Cekaj polako, ti si u prethodnom postu rekao sledece "Ne mora da znaci da nemaju dovoljno bodova, ako momak ima srednju skolu dobija 15" , sada kazes nesto sasvim drugo.
Ja sam se osvrnuo na tu kategoriju od 15 bodova koja kaze :
You have a one-year diploma, trade certificate or apprenticeship and at least 13 years of full-time or full-time equivalent study.
Ovo sto ti pricas je kategorija sa 12 bodova. Sa druge strane, lepo kaze da moras imati trade certificate.
Sto se tice jezika, jos jedna greska, ne znam kako si sa 4 sedmice mogao da dobijes maximalnih 16 bodova? A koliko onda dobijaju oni sa devetkama?
Trece, na osvonu cega si dobio 8 poena na adaptibility? Rodjaci nose 5, na srednju skolu ne mozes dobiti 3 boda. Ne citas dobro, kaze :
A one-year diploma, trade certificate, apprenticeship or university degree, and at least 12 years of full-time or full-time equivalent studies: 3 points
sto ce reci moras imati pored 12 godina skole jos dodatno obrazovenje ...........sama srednja skola ti nista ne donosi.
Vise puta sam naglasavao, kada se bodujete, nemojte sebi davati maximalne ocene, to je velika greska.
Srecno!
Ja tvoje odgovore cenim ali sve vise uvidjam da ne vladas dobro informacijama.
Za engleski: Imas 4 kategorije:
High-4 poena po oblasti, sve ocene od sedam pa navise (7-9)
moderate-nizi opseg (2 poena po oblasti)
basic-jos nizi
i poslednja za nepoznavanje jezika.
Svi koji imaju sedam i vise na ieltsu imaju max na engleskom, naravno iz sve 4 oblasti, listening, reading,writing i speaking.
Za srednju skolu: pojam SKILLED se ne odnosi samo na fakultet, nego na vladanje nekom vestinom. Vestinom mozes da ovladas i sa srednjim skolom, tj da budes strucniji nego sa Bachelor znanjem.
Ti zivis u Kanadi, ziveo si i u Srbiji, verovatno znas da HIGH SCHOOL ne moze da bude u istoj klasi sa nekom strucnom skolom kod nas.
High school moze da bude gimnazija, ali ne i srednja strucna skola.
I kazi mi, da li ti stvarno mislis da posedovanje diplome SREDNJE STRUCNE SKOLE ne znaci da imas ZANAT?
I definisi mi sta je zanat i kako se stice, i gde mozes da dobijes sertifikat, i sta je za tebe sertifikat?
I DODAJES NEISTINITE PODATKE, NE PISE # Obtained a one-year diploma, trade certificate or apprenticeship or UNIVERSITY DEGREE and completed at least 12 years of full-time or full-time equivalent studies#
VEC
Obtained a one-year diploma, trade certificate or apprenticeship and completed at least 12 years of full-time or full-time equivalent studies
DODAO SI UNIVERSITY DEGREE, NEVEROVATNO!