He, blago vama za zimsku idilu, mi snega ne videsmo u Torontu ove godine osim na TV, neverovatno a istinito. Ma cell phones smo uzeli 2 komada na family plan kod Rogers-a cim smo dosli, trebalo nam je stvarno, imamo neogranicene razgovore izmedju nasih telefona i 150 min besplatnih mesecno, sto nam je dovoljno za sada. A za kablovsku, internet i home phone smo izdrzali godinu dana sa rogersom, i sa ogromnim zadovoljstvom i olaksanjem sam otkazao sve njihove usluge osim mobilnih pre nekoliko dana, nisam hteo da im platim ni early cancelation fees. Video sam svakakve lopove ali ovi su majstori. Shvatili smo da tv uopste i ne gledamo, jedino vesti ponekad i vremensku prognozu a to imamo i na obicnu antenu. Za internet otkidaju usi, za homephone manje vise. Internet usage im je ogranicen i nema download-a filmova i serija sa Yuwabits i Crne berze ...samo na kasicicu. Sve sto potrosis vise od 25 ili 60 Gb (zavisi koji internet plan imas) naplacuju $2 ili $2.5 po Gb. Tako da je mene samo internet zadnjih meseci izlazio oko $100 mesecno, posto imamo 3 kompa u kuci (sace i cetvrti) veoma aktivna po pitanju web-a.
Sad smo uzeli paket kod Primus-a, homephone + unlimited internet 7 Mbps = $68 sa svim taxama. Svi provajderi ogranicavaju internet usage osim Primus-a i TekSavy-ja.
Za cellphones kad budete uzimali, pogledajte ovaj novi provajder - Wind mobile. Bas su jeftini i imaju sve features kao kod nas u Srbiji, calldisplay, propustene pozive, voice mail - besplatno, podrazumeva se da to dobijas sa mobilnim, dok svi ostali to bas fino naplacuju. Kod rogersa ako hocu da znam ko me zove, to zadovoljstvo moram da placam $7 mesecno po telefonu bez taxe. A gde su voice mail i propusteni pozivi, itd...
A extra sto ti kazu da paket kosta $15 po telefonu, znaci $30 za dva mobilna, a ja placam $58 kad ti uracunaju taxu pa ovaj fee pa onaj fee pa opet neki fee, itd, naplacuju i nesto sto ne postoji nigde, ni u Americi ni u Evropi - system access fee.
Svako ko bude dosao neka se ne zalece po pitanju kablovskog i internet-homephone-cellphone provajdera kao sto sam ja uradio. Lepo placeno iskustvo. Kod Bell-a i Rogers-a vise nikad, pravi monopolisti. Nece ga kod mene vise. Cekam samo da vidim kako ce da zazivi ovaj WindMobile, toliko su povoljni da mi izgleda neverovatno s obzirom da sam navikao da me deru,ne naplacuju cak ni famozni system access fee, pa cu i cellphones slatko otkazati i preci kod ovih.
Posle nove godine cemo uvesti i NetTv pa cemo imati 100 Srbijanskih i Ex-Yu TV kanala i 1000 kanala iz celog sveta, samo $25 mesecno. Uzeo sam bio trial na 5 dana i odusevio sam se, slikom, tonom, kvalitetom i izborom kanala, ima vise nasih kanala nego sto sam ih imao na SBB-u u Srbiji.
Eto, nadam se da ce ovo nekom biti od koristi.
Pozdrav tebi Kosava i svima ostalima koji strpljivo cekaju i dobrodosli sto pre.
![]()
Hvala Grandic na informacijama
Koji ce ti djavo sneg

Jos uvek nemam mobilne za mene i surugu na pretplatu bas zbog svega ovog sto si naveo. Imamo samo jedan pripejd broj koga sam uzeo od FIDO-a jos prvih dana, i zamisli naplatili su mi 60 CAD acess fee. Plus toga placam i kad me neko zove, neverovatno.
Internet i kucni telefon sam uzeo od Videotrona.
U dogovoru pise da koristim varijantu koja kosta 40 CAD 8 MBPS sa limitom od 30 giga, i telefonske usluge koje kostaju 20 CAD sve to za mesec dana. Dosada nijedan racun mi nije bio pod 100 CAD

Moram i da kazem da je internet kod ovih izuzetno stabilan, brz i pouzdan, sto nije bio slucaj dok sam bio u Makedoniji.
Moram da spodelim i jos jedno iskustvo, kad je dosao momak iz kablovske da mi prikljuci internet i telefon, zavrsio je posao za 5 min. medjutim postavljaju na kablu koji ide od uticnice do resivera neko sranje da nemozes sam to da otkacinjes, nego moras njih ponovo da zoves a to kosta 40 CAD. Posto sam uzeo i TV ubrzo, reko aj da probam dali ima neki signal, sa obicnim spliterom razdvojim kabal sa unutrasnje strane uticnice ukljucim TV kad ono tamo stotinak TV kanala i isto toliko radio kanala. Nisu nesto ali ipak da ne sedis kuci onako bez veze. Ipak doneli smo sa Balkana malo mastovitosti

Pre neki dan sam im se javio i reko da necu vise da koristim njihove usluge i pored toga sto imam dogovor na 12 meseci, odmah su poceli kao da smanjuju cenu, da dodjem kod njih ili da oni posalju coveka da potpisemo novi ugovor znatno povoljniji za mene itd...
Medjutim to je jos jedna zamka kako su mi rekli ljudi koji su dugo ovde i koja ce da traje kratko pa ce ponovo da cena bude ista.
Moram i da napomenem da se stalno javljaju iz Bell-a i jos iz nekih kompanija, da mi nude njihove usluge, i kad im kazem da imam ugovor sa Videotronom oni kazu znamo, mi cemo da platimo nekih stotinu dolara za prevremeni prekid ugovora samo ti dodji kod nas.
Neverovatno kakva borba za svakog potencijalnog musteriju.
A sto kazes da lazu, nema im premca. Al sve to u skladu sa zakonom

Sada cu preci na ACANAC, jedna fina kompanija iz Toronta koja pruza usluge i ovde u Kvebeku, internet 7 MBPS neograniceni i telefon za 280 CAD godisnje sa sve tax-ama.
Pozdrav i svako dobro