nosilac sa faxom, godinom i po staza + zena sa faxom i njenim ujakom + moj engleski sa maximumom iz svih oblasti imamo 72 boda, a kako onda neko sa srednjom skolom i osrednjim znanjem engleskog uopste ima sanse da dobije vizu?
Malo mi neverovatno deluje da ako vec primaju oko 200.000 ljudi godisnje da su to sve magistri i doktori nauka ili neki koji imaju ugovoren posao.....naravno moze biti neki zanatlija sa puno godina staza, ali opet... (malo smo razbija glavu oko toga...)...
Hvala puno unapred, a i javicemo se svakako!!!
Sve najbolje svima!!!
Nazz Dvoje