Cao
Intervju je trajao oko sat vremena i morao sam sve da znam na francuskom.On skoro da uopste ne proverava tj vodi razgovor na engleskom.Sve sto me pitao na engleskom je odjednom u sred razgovora :Kako i gde ste naucili engleski?Znaci vodi razgovor na francuskom i onda samo odjednom pitanje na engleskom.Sto se tice toga da nesto ne razumes, pitas ga da ponovi tj drugacije formulise.Sam imigracioni sluzbenik prilagodjava brzinu govora tebi tako da mozes lepo da ga razumes.Jos jedan detalj sam ranije zaboravio da napomenem, a to je da me pitao kako mislim u Kanadi da trazim posao.Posto sam od ranije znao da ce me verovatno pitati ovako nesto registrovao sam se tri meseca pre odlaska na intervju na
http://www.beljob.ca/ i prikupljao sve oglase za posao koje sam dobijao na mail.Sve sam to lepo odstampao i poneo sa sobom u Bec.Kada me pitao za trazenje posla, ja mu kazem da sam o tome vec razmisljao i izvadim one papire pred njega.Covek se odusevio.Oko izgovora ne prave problem jer pred sobom ima rezultate mog ispita TEF (Test d''évaluation du Français) koji se polaze u Beogradu i na koji si obavezan da izadjes da bi mogao da apliciras za Quebec.Jedina opcija da se ne izlazi je da si studirao francuski ili si studirao u Francuskoj.