Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Puno pozdrava svima!
Dobre vijesti.
Jutros stigao poziv za viziranje pasosa iz Beca.
Inace mi smo po SAP-u:
* AOR - april 2007.
* poziv za prikupljanje dokumenata - maj 2009.
* poziv za ljekarski pregled - jul 2009.
* ljekarski uradjen - septembar 2009.

Izgleda se mucnom iscekivanju priblizava kraj.
Jos jednom pozdrav svima i zelja da svi sto prije svoje procedure za useljenje privedu kraju.

Pozdrav Miklose,

Pretpostavljam da si na kraju uplatio resident fee (cini mi se 495CAD po osobi). Kazi mi gde si to uplacivao ?

Hvala unapred

Pozdrav Miklose,

Pretpostavljam da si na kraju uplatio resident fee (cini mi se 495CAD po osobi). Kazi mi gde si to uplacivao ?

Hvala unapred

Evo ja cu da odgovorim dok se Miklos ne javi.
Ako ti poziv stigne u mail-u dobices i uputstvo (koje ja iz odredjenog razloga nisam uspela da otvorim) gde ce ti biti objasnjeno koliko i gde da uplatis.
Mi smo nakon raspitivanja u ambasadi u Bg-u, platili u Komerc. banci 490CD po osobi.

Maya kako ide pakovanje, kad krecete?

Kod nas i dalje nista novo!

Veliki pozdrav!
Jos nismo poceli s pakovanjem i necemo dok ne budemo imali vizirane pasose u rukama, ali smo zato polako poceli da rasprodajemo stvari..Ako sve bude ok, letimo 15.01. preko Londona. British dozvoljava samo 23kg po osobi s tim sto za malog to ne vazi jer nema 2 godine! :eek: To stvarno nije u redu jer ce njegovih stvari sigurno biti mnogo vise nego nasih.
Nista ne brini, sigurna sam da je pitanje dana kad ce i vama stici poziv.:bye:

Jos nismo poceli s pakovanjem i necemo dok ne budemo imali vizirane pasose u rukama, ali smo zato polako poceli da rasprodajemo stvari..Ako sve bude ok, letimo 15.01. preko Londona. British dozvoljava samo 23kg po osobi s tim sto za malog to ne vazi jer nema 2 godine! :eek: To stvarno nije u redu jer ce njegovih stvari sigurno biti mnogo vise nego nasih.

Da se nisi malo zabunila u pogledu dozvoljenog tereta. I ja sam letio septembra britishom pa je bilo dozvoljeno po osobi 2x23 kg

Pozdrav,

koliko su vas karte izasle i gde putujete?

Pozdrav,

koliko su vas karte izasle i gde putujete?
Jeste, napravila sam gresku u vezi kilaze...
Karte jos nismo uzeli, najverovatnije ce to biti preko JUMBO travel-a iz Bg-a. Za nas troje nesto vise od 105.000 din. E sad razmisljam da pogledam koliko bi nas izasle povratne..pretpostavljam jeftinije. Ne znam da li bi to bio problem na imigracionom kad sletimo u Toronto.

Jeste, napravila sam gresku u vezi kilaze...
Karte jos nismo uzeli, najverovatnije ce to biti preko JUMBO travel-a iz Bg-a. Za nas troje nesto vise od 105.000 din. E sad razmisljam da pogledam koliko bi nas izasle povratne..pretpostavljam jeftinije. Ne znam da li bi to bio problem na imigracionom kad sletimo u Toronto.

To nije skupo cak i da uzmete u jednom pravcu. Ja sam malo gledao i povratne su po pravilu jeftinije, raspitajte se i za te. Nije lose ustedeti koji dinar, pretpostavljam da u ovim trenucima treba stedeti dok se ne ustalite tamo.
Pretpostavljam da je to njihova cena, a ne ona koju mozes izracunati preko njihovog sajta?

Ne verujem da bi bio problem sa imigracionom, od mog prijatelja u Vankuveru roditelji su tako dosli, bila jeftinija karta :-)

Srecno :-)

Poslednja izmena:
Pozdrav Miklose,

Hvala unapred
Uz poziv za slanje pasoša (email-om) stigao je i link
(http://www.canadainternational.gc.ca/austria-autriche/assets/pdfs/Cost_Recovery_Feetable-E.pdf)
u kom je dato uputstvo gdje se i na koji način vrši uplata "Right of Permanent Residence Fee". Pošto je u pomenutom dokumentu data instrukcija za nas iz BiH da uplatu radimo deviznom dozankom (bank transfer) na račun u Bank Austria u iznosu 2x310 eura --> 620 eura, pa smo tako i napravili u Volksbank a.d. Banja Luka.
Sad u četvrtak smo išli da podignemo pasoše u Sarajevo. Pošto je u BiH ugašena kanadska ambasada pasoši iz Beča stižu u IOM (International Organization for Migration) u Sarajevu odakle su nas zvali telefonom da nas obavjeste da su pasoši stigli i da dođemo po njih.
Eto kraja i našim mukama

Pozdravljamo sve i želimo da se i vase čekanje što prije okonča

(http://www.canadainternational.gc.ca/austria-autriche/assets/pdfs/Cost_Recovery_Feetable-E.pdf)
u kom je dato uputstvo gdje se i na koji način vrši uplata "Right of Permanent Residence Fee". Pošto je u pomenutom dokumentu data instrukcija za nas iz BiH da uplatu radimo deviznom dozankom (bank transfer) na račun u Bank Austria u iznosu 2x310 eura --> 620 eura, pa smo tako i napravili u Volksbank a.d. Banja Luka.
Sad u četvrtak smo išli da podignemo pasoše u Sarajevo. Pošto je u BiH ugašena kanadska ambasada pasoši iz Beča stižu u IOM (International Organization for Migration) u Sarajevu odakle su nas zvali telefonom da nas obavjeste da su pasoši stigli i da dođemo po njih.
Eto kraja i našim mukama

Miklose,
koliko ste dugo cekali da vam vrate vizirane pasose?
Pozdrav i sve najbolje!

Eto kraja i našim mukama

Bravo!!!!! Ja nisam isla u Volksbank... Njih se nisam sjetila... Blago vama! Puno srece...:klap::klap::klap:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back