Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne citas dobro, kaze :
A one-year diploma, trade certificate, apprenticeship or university degree, and at least 12 years of full-time or full-time equivalent studies: 3 points
sto ce reci moras imati pored 12 godina skole jos dodatno obrazovenje ...........sama srednja skola ti nista ne donosi.

Srecno!

Pa ti ne citas dobro!
Po tvom tumacenju pored 12 godina skole moras imati i dodatno obrazovanje, tj trade certificate,
Ako tvoju logiku dobrog citanja primenimo na drugi primer,:
Two or more university degrees at the bachelor’s level and completed at least 15 years of full-time or full-time equivalent studies,
Onda ce ispasti da pored 15 godina skolovanja moras imati i dodatno obrazovanje od 2 ili vise univerzitetske diplome!!!!

A sta ste napali Kliku, on kad je isao u Kanadu bilo je malo drugacije, nije se polagao IELTS nego je imao intervju u kanadskoj ambasadi u BG. I to mu je bio sav test engleskog.
Tacno je ono sto kazete za IELTS, 4 X (7,8 ili 9) donosi 16 poena, znaci nebitno je imao 4 sedmice ili 4 devetke :)
A za obrazovanje, e tu je covek najverovatnije u pravu, za nasu srednju skolu dobijete 5 ili eventualno 12 poena, tesko 15.
To je individualno, nisu ni sve srednje skole iste, onaj sto je zavrsio gimnaziju dobice sigurno 5 poena, onaj sa masinskom ili elektrotehnickom skolom dobice 12...
Za 1 year diplomu (15 points) treba V stepen (13 godina skolovanja...)
Ko planira sa srednjom, bolje neka ganja AEO ili PNP program neki, ako ima nekoga da mu nadje posao u nekoj od provincija koje imaju PNP program.

Pozdrav.

Pa ti ne citas dobro!
Po tvom tumacenju pored 12 godina skole moras imati i dodatno obrazovanje, tj trade certificate,
Ako tvoju logiku dobrog citanja primenimo na drugi primer,:
Two or more university degrees at the bachelor’s level and completed at least 15 years of full-time or full-time equivalent studies,
Onda ce ispasti da pored 15 godina skolovanja moras imati i dodatno obrazovanje od 2 ili vise univerzitetske diplome!!!!

Tacno tako, samo za Bachelor diplomu se dobija 20 bodova, sa dve Bachelor diplome ili jednom i nekim tradeom imas 22.

J

I DODAJES NEISTINITE PODATKE, NE PISE # Obtained a one-year diploma, trade certificate or apprenticeship or UNIVERSITY DEGREE and completed at least 12 years of full-time or full-time equivalent studies#
VEC
Obtained a one-year diploma, trade certificate or apprenticeship and completed at least 12 years of full-time or full-time equivalent studies

DODAO SI UNIVERSITY DEGREE, NEVEROVATNO!

Prijatelju, nema potrebe za nervozom , ne navodim netecne podatke, pogledaj malo bolje sta sam napisao,
nigde nisam dodao niti menjao ista vec samo kopirao ono sto pise na zvanicnom CIC sajtu:
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/factor-education.asp

sa 12 godina skole ne mozes dobiti 15 bodova kao sto si ti tvrdio u prvim postovima.

Prijatelju, nema potrebe za nervozom , ne navodim netecne podatke, pogledaj malo bolje sta sam napisao,
nigde nisam dodao niti menjao ista vec samo kopirao ono sto pise na zvanicnom CIC sajtu:
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/factor-education.asp

sa 12 godina skole ne mozes dobiti 15 bodova kao sto si ti tvrdio u prvim postovima.

Jeste, pogresila sam, izvini, u pravu si, i posle sam ispravila, da si malo pazljivije citao video bi, nije 15 nego 12, sa 12 godina strucne skole dobijes 12 poena!
Mi smo poceli raspravu na temu da li srednja Strucna skola moze da donese 67 poena, uz max na engleskom, radnim iskustvom i rodjacima u Can!
I moze, sto sam vec predstavila na predhodnoj strani!

Mene je iznerviralo sto ti ljude koji nemaju fakultet u startu ubedjujes da nemaju sanse da osvoje 67 poena a to nije istina.
Stepen obrazovanja nije kljucni faktor!

A za ono kopiranje necu da se raspravljam...

