Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prvo da se zahvalim svima na odgovorima i savetima. Nisam ni mislio da je dobra ideja uzeti tu stranu iz tudje vojne knjizice, ali me malo frustrira cinjenica da ce ceo proces moze znatno duze trajati zbog toga sto je neko bio mobilisan u vreme bombardovanja i proveo mesec dana u Beogradu (a sve se to vodi kao sto rekoh pod UCESCE U RATU)
Drugi problem koji pretpostavljam otezava situaciju je sto je u pitanju same sex partnership, a koliko vidim takvih slucajeva ovde nema (ili ne smeju da se jave :))
Koliko sam ja shvatio (a izgleda da nisam bas najbolje), ceo proces po novom bi trebalo da bude gotov za manje od godinu dana, ali moram priznati da sam prilicno obeshrabren videvsi koliko dugo neki od vas vec cekaju. Pa uvenucu ovde :(

Pozdrav svima iz hotela u Montrealu!
Evo nas na netu trazimo stan, nadamo se za dan; dva da cemo uspeti!
Let fantastican (BA), na aerodromu procedura oko 1,5 sat, umorni zbog razlike u vremenu....
Hvala na lepim zeljama i da nam se pridruzite!!!
Cao

E pa prijatelju samo mogu da kazem :worth::worth::worth:

Kada se smestis pisi o prvim utiscima.Za sada puno pozdrava

Enfin le soleil au bout du tunnel:super:

Koliko sam ja shvatio (a izgleda da nisam bas najbolje), ceo proces po novom bi trebalo da bude gotov za manje od godinu dana, ali moram priznati da sam prilicno obeshrabren videvsi koliko dugo neki od vas vec cekaju. Pa uvenucu ovde :(

Svi koji smo krenuli po novoj proceduri proces smo zapoceli oko maja meseca, tako da jos niko nije cekao godinu dana, a evo vidis DJazzy je vec dobila poziv za medical, i verovatno ce dobiti vizu do kraja godine...znaci za 6 meseci...tako da nema potrebe da venes :telefon:

Ne zelim nikoga da obeshrabrim,ali samo prenosim svoje iskustvo:Koliko ce dugo trajati proces zavisi od security check procesa koji, ako neko ima military background, moze mnogo da se oduzi.Ne treba uzimati za reper situaciju tj. brzinu resavanja procesa drugih aplikanata jer smo svako slucaj za sebe.Imigracioni proces za useljenje u Kanadu preko Kvebeka se za 80% aplikanata zavrsi za 6-7 meseci sto je bio slucaj sa Dassal-om i jednim mojim poznanicima.Meni se sve to oduzilo (zbog toga sto imam military background na evo vec 18 meseci).Fora je u tome sto imigraciona sluzba u Becu tj. Kanadi pa onda u Becu zavrsi svoj deo posla oko obrade aplikacija , ali da bi uradili security check oni salju zahtev sluzbi za bezbednost CSIS tako da to onda uspori ceo proces jer ovi (CSIS) imaju veliki broj slucajeva za proveru.Od samog aplikanta tj. onoga sto predoci imigracionoj sluzbi ( ucesce u ratu na prostorima bivse SFRJ ili za vreme NATO bombardovanja) zavisi koliko ce imigraciona sluzba traziti duboku proveru od sluzbe za nacionalnu bezbednost CSIS.

Svi koji smo krenuli po novoj proceduri proces smo zapoceli oko maja meseca, tako da jos niko nije cekao godinu dana, a evo vidis DJazzy je vec dobila poziv za medical, i verovatno ce dobiti vizu do kraja godine...znaci za 6 meseci...tako da nema potrebe da venes :telefon:

I ja se uzdam u to sto sam sluzio vojsku 06.97/06.98 kad nije bilo nikakvih vojnih sukoba igde. Tad sam imao srece, a nadam se da cu i sad :p.
Ali DJazzy je podnela aplikaciju sama i nije sluzila vojsku ;), sto pretpostavljam da je veliki olaksavajuci faktor.

.. ali me malo frustrira cinjenica da ce ceo proces moze znatno duze trajati zbog toga sto je neko bio mobilisan u vreme bombardovanja i proveo mesec dana u Beogradu (a sve se to vodi kao sto rekoh pod UCESCE U RATU)

.....Pa uvenucu ovde :(

Naravno da se vodi kao ucesce u ratu jer je to i bio rat u kom smo, samo da podsetim, bombe dobijali i od kanadskih aviona.....
Tako da oni jako dobro znaju kakav je to rat bio.
Ako si bio u Bg svo vreme bombardovanja, mislim da nema oko cega da se nerviras, vazno je da nisi bio na Kosovu u tom periodu.

Trudi se da ne uvenes, radi nesto pametno, uci engleski, nauci nesto novo da radis, ako ti je za utehu, mi smo usli u 4. god cekanja, tacnije 37.mesec, lekarski uradili u avgustu i a zivci i dalje vredno treniraju, opasna smo konkurencija za prvo mesto na svetskom zivci-bilding takmicenju!

