gost 184602
Zainteresovan član
- Poruka
- 230
Ko o cemu baba o ustipcima...
Evo neci ni tebe vise da citiram, iovako sam vam previse paznje posvetio, tebi i tvom pirjatelju.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Med i mleko grandic na -20 trci u atlet majici sa tankom jaknicom.
Cela Kanada ima tri grada i tri metroa, i osam meseci zima.
AMERICA **** YEAH !!!
Srbislave da li i ti kao grandic na -20 trcis u letnjoj majici i prolecnoj jaknici ili se obuces toplije ?
Pa obavezno duge gacke.. Nigde bez njih.(a u sustini mi i ne trebaju)
Mada svi pricaju o velikoj zimi ovde u Kanadi, a ja je iskreno nisam ni osetio. Hladnije mi je bilo u Bg pod Kosavom cekati prevoz po 20min na -2. Nego ovde na -19 koliko je bilo juce....(posto ne cekam nikoga i nista napolju)
Zar je moguce da se staz sa srednjom skolom ne racuna?
Imala je 5god. staza i sad kad zavrsi fakultet ispunjava uslove za posao
3151: Head Nurses and Supervisors
3152: Registered Nurses
...ali za te poslove nema dana staza...u tim poslovima izmedju sred.skole i faxa za med.sestre su jako male razlike...najveca razlika je u plati...
Jer to znaci da ne mozemo da apliciramo?
Dok zavrsi fax-to je jos 1 do 2god.
dok ne nadje posao,volontira i jos je zaposle kao obicnu sestru-sigurno 1god. mozda 2
posle 5god. i vise dok ne dobije unapredjenje u glavnu sestru(tj. koliko sam ja shvatio to je Head Nurses and Supervisors ili Registered Nurses)
pa da stekne neki staz sa tim zvanjem i radnim mestom-1,2,3god.
To ispada vise od 10 godina...zar je moguce da nema drugi nacin?
To je lose za nas...
jer..kad zavrsi fax za 2god. nece odmah kod nas moci da radi kao Head Nurses and Supervisors ili Registered Nurses, nego ce morati da prodje nekoliko godina da bi je unapredili,
pa ond jos 1god. sa tim zvanjem...to ce opet ispasti desetak godina...ne mogu da verujem...
Kako si ti uspeo sa srednjom skolom da skupis poene?
Ova tema bi trebala da se zove kako do iseljenicke tj. Useljenicke vize za Disneyland. Jer ta drzava o kojoj pojedinci pisu kao sale veciti immigrant (mada nikada nije bio, a zna sve o Kanadi) postoji samo u masti. Kako se prikazuje cim dodjes jos na aerodrumu se pale reflektori I sviraju fanfare,dobijas odmah posao generalnog direktora sa platom od 1000000000000000000000000 C$ na sat,dobijes dvorac,yugo rucne izrade I leti po ceo dan jedes rostilj,a zimi na -20 trcis u atlet majici kao grandic.
Koje uoste sa ovog foruma bio u Kanadi ???? Kada se lansiraju price Disneyland, uglavno su informacije tj. dezinformacije iz pedesete ruke,kao od ujaka,svaler,njegov momak,e njegova strina kaze… Takve gluposti su pisane kao da cistac u Toyoti ima 40c$ na sat (a ovi sto ciste u parlamentu u Ottawi imaju 15c$ I to je limit), Toyota kao ima viska para I tako deli,a jos veca je glupost bila kada je sale veciti immigrant napisao da neki tamo koga on poznaje radi kao portir u nekoj bolnici I ima 300.000c$ na godisnjem nivou.
Zar vi stalno mislite da Kanada samo ceka vas I da ste vi nesto posebno ???
Vi uglavnom sto ste ovde na forumu ste vec skoro svi oko cetrdeset godina,a u Kanadi si mator vec sa trideset godina za rad u pravim kompanijama. Vas engleski sa naglaskom koji cepa usi je verovatno strasan, za pravi posao,plus bez kanadskog fakulteta i kanadskog radnog iskustva nemoguce je naci pravo com.job.
Ima poslova fabrike,bolnice,restorani od 9-12,13c$ na sat,sa dve takve plate mozes se otplacivati kuca I auto,to nema problema. Vecina ljudi kaze to je za pocetak,ali vecina tu ostane do penzije.