Jeste, pogresila sam, izvini, u pravu si, i posle sam ispravila, da si malo pazljivije citao video bi, nije 15 nego 12, sa 12 godina strucne skole dobijes 12 poena!
Mi smo poceli raspravu na temu da li srednja Strucna skola moze da donese 67 poena, uz max na engleskom, radnim iskustvom i rodjacima u Can!
I moze, sto sam vec predstavila na predhodnoj strani!

Mene je iznerviralo sto ti ljude koji nemaju fakultet u startu ubedjujes da nemaju sanse da osvoje 67 poena a to nije istina.
Stepen obrazovanja nije kljucni faktor!

A za ono kopiranje necu da se raspravljam...

Sta je to strucna skola? Ne mozes dobiti 12 bodova na srednju mesarsku/ugostiteljsku/masinsku ili tome slicno.........to nije Trade Certificate niti spada u Appernticeship.
Kljucna rec u celoj prici je AND, znaci moras imati 12 godina skole AND Trade ili Apprentice, slicno kao i ovo za dve Bachelor diplome.........

Znas kako, ako neko kaze da ima samo srednju skolu i hoce u Kanadu preko Skilled Worker kategorije, ne znam kako da mu kazem da ima 67 bodova kada nema.
Ne trci on na 100m pa da ga mi bodrimo, `ajde Ziko mozes ti to kao sto ti rekla Goranu, od toga nema nista, samo se lazemo.

Mnogo dugih faktora utice na to, moraju se sloziti sve kockice, da imas obezbedjen posao, da imas rodjake, itd..........ali to nije ni malo jednostavno.

Ti pokusavas da nabijes potrebne bodove na misice, ali to nema nikakvog smisla. Jednostavno lazes samu sebe.

sve je to tacno klika ja sam taj sa srednjom kuvarskom 3 stepen jedina sansa za mene je posao nadjen tamo sto sam odradio vec sam rekao pre u postovima ali ima kvaka i u tome da svoju diplomu prevedes na njihovo skolstvo

Ne razumem sta je tacno, ovo sto kaze Rocket ili ja?
Ako imas 3 stepen to znaci da nemas punih 12 godina skolovanja pa to tome ne mozes dobiti vise od 5 bodova na obrazovanje.

Nicola, dok ne postas dovoljan broj poruka, tvoje poruke se ne postavljaju odmah...
Zato ti se cini da tvoja poruka nije prosla... ali sacekaj malo i sve ce biti ok..

Aleksandar ti je postavio super pitanja koja sve nas zanimaju... dakle, kada si aplicirao, kako je tekao proces, i da isto bitna stvar jesi aplicirao kao skilled worker, po novoj proceduri simplified proces, i da li si imao sredjen posao tamo..

Hvala unaprijed

Hvala tebi na pojašnjenju - veroatno je sve to lepo pisali prilikom registracije (kada sam slagao da sam pročitao Pravilnik) :)

Dakle, pozdrav landlord, Aleksandre i svi drugi!

Mene je promena procedure uhvatila baš u vreme kada sam prikupio sva potrebna dokumenta. Onda sam ih mailom kontaktirao i objasnio da imam sve što je potrebno po starom, i oni su mi rekli da im pošaljem. Koliko sam shvatio - razlika je u tome što po starom sva potrebna dokumenta šalješ odjednom, i to taj prvi put, dok po novom šalješ samo neka, a i oni upiti u formularima su redukovani. Po novom, svu tu razliku im šalješ kasnije, u toku procedure. Inače, u vreme kad sam ja aplicirao, suštinske razlike u smislu broja bodova, neophodnih dokumenata i opštih uslova - nije bilo.

Sve u svemu procedura je više nego jednostavna. Dokumenta sam poslao u julu prošle godine. Posle 3-4 dana je stiglo pismo od njih da su stigla i da je procedura počela. U junu sledeće godine je stigao poziv na lekarski pregled (kod ovlašćenih lekara u Nišu ili Beogradu). U avgustu sam ponovo morao da šaljem uverenje o nekažnjavanju za tu proteklu godinu, i u septembru su se javili i tražili da pošaljem pasoš, i on je vraćen sredinom decembra u Beograd iz Beča. Nikakvi intervjui, ispitivanja i slično.

Što se broja bodova tiče, mislim da sam ih imao 72-75, tako nekako. Za posao sam imao, hm. Ne baš usmenu preporuku, jeste to bio dokument, ali ne znam koliko je uticao, pošto ako hoćeš da za to dobiješ poene, onda oni (poslodavac) moraju preko one njihove službe da dokažu da medju Kanadjanima nemaju baš taj kadar. Neka mera zaštite njihovih radnika... TAKO DA, što se onog inicijalnog apliciranja tiče, to nije uticalo, možda jeste kasnije prilikom odlučivanja. I da, skilled worker varijanta.

