Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Puno pozdrava svima!
Dobre vijesti.
Jutros stigao poziv za viziranje pasosa iz Beca.
Inace mi smo po SAP-u:
* AOR - april 2007.
* poziv za prikupljanje dokumenata - maj 2009.
* poziv za ljekarski pregled - jul 2009.
* ljekarski uradjen - septembar 2009.

Izgleda se mucnom iscekivanju priblizava kraj.
Jos jednom pozdrav svima i zelja da svi sto prije svoje procedure za useljenje privedu kraju.

Cestitke.:D

mi smo dodatna dokumenta poslali pre tri nedelje...
mislim da poziv za medical treba da ocekujes ranije ;)

& hvala...

Drago mi je zbog vas koji idete po novoj proceduri i kojima je sve prilicno ubrzano
(iako ja cekam 38 meseci i ovde sam ubedljivo sa najduzim stazom)

Ovo sto se desava je sa neke strane i dobro jer nam samo pokazuje da "nepravde" ima svugde a ne samo u Srbiji, pa da se ne nadamo previse ni kad odemo tamo...

Mi se spremamo za Saskatoon! Predali smo papire pocetkom septembra u Reginu i sad cekamo. Cujemo svakakve price, ali se nadam da nece trajati predugo.
Kad ste vi poslali papire?

Cestitam svima koji su dobili vizu, pozive, ..... Zelim im sve najbolje! Samo napred! :klap:

Poslali smo papire pre nedelju dana,nadam se da necemo dugo cekati. Jeste vi mozda culi koliko se sada ceka na vizu??

Da li su vam u medjuvremenu trazili da saljete dodatne papire ili je 3 nedelje proslo od kako ste sve papire poslali? Mi cekamo "evo" vec dva meseca

12. maja smo poslali zahtev u Sydney
11. juna su nam javili da dokumenta posaljemo u Bec
18. avgusta smo im poslali dokumenta
4. septembra su nam javili da su primili dokumenta
7. oktobra su nam trazili dodatnu dokumentaciju
20. oktobra smo poslali dodatna dokumenta
12. novembra su nam poslali papire za medical

eto...tri nedelje je proslo od slanja dodatnih dokumenata...
zao mi je sto vi jos uvek cekate :(
nadam se da ce vam uskoro stici...
pozdrav...

Drago mi je zbog vas koji idete po novoj proceduri i kojima je sve prilicno ubrzano
(iako ja cekam 38 meseci i ovde sam ubedljivo sa najduzim stazom)

Ovo sto se desava je sa neke strane i dobro jer nam samo pokazuje da "nepravde" ima svugde a ne samo u Srbiji, pa da se ne nadamo previse ni kad odemo tamo...

:sad2::sad2::sad2:

38 meseci...
svaka vam cast na strpljenju...mi ne bi izdrzali toliko...
nadam se da ce vam uskoro resiti to...
sve najbolje...

Ono sto nas je iznenadilo, moguce jer smo znali da je to u Quebecu od 150 CAD pa navise, to je daycare (jaslice, tj obdaniste) koje ide od 700, 800 CAD ako ste srecne ruke pa do 1250 CAD kakvu su nama ponudu sa dva mesta dali kada smo se preko neta raspitivali!!! Medjutim, postoje nacini da aplicirate kod drzave (BC) za subvenciju, naravno postoje odredjeni uslovi, pa to sigurno ispadne povoljnije po budzet!
Brzi internet, telefon oko 50 CAD....
se 6-to nedeljno iskustvo!
Pozdravvvvvvv

E, da ovo smo culi od nekoga skoro i bas je mnogo. Kad rjesite stvar sa subvencijom javite kako ste to izveli. Bas me interesuje. Nekada mi je neko pricao da se to nekako moze izvesti i preko povrata poreza... Nisam sigurna

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back