Kanada je zadnja rupa za odlazak.Prva je Amerika (bila i ostala),zatim ide Zapadna Evropa, Australija i zadnja Kanada. Yugoslav je napisao treca zemlja u svetu po standardu ??? Sta to znaci ? Kada su plate istih zanimanja vece od kanadskih i u Americi,Zapadnoj Evropi,Australiji i Novom Zelandu. Taj Yugoslav ako nekad bude dosao u Kanadu ce videti sta znaci standard trece zemlje u svetu.
Kao sto je grandic sto trci na -20 u atlet majici napisao o Kanadi – DOBRO JE,ALI SVI KUKAJU. Imas kredite treba to platiti,a treba raditi od jutra do mraka,samo radno odelo I pidzama.
Mnogima se ne svidja ISTINA, I pritiskaju ignore,verovatno kada dodju u Kanadu I budu radili za 9c$ na sat I bili u kreditima u guse ce pritisnuti ignore.
Daj Arlingtone mojne takve nebuloze da pricash...
Aj sad ovako...
Price koje se lansiraju ovde u vecini slucajeva su skroz na skroz iz prve ruke.
Vec smo pricali na tu temu o Toyoti. Obican fizikalac bez skole(100% bez skole) tamo zaradjuje punih 32dolara na h. Bez lazi i prevare.... Znam 100% da je tako... I znam ih dosta bez skole koji rade za te pare. Za cistace ne znam. sve to zavisi ko cisti i koja kompanija cisti za njih i da li uopste imaju neku kompaniju koja im cisti. Kompanija potpishe ugovor verovatno za neke debele pare, a svoje cistace placaju mizerno tipa 12-15dolara. Sve zavisi...
Sto se Toyote u Cambrige tice. Oni razbijaju... Eno veliki bilbordi i reklame na najjacim tv stanicama.. HVALA VAM CANADJANI STO STE KUPOVALI NASE PROZIVODE. ZBOG VAS OTVARAMO NOVU FABRIKU I ZAPOSLJAVAMO JOSH 8hiljada radnika.. bla bla bla.. Verovatno neka dobra reklama, ali stvarno otvaraju novi kompleksi i traze ljude....
Mada su mi se svi zalili iz Toyote da rade puno i neprekidno i da su cesto umorni.... Mada onaj ko je radio u Srbiji za privatnika zna bolje sta je umor od ovih sto rade u Kanadi.. Garantujem...Bar znam iz svog slucaja.
Ok dalje,, ovo sto pricash za ljude koji dolaze u 40tim. Sa slabim engleskim i bez kanadskog iskustva.. Tu si u pravu ali ne mora da bude tako. Dosta nasih ima, jedni drugima pomazu. moze se naci pristojan poslic, pa polako, kuca, kola, stan, dve plate, pa onda ako si pametan krenucesh neki svoj biznish, kada ustedish. Veoma su niske kamate na kredite. Pa krenesh nesto, ako ne ide, prodash pa krenesh dalje. Nekretnine su ovde vrh. Ne mozesh se prevariti nikako ma sta god kupio.. Cene samo skacu gore, cak i za vreme ove imaginarne krize...
Plate po fabrikama su stvarno takve. Od 10dolara na h u jednoj od najjacih kompanija koja proizvodi telefone ovde u Waterloo, pa do najvece fabrike u Gulph-u 14dolara a bilo je 20d na h pre krize. Sve su to poslovi za koje vam ne treba skola. Sto znaci srednja je dovoljnja. Ako imate kojim slucajem visu ili fakultet tehnicke struke. Za vas nema zime. Najmizerniju platu koju mozete naci kao tehnician ili tehnologist idu od 40hiljada na godinu pa do nekih 70hiljada. sto je nekih 20 - 30dolar na h. Sto je moze se reci pristojna cifra za pocetak. Vremenom se napreduje samim tim i zarada ide gore...
Na ovim pozicijama cesto primaju nase sa fakultetima iako su to pozicije za ljude koji su zavrshili 1-2-3godine coledza.... Tesko da ce inzenjer nas odma dobiti inzenjerski posao. Ali valja se strpiti.
Kanada nije poslednja vec najverovatnije druga za dolazak . SAD je na prvom tu nema dileme. Manje takse i vece zarade heheAli zdravstvo na najgorem mogucem nivou. SAD je odlican za mlade, ovi stari kada pocnu da se razboljevaju pice pravac Kanada na besplatno zdravstvo... Zapadna Evropa se raspada bukvalno. Eno ih Nemci pucaju po svim savovima. Plate nikad mizernije. Cak i u jacim firmama. Da ne pricam o Francuskoj...itd itd Za novi Zeland i Australiju stvarno ne znam nista... Tu ne mogu da pishem.