Drugi problem koji pretpostavljam otezava situaciju je sto je u pitanju same sex partnership, a koliko vidim takvih slucajeva ovde nema (ili ne smeju da se jave :))

Ima takvih slucajeva. Javorka je bila u istoj situaciji. Ona je otisla i to bas brzo. Meni se cini da u slucaju takve zajednice ide jos brze nego obicno. Ukucaj javorka da pregledas postove. Ona i njena partnerka su vec tamo. U vankuveru. Ona zna sve i o papirima za dokazivanje zajednickog zivota. Bas je puno pisala o tome, koliko se sjecam... Pogledaj uglavnom

Naravno da se vodi kao ucesce u ratu jer je to i bio rat u kom smo, samo da podsetim, bombe dobijali i od kanadskih aviona.....
Ako si bio u Bg svo vreme bombardovanja, mislim da nema oko cega da se nerviras, vazno je da nisi bio na Kosovu u tom periodu.

Trudi se da ne uvenes, radi nesto pametno, uci engleski, nauci nesto novo da radis, ako ti je za utehu, mi smo usli u 4. god cekanja, tacnije 37.mesec, lekarski uradili u avgustu i a zivci i dalje vredno treniraju, opasna smo konkurencija za prvo mesto na svetskom zivci-bilding takmicenju!

Goco pa nisam te videla na forumu 100 godina, mislila sam da si odustala od cele price posle onog sa Ielts-om. Drago mi je da je ipak sve ok.
I mi smo uradili lekarski u avgustu i evo kao i vi, nestrpljivo cekamo-svaki dan pregledajuci inbox.
Poz i javi se.

Goco pa nisam te videla na forumu 100 godina, mislila sam da si odustala od cele price posle onog sa Ielts-om. Drago mi je da je ipak sve ok.
I mi smo uradili lekarski u avgustu i evo kao i vi, nestrpljivo cekamo-svaki dan pregledajuci inbox.
Poz i javi se.

Bog te mazo ,pa ja se sad setio da je ona imala frku sa IELTS-om.:D
Pozdrav od Saleta i drzi se.Ja sam takodje sa zivcima tanak,ali se trudim na sve nacine da se sa necim okupiram kako bi vreme brze prolazilo.

Poslednja izmena:
Poz i javi se.

Ej gde si Maya, mi cemo izgleda u paketu, cini mi se da smo dobili poziv za lekarski u isto vreme, ja sam htela da objavim tu vest na forumu ali smo u to vreme imali onog manijaka pa nisam htela iz principa da ucestvujem...

Iskreno i mi smo odustali, napisala sam 3-4 zalbe, niko mi nikad nije odgovorio tako da nikada necemo ni saznati sta se tu zapravo desilo, samo je jednog dana stigla koverta sa papirima za lekarski...
Ali ne radujem se ja previse, nikad ne znas sta sad moze da nas snadje....

Veliki pozdrav!

Imam pitanje za one koji su već poslali dokumentaciju. Kako je vaš sudski tumač spajao dokumenta koja imaju više strana, napr. ugovore? Ovaj moj samo odštampao i dao mi onako na gomili, nepovezano ( to mi baš ne izgleda profi) pa me zanima kako su vaši radili?
Hvala puno!

koliko sam ja upoznat zaheftane i na mestu gde su spojene overene pecatom prevodioca preko obe strane.

Nesto se ipak desava - u poslednje vreme vidim da je otisla jedna ekipica, pa ljudi, zelimo vam sve najbolje.

Ljudi puno vam hvala. Odoh da je iscimam da mi to izoverava. Nego imam još jednu dilemu pre nego što se danas definitvno odvojim od ove debele fascikle i konačno je pošaljem da je proučava kanadski službenik. A to je u onom formularu ADDITIONAL FAMILY INFORMATION, piše da sva imena treba da budu na engleskom. Da li to znaći da se Srđan piše kao Srdjan, a Petrović kao Petrovic? ( šta ću kad ne znam ).
Još jedanput hvala, mnogo ste mi pomogli! Neću vas više daviti sa ovakvim pitanjima tehničke prirode, nego ću sledeći put doći da se malo "porazgovaramo" o životu u Kanadi, nalaženju posla, cenama, uopšte o planovima i pripremama za odlazak, to je mnogo zanimljivije.
Pozdrav svima.

Ljudi puno vam hvala. Odoh da je iscimam da mi to izoverava. Nego imam još jednu dilemu pre nego što se danas definitvno odvojim od ove debele fascikle i konačno je pošaljem da je proučava kanadski službenik. A to je u onom formularu ADDITIONAL FAMILY INFORMATION, piše da sva imena treba da budu na engleskom. Da li to znaći da se Srđan piše kao Srdjan, a Petrović kao Petrovic? ( šta ću kad ne znam ).
Još jedanput hvala, mnogo ste mi pomogli! Neću vas više daviti sa ovakvim pitanjima tehničke prirode, nego ću sledeći put doći da se malo "porazgovaramo" o životu u Kanadi, nalaženju posla, cenama, uopšte o planovima i pripremama za odlazak, to je mnogo zanimljivije.
Pozdrav svima.

