Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Potrebna pomoc!
Molim Vas ako neko zna gdje u Banjoj Luci se polaze IELTS, gdje se moze nabaviti literatura i koliko cesto se test radi? Ima li neko iskustvo sa polaganjem i kako je proslo?
Pripremamo se uveliko i zanima me jeli test potrebno poloziti prije apliciranja ili moze i poslije pa da naknadno traze rezultate.
Hvala svima!

Pogledaj moj post na prethodnoj strani u vezi IELTS-a.
Pre prvog podnosenja aplikacije morate imati obavezno polozen IELTS.
Sve detalje imas na http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/guides/EG7.pdf

Pozdrav i srecno

Potrebna pomoc!
Molim Vas ako neko zna gdje u Banjoj Luci se polaze IELTS, gdje se moze nabaviti literatura i koliko cesto se test radi? Ima li neko iskustvo sa polaganjem i kako je proslo?
Pripremamo se uveliko i zanima me jeli test potrebno poloziti prije apliciranja ili moze i poslije pa da naknadno traze rezultate.
Hvala svima!

ielts samo u sarajevu ili beogradu, gdje ti je lakse doputovati. esol ispiti se mogu polagati u b luci, trebinju, bijeljini, tuzli. ali ipak ti nazovi british council u sarajevu i pitaj... nikad se ne zna..

Naravno da nije. Dokumenta smo poslali 30.09. a poziv za medical smo dobili danas 17.11. Najcudnije je to sto su trazili dodatna dokumenta koja su stigla tek juce, a zahtev za medical je poslat prosle nedelje. :confused:

BRAVO:D

Prilozi

• homer4.jpg
    homer4.jpg
    72,5 KB · Pregleda: 7
Ljudi,pa meni su rekli da je background check procedura u toku i da ce me za 6-18 meseci obavestiti o sledecim koracima.Evo proslo 19 meseci a ono jos uvek nista.:dash:

E ovo sto kazes je jedino sto me trenutno sprecava da povucem aplikaciju i apliciram za Kvebek...:( Stvarno nema smisla....Drago mi je zbog svih koji po ovoj novoj proceduri odlaze za par meseci, ali bas nema smisla da na odgovor cekamo toliko dugoooooo....Da bar saznamo sta su odlucili, pa da krenemo dalje...:confused: A najvise me nervira sto mi na upite ne salju nikakav odgovor...:sad2:

mi idemo preko Quebec Skill worker program pa interesuje me dali treba da nosimo pare koje smo napisali pri prvoj aplikacii ili moze da se nosi mininum pare za cetiriclana porodica $4872
Pozdrav svima

Moze minimum za Quebec.:D Oni imaju potpisan sporazum sa vladom Kanade o posebnim kriterijumima imigranata koji dolaze kao Quebec Selected

http://en.wikipedia.org/wiki/Canada-Quebec_Accord

E ovo sto kazes je jedino sto me trenutno sprecava da povucem aplikaciju i apliciram za Kvebek...:( Stvarno nema smisla....Drago mi je zbog svih koji po ovoj novoj proceduri odlaze za par meseci, ali bas nema smisla da na odgovor cekamo toliko dugoooooo....Da bar saznamo sta su odlucili, pa da krenemo dalje...:confused: A najvise me nervira sto mi na upite ne salju nikakav odgovor...:sad2:

Cao Nadice

Ma za mene barem znam da je problem to sto kanadska sluzba za nacionalnu bezbednost radi provere za imigracionu sluzbu za nas koji smo bili u partizanima.Posto ta sluzba ima gomilu zahteva za obradu iz citavog sveta(imigranti iz Pakistana,Avganistana,Etiopije,Iraka,zatim Tamilci pa onda izgleda i Rambo i Cak Noris) mora dugo da se ceka.Tu je eto problem,tako da mi samo ostaje da :dash::dash::dash:

:bye:

Mi smo danas, posle tacno 8 nedelja cekanja dobili rezultate na zalbu (na W i S) na Ielt, falilo nam 2*0.5 poena (to nam je do 67) i nisu nam nista promenili. Ovaj test nas bas namuci, iscrpeo nam je mnogo energije, zivaca i ceka ne vec, trenutno ne znamo sta da radimo, danas smo bezmalo urlali ceo dan, jednom recju ocaj.

jedno cu samo reci ---> NE ODUSTAJTE !

blizu ste cilju... ako je samo IELTS prepreka, sedite i lepo spremite... pa i ako opet ne budu rezultati dovoljno dobri, nastavite sa usavrsavanjem dok ne postignete zeljene rezultate.

jer, sta je par meseci ili pola godine mucenja sa engleskim comparing to mucenjem u Srbiji do kraja zivota!

pozdrav svima i srecno :)

Ljudi sta da vam kazem, svima vama koji ste dali komentar na nas post od prekjuce, sem jedno VELIKO hvala na podrsci i nekom novom vetru u ledja.
Juce nismo bili u stanju da kazemo bilo sta, supruga, koja je inace i polagala i bice ako Bog da i nosilac apl., bila je van sebe, sve joj se srusilo i sve potonula i dosla do zakljucka u jednom momentu da je ovo ne premostiv zid koji mi nikada necemo moci preskociti. Uz ne prospavane noci, vase komentare i komentare nekih ljudi koji su tamo od prosle god. a prosli sve ovo isto, mi pokusavamo da se vratimo na ''borbeni'' kurs i nastavimo do konacnog cilja.
Ocene racunamo po novom, njoj je falilo po 0.5 za high na W i S, ostalo je na moderate nivou R6 i L5. Sada cemo verovatno krenuti da forsiramo R i L i pokusamo njih da podignemo na high nivo jer kako nam prijatelj rece to su egzaktni delovi istipa za razliku od W i S gde dosta uticaja ima i subjektivan utisak ispitivaca.
Molba za ROOPER-a ako ste iz BG-a da nam date kontakt tog profe koji je spremao tvoju g-dju ili neko drugi ako zna neka nam da neki kontakt - predlog.
Malo sam se vise raspisao ali mozda ce i ovo nase iskustvo biti nekome od koristi, mi cemo se od sada vodoti DJ AZZY-nim komentarom
sta je par meseci ili pola godine mucenja sa engleskim comparing to mucenjem u Srbiji do kraja zivota!

Pozdrav i hvala svima

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back