Ja vec uveliko uzivam standard Trece zemlje na planeti. I vala ga ne bi menjao. Stvarno je sve tip top.
Ovo sto pricash da se radi od jutra do mraka. To je tacno iskljucivo kod ljudi koji nemaju skolu i rade za 9dolara na h. Za sve one koji zaradjuju preko 20dolara na h. Rade manje nego sto se radi u Srbiji i imaju vishe vremena nego ljudi koji zive u Srbiji. E ovo ti je iz prve ruke (kao i sve ostalo sto sam napisao)
Standard je uvek bio veci u Americi !!!
Naravno svuda MED I MLEKO,niko nista ne radi i svi puni para. Sta ti kazes fizicki radnici u Kanadi 9C$,a u toyoti placaju 32C$,posto gazda voli da baca para,daj Yugoslave za tebe sam mislio da nisi baron.Izgleda da ne pricamo o istoj Kanadi,a i ko zna gde se nalazi tvoja Kanada o kojoj pricas ?
Koliko ti decenija vec zivis u Kanadi i gde zivis ?
Kukaju svi sto moraju da rade,a kada im kazem ako vam ne valja iscepajte kanadske pasose i vratite se u Srbiju,samo sloze facu. Tako ti je to Yugoslave,upocetku je sve super,a posle druge,trece,pete godine skroz druga prica.
Samo ti zvrcni Toyotu i pitaj za posao.... Malo zeznuto da upadnesh, rade se silni testovi i ceka se u proseku 3-6 meseci na posao ... I videcesh 32dolara na prvom ceku.
Bitno je da ti iz SAD znash kolike su plate u Toyoti u Kanadi a ja koji sam u Kanadi na metar od njih sa gomilom drugara koji rade tamo ne znam..
Jel to neko rekao BARON?hahahahha
Sve u svemu sve zavisi od kompanije u kojoj radish ponegde vazi i to da ako si pod Unijom. Odma benafiti skoro 100% plus dupla plata... itd itd.. To valjda znash i sam...
Najgore je sto ti sve pricash kao totalni pesimista i mislish da ce svi da zaglave sa 9$, a ja covece ne znam nijednog naseg koj radi za tu mizernu cifru.... ali nijednog..
Ta Kanada se nalazi blizu New Yorka.. Znash i sam gde je industrija u Kanadi.
Zivim ovde 0.09 decenija...
Jeste bash tako je sto kazesh. Svi mi kukaju kako nema zivota u Kanadi, a niko ziv da se vrati sa ustedjevinom koju u Srbiji 10toro za zivota ne mogu da zarade a kamoli da skupe na gomili. Sto je malo cudno. ali sta cesh..
Naravno ja to ne kontam, mada su to vecinom ljudi koji nisu imali izbora. Gomila izbeglica kojima su spalili, pobili i proterali sve. Pa su nekom mukom dosli ovde u Kanadu. Oni najvishe kukaju. Mi koji smo svojom voljom i zeljom dosli ovde nemamo takvih problema....
A vidim da na ovom forumu ljudi svojom zeljom zele u Kanadu. Sto znaci da najverovatnije nece kukati i pod skilled worker varijantom tesko da ce zaglaviti na 9$.. Mada skilled worker varijanta i trazi skolovane... Sada se nase diplome priznaju sto znaci da za sve novopridosle nema ZIME i nema 9$ zarada..
U SLICNOJ SAM SITUACIJI A UBI ME NESTRPLJENJE,SVE PAPIRE SA SLIKAMA,VIJENCANIM LISTOM,MOJIM LJEKARSKIM I OSTLIM STO JE TREBALO MOJ MUZ JE POSLAO U MISSISSAUGU 14.12.2009. KOLIKO NAJDUZE MI SE MOZE DESITI DA CEKAM I KOGA PRVO OBAVIJESTVAJU MENE U BIH ILI NJEGA U KANADI. UBICE ME NESTRPLJENJE MUZA NISAM VIDJELA 7 MIJESECI. POZDRAVSrecan Bozic svima koji slave...
Ocigledno da ne pricamo o istoj Kanadi.
U toyoti se razne silni testovi za fizickog radnika,e bas si me nasmejao Yugoslave.Non-stop im trebaju fizicki radnici i stalno primaju
Ti si juce dosao u Kanadu,jos si zelen da bi izvodio zakljucke.