Eto tako. Ako ima još nečeg, pišemo se...

Želim svima srećnu, zdravu i veselu Novu 2008. godinu, i da vam se ostvare želje.

--Nikola

Hvala tebi na pojašnjenju - veroatno je sve to lepo pisali prilikom registracije (kada sam slagao da sam pročitao Pravilnik) :)

Dakle, pozdrav landlord, Aleksandre i svi drugi!

Mene je promena procedure uhvatila baš u vreme kada sam prikupio sva potrebna dokumenta. Onda sam ih mailom kontaktirao i objasnio da imam sve što je potrebno po starom, i oni su mi rekli da im pošaljem. Koliko sam shvatio - razlika je u tome što po starom sva potrebna dokumenta šalješ odjednom, i to taj prvi put, dok po novom šalješ samo neka, a i oni upiti u formularima su redukovani. Po novom, svu tu razliku im šalješ kasnije, u toku procedure. Inače, u vreme kad sam ja aplicirao, suštinske razlike u smislu broja bodova, neophodnih dokumenata i opštih uslova - nije bilo.

Sve u svemu procedura je više nego jednostavna. Dokumenta sam poslao u julu prošle godine. Posle 3-4 dana je stiglo pismo od njih da su stigla i da je procedura počela. U junu sledeće godine je stigao poziv na lekarski pregled (kod ovlašćenih lekara u Nišu ili Beogradu). U avgustu sam ponovo morao da šaljem uverenje o nekažnjavanju za tu proteklu godinu, i u septembru su se javili i tražili da pošaljem pasoš, i on je vraćen sredinom decembra u Beograd iz Beča. Nikakvi intervjui, ispitivanja i slično.

Što se broja bodova tiče, mislim da sam ih imao 72-75, tako nekako. Za posao sam imao, hm. Ne baš usmenu preporuku, jeste to bio dokument, ali ne znam koliko je uticao, pošto ako hoćeš da za to dobiješ poene, onda oni (poslodavac) moraju preko one njihove službe da dokažu da medju Kanadjanima nemaju baš taj kadar. Neka mera zaštite njihovih radnika... TAKO DA, što se onog inicijalnog apliciranja tiče, to nije uticalo, možda jeste kasnije prilikom odlučivanja. I da, skilled worker varijanta.

Eto tako. Ako ima još nečeg, pišemo se...

Želim svima srećnu, zdravu i veselu Novu 2008. godinu, i da vam se ostvare želje.

--Nikola

Nikola,
Ja bas nisam najbolje shvatila, da li si ti imao arranged work?
Kakva je to "ne bas usmena preporuka - dokument za posao" ?
Da li je to nesto preko agencije tj advokata?

--Nikola

Pa jel` mislis ili znas? Ne postoji varijanta usmene preporuke za posao na osnovu koje ces dobiti bodove, sve mora da se dokaze na papiru. Da li je poslodavac iz Kanade slao papire u Human Recourse i da li je to odobreno?
Malo zbunjuje ceo ovaj tvoj post.........

Nikola,
Ja bas nisam najbolje shvatila, da li si ti imao arranged work?
Kakva je to "ne bas usmena preporuka - dokument za posao" ?
Da li je to nesto preko agencije tj advokata?

Da Nikola , sto kaze ROCKET, da li je to bio klasican AEO (arranged employment opinion) - zvanican job offer iz Kanade, odobren od HRDC-a, ili je to bila pismena neformalna ponuda za posao, koja , koliko sam cuo ne utice na poene ali zato utice na vreme i proces odlucivanja o aplikaciji. Ima to i na cic-u...
Da li je Job Offer, kakav god da je bio, bio u struci, u vezi sa dosadasnjim obrazovanjem i r.iskustvom ili ne bas...?
Sta si zavrsio, koje ti je radno iskustvo i zanimanje u kojem imas iskustvo i u kom si aplicirao....jer ti si jedini od nas jun-avgust 2006 ko je dobio nesto do sad., u stvari dobio si jos u Junu ove godine.... Sigurno zbog job offer-a.

Puno pozdrava, srecna Nova i Bozic, puno zdravlja svim sapatnicima pa da sledecu cekamo tamo...

Pozdrav,

Sinisa.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back