Cao

Ja sam za moju decu pisao Anja i Nemanja,a prezime sam stavljao Trbojevic.Za moje ime sam stavljao Sasa.

:bye:

Hajde , pa da pisemo o tim drugim stvarima :ok:

Zahvaljujem se svima na odgovorima i moram priznati da sam ohrabren :)
Moj partner je glavni aplikant i on je bio mobilisan u Beogradu mesec i po dana za vreme bombardovanja. Da li iko zna da li vojni odsek moze da izda potvrdu gde ste tacno bili mobilisani i koju ste funkciju obavljali?
Ukoliko je to moguce to bi nam sigurno znatno pomoglo

Zahvaljujem se svima na odgovorima i moram priznati da sam ohrabren :)
Moj partner je glavni aplikant i on je bio mobilisan u Beogradu mesec i po dana za vreme bombardovanja. Da li iko zna da li vojni odsek moze da izda potvrdu gde ste tacno bili mobilisani i koju ste funkciju obavljali?
Ukoliko je to moguce to bi nam sigurno znatno pomoglo

Vojni odsek moze jedino da izda potvrdu u kojoj pise da je neko odsluzio vojni rok i to je sve)provereno jer sam i sam pored vojne knjizice slao i potvrdu da sam odsluzio vojsku) .Inace u vojnoj knjizici pise ko je gde bio mobilisan tj. u kojoj vojnoj posti,a na moje pitanje da li mogu da mi izdaju potvrdu gde sam sve sluzio dobio sam odgovor da oni jedino izdaju potvrde o odsluzenom vojnom roku.

Pozdrav svima,

Upravo sam dobio mail o prijemu aplikacije: (predao je u kanadsku ambasadu prosli cetvrtak)

citat:
Dear Mr. xxxx

This refers to your application for permanent residence in Canada which was received at this office on 05 October 2009.

We have created a file with the file number pasted above. You must quote this file number in any future correspondence. A receipt for application fees submitted is also enclosed.

.....

Takodje sam dobio i novi reference number, sto nisam mislio da se desava (?) Napisali su i da je prosecno vreme obrade vize 8 meseci. Pretpostavljam da je ovo template mail koji salju svima.
U svakokm slucaju krenulo je... ;)

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,

Upravo sam dobio mail o prijemu aplikacije: (predao je u kanadsku ambasadu prosli cetvrtak)

citat:
Dear Mr. xxxx

This refers to your application for permanent residence in Canada which was received at this office on 05 October 2009.

We have created a file with the file number pasted above. You must quote this file number in any future correspondence. A receipt for application fees submitted is also enclosed.

.....

Takodje sam dobio i novi reference number, sto nisam mislio da se desava (?) Napisali su i da je prosecno vreme obrade vize 8 meseci. Pretpostavljam da je ovo template mail koji salju svima.
U svakokm slucaju krenulo je... ;)

E pa super i da se sto pre zavrsi.Inace sve odgovore sto nam salju su templates.

Pozdrav od Saleta :super::bye:

Pozdrav drugari,

Evo mi 06.oktobra poslasmo sve slozeno, zaheftano za Beograd.

selica-e pogledaj nekoliko strana unazad ja sam opisao kako je nama tumac spajao prevode.

Bili bismo mnogo zahvalni onima koji su aplicirali po Simplified process pre marta 2008., a koji su dobili vize (bez ugovorenog posla) da nam kazu koliko su cekali na lekarski, pa na intervju (if any) i konacno na vize nakon slanja dokumenata.

Hvala unapred,

naaz dvoje :brus: :gace:

pozdrav svima!
interesuje me da li neko od vas koji ste aplicirali ima problema sa zdravljem (mislim na neke hronične bolesti, operacije i sl.)?
vidim na CIC sajtu

Applications for permanent residence will not be accepted if that person’s health:

1. is a danger to public health or safety; or
2. would cause excessive demand on health or social services in Canada.

Interesuje me ova druga stavka i koje bolesti bi mogle praviti problem, pošto i sam imam problema sa zdravljem.

Kada se radi medical exam u procesu apliciranja, šta obuhvata i koliko posle toga se obično čeka na viziranje pasoša?

pozdrav

I mi predali dokumenta 8.10. (AOR 27.12. 2007), poslali za BG ( tako nam rekli i još napisali da je to u cilju da se ubrza ceo proces :heart:). Odem juče na sajt Kanadske ambasade u Beogradu i tamo lepo piše da oni ne rade useljeničke vize, izuzev u slučaju kada ambasada u Beču prebaci aplikaciju na beogradsko odeljenje viza. Ljudi, jel bilo tog prebacivanja i ranije ili je to neka nova fora kao da pomognu kolegama iz Beča, i raščiste gužvu? Kakvi su ovi iz ambasade u Beogradu? Da li mogu da očekujem poziv za intervju (nemam job offer, Simplified process)?
Pozdrav.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back