Ja isto kazem da je bolje u Kanadi nego Srbiji,ali da je sve tako usukano i da Kanadjani jedva cekaju da placaju nekog 50c$ potpuno je netacno.
Dodje medicinska sestra iz Francuske da radi u Quebec,ima da polaze razliku dve godine
dok ne pocne da radi,jer kako kazu nisu isti sistemi zdravstva. Diplome se priznaju da su od papira,doskolavanja,nostrifikacija...ima vremena da prodje.U Qubece-u mora da se nostrifikuje diploma ako je iz Ontaria,a ne iz Srbije.
Ima u Kanadi da se rmbaci,a ne da se manekenise.
Kako ne pricamo? Ne postoji vishe Kanada sem jedne.
Da!!! u toyoti za fizickog radnika se rade testovi. Opet ti ja kazem. Ti u SAD znash sve o toyoti a ja pored toyote sa gomilom drogara koji tamo rade ne znam...
Ja mislim da si ti jedini na ovoj planeti koji podcenjuje Japance. I zasto mislish svi zivi kopiraju sistem rada upravo Toyotinih strucnjaka.... Iz davnih nam dana kad su osvojili Americko trziste svojim planovima, 5s sistemima itd itd...
Evo licno znam za dve japanske kompanije ovde u Kanadi koje placaju duplo i cak 3x vishe svoje fizikalce nego druge kanadske kompanije.
Da!!! primaju nove radnike, rekao sam ti. 8hiljada novih pozicija.
Ok mozda i jesam zelen, ali kako je mene krenulo i ovako da se nastavi za zivota ne bi se nijednog trenutka pozalio... Naravno da stremim ka josh boljem. I bice bolje jer nisam pesimista.
Ok, Kanada vapi za strucnjacima zato ih i trazi toliko. Sto se mojih papira oko diplome tice. Ne moram nista da polazem kao razliku. Priznata mi je i zaposlio sam se sa nostrifikovanom diplomom. Kompanija je bez problema prioznala skolu i dala mi posao u struci.
Ja mislim da ti imash iskustva sa ljudima koji nemaju skolu uopste, pa se muce sa 9$. Valjda znash da svi sa ovog foruma (skoro svi) idu na skilled worker opciju. Sto znaci da moraju biti skolovani. Zakljucak je......
Nema poslova za njih od 9$ kao sto i nema zime za njih u Kanadi....
Bas mi je zao, nisam znala da za registered nurse treba fakultet. U tom slucaju za vas je spas job offer, to se sigurno moze naci za zanimanje sestre. Raspitajte se o tome obavezno.
Kao sto sam kazes jos si zelen,i sigurno nisi cuo za burn-out.Sve je super kad se dodje,ali posle nekoliko godina,kredita...
Ma jok... Onda je josh jace, samo kalkulishesh.. isplacene cifre od 5 nula... Posle skinesh sa kredita uzmesh neku kucerinu pa u iznajmljivanje, pa joj skoci cena jedno 50 hiljada za manje od 5 g. Posle je prodash a nisi ni otplatio 20%. Vrnesh tih 20 % i onih 50hiljada , kupish zgradu i iznajmljujesh jedno 500 stanova i eto ti milionce po koje... Naravno da ne pricam koliko onda skoci cena za citavu zgradu .. jedno milionce za 5 godina... Pa onda idemo i na 7 nula itd itd... hahahhahha au bre Arlingtone sto si toliki pesimista....
Pa ti si baja iskusan u SAD, ti znash kako to dobro i brzo ide.... Nemoj sad samo da kazesh da nisam u pravu....Para na paru ide...
Aj priznaj da zivish nikad jace,, i da si pun ko brod... Sto mislish da se ljudi nece snaci u Kanadi?????
mozes ti aplikaciju da posaljes, ali neces proci, ni sad ni u buducnosti, odmah ti vrate odbijenicu i upustvo kako da dobijes nazad novac. to cekanje vazi za australiju koliko sam ja upoznata... a ovdje nije tako...Šta se dešava, ako nema job offer, niti je sa liste NOC 38 za fast track processing, niti je radio ili studirao u Kanadi minimum godinu dana?
Da li uopšte može da aplicira kao FSW?
Nije problem da aplicira, ali se ne garantuje da će mu aplikacija biti procesirana u roku 6-12 meseci, jel tako beše?
Ja isto kazem da je bolje u Kanadi nego Srbiji...